Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Tyhmä idea

Doc.B.D kirjoitti noin 21 vuotta sitten (1 kommenttia)
Ör.. itse en yleensä kattele kuin foormia ja palasokerityttöä (on muuten palvelu, jonka ilmaisuus ei paljon ihmetytä: ao. naaraat ovat löytyneet jostain kuvapankkien ylijäämävarastosta.:D.), ja siksi Palasokerin muu rakenne on jäänyt vähän hahmottumatta, mutta siis äkkiä katsoen.. täällä on siis arvosteluja ja sitten kolumneja. Kait?. Mites olisi tuollainen guide-formaatti. Esim. tuolla metalli-foorumissa pähkäillään kovasti hyvän metallin perään. Eikös tuolta pohjalta voisi - ainakin teoriassa - alkaa syntymään esim. Palasokerin metalli-guide eli opas. Homma voisi toimia monella tasolla: viitseliäät kirjoittaa kokonaisen arvostelun, laiskimmat vaan heittää levyn nimen. Ajan myötä kasautuis Palasokerin opas hyvään death-metalliin, sitten vaikka kraut rokkiin, ummetuslääkkeisiin blowjob-nukkeihin ja vaikka mihin. Ei ihan pieni formaattimuutos ylläpidon kannalta, mutta tämmönen mulle nyt tuli mieleen. Ihan eri asia on taas sitten se, että saako porukka tekstiä syntymään. Ilmeisesti ei, mutta
tää nyt oli vaan tämmönen idea-aihio.

+/- saldo : 0 |

  Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No eipä tuo mikään pöllömpi idea ole, itseasiassa tuohon saattaa olla työkalut valmiina kun joskus jo suunnittelin tuollaista bändi-FAQ systeemiä. Pitää vääntää suomennos loppuun tuosta kikkulasta ja katsoa miten saan oikeudet määriteltyä niin että nimetyt "sisällöntuottajat" pääsevät muokkaamaan bändisivuja, katsotaan sitten onko tuosta työkalusta kuvatun kaltaiseen käyttöön.

  Ylipäänsä Palasokerin sisällöstä muutama sana: alunperin tämä systeemi rakennettiin noiden artikkelien ympärille, eli pääpaino oli ja on edelleenkin niissä jos vaan artikkelinkirjoittajia riittää jatkossakin eikä kaikki toiminta keskity keskustelufoorumeihin, jotka lisättiin tukemaan tuota artikkelikehystä, eli toimimaan paikkana vapaammalle keskustelulle ja pienemmille uutisille tai jutuille joista ei aivan artikkelia synny. Eli jos foorumikävijät, joita tuntuu nykyisin pääosa vierailijoista olevan, eivät ole vielä huomanneet, arkistosta löytyy reilut 160 artikkelia pääasiassa musiikillisista aiheista, tosin yleisskaala ulottuu ääripäästä toiseen, eli kuka tahansa on voinut kirjoittaa mistä haluaa. Ja jos joku nyt miettii että voisi tuollaisen artikkelin kirjoittaa, mutta ei usko omiin kykyihinsä tms., kannattanee vilkaista muutama artikkeli kokeeksi läpi ja todeta ettei taso ole todellakaan aina ollut päätähuimaava, välillä sitten jo ihan muissakin viestimissä kiinnostusta herättänyt.

  Artikkelien lisäksi löytyypi erikoispalstat (tyhmä nimi kenties...), joiden alla muutamia artikkeleja jostakin erikoisalueesta, merkittävimpänä varmaankin tuo Esan palstakokoelma. Eli jos joku yli-innokas näppäimistönruntelija haluaa alkaa tuottamaan esim. omaa kolumniaan tuolla erikoispalstojen alla, paiskaamalla mallijutun ja viestin toimitukselle saapi ihka oman alueensa täältä Palasokerista.

  Lisäksi yksi vielä vähän käytetty palvelu on tapahtumakalenteri, johon olen yrittänyt keräillä kiinnostavia keikkoja pääosin Keski-Suomen alueelta, tosin kyllä sekaan mahtuu noita pääkaupunkiseudun tapahtumiakin. Lisäksi kite on kiitettävästi raportoinut Tampereen seudun kiinnostavia tapahtumia kalenteriin. Eli jos haluat oman paikkakuntasi tapahtumia tai jopa oman bändisi keikkoja mainostaa kalenterista, löytyy sieltä linkki "Lähetä tapahtuma" jolla voi lähettää tapahtuman käsiteltäväksi ja lisättäväksi kalenteriin.

  Filesokeri ja Linkit keräävät mielenkiintoisia (?) linkkejä eri kategorioihin. Olen yrittänyt foorumista poimia parhaita keskustelujen seassa läheteltyjä linkkejä tuonne linkkikokoelmaan, mutta lisää tietysti saapi lähetellä, sekä filesokerista (mikä siis sisältää linkkejä tiedostoihin (esim. videoihin tms.) jossakin muualla) että linkkiarkistosta löytyy lähetystoiminto, jolla voi lähettää linkkejä lisättäväksi.

  Onhan noita palveluita, suosittelen tutustumista muihinkin alueisiin kuin pelkästään foorumiin ja Palasokerityttöön :) vaikka ovatkin varmasti tällä hetkellä Palasokerin mielenkiintoisimmat alueet. Painotetaan tähän loppuun vielä että koko Palasokerin tekemisessä on kyse harrastuksesta, joka ei siis nauti minkään tahon tarjoamaa rahoitusta eikä tavoittele tuottamaan mitään muuta kuin mielihyvää ja arvokkaita kulttuuritekoja. Oikeudet kirjoituksiin säilyy kirjoittajilla, eli tarkoituksenamme ei ole haalia vapaaehtoiskirjoittajien artikkeleita ja faxata niitä välittömästi Helsingin Sanomissa julkaistavaksi, toisin sanoen tarkoituksenamme on toimia julkaisukanava kaikille sellaisille kirjoittajille, jotka haluavat tuottamaansa sisältöä tuoda julki, ei esim. myydä sisältöä eteenpäin ja rikastua vapaaehtoisten avulla :). Ehkä tähän oikeus- ja lakipuoleen pitäisi vääntää selkeät kaavat ja ohjesäännöt, mutta jotenkin tuo pykälänviilaus ei ole niin viehkeää hommaa...

  Jos aivan rehellisiä ollaan niin tarkoitus on rakentaa Palasokeri mediaimperiumi kilpailemaan monikansallisten mediajättien kanssa, mutta se onkin sitten toinen tarina... :cool:

  Tulipas tekstiä, pitäisiköhän purkaa into ennemmin johonkin artikkelin vääntämiseen... :D