Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Mastodon

Janus kirjoitti noin 16 vuotta sitten (8 kommenttia)
Löytyykö mielipiteitä Mastodonista? Erityisesti levystä Blood Mountain, joka olisi tuossa tyrkyllä halvalla. Vertailukohtia?

+/- saldo : 0 |

  Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Itse pidän Leviathanista enemmän kuin Blood Mountainista. Ei niissä tyylillisesti kyllä suurta eroa ole. Muita levyjä en ole Mastodonilta kyllä kuullutkaan. Ei välttämättä ole tarvettakaan. Piristävää kuunneltavaa silloin tällöin pienissä erissä, mutta kyllä se karjuminen alkaa kuulostamaan puulta aika nopeasti. Bändin rumpali on kyllä loistava. Ja kuulema proge-fani... :wink:

  Jaah, tosta ei kyllä paljon apua taida olla. En osaa oikein verratakaan mihinkään kun en tuon lajin (mikä se laji lieneekään, sludge?, extreme?) metallia pahemmin tunne.

  Edit. Niin Blood Mountain on kyllä hieman progempi kuin Leviathan, mutta aina se ei ole hyvä juttu näiden metallibändien kohdalla. Esim. Dream Theater on aina sitä huonompi mitä progempi se yrittää olla.

  Janus kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Karjuminen voikin olla ok...örinää Opethin tapaan ei kuitenkaan löydy?

  Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Karjuminen voikin olla ok...örinää Opethin tapaan ei kuitenkaan löydy?


  Ei ole örinää.

  DrethegenjeshKing kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Suoria vertailukohtia en minäkään osaa mainita. Vaikutteita löytyy sieltä täältä, mutta yhtyeen soundi on mielestäni aika uniikki, tai ainakin tunnistettava. Yhdistämällä Slayerin, Rushin, Iron Maidenin ja vaikkapa The Dillinger Escape Planin, voisi saada jotain Mastodonin kaltaista aikaiseksi...

  Mastodonin tuotannosta debyyttilevy Remission edustaa sitä sludgea, mutta Blood Mountain on enempi sellaista kikkailevaa ja levotonta thrash/speed-metallia, eli varmaan vähän progempaa. 8) Leviathan on sitten jotain siltä väliltä.

  Itsekin ehkä arvostaisin Leviathanin yhtyeen parhaimmaksi, vaikka Blood Mountain ilmestyessään aika hyvin meikäläisen tajunnan räjäyttikin. Molemmat kuitenkin erittäin hyviä levyjä.

  "Progein" kappale on kuitenkin Leviathanilta löytyvä todella kova Hearts Alive, joka on silkkaa Rushia. :wink:

  Spectre kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ehkei ihan reilu vertaus mutta välillä kuulostaa Iron Maidenin ja Slayerin yhteentörmäykseltä. Mahtipontista ja energistä tohinaa. Kitaramelodioista tulee taas paikoin sellainen riverdance-meininki mieleen? Kyllä näillä on ihan oma juttunsa.

  Oman Blood Mountainin mukana tuli "Making of..."-DVD. Huhhuh, klaustrofobia iskee kun katsoo treenejä noin 3*3 metrin kokoisessa räjähtäneessä huoneessa. Noin massiivinen musiikki syntyy toillaisessa tilassa!?

  Janus kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ostin, vaikka ketjussa mainittiinkin Iron Maiden ja Riverdance. :) Täytyypä sulatella tätä lähiaikoina. Kiitos kommenteista.

  Hezzu kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Crack The Skye ja The Hunter miellyttää enemmän ku Blood Mountain. Aika vähälle näitten kuuntelu on silti jääny, mutta kaisse uuski levy pitää hommata jossain vaiheessa, viimmestään alelaarista kuten nämäkin.

  Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mastodon on kivaa musiikkia muutaman biisin annoksina, mutta kokonaisina levyinä ei jotenkin jaksa. Ja minä siis yleensä aina nautin musiikin albumikokonaisuuksina.