Guinness
Jake kirjoitti noin 23 vuotta sitten (29 kommenttia)
Uuden foorumin kunniaksi kysytäänkin heti ensimmäiseksi juomapainotteisesti että mitä väki pitää Guinness -merkkisestä oluesta, ko. hyytelö kun jakaa mielipiteet melko jyrkästi. Allekirjoittaneelle maistuu, kiitos vaan ja kippis. Pitääkin tästä varmaan lähteä kaupungille :cool:
+/- saldo : 0 | Tweet
Kyllähän se hanasta on aikamoista herkkua.
Joku voisikin muuten kertoa miellyttäviä paikkoja Helsingissä, joista saisi Guinnessia. Ja ikäraja jos olisi siinä 18 pintaan, niin paranisi entisestään, vaikka eihän ne nyt niin tarkkoja siitä iästä ole.
Mä ainakin tykkään kun nykyään muutenkin painottuu vahvasti tummien puolelle.:)
Guinness menettelee, mutta stouteista maistuu parhaiten Caffrey's.
Guinness menettelee, mutta stouteista maistuu parhaiten Caffrey's.
Tosta on muuten pakko olla samaa mieltä kun on lähiaikoina paikka tullut valittua sen mukaan että sitä löytyy hanasta.:P
Joo, namia ois Guinness hanasta, mutta harvoin oomme kohdanneet. Kaikenlaisia päihtämöitä ja sikopäihtölöitä oon matkani varrella kohdannu ja tumma olu on yleensä maistunut, joskin myös muunvärinen. Ilolla oon merkille pannu, että olutta on pannu uudella innolla ja ammattitaidolla myös veli-venäläinen. Sitäpaitsi siellä on pitkin 90-lukua jo, ja nyt etenkin myös Leningrad Cowboysin jälkeisenä aikana tuonti-olsuja saanut mukavasti. Nytkin pizzan painikkeeksi meni Sorvalin Valinnasta (on Viipurissa) ostettua Lövenbauta yks A. Ja se muuten maksoi siellä 16 rupelia tölkki.....
Saako lahettaa terveisia? (Editoikaa kuvat pois, jos tulee liikaa yhteen aiheeseen)
Eli terveisia meidan olohuoneesta:







Hana-Guinness maistuu hienolta, mutta kyllä Murphys vaan on meikäläisen suosikki. Taivaallinen olut! Tuli sitä Englannissa litkittyä enemmänkin aikoinaan. Ja tuli muuten lihottuakin viitisen kiloa. Tosin sillä tuskin oli mitään yhteyttä oluenjuontiin :D Eihän olut (varsinkaan tumma) mitenkään lihottavaa ole...
Maistuvaa ja ravitsevaa on myös veli-eestiläisen tekemät SAKU-merttkiset tummat herkut Portter ja Eriti Kange Tume Olu. Jälkimmäistä on saunaoluseksi nytkin jääkaapissa odottelemassa.
Guinness ja Murphy's ovat todellakin "jumalten nektaria". Virolaiset tummat oluet ovat myös varsin makoisia...
Ale on meikäläisen makuun: Nrewcastle Brown Ale ja Hartwallin Roggenbier maistuvat (ja jälkimmäinen heilahtaa hyvin nuppiin :) ). Bittereistä London Pride on ykkönen.
Taidanpa korkata olusen ja kuunnella loistavaa Symphony X:n odysseiaa. Tää on laiffii !
Noniin, tuli kyllä eilisiltana todistettua taas miten hyvää se hana-Guinness on. Piti lähteä kaverin kanssa "maksimissaan kahdelle" jonnekin ja päädyttiin sitten O'Malley'siin. Pakkohan sitä Guinnessia oli sitten enemmän juoda kuin vain yksi tai kaksi tuoppia, kun se niin hyvää oli.\n[Muokattu 17/11/2002 / Voffe]
Tänä viikonloppuna on tullut harrastettua kokeiluja. Perjantaina tuli nautittua Hadankassa useampia absintteja, ja minähän en aikaisemmin ollut maistanut ainuttakaan. Loppuillasta shakkipelit rikostoverin kanssa alkoivat muistuttaa enemmän jääkiekko-otteluita, ei niinkään väkivaltaisuutensa kuin tapahtumavauhtinsa ansiosta (hyökkäys -> taklaus -> vastahyökkäys -> liukastuminen -> harhasyöttö -> oma maali).
Ja eilen tuli vielä pistäydyttyä Punavuoren Ahvenessa yhdellä Nosturista palatessa. Delirium tremens kuulosti niin hyvältä, että tilasin sellaisen. Pullossa ja lasissa oli pieniä vaaleanpunaisten elefanttien kuvia.
Eikö absintti ollut joskus kiellossa? Jotain hämärää siihen liittyi.
--->8---
Koiruoho on lääkekasvi, joka on maailman vanhimpia rohdoksia. Pienissä määrin käytettynä se vaikuttaa etenkin ruoansulatusta edistävästi ja ruokahalua parantavasti, mistä syystä sitä käytetään aineksena vermuttiin ja monenlaisiin muihin ruokailun yhteydessä tai ruoan edellä nautittaviin "ruokaryyppyihin". Kasvin saksankielinen nimi onkin "Wermut" Aikaisemmin se oli myös suosittu matolääke. Liian suurina annoksina ja jatkuvasti käytettynä koiruohon sisältämä tujoni on myrkyllistä, aiheuttaen ruumiin ja sielun vaurioita (hermostohäiriöitä), myös pysyviä. Sen vuoksi onkin eräs hyvin suosittu, etupäässä koiruohosta valmistettu liköörilaji, Absintti, useissa maissa kiellettyä tavaraa. Absintin aineksina on 100 spriilitraa kohti n. 2,5 kg koiruohoa, 6 kg fenkolia (mistä johtuu juoman voimakas aniksentapainen maku ja tuoksu), sekä tislauksen jälkeen lisättyinä mausteina vielä sitruunamelissa ja iisoppi.
--->8---
Lähde: http://www.lycaeum.org/languages/finnish/psykoakt/kasveja.html#koiruoho
Absintti tosiaan on kovaa tavaraa. Minimissäänkin siinä on muistaakseni 60 volttia. Kaveri toi Tsekistä 80:stä, joka oli äärettömän pahaa myrkkyä :) Btw, legendan mukaan Vincent van Gogh leikkasi korvansa irti absinttipöllyssä...
Hadankasta saa nimenomaan Tsekistä importattua 80-karaattista. Herkullista jääveden kanssa.
Hadankasta saa nimenomaan Tsekistä importattua 80-karaattista. Herkullista jääveden kanssa.
Kai nautit absintin oikeaoppisen tsekkiläisittäin: lusikallinen sokeria kastetaan juomassa, sytytetään tuleen jolloin sokeri sulaa, sitten sekoitetaan lasiin jolloin koko juoma on hetken liekeissä, puhalletaan liekki sammuksiin ja nautitaan Pohjanmaan kautta?
Ja siis Bitter Ale -oluista mulle parhaiten maistuu Fuller's -panimon(London Pride) bittereistä vahvempi: E.S.B.
Ylipäätään, bitteriä tulee useimmiten tilattu ns. Olutravintoloissa.
Saakos näistä tehdä "valvojan" tuonne etusivulle? :D
Saa toki! :P
Tän aamun Hesarissa oli jouluoluet esitelty. Odotetusti ja taas kerran Saku Porter sai eniten pointseja. Et siitä. Kippis!
Guinness ei kauheasti maistu, mutta hieman laimeamman sortin Kilkenny ja Caffreys (kirjoitetaanko se noin?) menevät kyllä alas siinä missä kotimaiset tiskivedetkin.
Guinness ei kauheasti maistu, mutta hieman laimeamman sortin Kilkenny ja Caffreys (kirjoitetaanko se noin?) menevät kyllä alas siinä missä kotimaiset tiskivedetkin.
Caffrey's stout on kyllä ihan hyvää (ja sitä saa monesta paikasta), mutta mielestäni hieman kitkerämpää kuin Guinness. Caffrey's Ale on kyllä aikamoisen pehmeää ja maukasta sekin.
Murphy's stout on sitten taas vähän pehmeämpää kuin Guinness, ehkä helpommin juotavaa jos ei ole stoutteihin niin tykästynyt.
Oho! Pitäskö mun vanhan nallen taas aloittaa kaupunkimatkailu ja ryyppääminen, kun ootte maininnut monta tuntematonta olusta... Mites tumma Velko Popovitz? Se on makeeta ja mietoa... Suomalaiset ei tunnu osaavan tehdä mun makuun sopivaa tummaa, mitä nyt joskus jotain, mitä saa vaan hanasta...
Tumma Velko on ihan hyvää, mutta sitä ei oikein voi juoda kuin yhden tai pari ja nekin mielellään heti alkuun, kun on tosiaan aika makeaa. Aika samanmakuista on myös Krusovice.
Mun mielestä toi Velkon tumma on aivan liian makeaa, yhden tuopin pystyy just ja just juomaan...
Tumma Velko on ihan hyvää, mutta sitä ei oikein voi juoda kuin yhden tai pari ja nekin mielellään heti alkuun, kun on tosiaan aika makeaa.
Samat sanat: hyvää, mutta yksi tuoppi riittää.
Onkos Palasokerin väki muuten maistellut erilaisia oluita (suomalaisia lagereita jokainen on varmaan maistellut tuhansia litroja, mutta siitä ei nyt ollut kyse), eli ovatko esim. belgialaiset trappistit käyneet tutuiksi? Tai onko kokemusta Lambiceista tms?
Eilen kävin Belge-nimisessä paikassa Kluuvikadulla. Kokeilin kahta olutta: Stella Artois ja Leffe Brune. Jälkimmäinen oli tummaa olutta ja hyvää oli. Tiedä sitten oliko kysymys Trappist-oluesta.
Pullo Stella Artoista meni eilen ruuan painikkeeksi, mukavan pehmoista lageria. Lisäksi kaappasin Alkosta puolen litran pullon jotain balttilaista portteria, merkki oli outo ja maku mahdottoman imelä. Enemmän tykkään Koffin ja Sakun porttereista. Sakun Tume on myös mahtijuoma, kuten Leffe Brunekin.
Mikko
Eilen kävin Belge-nimisessä paikassa Kluuvikadulla. Kokeilin kahta olutta: Stella Artois ja Leffe Brune. Jälkimmäinen oli tummaa olutta ja hyvää oli. Tiedä sitten oliko kysymys Trappist-oluesta.
Leffe Brune on kyllä hyvää joo, pari kertaa olen sitä ottanut, kun on hanasta saanut. Pikaisen googlettamisen perusteella sanoisin, ettei se ole "oikea trappist", mutta ainakin samantyyppinen:
http://www.bottledbeer.co.uk/beer.asp?BeerID=184