Safka topic
Stonehead kirjoitti noin 17 vuotta sitten (73 kommenttia)
Huomenna syön poroja ja muusiva,
+/- saldo : 0 | Tweet
huomenna syön varmaan lidlin kanan makusta nuudelia ja sitä halpaa hunajamarinoitua kanaa. sitä ennen toki amican halpaa mitälieruokaa lounaaksi koulussa.
Eilen illalla kapakan jälkeen söin 3-4 eri juustolaatua, Parman kinkkua ja patonkia. Aamulla kiihoitin ruokahaluni maksimiin huurteisella oluella ja suutarinlohella, sen jälkeen oli vuorossa pippuripihviä punaviinikastikkeella, lohkoperunoita ja rukolasalaattia homejuustolla höystettynä. Perus krapula safkat meillä päin..
Eilen illalla kapakan jälkeen söin 3-4 eri juustolaatua, Parman kinkkua ja patonkia. Aamulla kiihoitin ruokahaluni maksimiin huurteisella oluella ja suutarinlohella, sen jälkeen oli vuorossa pippuripihviä punaviinikastikkeella, lohkoperunoita ja rukolasalaattia homejuustolla höystettynä. Perus krapula safkat meillä päin..[/quote]Aika hevi kattaus!
[quote]Huomenna syön poroja ja muusiva
[quote]Huomenna syön poroja ja muusiva
Mulla tekis yksikin tiukkaa! :wink:
Olen joutunut, joskin hyvin sopeutuen jopa nauttien, keventämään vuosivuodelta. Parhaina kokkivuosinani söin parikin pihviä päivässä. Työkaverit ja kotiväki valittivat minusta muodostuneen ympäristö haitta ( haju).
Keitettyä perunaa joka päivä. Itse tehtyä kasvishernekeittoa!
Iltapalaksi pannukakkua ja itse tehtyä vattuhilloa.
Proteiinipitoista syön. Sillä lihas kasvaa.
Proteiinipitoista syön. Sillä lihas kasvaa.
Entäs aivot, Piip? :lol:
Entäs aivot, Piip? :lol:
Aivothan on meillä miehillä luonnostaan jonkin verran naisten aivoja isommat. Sorry vaan. :)
Entäs aivot, Piip? :lol:
Aivothan on meillä miehillä luonnostaan jonkin verran naisten aivoja isommat. Sorry vaan. :)
Niinhän ne meillä onkin, miksi siis jo valmiiksi hyvää parantelemaan! :D
OT:ta pukkaa...
Pureskeleeko joku kynsiä?
En pureskele kynsiä, mutta revin kyllä ihoa kynsien ympäriltä ja syön sitä. Lisäksi syön myös räkää (vain omasta nenästä tullutta). Joskus syön myös korvavaikkua, mutta se on kyllä aika kitkerän makuista.
En pureskele kynsiä, mutta revin kyllä ihoa kynsien ympäriltä ja syön sitä. Lisäksi syön myös räkää (vain omasta nenästä tullutta). Joskus syön myös korvavaikkua, mutta se on kyllä aika kitkerän makuista.
:shock: SISSOS! Luulin olevani kova sälli kun syön partaani...
Entäs aivot, Piip? :lol:
Aivothan on meillä miehillä luonnostaan jonkin verran naisten aivoja isommat. Sorry vaan. :)
Niin, mutta aivot ovat enimmäkseen rasvaa, joten proteiineilla ei aivoja huolleta...
Niin, mutta aivot ovat enimmäkseen rasvaa, joten proteiineilla ei aivoja huolleta...
Vaikuttaa, että kohta tulee juttua omegakolmosista ja rasvaisesta kalasta... ;-)
Vaikuttaa, että kohta tulee juttua omegakolmosista ja rasvaisesta kalasta... ;-)
Olipas hyvä, kun otit puheeksi ;) Olen kokeillut kahteen otteeseen kalaöljyä, ensin kapseleina ja toisella kerralla perus-Möllerinä. Kummallakin kerralla parin viikon jälkeen sain nenäverenvuotoa, ja jouduin lopettamaan. Onkohan tuo yleinen reaktio? Kalaa syön lähes viikottain, jotta jos siitä sitten saisi niitä omegoita...
Eilen illalla kapakan jälkeen söin 3-4 eri juustolaatua, Parman kinkkua ja patonkia. Aamulla kiihoitin ruokahaluni maksimiin huurteisella oluella ja suutarinlohella, sen jälkeen oli vuorossa pippuripihviä punaviinikastikkeella, lohkoperunoita ja rukolasalaattia homejuustolla höystettynä. Perus krapula safkat meillä päin..
Aika hevi kattaus![/quote]
No tuo sattui olemaan aika juhlava kattaus. Useimmin se on kasattu 5€:lla tai sitten kebab iskender tai päivän pitsa..
[quote]Proteiinipitoista syön. Sillä lihas kasvaa.
Isot lihakset ovat kömpelöt ja kuluttavat paljon energiaa. Olisi reilumpaa kolmansien maiden lapsia kohtaan, jos et kasvattaisi lihaksiasi..
Olisi reilumpaa kolmansien maiden lapsia kohtaan, jos et kasvattaisi lihaksiasi..
Minulla on vain yksi maa: kallis kotimaa, Suomi, sinivalkoinen. No, Ruotsi on myös parhautta.
Isot, miehekkäät lihakset eivät ole syy vaan seuraus sisäisestä kurista ja järjestyksestä.
Niin, mutta aivot ovat enimmäkseen rasvaa, joten proteiineilla ei aivoja huolleta...
Vaikuttaa, että kohta tulee juttua omegakolmosista ja rasvaisesta kalasta... ;-)
Ei mun enää tarvitse, muut ovat alkaneet hoitaa asiaa. :lol:
Tänään pitäisi poikaystävän kanssa tehdä poronkäristystä ja perunamuusia. Eli miten ne tehdään?
Lähtötilanne:
asenne: motivoitunut
keittiö: tuollainen syvennys, kaksi levyä, ei uunia.
juoma: olut
keli: aurinkoinen
poro: pakastelaatikoita 2 kpl:tta (yht. ½kg)
rasva: voimariini
muusi: pirkka perunoita, survin, suola, rasva, kerma?
Tekisin näin:
- kuori 10 - 15 kpl perunoita (kuorimisen voi tehdä kimpassa boyfriendin kanssa) ja pilko ne jonkinmoisiksi palasiksi.
- laita perunat isoon kattilaan ja vettä päälle, niin että ne peittyvät. Kun ne kiehuvat, lisää suolaa. Anna kiehua niin kauan kunnes perunat ovat kypsiä (n. 20 minsaa, kokeile haarukalla)
- kun perunat ovat kypsiä, valuta vesi pois,mutta jätä ihan pikkuisen keitinvettä pohjalle.
- ota esille voi, kerma, suola, mustapippuri (jos on) ja perunasurvin.
- lisää kattilaan ISO kimpale voita ja tilkka kermaa. Ala survoa. Lisää nestettä sen mukaan, miten paksua muussia haluatte. Loppuvaiheessa lisää suolaa ja mustapippuria. Laita kansi päälle ja anna tekeytyä sillä aikaa kun teet porot. Muussi on valmis.
Muussi jälkeen otat porot pois paketeistaan ja kuumennat paistinpannun tosi kuumaksi. Lisää pannulle ISO kimpale voita. Jos mahtuu, pistät kaksi poropaketillista kerrallaan, jos ei, valmista kahdessa erässä.
- Heitä jäinen porojuttu pannulle ja kääntele sitä suht taajaan puolelta toiselle ja lastalla kaavit siitä irtoavia suikaleita sivuun. Kun se on tehty ja koko porolevy raavittu, sekoittelet porosuikaleita pannulla lastalla niin kauan, kunnes ne ovat suht rapsakoita (ÄLÄ POLTA). Lisää suolaa.
- Toista toisen paketillisen kanssa tarvittaessa ja siirrä eka satsi sivuun lautaselle tai vastaavaan.
Sitten kauhotte muussia ja poroa lautasille. BON APPETIT!
.
Ensiksi valmistaisin "päristyksen".
Poro voisi olla kyllä sulaakin, kohmeista.
Öljyä tilkka, voita.
Tänne ne pippurit (ite laittasin kokonaista maustepip)
Muusi.
Valuttaisin kaiken keitin nesteen pois kypsistä perunoista, osan ottaisin talteen
Voilevi, vähempi rasvainen, käy.
Punainen, täysmaito riittää + keitinvettä.
aromisuolaa + suolaa.
EI mitään pippureita!
Tunnut tietävän jutun juonen.
[u:48077666ad]Kauppalista:[/u:48077666ad]
Varsiselleri (500g)
Paprika
Kaalia
Herkkusieni (500g)
Rasvaton raejuusto
"Maito"
Kaurapuuroa (Täysjyvä)
Omenoita
----
Kyllä, tähän pisteeseen on nyt tultu. Olisi tarkoitus hieman rankaista itseään. Viikon jos söisi hyvin (tämä siis se rangaistus). Noi ylläolevat ostin ja unohdin tomaatit, mutta "dietti" alkaa vasta huomenna. Miten noista voi koota jotain safkaa?
www.mainio.net/print.asp?path=1;1132;1133;6906
^Helposti. Perinteinen Rasvanpolttokeiton aineksethan siinä on kasassa, ja ylikin jää..
Loppuvko:sta varmaan minun juttuni voi jakaa perinteisen 2 sijaan 4:llä. Jos nyt kykenen kommunikointiin lainkaan. Vaakaa ei ole, eikä se painonpudotus (nesteen) ole pääasia, vaan kehon puhdistus ja yritys aloittaa terveemmät syömistottumukset.
Saanko syödä kofeiini-nappeja, raejuustoa, sieniä? Saako maitoa juoda.
Ei maitoa, ei suolaa ja sokeria, ei laardia, ei spadduu, ei bissee,ei kofeiinia vaiks se hyvä diureetti onkin, ei leipää, ei potskuja, soppaa vaan ja niin perkeleesti päivän mittaan. Tuon linkin, joka sulla on ,ohjeita noudatellen. Nesteet saa kyytiä.
[u:fbdc502eb3]Lihakeitto:[/u:fbdc502eb3]
4-5 perunaa
2 pussia keittojuureksia
1-2 sipulia / sipulikeitto pussi
400g jauhelihaa
1 lihaliemikuutio
--
Paistaa sipulit ja jauhelihan. Jauhelihan ollessa ruskistunut, niin vettä, jauhoja ja ketsuppia. Tämä mölli sivuun ja perunat palasiksi ja kattilaan + vesi ja suola. Vähän ajan päästä juurekset, jauheliha ja sipulit. Ruisleipää ja hapankaalia, lasi maitoa, nam.
Olen tehnyt nyt 5-6 kertaa. Tuon jauhelihan kun vielä vaihtaisi soijarouheeseen, niin hyvä olisi. Pitäisi opetella muitakin keittoja. Sveitsiläisen juusto-maissi-purjo-keitto taitaa olla toinen, minkä osaan. Mutta se on sellaista juhlakeittoa.
En ymmärrä, miksi ostin lihaliemikuutioita, kun olisi ollut kasvisliemikuutioitakin. En noista ymmärrä mitään, mutta luulisi tuon kasvisvaihtoehdon olevan parempaa..
Päivän hitti meillä:
- Nutella mexiburgereita (soijasta tehtyjä, ihan ok chilillä maustettuja kasvispihvejä. Ihmeen hyviä.)
- röstipotaatteja (raastan ite noin kuusi perunaa raastimen karkeimmalla osalla, sekoitan joukkoon suolaa, pippuria ja yhden kananmunan, paistan sössöstä tehdyt kakut VOILLA).
- Lämpimät voileivät eri täytteillä.
Ja tämä uppoo lapselle aina:
- Hunajamarinoitua kanan fileesuikaleet paistetaan kypsäksi.
- Suikaleet siirretään syrjään ja paistetaan kasviksia (suikaloitua porkkanaa, sipulia, paprikaa)
- Kaikki pannaan yhteen pannulle, perään vettä ja kasvislientä ja kaks levyllistä nuudeleita. Sekoitetaan kunnes nuudelit on valmiita.
Juhlapöperöä:
- Hakaniemen hallin Lentävästä lehmästä vanhaa sveitsiläistä gruyere-juustoa ja sit kaikkee muuta ihanaa, kun oikein innostuu.
- Yli kilon kokoinen naudanpaisti, jonka ruskistan VOISSA pannulla, laitan paistin pataan ja sekaan timjamia, pippuria, punaviiniä, lihalientä, sipulia, porkkanaa, valkosipulin kynsiä noin 6 kpl, suolaa. Annan olla padassa kolmisen tuntia ellei enemmän miedolla lämmöllä.
- Höyrytettyjä vihanneksia.
Jälkiruoka:
Tälleen talvisin portviinissä uitetut päärynät on ihania. Mutta muutoin ite tekemä suklaamousse tai hedelmäsalaatti.
Äh... Tuli nälkä.
Miepä söin kalakukkova viikonloppuna ja voinpa syyvä viel tännäänkin!
Kyllä toisten kelpaa!
Miepä söin kalakukkova viikonloppuna ja voinpa syyvä viel tännäänkin!
Olen asunut kohta 10 vuotta Etelä-Savossa, enkä ole sinä aikana syönyt kalakukkoa. Johonkin se raja on vedettävä, ettei ihan täysiveriseksi savolaiseksi muutu.
Ei myö Karjalaiset savolaisiks... Mut kylse kalakukko hyvvää on!
Oletkos Kp-tikkari maistanut klimppisoppaa?
Tuossapa kohtaa taitaa olla aukko kulinaarisessa sivistyksessäni... Valitettevasti.
Mulla menee mielenkiinto kokkaamiseen jos joudun tekemään ohjeiden mukaan. Yleensä sävellän, mietin kaupassa mitä väsään - tai vasta kun "tilanne on päällä".
Viime sunnuntaina: äärimmäisen helppoa, terveellistä, hyvää:
Salaatti:
Jäävuorisalaattia, kirsikkatomaatteja, tummia oliiveja, kantarelleja (purkista tosin), fetaa, punasipulia, hieman suolapähkinöitä, rucolaa, aurinkokuivattuja tomaatteja. Mitä nyt kaapista sattuu löytymään..
Kastike: oliiviöljyä, mustapippuria myllystä, reilusti valkosipulia, balsamiviinietikkaa.
Salaatin kanssa paahtopaistia. Paistin voi laittaa uuniin siksi aikaa kun pilkkoo rehuja.
Juoma: Punaviini: tällä kertaa Etelä-Afrikkalainen Inspire (kevyempikin käy, tai sitten hyvä rosè-vinkku).
Jälkkäriksi jakso Extra-sarjaa DVD:ltä, hunajamarinoituja manteleita ja vuosikertaporttia (on muuten hyvä yhdistelmä!). Noita manteleita saa tällä hetkellä Lidlistä kun siellä on se jenkkiteema...
Pastat ja risotot on myös hyvää sävellyssafkaa.
Pepu ja Mutti.
Ainakion Aeronius ja Hezzu ovat syöneet.
Joo, peruskoulusa perinneruokaviikolla ainakin, ehkä joskus muullonkin, en oo varma. Huituvelliä ja klimppisoppaa sai koulusa myös.
Mulla menee mielenkiinto kokkaamiseen jos joudun tekemään ohjeiden mukaan. Yleensä sävellän, mietin kaupassa mitä väsään - tai vasta kun "tilanne on päällä".
....Mitä nyt kaapista sattuu löytymään...
....Mitä nyt kaapista sattuu löytymään...
Säveltäminen vaatiikin jo kohtuullisen kokemuksen kokkailusta ohjeiden mukaan... vähän niinkuin noilla muusikoilla... ensin soitetaan rivijäsenenä ja sitten jossain vaiheessa sooloilemaan ja säveltämään.
Kaappilöytöjen sävellys on mullakin ollut tuttua puuhaa. Sillä välttää parhaimmassa tapauksessa ainakin kauppaan lähdön rumalla säällä. Löydöistä kaapista ei aina välttämättä synny ulkonäöllisesti parasta, mutta hyvää kuitenkin.
Mulla menee mielenkiinto kokkaamiseen jos joudun tekemään ohjeiden mukaan. Yleensä sävellän, mietin kaupassa mitä väsään - tai vasta kun "tilanne on päällä".
....Mitä nyt kaapista sattuu löytymään...
....Mitä nyt kaapista sattuu löytymään...
Säveltäminen vaatiikin jo kohtuullisen kokemuksen kokkailusta ohjeiden mukaan... vähän niinkuin noilla muusikoilla... ensin soitetaan rivijäsenenä ja sitten jossain vaiheessa sooloilemaan ja säveltämään.
Kaappilöytöjen sävellys on mullakin ollut tuttua puuhaa. Sillä välttää parhaimmassa tapauksessa ainakin kauppaan lähdön rumalla säällä. Löydöistä kaapista ei aina välttämättä synny ulkonäöllisesti parasta, mutta hyvää kuitenkin.
Mutta sitten on resettejä, jotka ovat vuosikymmeniä ellei vuosisatoja kestäneen tuotekehittelyn tulosta. Niitä ei passaa mennä improvisoimaan, koska lopputulos on aina epäonnistunut. Esim. pulla- ja kakkutaikinan onnistuminen on pelkkää kemiaa, joten pitäytykää resepteissä (Huom! Aina huoneenlämpöiset aineet). Sama koskee perinneruokia.
Mutta sitten on resettejä, jotka ovat vuosikymmeniä ellei vuosisatoja kestäneen tuotekehittelyn tulosta. Niitä ei passaa mennä improvisoimaan, koska lopputulos on aina epäonnistunut. Esim. pulla- ja kakkutaikinan onnistuminen on pelkkää kemiaa, joten pitäytykää resepteissä (Huom! Aina huoneenlämpöiset aineet). Sama koskee perinneruokia.
Tuota minä en ainakaan allekirjoita... noiden vuosisatojen kehittelyjen jälkeen on vielä löydetty ja kehitelty uusia mausteita, jotka voivat antaa vanhaan reseptiin vieläkin paremman lopputuloksen.
[
Mutta sitten on resettejä, jotka ovat vuosikymmeniä ellei vuosisatoja kestäneen tuotekehittelyn tulosta. Niitä ei passaa mennä improvisoimaan, koska lopputulos on aina epäonnistunut. Esim. pulla- ja kakkutaikinan onnistuminen on pelkkää kemiaa, joten pitäytykää resepteissä (Huom! Aina huoneenlämpöiset aineet). Sama koskee perinneruokia.
Mutta sitten on resettejä, jotka ovat vuosikymmeniä ellei vuosisatoja kestäneen tuotekehittelyn tulosta. Niitä ei passaa mennä improvisoimaan, koska lopputulos on aina epäonnistunut. Esim. pulla- ja kakkutaikinan onnistuminen on pelkkää kemiaa, joten pitäytykää resepteissä (Huom! Aina huoneenlämpöiset aineet). Sama koskee perinneruokia.
Totta kyl, mutta sitä tuotekehittelyä ei varmaan olis tapahtunut jos kukaan ei olis koskaan vähän irroitellut...
Leivonnaisista en tiedä mitään, paitsi HK:n blööstä. Jotain sieni-, ym piirakoita voiskin opetella seuraavaksi.
Mutta sitten on resettejä, jotka ovat vuosikymmeniä ellei vuosisatoja kestäneen tuotekehittelyn tulosta. Niitä ei passaa mennä improvisoimaan, koska lopputulos on aina epäonnistunut. Esim. pulla- ja kakkutaikinan onnistuminen on pelkkää kemiaa, joten pitäytykää resepteissä (Huom! Aina huoneenlämpöiset aineet). Sama koskee perinneruokia.
Pitää harvoissa ruoissa paikkansa. Tein tänään kaalilaatikkoaa pitkästä aikaa. Kaalin, laadukkaan jauhelihan ja riisin kombinaatio ei kaipaa liiemmälti mitään seuraksi. Hieman siirappia, lihalientä kaalin keitinveteen ja mustapippuria jauhelihaan niin johan on hyvää. Ja kunnon 2-3h haudutus päälle.
Pitää harvoissa ruoissa paikkansa. Tein tänään kaalilaatikkoaa pitkästä aikaa. Kaalin, laadukkaan jauhelihan ja riisin kombinaatio ei kaipaa liiemmälti mitään seuraksi. Hieman siirappia, lihalientä kaalin keitinveteen ja mustapippuria jauhelihaan niin johan on hyvää. Ja kunnon 2-3h haudutus päälle.
Meidän äitee tekee kaalilaatikon mummovainaan reseptillä. On vaan sellaista rapaa etten pysty syömään. Siinä meinaan kaalit keitetään voissa(!), ei vedessä. Maukastahan se on vaan niin perkeleen rasvasta, että menee paketti jos toinenkin närästyslääkettä jälkiuruuaksi..
Mun on jo pitemmän aikaa tehnyt mieli kouluaikaista kanaviillokkia. Jotenkin se itse tehty ei vaan ole niin hyvää vaikka maukasta siitäkin aina on tullut. Lienenkö ainut masokisti tässä maassa joka siitä koulun kanaviillokista piti?
Just kysäisin ala-asteikäiseltä, että mikä on parasta kouluruokaa, niin kanaviilokkihan se oli. Jauho-perunamuussi sai alimman arvosanan, mutta tänään sitä söin mutsin tekemänä, niin hyvää oli kuin mikä. Mun aikana kanaviilokki oli ylivoimaisesti suosituin kouluruoka. Itse en siitä erityisemmin pitänyt, toki söin. Onkohan tuo kanaviilokki lisensioitu opetushallituksen alle, kun en ole siihen siviilissä törmännyt..
Nyt on jääkaapissa 1,1 kg merilohifile. Ajattelin suolata 3/4 ja lopuista tehsä lohikeittoa, ensimmäisen sellaisen. Lihakeitto sujuu jo vaikka silmät kiinni. Eka kerta on aina uuden ruoan tekemisessä aika sähläämistä ja työmäärä on kaksinkertainen, kun ei oikein tiedä mitä tekee, mutta sählää senkin edestä. Sama oli ekassa lihakeitossa. Kesäkeitto vois olla seuraava, kunhan handlaa ensin tuon lohikeiton. Tai joku muu keitto? 5-6 kattilallista söin lihakeittoa, syytä opetella muitakin keittoja, heh.
Progeistien reseptien vaihto-topic, cool.
Ai että kun sais sellaisen soseen-teko-koneen. Elämäni paras makunautinto on, kun ammattikokki teki kasvissosekeittoa. Ei varmaan vaan ole kovin halpaa, jos tekee hyvistä raaka-aineista. No saahan noita sose-koneita varmasti ekotorilta tai vastaavista, kaikki on kiinni viitseliäisyydestä.
Bon Appetit!
No sauvasekoittimen saa varmaan parilla kympillä.
Oma bravuuvi on linssi-kasvissosekeitto. Joka kerralla aina vähän erimakuista tulee duunattua, ei ehdi kyllästyä. Ei tartte kermaa eikä tuorejuustoa, mutta välillä voi toki semmostakin pistää joukkoon, jos sattuu jääkaapissa jotku jämät olemaan.
Helvetin halvalla pääsee: punaisia linssejä, sipulia, perunaa ja porkkanaa. Sillä pääsee jo hyvin alkuun. Voi toki laittaa myös/tai kesäkurpitsaa, lanttua, palsternakkaa, tomaattia/tomaattimurskaa, kukkakaalia, parsakaalia yms. Joskus olen laittanut myös kaalia, tulee vähän vahvemman makuista mut ihan jees.Valkosipulia voi myös toki pistää, mutta en suosittele kovin montaa kynttä: maistuu meinaan yllättävän vahvasti.
Perusmausteina oli alunperin yrttisuola, valko- tai mustapippuri ja kasvisliemikuutio. Mä tykkään kuitenkin laittaa nykyään curryä/kurkumaa/sahramia/inkivääriä yms., että saa vähän eksottisemman makuista. Kaikenlaisia yrttejä voi kanssa kokeilla toki. Ja esim. kuivattu nokkonen menee hyvin sekaan.
Perusohjeena: sipulit paloiksi, ja kuullotus öljyssä kattilassa. Jos haluaa, niin siihen voi laittaa joukkoon curryä, kurkumaa tai muuta. Sit vettä päälle, ennen kuin palaa. Juurekset olis hyvä olla jo tässä vaiheessa ainakin kuorittuina, sitten aika pikkupaloiks (niin kypsyy nopeemmin) ja kattilaan veden joukkoon. Sit voi iskeä kasvisliemikuution tai useamman, riippuu paljonko tekee (kannattaa tehdä samalla myös pakkaseen!). Pippuria perään, ehkä jotain muuta. Sitten kun juurekset on lähes kypsiä, ottaa vaikka puolet tai kolmasosan puolen kilon linssipaketista (riippuen satsin koosta), huuhtelee hyvin (ja jos on jostain eksoottisesta kaupasta ostettu, tsekkaa ettei ole kiviä tai muuta moskaa mukana) ja pistää sekaan. Joku 10-15 min sitten keittelee, tarkistaa maun (ja lisää ehkä suolaa tai kermaa yms.), ja pistää sauvasekoittimen laulamaan. Vähän voi vielä pitää levyllä, jos on laittanut vaikka kermaa tai tuorejuustoa, ja sit syömään! Raejuustoa voi laittaa vielä päälle lautaselle. Lapsetkin tykkää kovasti.
Lohikeitto onnistui ekalla kerralla hyvin, todella hyvää, vaikka itse sanonkin. Linssisoppaa en olekkaan tehny vuosiin! Voiskin tehdä taas pitkästä aikaa. Suolasin lohen, mutta laitoin kai liian vähän merisuolaa, on hieman mautonta. Fileet oli paksuja ja laitoin suolaa saman verran, kuin ensimmäisellä kerralla ohuempiin fileisiin. Harmi, että kun ruoanlaitosta on kyse, niin muutun jotenkin vielä tavallista tyhmemmäksi, maalaisjärjen käyttö katoaa. Oma-aloitteisuutta ei ole, joka ikinen asia on kysyttävä muilta. No näin siis aina uuden ruokalajin valmistuksessa, toinen kerta onkin sitten jo helpompi. Isona haluan kyllä soveltaa ja kikkailla, nauttia ruoan valmistuksesta. Vielä se on räpeltämistä, mutta liha- ja lohisopan kanssa voin lähteä viivalle. Mutta siis just toi uusien ruokien tekeminen, huh.. Tähtään tuohon Peehoon menoon, että voisi kaupassa kävellessä, hetken mielijohteesta valita raaka-aineita ja/tai sitten soveltaa kaapista löytyviä elintarvikkeita.
Kokeilkaapas te, ketkä ette jaksa tiskata käsin, niin astianpesukone-lohta.
Lohikeitto onnistui ekalla kerralla hyvin, todella hyvää, vaikka itse sanonkin. Linssisoppaa en olekkaan tehny vuosiin! Voiskin tehdä taas pitkästä aikaa. Suolasin lohen, mutta laitoin kai liian vähän merisuolaa, on hieman mautonta. Fileet oli paksuja ja laitoin suolaa saman verran, kuin ensimmäisellä kerralla ohuempiin fileisiin. Harmi, että kun ruoanlaitosta on kyse, niin muutun jotenkin vielä tavallista tyhmemmäksi, maalaisjärjen käyttö katoaa. Oma-aloitteisuutta ei ole, joka ikinen asia on kysyttävä muilta. No näin siis aina uuden ruokalajin valmistuksessa, toinen kerta onkin sitten jo helpompi. Isona haluan kyllä soveltaa ja kikkailla, nauttia ruoan valmistuksesta. Vielä se on räpeltämistä, mutta liha- ja lohisopan kanssa voin lähteä viivalle. Mutta siis just toi uusien ruokien tekeminen, huh.. Tähtään tuohon Peehoon menoon, että voisi kaupassa kävellessä, hetken mielijohteesta valita raaka-aineita ja/tai sitten soveltaa kaapista löytyviä elintarvikkeita.
Kokeilkaapas te, ketkä ette jaksa tiskata käsin, niin astianpesukone-lohta.
Kokeilkaapas te, ketkä ette jaksa tiskata käsin, niin astianpesukone-lohta.
Kukaan ei oo seppä syntyessään. Siksi suosittelen, että kun menet seuraavan kerran koluamaan kirjoja kirpparille tai alennusmyynteihin, niin nappaa mukaasi jokin PERUSkeittokirja, jossa neuvotaan kaikki aina perunoiden keittämisestä alkaen. Hyvänä vinkkinä vaikka tämä: Hyvä kokki http://www.wsoy.fi/index.jsp?c=/product&isbn=951-0-29927-8. Myös se kouluaikojen kotitalouden oppikirja on ihan relevantti tänäänkin.
Ei ruuanlaitto vaikeaa ole, mutta se vaatii tietyt niksinsä ja tietysti oikeat välineet ja tarpeet. Parasta investoida kunnon veitseen ja paistinpannuun sekä pariin kunnolliseen kattilaan.
PS. Telkkarista tulee paljon ruokaohjelmia, joista saa hyviä vinkkejä. Ja netti on pullollaan reseptejä ja kaikenlaista vinkkiä, neuvoa ja ohjetta.
Mulla oli 3-4 kasvisruoka-kirjaa, mutta sitten lihan ilot vei mennessään. Nyt, kun taas järjen hiven on saavuttanut laajan tajuntani, niin olen ymmärtänyt ruoan merkityksen ihmisen olemukseen. Enään en syöttäisi eineksiä edes lemmikilleni. Noh, toki niitä joskus tulee syötyä. Mutta pelkkä hapankaalin syöminen lähes päivittäin vaikuttaa, vastustuskyky on hyvä ja esim. ruoasta saa enemmän ravinteita irti jne.. Kerroppas äiti tai Astro, mikä olis hyvä vaihtoehto lihakeiton jauhelihalle? Soijarouheet, mutta silloin alkaa peräpäästä kuulumaan Puff-daddyä - vai mikä se olikaan. Mun "lihakeitossa" on 3 pussia keittojuureksia, heh, sitä lihaa laitan proteiinin takia, makua se tuskin tuo.
No tätä kirjoittaessani tajusin katsoa tuonne vaatekaappiin (kyllä, sielläkin on kirjoja) niin löytyi Eeva Jäntti - Vegaanin käsikirja. Tämän olen säilyttänyt varmaan siksi, kun tässä on muutakin asiaa, esim. lisäaineista ja sitten "liha on murhaa" -juttuja. Tuo on ensimmäinen vegaaneille tehty kirja Suomessa, eli ne osaa ilmeisesti lukea. Tuossa on 15 sivua keitto-ohjeita! Niitähän varmaan on helppo soveltaa. Mulla siis ei ole uunia (eikä pakastinta) mikä hieman hankaloittaa ruoan valmistusta. Esim. sieniä saisin maalta niin paljon, kuin jaksaisin kantaa. Kirjan välistä löytyi "omia" Wordilla kirjoitettuja reseptejä, heh. Laitankin ne tuohon toiseen viestiin.
Köksän kirja vois olla aika mainio ajatus lukaista läpi, niin osaisi tehdä edes sen ruskean kastikkeen! Mutta mä en tykkää tehdä ruokaa kirja kädessä (paitsi Tina Nyströmin kirjat on poikkeus). Mä kyselen mielummin ihmisiltä, kun esim. etsin (taisi olla pastanjauhajien sivuilla) netistä. Lohikeiton ohjeessa sanottiin, että kaadaa se keitinvesi pois, missä perunat ja juurekset on keitetty!?! Siis eikös kaikki vitamiinit ja muut imeydy siihen veteen, en todellakaan kaada niitä menemään. Enemmän tähtään terveelliseen, kuin hyvän makuiseen ruokaan, jos hieman karrikoi.
Mistä saisi tietoa terveellisestä ruoasta. Ostin paahdettuja ja suolattuja cashew pähkinöitä. Häviääkö pähkinän hyvät jutut, kun sen paahtaa ja suolaa? Tämän tapaista tietoa olisin vailla, tämä nyt ei varmaan ole se paras foorumi puhua paahdetuista pähkinöistä, mutta puhutaanhan täällä Rushistakin!
Terveellisintä ruokaa on mun mielestä itse, tuoreista raaka-aineista laitettu ruoka. Ja tulee muuten edullisemmaksi kuin einekset. Kannattaa myös miettiä, mitä tekee mihinkin vuodenaikaan. Näin talviaikaan vihannekset on hinnoissaan, mutta eipä ne pakastevihanneksetkaan sieltä huonoimmasta päästä ole.
Ja kannattaa joskus tehdä ruokaa keittokirjan kanssa. Oikeesti! Tai ainakin lukaista se resepti ja ohje kunnolla läpi. Eipä sitten tule pettymyksiä. Mä teen usein jotain mulle uutta kirjan kanssa ja jos keksin siihen jotain uutta, niin sovellan sitten seuraavalla kerralla. Ei ne ohjeet, mitat, oikeat lämpötilat, keitto- ja paistamisajat ihan tuulesta temmattuja ole.
Mutta kuka hullu käskee heittää kalasopasta keitinliemen pois??? Ei missään tapauksessa niin saa tehdä. Oikeaoppinen liemi keitetään kalan perkeistä ja mausteista (sipuli ja maustepippuri), ja kun niistä on saatu maku irti, ne perkeet heitetään pois, mutta ei lientä! Se on keiton kivijalka. Ei ole ainakaan kokki tehnyt sitä ohjetta. Eli ihan oikeaa asiaa ihmettelit ja oikeaan osuit siinäkin, että kaikki hyvä katoaa silloin liemen mukana, myös maku.
Sen verran sanoisin, että älä aliarvioi ruskean kastikkeen valmistusta. Meinaan multa meni melkoinen aika ennen kuin sain ruskean soossin onnistumaan (eikä se aina onnistu vieläkään).
Mä haaveilen, että pääsisin mukaan johonkin köksäyskurssille, jossa opeteltaisiin kalan ja äyriäisten käsittelyä. Mä niiden kanssa arkailen.
Terveellisintä ruokaa on mun mielestä itse, tuoreista raaka-aineista laitettu ruoka. Ja tulee muuten edullisemmaksi kuin einekset.
Mun mielestä eineksillä mahan täyttäminen on halvempaa, kuin tuoreilla raaka-aineilla. Esim. marinoidut kanasuikaleet on halvempia, kuin broileri, vaikka niitä suikaleita on jalostettu pidemmälle. Niitä voidaan myydä halvemmalla, koska ne [u:e25321f8b6]säilyvät pidempään[/u:e25321f8b6], sen kemikaaliliuoksen (marinaadin) ansiosta.
Kannattaa myös miettiä, mitä tekee mihinkin vuodenaikaan. Näin talviaikaan vihannekset on hinnoissaan, mutta eipä ne pakastevihanneksetkaan sieltä huonoimmasta päästä ole.
Jep, tuosta olen tietoinen, että vuodenaika vaikuttaa hintaan. Mutta tällä hetkellä mulla painaa vaakakupissa enemmän se, että ylipäätänsä teen sitä ruokaa, lämmittämisen sijaan (einekset). Pakastealtaasta niitä 50-60 snt:n sekavihannespusseja tulee ostettua, ihan laiskuuttaan. En vielä oikein hahmoita noita kilohintoja. Mutta voisin kuvitella, että ne pakastealtaan vihannes/juurespussit on halvempia, kuin tuore-juurekset. Taas kiva paradoksi. Luulisi, että mitä vähemmän jalostetaan, niin sitä halvempaa, mutta näin ei ilmeisesti ole. Tekisi mieli sanoa globalisaatio, mutta en nyt jaksa.
Mutta kuka hullu käskee heittää kalasopasta keitinliemen pois??? Ei missään tapauksessa niin saa tehdä.
Tarkoitin, että siinä ohjeessa käskettiin heittään vesi pois, kun [u:e25321f8b6]perunat ja juurekset[/u:e25321f8b6] on "esikeitetty", siis ennen kuin kattilaan lisätään kalat, voit, tillit ja maidot, nehän lisätään ihan lopussa. Mutta siis kai nyt perunoiden ja pakastejuurestenkin keitinliemessä on makua ja hyviä aineita?
Terveellisintä ruokaa on mun mielestä itse, tuoreista raaka-aineista laitettu ruoka. Ja tulee muuten edullisemmaksi kuin einekset.
Mun mielestä eineksillä mahan täyttäminen on halvempaa, kuin tuoreilla raaka-aineilla. Esim. marinoidut kanasuikaleet on halvempia, kuin broileri, vaikka niitä suikaleita on jalostettu pidemmälle. Niitä voidaan myydä halvemmalla, koska ne [u:ab9247c790]säilyvät pidempään[/u:ab9247c790], sen kemikaaliliuoksen (marinaadin) ansiosta.
Kannattaa myös miettiä, mitä tekee mihinkin vuodenaikaan. Näin talviaikaan vihannekset on hinnoissaan, mutta eipä ne pakastevihanneksetkaan sieltä huonoimmasta päästä ole.
Jep, tuosta olen tietoinen, että vuodenaika vaikuttaa hintaan. Mutta tällä hetkellä mulla painaa vaakakupissa enemmän se, että ylipäätänsä teen sitä ruokaa, lämmittämisen sijaan (einekset). Pakastealtaasta niitä 50-60 snt:n sekavihannespusseja tulee ostettua, ihan laiskuuttaan. En vielä oikein hahmoita noita kilohintoja. Mutta voisin kuvitella, että ne pakastealtaan vihannes/juurespussit on halvempia, kuin tuore-juurekset. Taas kiva paradoksi. Luulisi, että mitä vähemmän jalostetaan, niin sitä halvempaa, mutta näin ei ilmeisesti ole. Tekisi mieli sanoa globalisaatio, mutta en nyt jaksa.
Mutta kuka hullu käskee heittää kalasopasta keitinliemen pois??? Ei missään tapauksessa niin saa tehdä.
Tarkoitin, että siinä ohjeessa käskettiin heittään vesi pois, kun [u:ab9247c790]perunat ja juurekset[/u:ab9247c790] on "esikeitetty", siis ennen kuin kattilaan lisätään kalat, voit, tillit ja maidot, nehän lisätään ihan lopussa. Mutta siis kai nyt perunoiden ja pakastejuurestenkin keitinliemessä on makua ja hyviä aineita?
Mun mielestä eineksillä mahan täyttäminen on halvempaa, kuin tuoreilla raaka-aineilla. Esim. marinoidut kanasuikaleet on halvempia, kuin broileri, vaikka niitä suikaleita on jalostettu pidemmälle. Niitä voidaan myydä halvemmalla, koska ne [u:ab9247c790]säilyvät pidempään[/u:ab9247c790], sen kemikaaliliuoksen (marinaadin) ansiosta.
Kannattaa myös miettiä, mitä tekee mihinkin vuodenaikaan. Näin talviaikaan vihannekset on hinnoissaan, mutta eipä ne pakastevihanneksetkaan sieltä huonoimmasta päästä ole.
Jep, tuosta olen tietoinen, että vuodenaika vaikuttaa hintaan. Mutta tällä hetkellä mulla painaa vaakakupissa enemmän se, että ylipäätänsä teen sitä ruokaa, lämmittämisen sijaan (einekset). Pakastealtaasta niitä 50-60 snt:n sekavihannespusseja tulee ostettua, ihan laiskuuttaan. En vielä oikein hahmoita noita kilohintoja. Mutta voisin kuvitella, että ne pakastealtaan vihannes/juurespussit on halvempia, kuin tuore-juurekset. Taas kiva paradoksi. Luulisi, että mitä vähemmän jalostetaan, niin sitä halvempaa, mutta näin ei ilmeisesti ole. Tekisi mieli sanoa globalisaatio, mutta en nyt jaksa.
Mutta kuka hullu käskee heittää kalasopasta keitinliemen pois??? Ei missään tapauksessa niin saa tehdä.
Tarkoitin, että siinä ohjeessa käskettiin heittään vesi pois, kun [u:ab9247c790]perunat ja juurekset[/u:ab9247c790] on "esikeitetty", siis ennen kuin kattilaan lisätään kalat, voit, tillit ja maidot, nehän lisätään ihan lopussa. Mutta siis kai nyt perunoiden ja pakastejuurestenkin keitinliemessä on makua ja hyviä aineita?
Marinadikanat on tietysti öklöö ja säilyy siinä liemessään kuin pitkään. Mutta jos ostat tuoretta kanaa/naudanlihaa pienen annoksen, marinoit sen itse ja teet siitä vaikka kaks ruokalajia, niin vot.
Risotot on hyviä, säilyvät jääkaapissa. Keittoja on monenlaisia, alkaen sipulikeitosta (halpaa!!). Peruna on monikäyttöinen, syntyy mitä vaan.
Ja mitään lientä ei saa heittää pois! Se on tyhmää.
Minä en diskriminoi kumpaakaan, marinoitua tahi marinoimatonta lihaa/kanaa. Molemmille on oma käyttötarkoituksensa. Ainoastaan kalan ostan au naturel (paitsi sillin, purkkitonnikalan ja anjoviksen..) Ei saa olla mausterasisti! :D
Yritin tuolla "marinaadi jutulla" herätellä keskustelua siitä, mitä monopoli (Kesko, SOK ja Tradeka) meille syöttää. Herää väkisinkin kysymys mieleen ruoan laadusta, jos se on jatkojalostettuna (enemmän työtä/rahaa) halvempaa, kuin jalostamatta.
Halvemmalla ulkomailta jalostettavaksi saatu tai ulkomailla jalostettu tuote antaa tietysti mahdollisuuden myydä jalostettu tuote halvemmalla, kuin suomessa tuotettu ja jalostettu tuote.
Työmäärä ulkomaillakin tuotteella varmasti on sama. Palkkakustannukset lienee se ratkaisevin tekijä hintaan ja kasviksilla myös satojen määrä vuodessa. Suomessa kasviksille saadaan yksi sato ja katetuissa puutarhoissa jopa kaksi satoa, kun taas lämpimissä maissa saataneen vielä useampi sato (huom. energiantarve ja sen hinta) . Vaikka ne pakastetut kasvikset ovatkin halvempia, niin en minä ainakaan ole huomannut niiden laadussa sen enempää poikkeamia kuin tuoreissa suomalaisissa kasviksissa, vaikka EU antaakin niille aika tiukat direktiivit. Taisi muistaakseni EU purkaa joku aika sitten mm. kurkkujen suoruutta koskevan direktiivin.
4 kpl maustamattomia broiskun rintafileitä tai ohuita rintafileeleikkeitä paistetaan öljyssä ja maustetaan juustokuminalla, paprikajauheella ja rippusella chiliä. Nostetaan vuokaan. Samassa öljyssä paistetaan hetkisen 1 lohkottu paprika, laitetaan sekin vuokaan. Paistetaan vielä paketillinen pekonia suht rapsakoiksi ja ne levitetään kanafileiden päälle. Vuokaan laitetaan vielä 1 lohkottu sipuli, 5 kpl valkosipulin kynsiä, 1 lohkottu omena. Päälle kaadetaan 1 plo makeaa omenasiideriä ja vettä niin että kaikki hyvin peittyvät. Laitetaan uuniin 150 astetta väh. pariksi tunniksi. Vettä voi lisätä, jos alkaa haihtua, lämpötilaa voi alentaa, jos alkaa kärvätä. Basmatiriisiä. Ja ääntä kohden.
Täydellistä.
Keittolinja jatkuu.
Perunanoita kattilaan lihaliemikuution kanssa + suolaa.
Keittojuureksia 3 pussia.
Paistettua sipulia, seitikuutioita.
Katkarapuja lopuksi.
Saas nähdä, minkä makuista tulee. Toi maustehässäkkä pitäis ottaa haltuun.
Bacon & cheese stuffed pizza burger
:shock:
Kiinassa annoin muijan vahingossa tilata ruokaa yhtenä iltana. Kivaa kun eteen tuli tällainen annos.
Pyysin ruokalistaa taas katsottavaksi ja kyllä oli ihan tilaamamme annos eli Sweet and sour marinated chicken claws.
Voi ...kele ..ttu että oli pahaa, kylmät kanan jalat, kokeilin ensin yhden "suupalan" eikä mitään muuta tullut kuin pahaa makua. Toisella melkein tuli yrjöt joten lähetin annoksen pois pöydästä.
Olisi pitänyt ottaa päivän tarjouksen joka oli Fresh catfish swimming bladder.
Kohta pitää mennä paikalliseen kiinalaiseen että saa "oikeata" kiinaruokaa.
Hapankaali koukussa tämän päivän. Siihen tulee HIMO.
Hapankaali koukussa tämän päivän. Siihen tulee HIMO.
Hapankaali on hyvää ja terveellistä. Helppo tehdä myös itse. Tässä yksi resetti, josta jättäisin kyllä kuminan veks, koska inhoan kuminaa. http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/15595/Hapankaali
Sääli, ettei ole tilaa säilyttää ämpärillistä hapankaalia missään.
En kyllä tiedä, kumpi olisi kammottavampi eines, noi kananjalat vaiko pitsaburger. Mutta ihan mitä vaan paitsi Pasi Viherahon köksäyksiä.
Mä oon kummallinen syöjä. Mä voin vetää samaa sapuskaa viikon jos toisenkin. Nyt menee Finduksen falafelpyörykät kermaviilisoossilla. Kohta koittavat näkkileipäviikot. En syö muuta ku näkkäriä. Ja ihan vaan sen takia kun näkkäri on hyvää. Etenkin Koulunäkki.
Huh, kuukausi papusoppaa seuraavaksi?
Mä olen syönyt lähes päivittäin jo vuoden ajan oman reseptini mukaista papu-salsa-salaattia. Se on niin järjettömän hyvää, että toinen vuosi menee aivan helposti. Syön toki muutakin mutta toi on mukana melkein joka päivä tosiaan. Ja terveellistä on!!! :wink:
No kerro meillekin se resepti.
1 ruukkusalaatti tai jäävuorisalaattipussi
1 rasia miniluumutomaatteja
1 kotimainen kurkku
1 makea sipuli (iso!)
1 pussi luomuretiisejä
1 rasia mung-pavun ituja
1 purkki salsa-kastiketta
1 purkki valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
Salaattikastike: Saluti! Valkosipuli (S-marketista löytyy ainakin)
Pilko ja sekoita salaattiainekset ihan perinteiseen tyyliin. Vältä liottamasta itse salaattia, sen kun voi laittaa ihan pesemättäkin kippoon kun nuo kotimaiset ovat pestyjä jo valmiiksi usein. Voi muuten lopputulos vettyä liikaa.
Tarjoiluvaiheessa lisää salaatin päälle valkoisia papuja, salsakastiketta ja kuorrutukseksi sopivasti salaattikastiketta. Älä sekoita näitä aineksia valmiiksi salaatin kanssa koska se vettyy muuten liikaa.
Mahtava ja koukuttava makuelämys! Ja todella terveellistä! :)
Tämä mössö syntyi ihan sattumalta ja on hyvää.
- 1 sipuli
- pari porkkanaa
- purkki tomaattimurskaa
- purkki punaisia papuja
- 1-2 tl Mixed Pickleä http://www.spicesofindia.co.uk/acatalog/Indian-Food-Pataks-Mixed-Pickle-Hot.html
- suolaa
- kermaa
Sipulisilppu ja viipaloidut porkkanat pyöräytetään ensin öljyssä,lisätään tomaattimurska, pavut ja 1-2 tl Mixed Pickleä (on meinaan aika ärpäkkää tavaraa) ja hiukan suolaa. Annetaan hautua noin 1/2 h ja viimeistellään lorauksella kermaa. Tarkista maku.
Hapankaali koukussa tämän päivän. Siihen tulee HIMO.
Hapankaali on hyvää ja terveellistä. Helppo tehdä myös itse.[/url]
[/quote]
Eipä ole flunssat iskeneet sitten hapankaalin syömisen jälkeen. Kaverit ovat olleet 3-4 krt tässä välissä ja minä yleensä olen ollut se keneen lentsut ja virukset iskee ensimmäisenä. Syytän hapankaalia. Lisäähän se hyvien bakteeria "elinvoimaa" ja on terveellistä mahalle, suolistolle, pure C-vitamin. Ne ottavat ruoasta tehokkaammin ravinteita ja vitamiineja. Antibiooteilla saa tapettua nämä bakteerit yli vuodeksi.
Deja vu tai laho pää, no olen mä jossain ainakin johonkin ylläolevan kirjoittanut/sanonut.
En mä kyllä ainakaan tässä elämäntilanteessa jaksa alkaa tekeen hapankaalia. sillä 3,5€/1kg purkilla nyt selviää aika pitkään, jos sitä ei ihan nälkäänsä syö.
Tein Neiti sitruunan innoittamana siskonmakkarakeittoa. Todella hyvää. Seitikeitosta en viitsi mainita sen enempää (kai ne seitit pitäis paistaa tjs.), mutta siis kyllähän sitä söi, mutta lohikeiton jälkeen se oli kyllä aika mautonta, halpaa tosin. Oliskohan siihen pitänyt laittaa maitoa?
[quote]Mä voin vetää samaa sapuskaa viikon jos toisenkin.
Joo, no mä söin n. 1,5 vko:a lihakeittoa, nyt kun sen ensimmäisen (ylipäätänsä)keiton sain tehtyä. Seuraavana voisi olla linssikeitto tai joku, missä ei ole lihaa.
Kyllä sitä ollaan taas niin terveellisiä, että. Mutta hapankaalia leivälle päivittäin ja keittoja, niitä voi terästää raejuustolla (proteiinia, ei rasvaa). Vissyä paljon ja liikuntaa. Tummaa leipää ja hieman tervettä rasismia. Rasvatonta maitoa ja luonnonmausteita (ei E-koodeja). Kyllä huomaa pientä jämäköitymistä kohtuullisen pienessä ajassa. Myös suhtautuminen ruokailuun muuttuu. Ei tule sellaisia safka-overeita vedettyä (perhepitsa, kokis ja pussi sipseja + jne..), vaan sen mahan saa täytettyä aika kevyellä ja vähäiselläkin ruolla. Ravinteita saa varmasti enemmän, kuin kebab linjalla. Tuli tässä mieleen, että suolikin toimii mukavasti. Ei tule sellaista kyynärän paksuista jöötiä. Maalaisjärjellä ajateltuna tämä on hyvä. Elimistö ottaa isomman hyödyn syödystä ruoasta ko/kö. Tai sit sitä vain syö vähemmän.
Kaalilla potkitaan edelleen. Kaalisoppa pörisee hellalla. Puolikas kaali (patltiarallaa 0,5 kg),sipuli,selleri,porkkana,paprika. Pippuria roimasti,hippunen chiliä eikä lainkaan suolaa.
Älkääkä unohtako sipulikeittoa!! Iisi tehdä. Halpa.
Ainakin 3-4 isoa sipulia kuoritaan ja leikataan siivuiksi ja irrotellaan renkaiksi. Valkosipulin kynsiäkin voi olla pari kpl mukana. Renkaat kuullotetaan kattilan pohjalla öljyssä kullankeltaisiksi, päälle vettä ja perään kasvis- tai lihaliemikuutio, pari laakerinlehteä (jos on) ja kuivattua timjamia (pitsamaustekin käy). Rippu suolaa, ehkä ihan vähän sokeriakin. Annetaan kiehua hiljaksiin 30-40 minsaa.
Jalostetummassa versiossa kikkaillaan leipäviipaleilla ja juustokuorrutuksella, mutta menee toi ilman niitäkin.
Ja toi Stonen kaalisoppa on sitten kauhee nesteenpoistaja!!
Sukupitsa, 40€
Onko helsinkiläiset käyneet maistamassa, saa myös mukaan. Krapulasafkat kätevästi metrolla, neljän ruuhkassa..
:D
www.siilinpesa.com
Merkkipäivääni juhlistaen.
Itelle iteltä. Cantaloupe melooni,proscuito di parma,Mythique, grate white shark mutta se ei näy tähän koska ui leuoissani ja potkii.
Lämpimät onnittelut merkkipäivän johdosta.
Lämpimät onnittelut merkkipäivän johdosta.
Lovely kiitos Sittis kiitos. Love.Mutta tässä liki juuria joista ylpeä. Laatokka pitkäranta forever. Tänään kaikki shemeikat hymyilevät. http://www.youtube.com/watch?v=eHD4N3ODH08Itelle iteltä. Cantaloupe melooni,proscuito di parma,Mythique, grate white shark mutta se ei näy tähän koska ui leuoissani ja potkii.
Jos tuolla safkalla ei vielä ole nimeä, niin kävisikö "sikaoutfluenssa" nimeksi?
:P