Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Komisario Palmu

Lazer kirjoitti noin 22 vuotta sitten (14 kommenttia)
Tänään viimeinen Palmu uusinta tällä erää. Onko tullut katseltua vai onko jo vanhastaan hallussa? Täytyy perinteisesti sanoa, että kaksi ensimmäistä ovat ne parhaat.

+/- saldo : 0 |

    MelancholyMan kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    alkupään Palmut vanhastaan hallussa. vähän huonoon aikaan tullut tämä uusintasarja, joten en oo nyt joutanu katsomaan. Erehdyksen sentään muistin nauhoittaa - se on paras. Mitäs mieltä Waltarin kirjoista?

    Doc.B.D kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mitäs mieltä Waltarin kirjoista?

    Niissä on vähän liikaa kirjaimia. Silmät väsyy.

    Lazer kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Aiheeseen liittyvät Waltarit on lukematta, mutta Suuri Illusioni on hyvä. Joitain vanhoja kotomaisia on tulossa dvd:lle keväällä ja olen ymmärtänyt, että kyseessä olisi niitä mistä viimeaikoina on tullut uusia vhs-painoksiakin eli myös Palmuja. Tekniseen laatuun on luvassa kovaa parannusta Tuntemattomaan verrattuna.
    Vodkaa on joissain yhteyksissä haukuttu lähes maanrakoon ja on siinä suhteessa aliarvostettu. Minusta vetää vertoja Tähdet kertovat Palmulle.
    Erehdyksen nimi on jännä, sillä ainakaan leffassa ei mielestäni Palmu mitään kummempaa erehdystä tee.

    Jimi kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Erehdyksen nimi on jännä, sillä ainakaan leffassa ei mielestäni Palmu mitään kummempaa erehdystä tee.


    Tästä oli sfnetissä keskustelua. Erehdys taisi olla se, ettei Palmu antanut alaisilleen riittävästi tietoa ja nuori tyttö joutui lopussa hengenvaaraan. Kirjassa, jota en ole lukenut, tämä tulee ilmeisesti paremmin esille.

    k.p.tikka-ri kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Niin tuosta Vodkaa-leffasta, meikä kun muistaa 70-luvun meiningin ja muutenkin on perillä ajan hiekasta herteillaan, diggaa Vodkaa kyllä tosi korkeelle, sen ajankuva on kyllä 9+ ainakin, minkäs sille voi, että muutamat nirppanolat otti herneet nenäänsä, kun näkivät oman naurattavuutensa aina valkokankaalta asti? Perkule, se Vicky Klimenko & Dievuzka-kohtaus 3 ruplan ohjelmaryhmä-kulisseissa on ESSENTIAL!!!!
    Se on jotain AgitPropin ja UltraBran Avaruuden Lapsien välistä.

    Anonyymi kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kari sanoi naulan kantaan. Vodkaa komisario Palmu on järjettömän upea elokuva, varsinkin värit. Sonkavaaran ja Louhoksen Venäjän historiaa luotaava laulusikermä räjäyttää tajunnan. Kun en soundtrack-musasta tehtyjä sinkkuja omista, niin olen nauhoittanut ääniraidan kohokohdat c-kasetille. Samoin olen tehnyt Jörn Donnerin Mustaa valkoisella -soundtrackin suhteen. Esa Pulliainen kertoi aikoinaan Rumbassa, että Vodkaa komisario Palmussa on hänen mielestään kaikkien aikojen parhaat elokuvamusiikit.

    Mikko

    Lazer kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jeps, itsekin pistin merkille mainion musiikin. Ei kai vastaavaa kamaa Suomessa tuohon aikaan levylle kauheasti saatu.

    Janus kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Leffat on nähty aikaisemminkin joten vilkaisin vain vähän. Kiinnitin huomiota kopion hyvään laatuun. Yleensä kun tuon ajan kotimaisia värillisiä leffoja telkkarissa näytetään niin kuva on rakeinen ja värit haalistuneet.

    Waltarin kirjat? Vain muutama on tullut luettua. Sinuhea suosittelen, varsin mukaansatempaava opus.

    k.p.tikka-ri kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Nyt, kun olen selvemmin päin kuin edellistä kirjoittaessani, sanon jotain niistä kijoistakin... joo, luettu on kassa, ja menee ne dekkareinakin... siis ne 2 ekaa, 3mashan oli suurinpiirtein käsikirjoitus elokuvaan jutusteltuna kirjaksi...
    Muutakin Waltaria oon lukenu, pitäs kai pitää jokusesta historiallisesta tiiliskivestä ja niistä nuoren miehen matkakirjoista, mutta kyllä täytyy sanoa, että Olavi Paavolainen kolas kovemmin Nykyaikaa Etsimässä....

    Kcrimso kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Sinuhe Egyptiläinen on kyllä mahtava kirja. Minäkin katselin tuota Palmu leffaa. Ei iskenyt.. Yllättävän hyvä oli tosiaan kopion laatu. Kuvaus oli kuitenkin kuivaa.

    Viukkis kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Eli hyvät oli soundit mutta biisi ei jäänyt kenellekään mieleen :P

    MelancholyMan kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    niin joo, unohtu sitten sanoa omia kokemuksia Waltarista.. elikkä oon lukenu vaan ton Kuka murhasi Rouva Skråfin. Se on kyllä ainaski näin dekkariharrastajan näkökulmasta mainio teos. Sinuhe pitäis lukee kunhan saan sen käsiini...

    k.p.tikka-ri kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ja Sinuhen kyytipoikana semmonen, kuin Neljä Päivänlaskua, se on tavallaan päiväkirja, joskin aika erikoinen, tuon Sinuhen kirjoittamisen tiimoilta. Varsinainen helmi.

    Nanne kirjoitti noin 22 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Komisario Palmun erehdys on oikein mainio dekkari (joita en yleensä lueskele) ja siinä juonta on luonnollisesti paljon helpompi seurata kuin elokuvassa.

    Eräs vähemmän huomiota saanut, mutta mielenkiintoiselta tähän asti vaikuttanut Ihmiskunnan viholliset täytyy mainita.