Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Kuka kaipaa rockmediaa?

MissLemon kirjoitti noin 15 vuotta sitten (23 kommenttia)
Kaipaako kukaan tässä maassa tasokasta rockmediaa? Rockmedialla tarkoitan tässä lehtiä, radiokanavia ja tv:tä. Lehdet eivät millään pärjää informatiivisuudessa netin kanssa ja hidasliikkeisinä tulevat aina hieman jälkijunassa. Lisäksi täällä turilaiden ja jäärien maassa rockia kuuntelevaksi ikäluokaksi määritellään itsepäisesti 10-25 -vuotiaat ja tarjonta on sitten sen mukaista höttöä (esim. tv-ohjelmat ja valtaosa radiokanavien tarjonnasta), ja markkinointieurot ohjataan tietysti heille suunnatuille medioille.

Jos laadukas rockjournalismi katoaa maastamme, jääkö sitä kukaan kaipaamaan? Onko sille enää kysyntää lainkaan? Kuka sitä tarvitsee? Tyytyvätkö tädit ja sedät katsomaan Teeman iänikuisia dokkareita rocksauruksista tai hämähäkinseittien seasta kaivetuista filkanpätkistä koostettuja muistelo-ohjelmia? Tonkimaan internetistä joskus hyvinkin epämääräistä tietoa musiikista, joka sattuu puhuttelemaan? Tai vaihtamaan tietoa vähän kuin salaseuralaisena esimerkiksi täällä Sokrussa? Tämmöisiä pohdin uusien tuulien puhaltaessa niin, että peruukki lähtee...

+/- saldo : 0 |

  Lädi kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä kaipaa, tai ainakin jää kaipaamaan, mikäli esimerkiksi Rytmistä tehdään musiikkilehden sijaan joku Veli-tyyppinen trendilehti. Ja eikös Rumbanki ilmesty ensi vuonna nykyistä jonkin verran harvempaan tahtiin.

  Tuosta Rytmistä vielä sen verran, että minä ainakin tarvitsen määräväliajoin turvallisen annokseni Dylania, Hendrixiä, Zeppeliniä, Whota, Floydia, Purplea sun muita classic rock -suuruuksia. Ja tuleehan tuolta joskus otettua onkeensa jotain itselle tuntemattomampiakin juttuja. Musiikkiaiheisia kirjoja ja elokuvia ynnä muita musiikkialaa jollain tavalla liippavia aiheita voi, ja on toki suotavaakin, käsitellä kuten Rytmin nykyinen formaatti tekee. Nähtäväksi vain jää, mikä lehden uusi linja tulee olemaan, toivottavasti siitä ei tule tosiaan tule mikään trendisillisalaatti, mutta pahaa pelkään...

  Teeman rock-tarjontaan olen myös suht tyytyväinen, tosin (32-vuotiaana setänä) taidan aika hyvin osua kanavan ajattelemaan katselijaprofiiliin.

  Radion puolella harmittaa se, että osa esimerkiksi Radio Suomen erikoismusiikkiohjelmista tulee pääsääntöisesti kahdeksasta neljään työssäkäyvän kannalta mahdottomaan aikaan. Onneksi Poppikoulu, Kersantti Pippuri ja Nousevan auringon talo ovat sentään sijoitettu viikonloppuun.

  Jos klassisen rockin sijaan pohditaan uutta, vähänkään marginaalisempaa, rockia ja poppia, niin niiden löytämiseen netti on ehdottomasti paras paikka. Näissä printtimedia ja erityisesti perinteiset sähköiset mediat laahaavat rankasti perässä.

  MissLemon kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä kaipaa, tai ainakin jää kaipaamaan, mikäli esimerkiksi Rytmistä tehdään musiikkilehden sijaan joku Veli-tyyppinen trendilehti. Ja eikös Rumbanki ilmesty ensi vuonna nykyistä jonkin verran harvempaan tahtiin.

  Tuosta Rytmistä vielä sen verran, että minä ainakin tarvitsen määräväliajoin turvallisen annokseni Dylania, Hendrixiä, Zeppeliniä, Whota, Floydia, Purplea sun muita classic rock -suuruuksia. Ja tuleehan tuolta joskus otettua onkeensa jotain itselle tuntemattomampiakin juttuja. Musiikkiaiheisia kirjoja ja elokuvia ynnä muita musiikkialaa jollain tavalla liippavia aiheita voi, ja on toki suotavaakin, käsitellä kuten Rytmin nykyinen formaatti tekee. Nähtäväksi vain jää, mikä lehden uusi linja tulee olemaan, toivottavasti siitä ei tule tosiaan tule mikään trendisillisalaatti, mutta pahaa pelkään...

  Teeman rock-tarjontaan olen myös suht tyytyväinen, tosin (32-vuotiaana setänä) taidan aika hyvin osua kanavan ajattelemaan katselijaprofiiliin.  Mutta kun mä en halua pelkästään kirjoituksia, ohjelmia ja kirjoja niistä samoista jääristä, joiden historian osaan jo ulkoa! Mua surettaa TIETENKIN se, mitä Rumballe ja Rytmille tapahtuu, mutta se on väistämätöntä. Ja mitä tarjoaa Hugo Boss ja automainoksia täynnä oleva Rytmi mulle? Äääh... (enkä syvällä ääh-lausunnolla tarkoita, että siellä pitäis olla henkkaamaukkaapraadaa).

  Mitä mä haluan on se, että INNOSTUS, asiantunteva kritiikki ja kokemus yhdistäytyisivät samassa lehdessä/muussa mediassa. Wanhan vieressä kulkisi uutta. Olen ankarasti joskus kritisoinut sokruihmisten vanhahtavaa makua, mutta kyllä täältä uusia nimiä ja tekijöitä löytää useammin kuin muualta.

  Lädi kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ihan asiaa puhiset, uutta ja vanhaa pitäisi saada rinnakkain, eikä tosiaankaan pelkkiä puffijuttuja siitä, kuka on julkaissut uuden sinkun/levyn/dvd:n, vaan tosiaankin innostuneita juttuja ja analyyseja mahdollisimman erilaisista näkökulmista. Toisaalta nykyisellään perinteinen musiikkimedia eri muodoissaan kärsii paljolti samanlaisesta näköalattomuudesta kuin vaikkapa urheilujournalismi.

  Radiolla olisi uuden suhteen mielestäni paljon käyttämätöntä potentiaalia, mutta printin suhteen olen skeptisempi. Se kun näyttää väistämättä laahaavan perässä siitä, mitä klubeilla ja bubbling under -osastolla tapahtuu. Lisäksi tuntuu siltä, että uuden, vähänkään valtavirrasta poikkeavan, popin/rockin parinkympin hujakoilla olevat kuuntelijat käyttävät oletettavasti rahansa mieluummin vaikkapa klubikeikoille kuin suht kalliiseen kiiltäväpaperiseen musiikkilehteen.

  Minulle kaikkien kolmen ison musalehden kolahtaminen postilaatikoon merkitsee juhlahetkeä, ja täytyy myöntää, että esimerkiksi Rumban jutuissa esiintyvistä bändeistä keskimäärin puolet on itselleni tuntemattomia suuruuksia, mutta niistä mielenkiintoisimpiin tulee useinkin tutustuttua juttujen lukemisen jälkeen. Että ainakin itse saan lehdistä uusiakin virikkeitä.

  Astro kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eipä ole tullut Rumbaa/Soundia/Rytmiä mitään tilattua vuosikausiin. Olishan niissä joskus joku kiinnostavakin juttu. Ulkomaalaisia musalehtiä ostan aina, kun on joku iso juttu Hawkwindista. Ei niissä ikinä mitään uutta tietoa kyllä tule. Radiota en kuuntele. Netistä löytyy kaikki info mitä tarviin. Tai puskaradiosta.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin, kyllä jos malli on RumpaSountikki, niin vastaus on että ei kaipaa.

  Lerxst kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Rumba on ajankohtainen ja kaksi kertaa kuussa ilmestyvänä pitää paikkansa meikäläisen tilauslistoilla. Soundi kökköytyy liialliseen mainosmäärään ja uutisten vanhentumiseen. Lopetin sen tilauskokeilun juuri. Sue on myös pirteä lärpäkkä, käyn hakemassa aina paikallisesta Filmtownista. Rytmiä ostan ainoastaan silloin, jos olen menossa pitkille lentomatkoille ja kaipaa lukemista. Oluen ja sikarin kyytipoikana se lehti on meinaan vähäsen tylsähkö paikoitellen. Hyvä sarjis tosin.

  Ylex on päällä useimmin jos radiota kuuntelen. Sieltä tulee sentäs kaikki uusi musa ekana ulos. Juontojen tai tiettyjen juontajien ajaksi kyllä joutuu vaihtamaan kanavaa Ylen uutisille.

  Radiorokin perusbiisijyystöä ei vaan jaksa, ainaiset entersandmanit ja disturbedit tai milloin mikäkin volpiitti on megasoittotoistossa viikkotolkulla. Suomipopin juonnot ovat kamalia ja musiikki ikivanhaa tai muuten perusstandarditylsää. Hyvää musaa kun tiedetään Suomessakin tehtävän aika runsaasti nykyään, tuoreemman musan osuutta jos kasvattaisi runsaasti suomipopilla niin sitäkin voisi ehkä kuunnella, jos juontajat olisivat enemmän hiljaa. Varteenotettavaksi rockmediaksi ei näistä tällä hetkellä liene muilla edellytyksiä tai toiminnallisia taipumuksia muilla kuin Ylex:llä.

  Ja teeveetä en katso. Netistä sitten kaikki loput tiedot kaivetaan...

  Greeny kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Rytmi ja Blues News on tullut vuosikaudet, Soundia ja POP -lehteä tulee osteltua irtonumeroina. Rytmin kestotilauksen tosin nyt lopetin kun lehti on muuttunut täysin musiikkilehdestä pintamuodin trendejä käsitteleväksi yleisläpyskäksi, sääli perinteistä musiikkijulkaisua.
  Radiosta tulee kuunneltua säännöllisemmin Kersantti Pippuri ja Kadonneen levyn metsästäjiä.
  Teeman musiikkidokkarit on usein kiinnostavia. Tosin monet jenkki"dokkarit" on sangen rasittavia katsella kun puhuva pää vaihtuu yhden irrallisen kommentin jälkeen toiseen puhuvaan päägän ja kuvaus poukkoilee max. viiden sekunnin pätkistä koottuna tilkkutäkkinä. Eric Clapton tuntuu olevan kommenttiautomaattina lähes kaikissa 60/70 -lukua käsittelevissä musiikkidokkareissa. Rockin klassikkolevyt on kohtalaisen hyvä sarja vaikka monet siinä esitellyt kiekot eivät mitenkään täytä omia klassikkolevyn kriteerejäni.

  endbrax kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No joo. Kyllä pani tänään postilaatikkoon kannettu "uudistettu" Rytmi vakavasti harkitsemaan tilauksen lopettamista. Ei tuossa enää ole jäljellä juuri mitään mua kiinnostavaa, mutta tuolla linjalla toki uusia lukijoita tulee, elleivät pysy Suosikin parissa. Harmi.

  EsaJii kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Emmänyt niitä tilaa enää, vaikka sain puoli vuotta Rolling Stonea jonkun levyn lahjana. Edellisen kerran sain semmoisen kun tilasin pojalle konserttilippuja netistä. Siinä on hauskoja yliammuttuja polittiisia juttuja.

  Mojoa ostan pari irtonumeroa vuodessa. Jos on hyvä tai hauska CD mukana.

  Lädi kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei vakuuttanut uusi Rytmi minuakaan. Selasin läpyskän läpi varmaankin 10 minuutissa eikä yksikään juttu pysäyttynyt kunnolla lukemaan. Blues News taitaa tällä hetkellä olla ainoa kotimainen musiikkilehti, joka tulee luettua kannesta kanteen.

  Teeman Classic Albums -sarjasta olen tykännyt. Myös saman kanavan erilaisia keikkataltiointeja vuosien varrelta on tullut katseltua.

  Janus kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Enpä ollut kuullutkaan Rytmin uudesta linjasta. Kannesta voi jo jotain päätellä:

  http://www.viihdeimperiumi.fi/lehti_esittely.asp?lid=Rytmi

  SKENE
  • Nightwish – Kahden vuoden kiertueen loppurutistus.
  • Musiikkipystit – Kuka päättää, kelle kunnia kuuluu?
  • Idols-kukot Pete ja Koop – Oikeita musamiehiä Idols-leimasta huolimatta.
  • Losin ilmiö – Tarjoilijasta tähteyteen
  Rytmin Hollywood-kirjeenvaihtaja avautuu.
  • Hidas on uusi nopea – Lontoon Dissident-levymerkki uudisti discon.
  • PMMP – Äidit jättivät ipanat kotiin ja tekivät lauluja miesnäkökulmasta.
  • Pet Shop Boys – Abbey Road Studiossa puhuttiin baletista!
  • Klassikko Queen – Uuden albumin heikot myyntiluvut eivät himmennä uusintajulkaisuja.
  • Uniklubi – Kauniiden poikien bändin on vaikea kasvaa aikuiseksi.
  • Elokuva Watchmen – Kulttisarjakuva siirtyi valkokankaalle.
  • Henkilökuva Risto Asikainen – Hittitehtaan leimassa on myös toinen puoli.
  • Lelulaatikko Muun muassa Terveet Kädet -yhtyeen – Läjä Äijälän uudet paitamallistot ja muuta härpätintä.
  • Kolumni – Lordin kosketinsoittaja Awa
  Euroviisuvoitto sai suomalaiset sekaisin – ja viisukrapulaan.

  • Groove homma – Vuosikymmenen viimeinen vuosi on aina tuonut uusia tuulia rytmirintamalla. Niin myös vuonna 2009.

  FEATURE
  • Madonna – Ikineitsyt on epäonnistunut vain elokuvassa ja kahdessa avioliitossa.
  • Petra – Tiktakin laulaja ensimmäistä kertaa omillaan.
  • Top Billin – Kaikista suomalaisista maailmankiertäjistä ei ole puhuttu. Ennen tätä.
  • Amoral – Ari Koivusen liittyminen Amoraliin kohahdutti. Rytmi urkki studion saloja.
  • Suomipunk – Se tuli, kukoisti ja meni. Mutta minne?
  • The Stranglers – Brittipunkkarit elivät punkin jo ennen kuin tiesivät, mitä olivat tekemässä.
  • Ismo Alanko – Teholla tai ilman, Ismon luomistyö ei tyrehdy.
  • Hifistelijät – Soundeihin hurahtaneet puolustavat kalliiden laitteiden ihanuutta.
  • Kotialbumi: Mikko Karmila – Äänittäjä-miksaaja-tuottaja Karmilan muistot tallentuvat digille.
  • Brad Pitt – Suurpesueen isä tajusi vanhenevansa.
  • Johanna Vuoksenmaa – Suomen menestyneimpiin lukeutuva ohjaaja ei tee mitään vasten tahtoaan.
  • Kate Winslet – Oscar-voittaja haluaa elää kuin tavallinen perheenäiti.

  •Valkokangas – Slummien miljonääri ja Dome Karukosken leffatärpit.

  ARVIOT
  • Musiikki – Mm. Bruce Springsteen, Regina, Kotiteollisuus, Tuomo ja Genesis.
  • Musiikki Dvd
  • Elokuva Dvd
  • Kirjat

  • Mun levyhylly: Stefan Wallin – Kulttuuriministeri haluaisi lisää rahaa hoppareille.

  endbrax kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ja Tilsaakaan ei Rytmissä enää ole :(

  EDIT: Onneksi meille vanhoille pieruille löytyy lehtikiskalta Uncut, Mojo ja The Word. Varsinkin Uncut on ollut vakiolukemista jo useamman vuoden.

  Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Classic Rock alkaa julkaisemaan neljä kertaa vuodessa ilmestyvää progeen keskittyvää lehteä:
  http://doctorofprog.blogspot.com/2009/03/classic-rock-presents-prog-magazine.html


  Aika yllättävä veto.
  Vähemmän yllättävää onkin sitten se että Pink Floyd on ekan numeron kannessa...

  Hezzu kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Miksi siinä on juttua Radioheadista?

  Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Miksi siinä on juttua Radioheadista?


  Ku se o modernia progia. :!:

  Näähän on katos aika suhteellisia asioita. Eihän Pink Floydkaan ole monen mielestä progea ja silti kyseiset karvanaamat koristaa lehden kantta.

  MissLemon kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ja Tilsaakaan ei Rytmissä enää ole :(

  EDIT: Onneksi meille vanhoille pieruille löytyy lehtikiskalta Uncut, Mojo ja The Word. Varsinkin Uncut on ollut vakiolukemista jo useamman vuoden.


  Uncutia ja Mojoa tulee luettua aina silloin tällöin. Mutta ei niissäkään ole Tilsaa :(

  Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Classic Rock alkaa julkaisemaan neljä kertaa vuodessa ilmestyvää progeen keskittyvää lehteä:
  http://doctorofprog.blogspot.com/2009/03/classic-rock-presents-prog-magazine.html


  Aika yllättävä veto.
  Vähemmän yllättävää onkin sitten se että Pink Floyd on ekan numeron kannessa...


  Ilmeisesti lehdellä menee aika hyvin koska neljän numeron sijasta tänä vuonna ilmestyykin viisi. Kolmas numero on juuri ilmestynyt. En tosin ole käynyt vielä tsekkaamassa että löytyykö jo Helsingin lehtipisteistä.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Record Collector

  ....joskus.

  Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Classic Rock Presents Prog-lehden kolmas numero on nyt myynnissä Suomessakin. Pääosassa Rush.

  PeeHoo kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, eilen tuli hommattua. Anttilan kassakone ei tunnistanut viivakoodia. Myyjä joutui soittamaan pari puhelua ja totesi, että "täähän olikin varsinainen proge-koodi". :lol:

  iikori kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kuunnelkaa poijjjjaat ja tyttelit morow. com uutta ja vanhaa rokea ..taitaapi olla Ranskasta....

  Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Classic Rock Presents Prog-lehden voi tilata nyt kotiin täältä: http://www.myfavouritemagazines.co.uk/store/displayitem.asp?sid=565&id=31794


  Neljä numeroa on 27 puntaa eli noin 31 euroa. Melko hyvä säästö kun Akateemisesta Kirjakaupasta ostettuna hintaa tulisi melkein 80 euroa...

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuos on rock-mediaa kaipaavalle:
  http://www.slav.helsinki.fi/studies/huttunen/mosaiikki/oma-vieras/th1.htm

  ...vai menikö nyt liian akateemiseksi?