Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Miksi videotykki ei toista videotiedostoja?

Heikkikerkkanen kirjoitti noin 16 vuotta sitten (5 kommenttia)
Hei,

Mulla on läppäri ja siinä kiinni videotykki. Läppäriltä olisi tarkoitus katsoa esim. Elävää arkistoa, YLE Areenan ohjelmia yms. tiedostoja isolla porukalla. Tiedostot ovat siis realmediaa ja wmw:tä yms. asioita.

Läppäri toistaa kaikki tiedostot normaalisti, mutta videotykki ei näytä liikkuvaa kuvaa. Äänet yms. asiat kuuluvat normaalisti. Olen kokeillut katsoa ohjelmia sekä siten, että tiedosto pyörii firefoxin liitännäisen avulla että siten, että tallennan tiedoston ja toistan sen Windows media playerilla, DivX playerilla, Winampilla tai Real Playerilla.

Macromedia flash- muotoiset videot puolestaan taas näkyvät myös videotykillä ihan hyvin.

Haluaisin kuitenkin nähdä ihan kaiken myös videotykillä. Mitä pitäis tehdä ja mistä ongelmat johtuvat?

+/- saldo : 0 |

  Jake kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Näyttöasetuksissa pitää määritellä se videotykin "näyttö" ensisijaiseksi. Tää nyt on täysin puhtaasti arvaus enkä jaksa selittää syytä, mutta kannattaa kokeilla.

  Doc.B.D kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ongelma vaikuttaa sellaiselta, että ensin pitäisi varmistaa onko se liitetty laite tosiaan videotykki vaiko jokin neuvostoliittolainen rauhanprojektori tai peräti kehitysyhteistyöprojektin sivussa syntynyt tansaanialainen jänisräikkä.

  Heikkikerkkanen kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tämä rauhanprojektori näyttää siis ihan normaalisti kaikki weppisivut ja muut mitä läppärillä on, mutta ei liikkuvaa kuvaa, paitsi macromedia flash-tyyppiset videot.

  Ihmiset pystyisivät siis näkemään kuvia tansaanialaisesta jänisräikästä sekä tekstiä siitä, sekä myös valmistusprosessista kertovan videon, jos video on macromedia flash-formaatissa. Wmw-, mpg-, tai realmedia yms. muodossa näytetty jänisräikän valmistusvideo ei näy.

  Jake kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin, siksi ehdotinkin että se laitetaan ensisijaiseksi näyttimeksi, koska noiden videosoittimien overlay-tilat eivät useimmiten toimi oikein kuin ainoastaan päänäytön kanssa. Ja jutun juoni nimenomaan siinä, miten videota käsitellään näytönohjaimessa, eli overlay-tilassa video syötetään suoraan näytönohjaimelle ilman minkäänlaista prosessointia, siksi kaikki muu voikin toimia ok, mutta videot ei ilman tuota em. säätöä. Joissain soittimissa voi valita sen toistotavan useammasta vaihtoehdosta ja tuon overlay-ongelmankin voi kiertää, mutta jos oletuksena on käytössä jotain ms mediaplayer-kuraa niin siinä ei taida päästä tuollaisia hienouksia säätelemään.

  EsaJii kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tämä on enemmän vaimoni hommia. Powepointteja äänellä on näytetty.

  Muistaisin että jompikumpi, läppäri tai videotykki piti kytkeä ensin päälle. Jos sen teki toisin päin, homma ei toiminut.