Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Viimeksi katsotut elokuvat, part III

Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten (200 kommenttia)
Uusi ketju uuden vuoden kunniaksi.

001. Michael Cimino : The Deer Hunter (1978, dvd) ****
Uusintakatselu. Erityisesti yli tunnin kestävä osuus Amerikassa hääjuhlineen ja työläisten normaalin (baari)arjen kuvaus on kiehtovaa ja uskottavaa katseltavaa. Pitkälti loistavien näyttelijäsuoritusten ansiosta. Vietnamiin siirryttäessä elokuva hieman hajoaa vaikka esim. venäläinen ruletti-kohtaus on edelleen todella intensiivistä katsottavaa.

002. Joel & Ethan Coen: No Country For Old Men (2007, bd) ****½
Uusintakatselu. Kaikin puolin erinomainen. Tällä katselukerralla kiinnitin huomiota etenkin loistavaan mustaan huumoriin mitä tässä viljellään jatkuvasti, mutta hienovaraisemmin kuin Coenien elokuvissa usein.

003. Hayao Miyazaki: Hauru no ugoku shiro/Liikkuva linna (2004, dvd) ***½
Kauniin näköinen, sympaattinen ja mielikuvitusrikas animaatio. Mielenkiinto tarinaa kohtaan herpaantui minulla kyllä loppua kohden.

+/- saldo : 0 |

    Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    004. The Wachowsky Brothers: Speed Racer (2008, bd) **
    Aikamoista wtf-meininkiä Wacko-veljeksiltä. Luulenpa että George Lucas rakastaa tätä elokuvaa.

    005. Michael Apted: Enigma (2001, digiboksi) *
    Aivan tolkuttoman tylsä tv-elokuvamainen tekele toisen maailmansodan koodinpurkajista. Pääosassa tanakalta Harry Potterilta näyttävä Kate Winslet. Tämän katsominen aiheutti minulle fyysistä tuskaa.

    006. Jonathan Lynn: The Whole Nine Yard (2000, digiboksi) **½
    Keskinkertainen.

    007. Mark Osborne & John Stevenson: Kung Fu Panda (2008, bd) ***
    Visuaalisesti ihan komea animaatio ja jopa kohtuullisen hauska. Liikaa mätkintää.

    008. Roger Donaldson: The Bank Job (2008, bd) ***
    Pätevä ja kohtuullisen mielenkiintoinen heist-leffa.

    Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    009. Tomas Alfredson: Låt den rätte komma in / Ystävät hämärän jälkeen (2008, 35mm) ***½
    Kiinnostava ja omalaatuinen vampyyrielokuva Ruotsista. Loppu oli kyllä hieman pettymys ja muutenkin tässä oli joitakin kohtauksia jotka eivät oikein tuntuneet sopivan elokuvan muuhun sävyyn. 80-luvun alun fiilis oli tavoitettu tosi hyvin. Ihan tuli lapsuus mieleen. Ja luntakin oli ihan helvetisti. Kuten aina lapsuuden talvina!

    010. Darren Aronofsky: The Wrestler (2008, 35mm) ****
    Jälleen hienoa työtä Aronofskyltä. Visuaalinen ilotulitus on poissa, mutta mies hallitsee selvästi myös tälläisen rujomman ja pelkistetymmänkin tyylin. Tarina on perinteinen, mutta on kerrottu sen verran hyvin ja uskottavasti että se ei haittaa. Mickey Rourkea on kehuttu ansaitusti joka paikassa, mutta myös Marisa Tomei tekee mahtavan ja rohkean roolin ikääntyneenä stripparina. Aika MILF kyllä. Tämä leffa kyllä pani taas ihmettelemään että mitä aikuinen ihminen saa vapaapainin seuraamisesta. Hyvin kummallista touhua.

    011. Dave Filoni: Star Wars The Clone Wars (2008, bd) *½
    Ei tämä ehkä lasten piirrossarjan pilotiksi niin huono olisi, mutta ei tälläistä kyllä olisi ikinä kannattanut teattereihin tuoda.

    012. Andrei Tarkovski: Solaris (1972, digiboksi) ***½
    Erittäin mielenkiintoinen, mutta kyllä tässä oli vähän liikaa uuvuttavaa taideperseilyä. Onneksi myös muutamia todella maagisia hetkiä.

    013: Jon Avnet: Righteous Kill (2008, dvd) *
    Puisevaa ja väsynyttä paskaa. Käsittämätöntä että näin kömpelö käsikirjoitus on päässyt tuotantoon asti. Eikä Avnetin tyypilliseen tapaan täysin persoonaton ja innoton ohjaus todellakaan nosta tasoa. De Niro ja Pacino nolaavat itsensä pääosissa omia maneerejaan ryöstöviljellen. Eläkkeelle, äijät! Muuten niitä vanhoja mestariteoksiakaan ei kohta pysty katsomaan kun tulee tälläiset sontaläjät mieleen.

    014. Tarsem: The Cell (2000, dvd) ***
    Uusintakatselu. Käsikirjoitus on melkoisen älytön sekasotku, mutta Tarsemin vahva visuaalinen ote pelastaa paljon. Etenkin kohtauksissa joissa ollaan sarjamurhaajan päänsisällä.

    015. Ron Howard: Frost/Nixon (2008, 35mm) ****
    Hyvin kirjoitettu, näytelty ja ohjattu poliittinendraama (vai politiikan jälkeinen draama?) Ron Howardin paras elokuva.

    016. Mary Harron: American Psycho (2000, dvd) **½
    Uusintakatselu. Tämä tuntuu edelleen pettymykseltä kirjaan verrattuna. Jotenkin otteeltaaan liian kepeä. Kirjassa toiminut,usein hienovarainen mustahuumori, tuntuu tässä kovin tönköltä kun se esitetään niin selkeästi kieliposkessa. Kuin yleisölle silmää iskien. Christian Bale on kyllä pääosassa varsin hyvä ja pelastaa sen mitä kömpelöltä ohjaukselta ja käsikirjoitukselta pystyy. Visuaalisestikin tämä oli aika tylsä.

    Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    017. Pierre Morel: Taken (2008, 35mm) ***
    Perus-toimintamättöä joka kuitenkin hieman erottuu massasta poikkeuksellisen päätähden (Liam Neeson) ja keskimääräistä brutaalimman asenteensa ansiosta. Alun expositio on myötähäpeää aiheuttavan kamalaa katseltavaa, mutta kun Neeson pääsee Pariisiin moukaroimaan tiensä läpi kaupungin albaani-vähemmistön homma toimii mukavan tehokkaasti. Liam Neesonin palkkaaminen pääosaan oli kyllä hyvä veto ja tuo kaapatun tyttären isän rooliin aivan erilaista painoarvoa ja uskottavuutta kuin jos roolissa olisi ollut joku peruspotkija tyylin Jason Statham. Vaikka tällä oli mittaa vain 94 minuuttia tästä olisi hyvin saanut vieläkin napakammin leikkaamalla 10 minuuttia turhaa läskiä (kaikki siihen laulajaan liittyvä) pois.

    018. Kevin Macdonald: The Last King Of Scotland (2006, digiboksi) ***
    Kohtuullisen viihdyttävä elokuva Idi Aminista ja hänen skottilaisesta lääkäristään (fiktiivinen hahmo) Toteutus jää kyllä jotenkin puolitiehen. Forest Whitaker on mainio Idi Aminina vaikka tuntuukin vetävän roolin vähän överiksi. Tai sitten Idi Amin vaan OLI todella koominen (vittumaisuuden ohella) heppu.

    019. Uwe Boll: BloodRayne (2005, digiboksi) *
    Skeidaa.

    Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hard to kill - steven seagal ***/*****
    selkee juoni ja hyvät tappelukohtaukset.

    The wrestler ****/*****
    En olis uskonut, että show-painista saa näin koskettavan leffan aikaiseksi, vaikka tiesinkin entuudestaan, että sen uran loputtua on aika heikoilla.. hyvä ohjaaja.

    Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    020. Bryan Singer: Valkyrie (2008, 35mm) ***
    Peruslaadukas, mutta myös aika kuivakka elokuva Hitlerin salamurhayrityksestä. Tämä oli hyvässä ja pahassa jotenkin tosi vanhanaikainen elokuva.

    021. Florent Emilio Siri: Hostage (2005, digiboksi) **½
    Bruce Willis tekee jälleen saman roolin kuin yleensäkin rikollisia lakoon laittavana poliisina. Käsikirjoitus on melkoisen naurettava, mutta esikoisohjaaja Sirillä on keskimääräistä enemmän sentään yritystä visuaalisella puolella.

    022. Roman Polanski: The Fearless Vampire Killers (1967, digiboksi) **½
    Polanskin puskafarssi/kauhuelokuva- hybridi. Jähmeän alun jälkeen tämä kyllä paranee loppua kohden, mutta ei tämä kyllä montaa kertaa jaksanut minua naurattaa. Tunnelma on välillä hienosti kohdillaan, mutta sitten taas joku kompastuu tai elokuva muuten vaan pysähtyy polkemaan paikoilleen. Reippaasti ylipitkä sisältöönsä nähden. Sharon Tate oli kyllä hot.

    023. J.-P. Valkeapää: Muukalainen (2009, 35mm) **½
    Audiovisuaalisesti ehkä kiinnostavinta matskua koskaan Suomesta. Hieno elokuvamainen kerronta ei kuitenkaan pelasta jos mitään kerrottavaa ei loppujen lopuksi ole.

    024. Robert Shaye: The Last Mimzy (2007, dvd) *
    Läpikotaisin mielisairasta paskaa. E.T. meets new age. Todella vaikea käsittää miten tälläinen käsikirjoitus on koskaan saanut vihreää valoa. Ehkä huonoin koskaan näkemäni elokuva.

    025. Martin McDonagh: In Bruges (2008, bd) ***½
    Palkkatappajia, kääpiöitä, huoria, huumeita, väkivaltaa, asiallista läppää ja hyviä näyttelijäsuorituksia. Mainio leffa.

    026. Kent Alterman: Semi-Pro (2008, dvd) ***
    Perus Will Ferrell-komedia. Tällä kertaa ollaan 70-luvulla koripalloilun parissa. Viihdytti.

    027. Michael Winner: Death Wish 3 (1985, dvd) **½
    Heh heh. Todella koomista kamaa. Will Ferrell saisi tehdä vigilante-komedian.

    Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Eagle eye ***½
    Mä tykkäsin. Isoveli valvoo alkaan olemaan aika kliseinen ilmaisu, mutta leffa toimi. Ideana on, että iimistä pystytään seuraamaan kaikkialle, valvontakameroilla jne.. Ei kai toi mikään mestariteos elokuvana ole, mutta aina tuollaiset "salaliitto-vainot" jaksaa viihdyttää.

    Iron Man **½
    Ei oikein pudonnut, mutta ihan hauska. Varmaan johonkin sarjakuvaan perustu.

    The Day the Earth Stood Still - Päivä jona maailma pysähtyi
    Huono.

    Timeline - Aikamatka **
    Huono.

    The Strangers ***½
    Hyvä trilleri pitkästä aikaan.

    Wanted ****
    Tämä oli hyvä. Ketkä muuta väittävät, ovat väärässä. Kunnolla överiksi vedetty action-pläjäys. Ja Angelie Jolien persekkin vilahtaa. Matriximaisia vivahteita ja "hidastus" -tekniikoita. Viihdyttävä elokuva.

    Cubic - uuden maailman kapinalliset ***
    Ihan ok. Tunteet kielletty, syö valtion määrämiä "tunteenlamaannuttajia" tai käy huonosti. 3. Maailmansota takana.

    PeeHoo kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ulkona on hieno ilma. :)

    Katsoin silti DVD:ltä lapsuuden suosikkini Mel Brooksin Silent Movien. Kyllä se vieläkin jaksoi naurattaa paikka paikoin. Ihan ok "aivot narikkaan" -leffa.

    Greeny kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa. Johnny Depp remelsi eilen MTV3:lla Terry Gilliamin ohjaamassa Hunter S. Thompson -aiheessa vallan perusteellisesti.
    Äijillä oli hiukka leuhkat eväät.
    Pidin silti kirjan muodossa olleesta julkaisusta enemmän, on kanssa niitä vaikeasti elokuvaksi saatettavia aiheita. Ei silti huono - amerikkalaista unelmaahan oltiin etsimässä Las Vegasissa ja taisi löytyäkin ainakin osittain.

    MissLemon kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kung Fu Panda, joka oli ihmeen hauska ja hyvin tehty.
    Revolutionary Road. No okei, tää on naisten elokuva, mutta erittäin liikuttavasti tehty kuvaus unelmien kuolemisesta. Ja pääparia esittävät Leonardo Di Caprio ja Kate Winslet onnistuivat olemaan rooleissaan uskottavia, vaikka toista epäilinkin.

    Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Revolutionary Road. No okei, tää on naisten elokuva, mutta erittäin liikuttavasti tehty kuvaus unelmien kuolemisesta. Ja pääparia esittävät Leonardo Di Caprio ja Kate Winslet onnistuivat olemaan rooleissaan uskottavia, vaikka toista epäilinkin.


    Miksi naisten elokuva? Kyllä mä tykkäsin ainakin kovasti ja näkisin että ton elokuvan viesti tarjoaa kyllä pohdiskeltavaa tasapuolisesti sekä miehille että naisille.

    MissLemon kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Revolutionary Road. No okei, tää on naisten elokuva, mutta erittäin liikuttavasti tehty kuvaus unelmien kuolemisesta. Ja pääparia esittävät Leonardo Di Caprio ja Kate Winslet onnistuivat olemaan rooleissaan uskottavia, vaikka toista epäilinkin.


    Miksi naisten elokuva? Kyllä mä tykkäsin ainakin kovasti ja näkisin että ton elokuvan viesti tarjoaa kyllä pohdiskeltavaa tasapuolisesti sekä miehille että naisille.


    Eikös nämä tällaiset ihmissuhdekuvaukset yleensä leimata "naisten elokuviksi"? Kieltämättä elokuva tarjoaa mietinnän aihetta myös miehille.

    Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    [quote]
    Revolutionary Road. No okei, tää on naisten elokuva, mutta erittäin liikuttavasti tehty kuvaus unelmien kuolemisesta. Ja pääparia esittävät Leonardo Di Caprio ja Kate Winslet onnistuivat olemaan rooleissaan uskottavia, vaikka toista epäilinkin.


    Miksi naisten elokuva? Kyllä mä tykkäsin ainakin kovasti ja näkisin että ton elokuvan viesti tarjoaa kyllä pohdiskeltavaa tasapuolisesti sekä miehille että naisille.[/quote]

    Eikös nämä tällaiset ihmissuhdekuvaukset yleensä leimata "naisten elokuviksi"?


    Ikävää jos näin on.

    Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa.[...]Äijillä oli hiukka leuhkat eväät. Pidin silti kirjan muodossa olleesta julkaisusta enemmän, on kanssa niitä vaikeasti elokuvaksi saatettavia aiheita.[/quote]
    Katsoin myös tämän ja lievässä humalassa, mikä ei tosin elokuvanautintoa heikentänyt yhtään. Kääntäen, varmaan ainoa elokuva, mitä jaksaisi dokailun oheessa katsoa. Mä en oikein ole osannut muodostaa kantaa tuosta elokuvan ja kirjan vertailusta, noin niin kuin ihan yleisesti. Mutta jos nyt taas verrataan, niin tämä elokuva on ainakin hyvin uskollinen kirjalle. Leffaa (n. 5 kerta) katsoessa tuli mieleen, että olisko nämä nyt sitten about yhtä hyviä - kirja ja elokuva? 4/5

    Natural born killers - Syntyneet tappajiksi alkoi heti tuon yllä mainitun jälkeen. Kestosuosikki. Osaan joka sekunnin ulkoa, vaikka viime katselukertaan on 5 vuotta, nyt en "jaksanut" katsoa loppuun. 4.5/5

    [quote]Andrei Tarkovski: Solaris (1972)
    Erittäin mielenkiintoinen, mutta kyllä tässä oli vähän liikaa uuvuttavaa taideperseilyä. Onneksi myös muutamia todella maagisia hetkiä.

    Onko tämä Stanislaw Lem:in, saman nimiseen kirjaan perustuva?

    Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Andrei Tarkovski: Solaris (1972)
    Erittäin mielenkiintoinen, mutta kyllä tässä oli vähän liikaa uuvuttavaa taideperseilyä. Onneksi myös muutamia todella maagisia hetkiä.

    Onko tämä Stanislaw Lem:in, saman nimiseen kirjaan perustuva?


    Kyllä.

    Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    028. Sam Mendes: Revolutionary Road (2008, 35mm) ****
    Hieno leffa. Viiltävä kuvaus unelmien romahtamisesta lähiöelämän oravan pyörässä. Tätä voinee pitää jonkinlaisena rinnakkaisteoksena Mendesin aiemmalle American Beautylle. Tämä vaan on tuotakin tummempi ja erityisesti paljon vakavampi elokuva. Leonardo Di Caprio ja Kate Winslet ovat todella hyviä pääosissa. Väkisinkin kyllä paikoin tuli mieleen pääparia katsellessa huvittava ajatus siitä että tähän olisi päädytty jos Jack ei olisi hukkunut Titanicin lopussa...

    029. David Schwimmer: Run Fatboy Run (2007, dvd) *½
    Melkoisen epähauska Simon Pegg-komedia.

    030. Gus Van Sant: Milk (2008, 35mm) ***
    Sean Penn oli loistava homoaktivistin roolissa, mutta muutoin tämä ei kovin kummoinen ollut. Arkistokuvaa käytettiin liikaa ja aika tökerösti.

    031. Oliver Stone: World Trade Center (2006, digiboksi) **
    Yllättävän lattea Oliver Stonen elokuvaksi. Taitaa olla Stonen heikoin leffa.

    032. Ari Folman: Vals Im Bashir (2008, 35mm) ****
    Animaatiodokumentti Libanonin sodasta (1982). Visuaalisesti elokuva oli todella kiehtova. Animaatio ei sinänsä ole järin hienostunutta tasoa, mutta visuaalinen tyylittely oli erittäin onnistunutta. En osaa pitää tätä erityisen onnistuneena dokumenttina, mutta esteettisenä elämyksenä tämä oli ehdottomasti kokemisen arvoinen.

    033. Michael Caton-Jones: Basic Instinct 2 (2006, digiboksi) *
    Aikamoinen suoritus Michael Caton-Jonesilta onnistua tekemään elokuvasta, joka pyörii ainakin periaatteessa seksin ja väkivallan ympärillä, näin hemmetin tylsä.

    Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    034. Roman Polanski: Rosemary's Baby (1968, dvd) ****
    Hieno. Ei kovin jännittävä kauhuelokuva/trilleri, mutta jatkuvasti mielenkiintoinen ja uskottava.

    035. David Fincher: The Curious Case Of Benjamin Button (2008, 35mm) ***
    Odotetusti ja valitettavasti tämä on Forrest Gump 2. Teknisesti loistokasta työtä ja yksittäisiä hienoja hetkiä tästä kyllä löytyy. Kokonaisuutena kuitenkin liian sentimentaalinen, ontto, ylipitkä ja yksinkertaisesti pointiton. Enkä kyllä ymmärrä miksi Brad Pitt sai tästä Oscar-ehdokkuuden.

    036. Gregor Jordan: Ned Kelly (2003, dvd) *½
    Heath Ledger on Australian Robin Hood. Ja tämä elokuva on tylsä. Vetelää patsastelua ilman minkäänlaista punaista lankaa.

    037. Ngai Kai Lam: Lik Wong/The Story Of Ricky (1991, dvd) ***
    Täysin mielipuolinen sekoitus komediaa (vaikea välillä sanoa miten paljon siitä on tahatonta) ja ultraväkivaltaa.

    038. Timur Bekmambetov: Wanted (2008, bd) **½
    Hyvin erilainen sovitus Mark Millarin nyrjähtäneestä sarjakuvasta. Supersankari (tai oikeastaan superroisto) kuviot on siivottu pois ja sarjakuvan yleinen moraalittomuus on valkopesty ison Hollywood-elokuvan standardeihin sopivaksi. Lopputuloksena paljon visuaalista kikkailua, todella typerä juoni ja erittäin runsaasti väkivaltaa. Matrix-meets-Fight Club-meets-Star Wars-meets-Spiderman.

    039. Peter Segal: Get Smart (2008, dvd)
    Surkea.

    040. Zach Snyder: Watchmen (2009, 35mm) *****
    Hieman hymyilytti kun tätä mainostettiin sloganilla "from the visionary director of 300".Vaan eipä huvita enää siinä vaiheessa jos Snyderin seuraavaa leffaa puffataan Watchmenin näkemyksellisen ohjaajan uutena työnä. Zach Snyder ja kumppanit ovat luoneet aivan uskomattoman onnistuneen käännöksen Alan Mooren nerokkaasta sarjakuvasta. Elokuva 99% prosenttisen uskollinen alkuteokselle. Muutamia yksityiskohtia on muutettu, mutta hyvin onnistuneesti ja oikeastaan jossain mielessä jopa sarjakuvasta parantaen. Sarjakuvan rankkojakaan juttuja ei pehmennetä. Kerronta on tehokasta ja melko tuntematon näyttelijäkaarti tekee upeaa työtä. Hahmot ovat kuin suoraan sarjakuvasta (vaikka asuja on muutettu), mutta tuntuvat samalla myös oikeilta ihmisiltä. Visuaalisesti elokuva on jatkuvasti mielenkiintoinen ja sisältää lukemattomia pieniä hienoja yksityiskohtia ja viittauksia sarjakuvaan joilla luodaan paitsi sarjakuvalle uskollinen ilme, mutta myös uskottava vaihtoehtoinen 80-luku. Tätä tukee myös onnistuneet kappalevalinnat ja paikoin hyvällä tavalla kasarimainen elokuvamusiikki. Uskaltaisin väittää jo yhden katselukerran jälkeen tätä mestariteokseksi jonka arvostus tulee vain vuosien saatossa kasvamaan samalla tavalla kuin alunperin ristiriitaisen ja jopa väheksyvän vastaanoton saaneille Blade Runnerille ja Fight Clubille on käynyt. Jos on pakko keksiä jotain valittamista niin erikoistehosteet sekä maskeeraus olisi paikoin voineet olla parempia ja vähempikin väkivalta olisi riittänyt.

    anzi kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0

    040. Zach Snyder: Watchmen (2009, 35mm) *****
    Hieman hymyilytti kun tätä mainostettiin sloganilla "from the visionary director of 300".Vaan eipä huvita enää siinä vaiheessa jos Snyderin seuraavaa leffaa puffataan Watchmenin näkemyksellisen ohjaajan uutena työnä. Zach Snyder ja kumppanit ovat luoneet aivan uskomattoman onnistuneen käännöksen Alan Mooren nerokkaasta sarjakuvasta. Elokuva 99% prosenttisen uskollinen alkuteokselle. Muutamia yksityiskohtia on muutettu, mutta hyvin onnistuneesti ja oikeastaan jossain mielessä jopa sarjakuvasta parantaen. Sarjakuvan rankkojakaan juttuja ei pehmennetä. Kerronta on tehokasta ja melko tuntematon näyttelijäkaarti tekee upeaa työtä. Hahmot ovat kuin suoraan sarjakuvasta (vaikka asuja on muutettu), mutta tuntuvat samalla myös oikeilta ihmisiltä. Visuaalisesti elokuva on jatkuvasti mielenkiintoinen ja sisältää lukemattomia pieniä hienoja yksityiskohtia ja viittauksia sarjakuvaan joilla luodaan paitsi sarjakuvalle uskollinen ilme, mutta myös uskottava vaihtoehtoinen 80-luku. Tätä tukee myös onnistuneet kappalevalinnat ja paikoin hyvällä tavalla kasarimainen elokuvamusiikki. Uskaltaisin väittää jo yhden katselukerran jälkeen tätä mestariteokseksi jonka arvostus tulee vain vuosien saatossa kasvamaan samalla tavalla kuin alunperin ristiriitaisen ja jopa väheksyvän vastaanoton saaneille Blade Runnerille ja Fight Clubille on käynyt. Jos on pakko keksiä jotain valittamista niin erikoistehosteet sekä maskeeraus olisi paikoin voineet olla parempia ja vähempikin väkivalta olisi riittänyt.


    Täysin voin kyllä yhtyä, vaikka odotukset ei ehkä olleet niin korkealla. *****

    ttt kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Evil Dead Trap -uusintakatselu, toimi edelleen kovasti ja musiikitkin on kuin Argenton leffoista(Goblin), lähes viiden tähden elokuva.

    Turks Fruit -vihdoin sain katsottua ja omaksi. Verhoevenin eka(?), Rutger Hauer sikailee antaumuksella tässä draamassa. Verhoevenin parhaita (fourth man odottaa vuoroaan) ****(*)

    Behind the Green Door -ihan ok pornopätkä. Kyllä tämä nykyiset jenkkipornot kiinnostavuudellaan voittaa... Loppu menee jo psykedeeliseksi, kun "mällien lento kaarta kuvataan taiteellisesti eri värien läpi ja muita kikkailua.." Devil in miss Jones ehkä "parempi", mutta kiintoisa tääkin, pornoksi siis.

    5 Dolls for the August Moon -Bavan loppupään tuotantoa. Ei yhtä hauska kuin A Bay of Blood, mutta siedettävä kuitenkin. ***

    Katsomista odottelee mm. "taide-ohjaaja" Michael Winnerin The Sentinel, giallo Case of the Scorpion Tail, Larrazin Vampyres ja Black Candles, HongKong tuotantoa Raped by an Angel 2 ja Richard Kernin Collection eli kaksi levyä taidetta.

    aloc kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0

    040. Zach Snyder: Watchmen (2009, 35mm) *****
    Zach Snyder ja kumppanit ovat luoneet aivan uskomattoman onnistuneen käännöksen Alan Mooren nerokkaasta sarjakuvasta. Elokuva 99% prosenttisen uskollinen alkuteokselle. Muutamia yksityiskohtia on muutettu, mutta hyvin onnistuneesti ja oikeastaan jossain mielessä jopa sarjakuvasta parantaen.


    Oho. Olen jotenkin yllättynyt että KCrimppa näin avoimesti hehkuttaa tätä. Justiinsa tulin itse kattomasta. Kun kuulin että Snyder ohjaa Mooren mestariteoksen, niin pelkäsin pahinta. Trailerin jälkeen odotukseni kuitenkin nousivat ja olenkin sitten odottanut leffaa todella innoissani.

    Elokuva oli uskalias ja onnistui kyllä tavoittamaan sarjiksen perusvireen sekä asenteen, ja roolisuoritukset olivat myös enimmäkseen kohdillaan, mutta jotain jäi kyllä uupumaan. Snyderin pakolliset hidastukset jurppivat hieman (alussa oli kyllä hauska viittaus 300 -leffaan kun jokin esine lensi emähidastuksena hotellin
    oveen nro 3001, niin että nro1 irtosi). Itsetarkoituksellisen tuntuinen erittäin graafinen väkivalta meni myös pari kertaa överiksi.

    Visuaalisesti elokuva oli hieno, joskin sarjakuva olisi tarjonnut vielä kymmenittäin upeita kuvallisia mahdollisuuksia. Dr Manhattanin takaumajaksoon olin erityisen pettynyt. Se kerrottiin tylsästi lineaariseen tapaan, toisin kuin sarjakuvassa. Tässä olisi ollut sauma todella mahtavaan elokuvalliseen hetkeen.
    Manhattanin tapa kokea aika simultaanisti jäi epäselväksi, vaikka siitä puhuttiin; jos hänen muistelujakso olisi tehty enemmän sarjakuvan tapaan, olisi hänen sisäiseen kokemusmaailmaan päässyt enemmän sisään.

    Alkupuolen episodimainen tarinankerronta tökki hieman. Loppupuoli virtasi elokuvallisemmin.

    Sarjakuvan filosofisemman puolen tutkiskelu jäi jotenkin puolitiehen. Jossain arviossa sanottiin osuvasti kutakuinkin seuraavaa: elokuva onnistuu kuvittamaan tarinan hienosti, mutta se ei onnistu välittämään sitä mitä kuvien tulisi ilmaista.

    Muutettu loppu toimi elokuvassa ihan ok.

    Olihan tätä kaikesta huolimatta todella mukava katsoa ja menen varmasti uudestaankin tsekkaan. Itsenäisenä elokuvateoksena ei kuitenkaan mitenkään huikea. Ensi syksynä pitäisi kai tulla director's cut joka on huomattavasti pidempi ja johon on sisällytetty osia Black Freighter -animaatiosta. Kovasti odotan jo sen näkemistä; ehkä tarina virtaa siinä luonnollisemmin.

    Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    040. Zach Snyder: Watchmen (2009, 35mm) *****
    Zach Snyder ja kumppanit ovat luoneet aivan uskomattoman onnistuneen käännöksen Alan Mooren nerokkaasta sarjakuvasta. Elokuva 99% prosenttisen uskollinen alkuteokselle. Muutamia yksityiskohtia on muutettu, mutta hyvin onnistuneesti ja oikeastaan jossain mielessä jopa sarjakuvasta parantaen.


    Oho. Olen jotenkin yllättynyt että KCrimppa näin avoimesti hehkuttaa tätä. Justiinsa tulin itse kattomasta.


    Loistavaa elokuvaa on helppo hehkuttaa. Ihan tuli muutamaan otteeseen liikutuksen kyynel eilen teatterissa silmään kun meno oli niin päräyttävää.

    JacKal kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Viikonloppuna tuli katsottua kaksi upeaa animaatioelokuvaa: Mononoke-Hime ja The Secret of NIMH; menevät molemmat Top vitoseen näkemistäni animaatioista. Lisäksi tapitin Office Spacen, hyvä sekin. Olisi hienoa itsekin joskus kyetä irtaantumaan oravanpyörästä vastaavalla tavalla. :D

    Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Office space on 4,5/5. Ehkä paras komedia ikinä.




    "What's happening" jäi hokemaksi vähäksi aikaa tuon jälkeen. :D


    Taken ***½
    Onko tälle genrelle "action" sanaa tarkempaa luokitusta? No ei varmaan, mutta hyvä oli.

    JacKal kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    "What's happening" jäi hokemaksi vähäksi aikaa tuon jälkeen. :D


    http://www.youtube.com/watch?v=r0GR-F3wUEI&feature=related


    Muahhahah, joo. :D Pitääpä näyttää kavereille tää leffa, jää varmaan replat elämään yhtä hyvin ku Big Lebowskin vastaavat. Lebowskis on niinikään pirusti oikeaa asennetta! Onkos jengi muuten täällä nähny kyseistä leffaa?

    Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    The Big Lebowski on nimenomaan se Paras Komedia. Tai sitten The Spinal Tap. Office Spacesta en ole koskaan pahemmin innostunut. Ihan ok toki.

    JacKal kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    The Big Lebowski on nimenomaan se Paras Komedia.


    Far out man, far f***ing out! :D

    Janus kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    [quote][quote]
    Revolutionary Road. No okei, tää on naisten elokuva, mutta erittäin liikuttavasti tehty kuvaus unelmien kuolemisesta. Ja pääparia esittävät Leonardo Di Caprio ja Kate Winslet onnistuivat olemaan rooleissaan uskottavia, vaikka toista epäilinkin.


    Miksi naisten elokuva? Kyllä mä tykkäsin ainakin kovasti ja näkisin että ton elokuvan viesti tarjoaa kyllä pohdiskeltavaa tasapuolisesti sekä miehille että naisille.[/quote]

    Eikös nämä tällaiset ihmissuhdekuvaukset yleensä leimata "naisten elokuviksi"?[/quote]

    Ikävää jos näin on.

    Perjantain näytöksessä naiset olivat selvänä enemmistönä.

    Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    [quote][quote][quote]
    Revolutionary Road. No okei, tää on naisten elokuva, mutta erittäin liikuttavasti tehty kuvaus unelmien kuolemisesta. Ja pääparia esittävät Leonardo Di Caprio ja Kate Winslet onnistuivat olemaan rooleissaan uskottavia, vaikka toista epäilinkin.


    Miksi naisten elokuva? Kyllä mä tykkäsin ainakin kovasti ja näkisin että ton elokuvan viesti tarjoaa kyllä pohdiskeltavaa tasapuolisesti sekä miehille että naisille.[/quote]

    Eikös nämä tällaiset ihmissuhdekuvaukset yleensä leimata "naisten elokuviksi"?[/quote]

    Ikävää jos näin on.[/quote]
    Perjantain näytöksessä naiset olivat selvänä enemmistönä.


    Mä oon varmaan homo.

    Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Amelie on naisten elokuva. Vaikka kyllä se ihan hyvä on. Audrey Tautoun söpöily ei ainakaan huononna elokuvaa. Hyvän mielen elokuva, heh. Mutta varmaan onnistuu monia myös ärsyttämään..

    The Insatiable (2007)
    Huonoin elokuva, mitä olen koskaan katsonut. Aavistelin jo alussa, että ei hyvää seuraa. 0,01 tähteä. Tuskin on Suomeen asti tullut, jos on, niin kiertäkää kaukaa.

    Requiem for a dream (2000)
    Darren Aronofsky on teemana tässä kuussa, Pi ja Fountain tuossa odottelee, The wrestler:in katsoin joku aika sitten. Joskus aikasemminkin katsonut tämän Unelmien sielunmessun. Todella vaikuttavin elokuva. Se mutsi säälittää eniten, mutta myös nistipoikien (ja tytön) tarina on surullinen, koko elokuva on surullinen, myös loppu. Ahdisti kyllä taas loppuillan. Puhuttiin justiin, että ikävä ja masentava elokuva, mutta hyvä, eli kai se on sitten hyvä. Ei voinu olkaa kohattamalla ohittaa. ****





    Once Upon a Time in Norway (Dokumentti)

    Norjalainen black metal ei ole enää vain pienen alakulttuurin tuote kotimaassaan - siitä on kasvanut maailmanlaajuinen kultti-ilmiö. Koko genre ja erityisesti kulttisuosiota nauttiva bändi Mayhem ovat täynnä myyttejä ja tarinoita. 1990-luvun alun kirkkojen polttamiset ja Mayhemin kitaristi Øystein Aarsethin (aka Euronymous) kuolema Varg Vikernesin (Burzum, Old Funeral, Mayhem) toimesta ovat aiheuttaneet paljon kohua. Dokumentti tutkii tätä ilmiötä aivan uudella tavalla. Se ei tarkoituksenmukaisesti mässäile shokeeraavilla elementeillä vaan pyrkii haastattelujen ja kuvamateriaalin avulla tuomaan esille totuuden Mayhemin ja koko black metal -ilmiön takana. -heavystore-

    + Nippu saman kategorian dokumentteja. Satan Rides The Media - Burzum dokumentti, 666 At Calling Death, Det Svarte Alvor jne. Aihe on nyt käsitelty. Niin ja sitten yksi salaliittoteoria dokumentti, 9/11 -The Conspiracy Files ja UFC 95.

    JacKal kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Viikonloppuna kaksi suurta kasarisivistysaukkoa tuli paikattua:

    Labyrinth http://www.imdb.com/title/tt0091369/

    Loistava lastenelokuva! Henson on tehnyt upeaa työtä luodessaan surrealistisia nukkeja ja kaiken kruunaa jylhä David Bowie. Leffa onnistui säväyttämään vielä kriittisessä 23 vuoden iässä. :P
    9/10

    TRON http://www.imdb.com/title/tt0084827/

    Tämäkin suurta kohua aikanaan herättänyt leffa on pitänyt katsoa jo ajat sitten. Erikoistehosteet olivat vieläkin melko päräyttävät ja paikoin meininki oli todella psykedeelistä ja surrealistista. Pääosaa näytellyttä Jeff "Dude" Bridgesiä mukaillen: "Far fuckin' out!" Silti tehosteet jättivät itse tarinan hieman liian vähälle huomiolle. Joka tapauksessa viihdyttävä ja uraauurtava leffa.
    6/10

    Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    041. Rob Reiner: The Princess Bride (1987, dvd) **
    William Goldmanin käsikirjoituksessa on kyllä nokkelat hetkensä, mutta Rob Reinerin laahava ja vetelä ohjaus pettää elokuvan täysin. Visuaalisesti varmaan tylsin näkemäni satu/fantasia-elokuva.

    042. Paul T. Anderson: There Will Be Blood (2007, bd) *****
    Uusintakatselu. Mestariteos.

    043. Steven Soderbergh: Che: Part One (2008, elokuvateatteri) ***
    Mielenkiintoinen, mutta liian sirpaleinen ja ylipitkä elokuva (tai oikeastaan vasta puolikas...) Chestä ja Kuuban vallankumouksesta. Benicio Del Toro on mainio pääosassa.

    044. David Gordon Green: Pineapple Express (2008, dvd) ***
    Pössyttely/toiminta-komedia Apatow&Rogen-komediatehtaalta. Epätasainen, mutta silti paikoin hyvinkin hauska.

    Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    045. Zach Snyder: 300 (2006, bd) ***
    Uusintakatselu. Hyvässä ja pahassa varsin uskollinen tulkinta Frank Millerin mahtipontisesta sarjakuasta. Kornia mutta viihdyttävää. Tässä on muutamia todella upeita visuaalisia hetkiä. Ylipäätänsäkin elokuvan visuaalinen tyylittely toimii ja on yllättävänkin lähellä sarjakuvan henkeä vaikkei sitä yhtä tarkasti (ja tylsästi) toista kuin Sin Cityn tapauksessa.

    046. Steven Spielberg: Artificial Intelligence: AI (2001, dvd) ****
    Uusintakatselu. Kiehtova ja varsin moniulotteinen aikuisten satu vaikkei kokonaisuutena virheetön olekaan. Spielberg yrittää toisaalta kunnioittaa tyylillisesti Stanley Kubrickia jolta projektin peri, mutta ei aina pysty vastustamaan E.T.-henkistä sentimentaalisuutta ja joitakin turhia erikoistehosteilla briljeeraauksia.

    047. Lili Fini Zanuck: Rush (1991, digiboksi) **
    Epäuskottava, tylsä ja ylipitkä elokuva undercover-huumepoliiseista joilla homma lähtee lapasesta. Voi jumalauta näitä Eric Claptonin elokuvamusiikkeja - aina samaa melankolista kitaranäppäilyä leffasta ja kohtauksesta riippumatta.

    048. Martin Scorsese: The Departed (2006, bd) ****
    Uusintakatselu. Todella hyvää mainstream-viihdettä Scorseselta. Dialogi oli helvetin nasevaa.

    049. Danny Boyle: Slumdog Millionare (2008, 35mm) ***
    Visuaalisesti mielenkiintoinen ja yksi harvoista elokuvista jossa digikameroiden käyttö toi oikeasti jotain lisäarvoa. Vaikka muutama yksittäinen kuva olikin todella ruma. Tarinana tämä ei ollut kovin kiinnostava ja rakenteellinen kikkailu kävi puuduttavaksi loppua kohden.

    Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    V Niin kuin Verikosto (2005) ****
    Casino Royale (2006) ****

    Uusintakatseluja elokuvateatterin jälkeen.

    Resident Evil Extinction (2007) **
    Toinen tähti tulee Milla Jovovichille. En ole ikinä innostunut zombieleffoista.




    Son of Rambow (2007) ***
    Piristävä hyvänmielen leffa. Helppo oli samaistua. Stallonen Rambon jälkeen ostettiin rambo-puukot ja mentiin lähimetsään tekemään ansapolkuja :)

    Taken (2006) ***
    Hyvä toimintaleffa.

    The Dark Night (2008) ***
    Hyvä toimintaleffa.

    The Fountain (2006) ****
    Pi (1998) *****

    Darren Aronofsky teema oli viime kuussa. Paras ohjaaja.

    The Bank Job (2008) ****
    Paras pankkikeikkaleffa.

    Max Payne (2008) *
    Todella kehno esitys. Peliä olen pelannut ja lähinnä katselin maisemia ja yhtäläysyyksiä pelin kanssa.

    21 (2008) ***½
    Hyvä korttipelileffa. Tuosta laskemistekniikasta olen katsonut dokumentin.

    Transporter 3 (2008) **½
    2. osan jälkeen en odottanut mitään, mutta ei tämä nyt ihan kura ollut. 1. osa on hyvä.

    Thick as Thieves (2009) ****
    Todella hyvä toimintaleffa. Yleensä suhtaudun Panderakseen sekavin tuntein, mutta tässä leffassa hän oli ihan hyvä. Se neekeri on aina hyvä.

    Sauna (2008) ***½
    Hyvä leffa. Olin kuullut kehuja ja olihan tuo ihan kehuttava.

    Babylon A.D. (2008) **½
    Perus toimintaleffa tulevaisuudesta.

    The Punisher - War zone (2008) **
    Actionia.

    The Number 23 (2007) ***
    Yleensä tuo naamanvääntäjä Carrey ärsyttää, mutta osaa se olla nökäjään vääntämättä sitä naamaansakkin.

    Yes Man (2008) **½
    Kaveri vastaa kaikkiin kysymyksiin yes. Aika soppahan siitä syntyy.

    300 (2008) ****
    Hyvä leffa.

    Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    SAW I-V (2004-2008) *½ - ***
    Grindhouse: Death Proof (2007) ****
    Grindhouse: Planet Terror (2007) **
    CSI - "Grave danger" S5E24-25 (Dir. Tarantino) ****
    Hell Ride (2008) ***½
    Killshot (2008) **
    Zodiac (2007) ***
    Game Over: Kasparov and the Machine (2003) ***½
    Ocean's 13 (2007) *½
    Scary Movie 3 (2003) *
    Katsastus (1988) ***
    Monte Rosso (2008) ***


    The Man from Earth (2007) ****
    Wikipedia
    BitTorrent
    Tekstitykset

    The Time machine (1965)
    Thrashin' (1986)
    The Wargames (1983)


    Hauska katsoa elokuva, minkä on nähnyt alle 10 vuotiaana ja mistä on jotain hämäriä muistikuvia. Esim. The time machine:stä muistan vain sen "luolan" ja aikakoneen, mutta hyvin muistan missä ja kenen kanssa sen katsoin. Alku katsottiin meillä ja sitten vanhemmat lähti jonnekkin, niin mentiin kaverille katsoon loput, kun hänen vanhempansa olivat kotona. Nyt ei pelottanut yhtään, mutta jotenkin tuo elokuva on jäänyt mielensopukoihin elämään ja aloittaessani katsomaan, en todellakaan ollut varma, oliko kyseessä hakemani elokuva. Thrashin' tuli kuvioihin viimeisenä, kun rullalautailu tuli Suomeen. Katsoimme sen n. 75 kertaa, kunnes joku vanhempi antoi oikean skate-filmin.




    ttt kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ihmettelen tuota sun pisteytys systeemiä, tässä vaan...
    Zodiac *** ? Ei, ei ja ei!

    JacKal kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ihmettelen tuota sun pisteytys systeemiä, tässä vaan...
    Zodiac *** ? Ei, ei ja ei!


    Niin mitä mieltä itse olet leffasta? Kolme tähteä liikaa/liian vähän?

    Mun mielest Zodiacissa olis ollu potentiaalia vaikka mihin, mutta kokonaisuutena siitä muodostui kuitenkin aika pitkäveteinen. Kestoa ainakin puoli tuntia liikaa. Leffan pääpointiksi muodostui ihmisen pakkomielteinen omistautuminen jollekin asialle (Gyllenhaal), mutta en tiedä oliko tämä tekijätiimin tarkoitus kuitenkaan.

    Huomasiko muuten kukaan ko. leffassa yli äyräiden pursuavaa keltaisen värin käyttöä? Joka ikisessä kohtauksessa oli joku lamppu tai seinä joka jollain tavalla heijasti keltsiä. Mua tämä ärsytti suunnattomasti.

    Arvosana vois maksimissaan olla ***½. Jää kyllä kauaksi Se7enistä, jonka katoin pitkästä aikaa tuossa muutama ilta sitten.

    Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ihmettelen tuota sun pisteytys systeemiä, tässä vaan...
    Zodiac *** ? Ei, ei ja ei!


    Niin mitä mieltä itse olet leffasta? Kolme tähteä liikaa/liian vähän?

    Mun mielest Zodiacissa olis ollu potentiaalia vaikka mihin, mutta kokonaisuutena siitä muodostui kuitenkin aika pitkäveteinen. Kestoa ainakin puoli tuntia liikaa. Leffan pääpointiksi muodostui ihmisen pakkomielteinen omistautuminen jollekin asialle (Gyllenhaal), mutta en tiedä oliko tämä tekijätiimin tarkoitus kuitenkaan.


    No toi oli mun käsittääkseni nimenomaan leffan idea. Hieno leffa. Blu-ray odottaa hyllyssä katselua.

    Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ihmettelen tuota sun pisteytys systeemiä, tässä vaan...
    Zodiac *** ? Ei, ei ja ei![/quote]

    Senkus ihmettelet mun pistetytyssysteemiä. Siihen voi olla vaan aika vaikea päästä sisään, jos itse katselee 70-luvun taide-elokuvia. Mielestäni tätä 2,7 tunnin leffaa olisi voinu hieman tiivistää.

    [quote]Huomasiko muuten kukaan ko. leffassa yli äyräiden pursuavaa keltaisen värin käyttöä?

    Heh, no nyt kun mainitsit, niin selailin leffaa. Jos valaistus ei ollu keltaista, niin "kaikki" muu oli keltaista.




    Fountainissa vilahti tämä mosaiikkikuvio useammassa kohtauksessa.




    Markkutapio kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Heh, no nyt kun mainitsit, niin selailin leffaa. Jos valaistus ei ollu keltaista, niin "kaikki" muu oli keltaista.

    Syy keltaiseen varmaan selviää kun kuuntelet sanoitusta Juutubee-topicin viimeisimmästä... siitä Apollo-jutusta.

    Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    050. Steven Spielberg: Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008, bd) ***½
    Uusintakatselu. Vähän parempi kuin muistin. Eihän tämä kolmen ensimmäisen tasolle yllä, mutta ihan ok seikkailuelokuva silti.

    051. Woody Allen: Vicky Cristina Barcelona (2008, dvd) ***
    Ihan ok, kevyt tyttöjen elokuva.

    052. Andy McCay: Step Brothers (2008, dvd) ****
    Aivan loistava komedia jälleen Apatow-leiristä. Melkein 40 Year Old Virgin ja Superbad tasoa. Läppä on välillä todella absurdia.

    053. Christopher Nolan: Dark Knight (2008, bd) ****
    Uusintakatselu. Hyvä.

    054. Mark L. Lester: Commando (1985, dvd) ***
    Uusintakatselu. Lesterin ohjauksessa ei paljoa hurraamista ole, mutta kyllähän tämä aina jaksaa viihdyttää kaikessa koomisuudessaan. Tällä kertaa huvitti erityisen paljon James Hornerin Macgyver-henkiset musiikit.

    055. Andrei Konchalovsky: Tango & Cash (1989, tv) *
    Uusintakatselu. Onnetonta kasari-skeidaa.

    056. Gary Nelson: The Black Hole (1979, tv)
    Star Warsin innoittamana Disney lähti yli kaksi kertaa isommalla budjetilla yrittämään oman eeppisen avaruuseikkailun tekoa. Pieleen meni. 20 minuuttia jäi alusta näkemättä, mutta en usko että sen katsominen olisi tuonut juurikaan tolkkua tähän todella puuduttavaan scifi-elokuvaan.

    057. Clint Eastwood: Gran Torino (2008, elokuvateatteri) ****
    Hieno elokuva joka lepää pitkälti Eastwoodin massiivisen karisman varassa. Erittäin viihdyttävä, mutta ei tässä samanlaista syvyyttä ole kuin Eastwoodin todellisessa mestariteoksessa Unforgivenissä. Tämä toimisi hyvin Dirty Harryn jatko-osana jos niitä turhia, oikeita jatko-osia, ei olisi koskaan tehty.

    058. Mårten Klingberg: Offside (2006, tv) **½
    Kliseinen ja elokuvallisilta arvoiltaan vaatimaton ruotsalais-komedia maaseudun jalkapallojoukkueesta. Jotain sympaattista ja jopa koskettavaa tässä kuitenkin oli.

    059. Kinka Usher: Mystery Men (1999, digiboksi) **½
    Uusintakatselu. Tämä supersankarikomedia oli huonompi kuin muistin. Muutamat hyvät ideat hukkuivat meluisaan kohellukseen.

    060. Hideo Nakata: Ringu (1998, digiboksi) **½
    Tässä on kiehtovia aineksia, mutta toteutus jää aika vaatimattomaksi ja jopa tylsäksi. Eikä tämä ollut lainkaan pelottava. Pitänee tarkistaa onko Hollywood-remakeen saatu yhtään enempää imua.

    061: Darren Lynn Bousman: Repo! The Genetic Opera (2008, elokuvateatteri) *½
    Lähinnä myötähäpeän tunteita herättävä gootti-kauhu-scifi-rockooppera. Etenkin Paul Sorvinoa kävi sääliksi. 20 vuoden päästä nousuhumalassa tämä saattaa toimia kohtalaisena kalkkunaviihteenä.

    062. Gavin Hood: X-Men Origins: Wolverine (2009, elokuvateatteri) **
    Olipas urpo. Tämä taitaa olla jopa väsynyttä X-Men 3:sta kehnompi. Wolverinen "alkuperästä" ei saatu puserrettua irti oikein mitään mielenkiintoista ja ahmamies itse jäi melkein sivuosaan kun ruudulle vyörytettiin toinen toistaan mitättömämpiä mutantti-hahmoja fanipoikien mieliksi. Wolverine oli hahmona ylipäätänsäkin kovin munaton ja särmätön. Liev Schreiber Sapelihampaana sen sijaan oli varsin mainio. Harmi että ensimmäisessä X-Men elokuvassa oltiin hahmon suhteen aivan eri raiteilla. Alkupuolella tässä oli sentään kohtuullisen päteviä toiminta-kohtauksia mutta sitten typerien juonenkäänteiden vyörytys sai yliotteen ja lopun taistelu "Ase XI:tä" vastaan oli jo melkoisen heikkoa kohellusta.

    Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tango & Cash, heh. Vois katsoo ihan huvikseen. Vaikutuksen tuo teki joskus tullessaan. Käytiin katsoon Ruotsin laivalla. Hmm.. No kai sitä on ollu niin nuori, kun laivalla elokuviin meno on tullut mieleen.

    k.p.tikka-ri kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No eikös kukaan kehtaa tunnustaa katelleensa Teemalta eilen Niskasen Käpyä Selän Alla..? Meinaan eikös progen harrastus ulotu ollenkaan tonne elokuvan puolelle...???

    Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    En muista oonko tuota nähny. Kyllä kaikki uudet leffat saa netistä, mutta yritäppäs etsiä kotimaisia klassikoita. YLE voisi tässä suhteessa hieman antaa mediamaksulle vastinetta.

    k.p.tikka-ri kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hei toi Käpy Selän Alla tulee uudestaan tänään (tai huomenna) tossa kolmen jälkeen iltapäivällä! Siis telkun ääreen tiiviisti tai digitaalit taltioimaan!

    Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Laitoin digitaalin tallettamaan. Oon kyllä joskus ton nähnyt eikä muistaakseni ollut kovin kummoinen. Kiinnostaa kyllä nähdä uudestaan.

    Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    The Jacket (2005) ****½
    Pitkästä aikaa yli neljän tähden leffa. Kerrassaan mainio.

    Twilight (2008) ½
    No huh. Olipas huono. Tunnin kohdalla lopetin katsomisen.

    Crank (2006) ***½
    Jatko-osaa odotellessa, uusinta katselu.

    Shogun's Ninja (1980) ***

    Snake in the Monkey's Shadow (1979) ***

    Enter the Ninja (1981) *

    Revenge of the Ninja (1980) *

    Ninja leffoissa on oma pisteystyssysteeminsä. Takeshi Kitanon ninja leffa Zatôichi (2003) odottelee tuossa vuoroaan..

    Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    063. Mikko Niskanen: Käpy selän alla (1966, digiboksi) ***
    Uusintakatselu. Parempi kuin muistin. Varsin viehättävä ja epätavallinen elokuva. Loppua kohden kävi kyllä hieman tylsistyttämään, mutta kyllähän tämä on aika hiton kova vuoden 1966 suomalaiseksi elokuvaksi.

    064. J.J. Abrams: Star Trek (2009, elokuvateatteri) ***½
    En ole ollut koskaan suuri Star Trekin ystävä, mutta tämä oli hyvä restartti sarjalla ja oikein viihdyttävä kokonaisuus. Kuten yleensäkin Star Trekeissä leffan heikkous piili pitkälti epäkiinnostavassa pahiksessa.

    065. Steve Beck: Ghost Ship (2002, digiboksi) **
    Melko mitätön kummitusgoreilu. Se viipalointi kohtaus oli kyllä ihan hauska.

    066. Barry Levinson: What Just Happened (2008, dvd) ***
    Tuottaja Art Linsonin (mm. Fight Club, Heat) kirjaan What Just Happened? Bitter Hollywood Tales from the Front Line perustuva kelpo komedia elokuvan tekemisestä. Robert De Niro pitkästä aikaa hyvässä iskussa pääosassa vaikkei roolia sinänsä voi vaativaksi kuvailla.

    067. Frank Miller: The Spirit (2008, bd) *
    Ei jumalauta. Todella sekopäistä ja vaivaannuttavaa skeidaa Frank Milleriltä. Muutama nätti kuva tässä oli mutta Miller ei osaa rytmittää tai kuljettaa tarinaa elokuvallisesti lainkaan. Käsikirjoituksessa ei ollut mitään tolkkua ja näyttelijäsuoritukset puhdasta myötähäpeää. Taisi Millerin Hollywood-seikkailu päättyä tähän turautukseen.

    Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Lost Highway (1997) ???½
    Joo, no astetta pimeempi leffa. Mitään en tajunnu, mutta silti piti hypnoottisessa otteessa koko ajan. Loogisesti leffan tapahtumia on mahdoton jäsennellä, heh, ehkä se just on tarkoituskin. Ei kai aina tarvii selitellä tai ymmärtää, katselee vaan tyytyväisenä..

    k.p.tikka-ri kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Raid tuli taas katsottua. Todellisuus lähestyi Raidin rahanpesujuonta tässä parin viikon sisällä telkun uutisissa, kun esiintuotiin valmisteillaollut laki siitä, että ulkomaalaisen sijoitusrahan alkuperää ei tarttisi kertoa ja veroja ei tarttis maksaa... Kiire piti olla lain saattamisessa voimaan, että saatas äkkiä sijoituksia Suomeen mainitsi joku läsäposki tolvana, joka oli jutun puolesta. Vastaan oli sensijaan poliisisetä, joka kertoi tälle tolvanallekin muka uutena juttuna asian tästä rahanpesuluonteesta. Jaa että Raidin politikotko muka karrikoituja & yliampuvia...?

    Leppari kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0

    067. Frank Miller: The Spirit (2008, bd) *
    Ei jumalauta. Todella sekopäistä ja vaivaannuttavaa skeidaa Frank Milleriltä. Muutama nätti kuva tässä oli mutta Miller ei osaa rytmittää tai kuljettaa tarinaa elokuvallisesti lainkaan. Käsikirjoituksessa ei ollut mitään tolkkua ja näyttelijäsuoritukset puhdasta myötähäpeää. Taisi Millerin Hollywood-seikkailu päättyä tähän turautukseen.


    Netistä luin että olisi Milleri tekemässä Hardboiledista leffaversiota. Tiedä sitten jääkö vain aikeeksi. Toivottavasti.

    Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    067. Frank Miller: The Spirit (2008, bd) *
    Ei jumalauta. Todella sekopäistä ja vaivaannuttavaa skeidaa Frank Milleriltä. Muutama nätti kuva tässä oli mutta Miller ei osaa rytmittää tai kuljettaa tarinaa elokuvallisesti lainkaan. Käsikirjoituksessa ei ollut mitään tolkkua ja näyttelijäsuoritukset puhdasta myötähäpeää. Taisi Millerin Hollywood-seikkailu päättyä tähän turautukseen.


    Netistä luin että olisi Milleri tekemässä Hardboiledista leffaversiota. Tiedä sitten jääkö vain aikeeksi. Toivottavasti.


    Joo kyllähän Millerillä kaikenlaista suunnitelmaa on, mutta luulisi The Spiritin laittavan rahoittajien hanat kiinni.

    EsaJii kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Angels and Demons

    Tom Hanks on ihan sama kuin ennenkin. Mennään ympäri Roomaa. Tomilla on mukana fyysikkonainen. Jonkin verran enemmän olis naisen roolista voinut irroitella. Sandar Bullock ei olis ottanut tuota sivuosaa. Hmm, ei se kai tee sivuosia muutenkaan. No, komee nainen kuitenkin, ihan hyvä aisapari Tomille. Leffa on aika PG, muutama väkivaltakohtaus.

    ttt kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ihmettelen tuota sun pisteytys systeemiä, tässä vaan...
    Zodiac *** ? Ei, ei ja ei!


    Senkus ihmettelet mun pistetytyssysteemiä. Siihen voi olla vaan aika vaikea päästä sisään, jos itse katselee 70-luvun taide-elokuvia. Mielestäni tätä 2,7 tunnin leffaa olisi voinu hieman tiivistää.



    Tuosta nyt saattaa kommentistasi sen kuvan, että SINÄ katsot -70-luvun Euro-roskaa, mitä "hieman" epäilen...
    Kyllä Zodiac Fountainin helposti päihittää, vaikka hieno leffa visuaalisesti onkin... "Juoni" taisi olla aika heppoinen, kun on katselusta aikaa jo jonkin verran...
    Itse kääntäisin nuo tähdet toisin päin... Zodiac tosin on jopa minun kirjossa noin 4 ja puolen arvoinen. Fountain 3 tai kolmen puolen...

    Yeti kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    ^ Makuasioista ei voi väitellä, mutta kyllä minun pisteytys on se ainoa ja oikea. :wink:

    Appaloosa ****
    Todella hyvä leffa. Jos tykkää Deadwoodista, niin varmasti myös tästäkin. Sama paikka, sama aika, about. Cooli tuo oikean puoleinen sheriffi.




    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    068. David R. Ellis: Snakes On A Plane (2006, digiboksi) *
    Tylsä ja tarpeeton.

    069. M. Night Shyamalan: The Happening (2008, dvd) *
    M. Night Shyamalan vajoaa yhä syvemmälle suohon. Tämähän oli jopa kamalampi kuin Lady In The Water josta en uskonut että mies enää alemmas pääsee. Näyttelijöitä kävi hieman sääliksi kun katseli heidän rimpuiluaan onnettoman dialogin parissa. Mark Wahlberg oli koko porukan surkein. Mies näyttelee sieraimilla! Aikaisemmmat MSN:n leffat ovat olleet ainakin paikoin visuaalisesti aika hallittuja, mutta tämä oli totaalisen tylsää keskinkertaisuutta silläkin osastolla. Leikkauspuolella tehtiin ihan käsittämättömiä ratkaisuja jatkuvalla syötöllä. Kaiken kaikkiaan vaivaannuttavaa katseltavaa. Viihdyttävintä oli dvd-extrat. Shyamalan on aivan täpinöissään kun nyt tehdään niin rankkaa elokuvaa että katsojat traumatisoituvat loppuiäkseen eikä R-ratingkaan tahdo riittää kun verta on ruudulla niin roimasti. Ei jumalauta mikä jätkä. Odotan innolla luvassa olevaa fantasia-spektaakkeli The Last Of The Airbenderia. Takuuvarma kalkkun tulossa.

    070. Alex Gibney: Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson (2008, digiboksi) ***½
    Mielenkiintoinen ja pätevästi kuvitettu dokumentti Hunter S. Thompsonista.

    071. McG: Terminator Salvation (2009, elokuvateatteri) **½
    Kova rytinä tässä on päällä kokoajan, mutta eipä mikään oikein jaksanut kiinnostaa. McG yrittää epätoivoisesti otsa kurtussa tehdä vakavaa elokuvaa, mutta eihän sellaisesta mitään ilman sisältöä tule. Christian Bale tuntuu tylsistyvän kuoliaaksi pökkelössä roolissaan. Kahdesta ekasta Terminatorista tämä on kaikilta osiltaan todella kaukana ja jopa T3 kaikessa urpoudessaan oli hieman viihdyttävämpi. Sinänsä ihan fiksua hylätä tässä vaiheessa Terminator-elokuvien peruskaava, mutta ei tämä sotaelokuvan suuntaan siirtyminen lopulta kovin onnistunut veto ollut.

    072. Jim Gillespie: D-Tox (2002, digiboksi) *
    Mitätön Stallonen sarjamurhaaja-trilleri. Tom Berengerillä oli aivan käsittämättömän nolo talkkarin rooli tässä. Harlinin pari vuotta myöhemmin ilmestyneessä Mindhuntersissa taisi muuten olla melkein sama juoni kuin tässä. Se oli sentään hieman viihdyttävämpi.

    073. Aki Kaurismäki: Tulitikkutehtaan tyttö (1990, digiboksi) **
    Olipas jotenkin tosi mitäänsanomaton. "Ota toukka pois" oli kyllä huippuläppä.

    074. Lars von Trier: Antichrist (2009, elokuvateatteri) ***
    Taide-elokuva kohtaa gornon. Antichrist on vuoronperään mielenkiintoinen, vastenmielinen, tylsä ja nerokas. Kovin epätasainen katselukokemus. Tässä oli muutamia visuaalisesti todella upeita hetkiä. Mukavaa että von Trier on jättänyt dogma-perseilyt taakseen. Todella hienosta prologista tuli mieleen Tarsemin The Fallin visuaalisesti saman henkinen aloitusjakso. Itseasiassa sisällöllinen yhteyskin löytyy, kummatkin kun päättyvät putoamiseen...

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    075. Jan Kounen: 99 francs (2007, dvd) ***
    Ihan viihdyttävä satiiri mainosmaailmasta. Hurja visuaalinen kikkailu palvelee tarkoitusta useammin kuin Kounenin aikaisemmissa elokuvissa ja tämä onkin selkeästi miehen paras elokuva toistaiseksi. Mainosmaailman kuvaus jää kyllä melko hampaattomaksi kun tässä keskitytään liikaa päähenkilön sekoiluun.

    076. Werner Herzog: Auch Zwerge haben klein angefangen (1970, digiboksi) *
    Kääpiöt nauraa tirskuu ja häröilee puolitoistatuntia. Kammottavaa ja tappavan tylsää taideperseilyä.

    Lerxst kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kävin todella pitkästä aikaa elokuvissa. Pojan kanssa käytiin katsomassa uusin Terminator. Kyllähän se rytisi ja paukkui, ja popcornia meni. Ihan onnistunut reissu, vaikka kyllä tuo räiskintäleffaosasto jää meikäläisellä jo aika lailla taka-alalle nykyään.

    Seuraavaksi käyn katsomassa Antichristin, tosin en poikani kansssa... :) Sitten on taas kiintiö vähäksi aikaa täytetty... :wink:

    Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Body Of Lies (2008) ****½

    Mainio kuvaus CIA-agentin toimintaa Irakissa ja terroristien ja muiden vaikuttajien motiiveista ja toiminnasta. Ajankohtainen ja ajatuksia herättävä leffa. Kun "todelliset" sotatoimet ovat loppuneet, niin sota jatkuu silti ja muuttuu monimutkaisemmaksi ja henkilökemioilla on merkitystä jne. CIA:n tekniikka ei ole loppujen lopuksi niin ylivoimainen ja jos tekniikka pettää, niin vanhat konstit yhteydenpitoon olisi hallittava. Vakoilusatelliitit tukevat agentteja, mutta ei niiden varaan kannata liikaa laskea. Paras elokuva, mitä olen pariin vuoteen nähnyt.




    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Body Of Lies (2008) ****½
    Paras elokuva, mitä olen pariin vuoteen nähnyt.


    Jessus! Toihan oli mitä keskinkertaisin tapaus. :shock:

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    077. Scott Derrickson: The Day the Earth Stood Still (2008, bd) *½
    Sanotaan vaikka näin että jos avaruusmuukalaiset pitäisi vakuuttaa siitä että ihmiskuntaa ei kannata tuhota niin heille ei ainakaan kannattaisi näyttää tätä urpoa scifi-remakea.

    078. Henry Selick: Coraline (2009, elokuvateatteri, 3D) ***½
    Viihdyttävä, mielikuvituksekas ja selvästi rakkaudella rakennettu stop-motion-animaatio. Tarina (joka seuraa varsin uskollisesti Neil Gaimanin kirjaa) jättää kuitenkin hieman kylmäksi. Tämä oli ensimmäinen näkemäni uusi 3d-elokuva. 3d:tä käytettiiin kohtuu hillitysti ja hyvällä maulla ja tälläiseen animaation 3d tuntuukin sopivan ihan luontevasti. Tavallisiin elokuviin en kyllä 3d:tä osaa kaivata, mutta ehkä James Cameronin Avatar muuttaa tilanteen...

    079. Christopher Guest: For Your Consideration (2006, televisio) **
    Guest ja kumppanit voisivat keksiä uusia temppuja. Melko väsynyt komedia.

    080. Tod Browning: Dracula (1931, digiboksi) ***
    Ok.

    081. Oliver Stone: W. (2008, dvd) ***½
    Josh Brolin oli mainio George Bushina. Ei tämä muutenkaan yhtään hassumpi poliittinen satiiri ole, mutta ehkä hieman liian lempeä ja kevyt. Stonelta odottaisi enemmän.

    082. Alan Ball: Towelhead (2008, dvd) ***½
    Draamaa ja mustaa huumoria melko onnistuneesti sekoitteleva elokuva nuoren tytön seksuaalisesta heräämisestä. Varsin poikkeuksellinen elokuva vaikka toisaalta sisältääkin paljon Ballin (American Beauty, Six Feet Under) muista töistä tuttuja elementtejä.

    083. Werner Herzog: Aguirre, der Zorn Gottes (1972, digiboksi) **½
    Kiinnostava, mutta lopulta aika pitkäveteinen "viidakkoseikkailu" Herzogilta ja Kinskiltä.

    Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Body Of Lies (2008) ****½
    Paras elokuva, mitä olen pariin vuoteen nähnyt.


    Jessus! Toihan oli mitä keskinkertaisin tapaus. :shock:


    imdb:ssäkin 7.2/10. Nykyajan ihmiset eivät ymmärrä elokuvista mitään. Tuossahan oli kaikki kohillaan.

    ttt kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jos Imdb,ssä leffa saa noinkin hyvät pointsit, niin ole tyytyväinen ennen kuin kitiset... En tiedä leffasta tosin mitään, mutta haluan nähdä,, ainakin, kun tuli usemmalta taholta kehut.?

    Mitähän mä oon katsonut: Ferraran; King of New York(dvd)
    Argento : Inferno (dvd) edelleen hel...katin hienoa työtä.
    sit jotain roskaa.. ei kehtaa sanoa, kai?

    ttt kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No joo, suhteuttakaa tähän;

    - Minä pidän Snakes on a Planesta paljonkin, varsinkin kommenttiraidasta... leffa 3 puoli....

    ttt kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Yeti ja Krimso vetelee minua sanattomaksi.... siksi.
    edit: anteeksi: Yeti

    Doc.B.D kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Joo.. Snakes on the Plane on just hyvä elokuva, jos vaan tahtoo istua möllöttää aivot nollattunsa - olen katsonut ainakin kolme kertaa. Viimeksi tuli katsottua tällaista laatukamaa:



    Markkutapio kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Joo.. Snakes on the Plane on just hyvä elokuva, jos vaan tahtoo istua möllöttää aivot nollattunsa

    Jaa, siitäkös se oli kiinni... minä jatkuvasti ajattelin että miksi ja miksi ne noin tekee pöljät, eihän ne oikeesti noin tee jne. ja nauratti niin hemmetisti.

    Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Slumdog Millionaire - Slummien miljonääri ****

    8 Nobelin leffa. Christian Aldonson elokuvat ovat aina taattua laatua, etenkin Danny Boylen ohjaamana. Elokuvassa oli mainiot musiikit ja lauluosuuksista A.R. Rahman "Jai Ho" yllätti positiivisesti. Kuvaus ja leikkaus oli nappi suoritus, käsikirjoituksesta puhumattakaan. Äänitys on mainittava vielä erikseen, hyvin mikitetty.







    ^ *****

    Lädi kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Katselin vihdoin boksilta Ylen Dokumenttiprojektin esittämän Kuoleman temppeli (ohj. Stanley Nelson) ja täytyy sanoa, että hankalasta aiheesta oli saatu aikaiseksi todella hyvä ja kattava kokonaisesitys sortumatta sen kummempaan 4d-mässäilyyn.

    kimmo kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tieto. Pari tähteä viidestä.

    Aika köykäinen juoni, mutta visuaalisesti muutamia hyviä pätkiä. Cage saisi hankkia kolmannenkin näyttelyilmeen.

    Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Operaatio Valkyrie - Stauffenberg (2004) **½
    Operaatio Valkyrie - Valkyrie (2008) ***
    Hieman rokotti alempaa leffaa, kun oli nähnyt tuon ylemmän aikaisemmin.

    Get smart **
    Huono.

    Benjamin Buttonin Uskomaton Elämä (2008) **
    Tylsä.

    Rock 'n Rolla (2008) ***
    Ihan ok.

    Hancock (2008) ***
    Ihmeen hyvä.

    Calamari Union (1985) ***½
    Aina hyvä.

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    084. Jani Volanen: Rumble (2002, tv) **½
    Tv:seen tehty tunninmittainen hetkittäin hyvä, mutta ylipitkä junttikomedia. Tommi Korpela jälleen hyvässä iskussa.

    086. Lukas Moodysson: Fucking Åmål (1998, digiboksi) ***
    Ihan sympaattinen ja sopivan karhea teinidraama. Sinänsä oli kyllä välillä ärsyttävää katsella kuvaa joka näytti kuin kamerakännykällä kuvatulta.

    087. George Miller: Mad Max 2 The Road Warrior (1981, bd) ***½
    Uusintakatselu. Lievä pettymys. Muistelin että tämä oli paljon kovempi. Liikaa huumoria (tahatonta ja tahallista). Jännää sinänsä että elementit joidenka olisi kuvitellut eniten tälläisessä elokuvassa kusevan, eli koominen sivuhahmo, lapsi sivuosa sekä sankarin koira, toimivat kaikki yllättävän hyvin. Olihan tässä tietenkin myös joitakin todella komeita aavikkokuvia sekä hienoja kolareita ja stuntteja. Itse Max ja Gibson häntä näyttelemässä oli paljon karismattomampi ja tylsempi ilmestys mitä muistin. Elokuvan väkivalta on myös aika kesyä nykypäivän valossa. Viihdyttävää katseltavaa, mutta olikohan ensimmäinen osa sittenkin sarjan paras?

    088. Andrew Dominik: Chopper (2000, dvd) ****
    Mainio humoristinen draama tunnetusta australialaisesta pikkurikollisesta Mark "Chopper" Readista. Paljon mainiota dialogia ja ohjaaja Dominik väläyttelee jo visuaalisia lahjojaan tässä esikoiselokuvassaan. Elokuvan ehdoton tähti on kuitenkin Eric Bana läpimurtoroolissaan. Aivan huikea ja magneettinen roolisuoritus. Tälläistä irroittelua näkisi Banalta mielellään lisääkin.

    089. Michael Mann: Miami Vice (Director's cut, 2006, dvd) ****½
    Uusintakatselu. Tällä kertaa Michael Mannin mielenkiintoisen kommenttiraidan kera. Kommenttiraita tuo jälleen esiin sitä kuinka paljon Mann tekee tutkimustyötä jokaisen elokuvansa eteen ja onkin kohtalaisen hämmästyttävää huomata miten vahvasti Miami Vice-elokuvan tapahtumat perustuvat todellisuuteen. Miami Vice ei toki ole Mannin vahvimpia elokuvia, mutta on silti aivan eri tasolla kuin saman genren elokuvatt yleensä. Oli fiksu veto tehdä elokuvasta tv-sarjaa (joka nykypäivänä tuntuu suurelta osin melko naurettavalta) autenttisempi, rosoisempi ja vakavampi. Eroavaisuuksista huolimatta tässä on riittävästi yhdistäviä tekijöitä sarjaan jotta nimi "Miami Vice" on oiketettu. Tästä olisi ollut kovin helppo tehdä pintakiillotettu buddy-buddy-kyttärymistely tyyliin Bad Boysit ja vastaavat typeryydet. Luultavasti se olisi ollut kyllä myös kaupallisesti kannattavampi veto... Nykyään kun näistä isoista elokuvista suuri osa on pelkkää pelleilyä onkin erittäin ilahduttavaa että Michael Mann-elokuvat ovat yhä huumorivapaata aluetta.

    Markkutapio kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Eilen katsoin boxilta tv:ssa 30.6. esitetyn Aalloilla tähtien (Beyond the Sea)... oli tosi hieno elämänkertaleffa 50-luvun tähdestä Bobby Darinista. Tarina oli ihmeellinen ja hienosti toteutettu sen kerronta.

    Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Doubt (2008) ***

    Indiana Jones And The Kingdom Of The Crystal Skull (2008) ***

    Watchmen (2009) ***

    Lottovoittaja UKK Turhapuro (1976) ***

    jusu kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0

    087. George Miller: Mad Max 2 The Road Warrior (1981, bd) ***½
    Uusintakatselu. Lievä pettymys. Muistelin että tämä oli paljon kovempi. Liikaa huumoria (tahatonta ja tahallista). Jännää sinänsä että elementit joidenka olisi kuvitellut eniten tälläisessä elokuvassa kusevan, eli koominen sivuhahmo, lapsi sivuosa sekä sankarin koira, toimivat kaikki yllättävän hyvin. Olihan tässä tietenkin myös joitakin todella komeita aavikkokuvia sekä hienoja kolareita ja stuntteja. Itse Max ja Gibson häntä näyttelemässä oli paljon karismattomampi ja tylsempi ilmestys mitä muistin. Elokuvan väkivalta on myös aika kesyä nykypäivän valossa. Viihdyttävää katseltavaa, mutta olikohan ensimmäinen osa sittenkin sarjan paras?


    On se omassa omassa luokassaan näistä paras vaikka pieni budjetti ja karuus mikä oikeastaan toimii hyvin

    jarmo kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Särkelä itte

    Kankkulan kaivolla

    Tykkään vanhoista kotimaisista en niinkään uusista paitti Kaurismäet.

    k.p.tikka-ri kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Telkusta on tullut seurattua ylitsepursuavan runsasta Wallander & Beck-tarjontaa; Oman hupaisan lisänsä tuo tuo, kun koittaa muistella, mitä roolia kukakin näyttelijöistä on esittänyt aiemmissa/myöhemmissä Wallander-Beck-rainoissa. Joo ja suomalaisten bongaus!

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    090. Todd Phillips: The Hangover (elokuvateatteri, 2009) ****
    Hemmetin hauska. Pysyy hyvin kasassa alusta loppuun. Taitaa olla vuoden paras komedia toistaiseksi.

    091. Kevin Smith: Zack and Miri Make a Porno (dvd, 2008) **½
    Perus-skeidaa Smithiltä tosin nyt mukaan on saatu myös inhan imelä sivumaku.

    092. Takao Okawara: Godzilla vs. Destoroyah (tv, 1995) *
    Tylsää roskaa.

    093. Charlie Chaplin: Modern Times (digiboksi, 1936) ***
    Uusintakatselu. Ei kyllä hirveästi kolahda slapstick tai Chaplinin touhut ylipäätänsä, mutta kyllähän tässä on joitakin aika nerokkaita hetkiä. Etenkin alkupuolen tehdasosuudessa (jonka muistin olevan paljon pidempi).

    094. David Fincher: Zodiac (bd, director's cut, 2007) ****
    Uusintakatselu. Perusteellinen.

    095. James Whale: Bride of Frankenstein (digiboksi, 1935)***
    Kohtalainen. Tv-esityksen kuvanlaatu oli aika pöyristyttävä.

    096. Stephen Frears: High Fidelity (dvd, 2000) ***½
    Uusintakatselu. Ihan ok.

    097. Peter Sollett: Nick and Norah's Infinite Playlist (dvd, 2008) **½
    Kohtalaisen viihdyttävä ja sympaattinen teinileffa joka pyörii indie-rokin ympärillä. New York-kuvaus miellytti.

    098. David Yates: Harry Potter and the Half-Blood Prince (elokuvateatteri, 2009) **½
    Todella p i t k ä elokuva. Ammattitaitoista epäkiinnostavuutta.

    99. Larry Charles: Brüno (elokuvateatteri, 2009) ***
    Pettymys. Toistaa lähes yksiyhteen Boratin kaavaa, mutta ei ole läheskään yhtä hauska. On tässä toki montakin yksittäistä hyvää hetkeä, mutta kokonaisuus tökkii niin pahasti että kolmessakin tähdessä saattaa olla yksi liikaa.

    100. John Madden: Killshot (dvd, 2008) **
    Mitätön Elmore Leonard-filmatisointi. Pääosassa Mickey Rourke.

    101. Lawrence Kasdan: Dreamcatcher (dvd, 2003) ?
    Hemmetin viihdyttävä kalkkuna. Ei tätä voi tähdittää.

    102: Charlie Kaufman: Synecdoche, New York (dvd, 2008) ****
    ERITTÄIN kummallinen ja kiehtova elokuva. Vahva esikoisohjaus Charlie Kaufmanilta, yhdeltä Hollywoodin omaperäisimmistä kirjoittajista.

    103. Michael Mann: Collateral (dvd, 2004) ****½
    Uusintakatselu. Tällä kertaa kommenttiraidan kera. Hieman epäuskottavasta perusasetelmasta huolimatta hemmetin hieno ja tehokas elokuva. Visuaalisesti upeaa työtä. Digikameroiden käyttö toimii tässä paremmin kuin Miami Vicessa. Öiset Los Angeles kuvat pilvenpiirtäjineen ovat mahtavan näköisiä.

    Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Air Force One * / ***
    Yhden tähden leffa, mutta koomisuudessaan mainio.

    Butterfly efect

    Haaveiden kehä ***

    Hellboy II ***½
    Mainio. Visuuaalisesti hieno ja muutenkin toimi.

    ttt kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    KCrimsolla Zodiacin suhteen pisteet nousussa..
    Yetille : Mikä tomi? Siis Hellboy 2;ssa? :roll:

    Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    ^ Selkeä juoni ja näyttävät efektit.

    Extreme Movie (2008) *
    Seven Pounds (2008) **½
    JCVD (2008) ***
    X-Men Origins Wolverine (2009) ***
    Friday The 13th (2009) ***











    Friday The 13th -leffassa oli kans kaikki kohdillaan.

    ttt kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    ^ Ai, luulin, että alalehti...

    Friday the 13th, siis tuo uusi, tekisi oikeastaan mieli nähdä, mutta ei ole oikein uskaltanut.. Pahaa pelkään, siis elokuvasta. Kuvat havainnoillistivat sopivasti.

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    104. Bernardo Bertolucci: Last Tango in Paris (digiboksi, 1973) ***
    Brando loistaa epäsympaattisessa roolissa. Kokonaisuutan aika epätasainen, muodoton ja jopa hieman tylsä.

    105. Michael Mann: Manhunter (dvd, 1986) *****
    Uusintakatselu. Yksi Michael Mannin hienoimmista elokuvista. Tyylitelty, mutta silti riittävän uskottavan oloinen. Se7enin ohella ehkä paras sarjamurhaaja-elokuva edelleen.

    106. Tony Scott: The Taking Of Pelham 1 2 3 (elokuvateatteri, 2009) **½
    Tuttua kertakatselu huttua Tony Scottilta. Ei vihastuttanut, muttei ihastuttanutkaan.

    107. Paul McGuigan: Push (bd, 2009) **
    Pitkästyttävä supersankari/agentti-sekasotku. Plussaa miljööstä (Hong Kong) jota oli käytetty kohtuu mukavan näköisesti.

    108. Fernando Meirelles: The Constant Gardener (digiboksi, 2005) ***½
    Laatudraama pariskunnasta joka joutuu Afrikassa keskelle lääketehtaiden armotonta juonittelua. Ralph Fiennes näyttelee pääroolin ihailtavan hillitysti ja hienovaraisesti.

    109. John Woo: Red Cliff (dvd, 2008) **
    Ontto, täynnä puuduttavaa patsastelua täynnä oleva historiallinen spektaakkeli John Woolta. Tarina on äärimmäisen sekava ja pitkästyttävä eikä yhdellekään valtavasta henkilökaartista ole vaivauduttu keksimään minkäänlaista persoonaa. Woo loihtii toki näyttäviä kuvia ja pitkissä taistelukohtauksissa on hetkensä, mutta kokonaisuutena tämä 140 minuuttia on varsin masentavaa melodraamaa. Heikoksi jäi tämä Woon "paluu".

    110. Alan Parker: Angelheart (dvd, 1987) ****
    Uusintakatselu. Erittäin hyvä okkultisissa tunnelmissa liikkuva filmnoir. Muutamaa ylilyöntiä lukuunottamatta todella vahvaa työtä. Mickey Rourke on kovassa iskussa eikä De Niroakaan pienessä, mutta tärkeässä roolissaan voi moittia. Ja Liza Bonetilla on hyvät tissit. Mitä Alan Parkerkin niiden saamasta ruutuajasta päätellen osasi arvostaa.

    111. Michael Mann: Public Enemies (elokuvateatteri, 2009) ****
    Munakas veto kuvata isojen tähtien miehittämä suuren budjetin periodi-elokuva diginä lähes kokonaan käsivaralla ja ilmeisesti myös melko pitkälti ilman ylimääräisiä "elokuvavaloja". Aika rujon näköistä jälkeä. Tietyissä kohtauksissa tyyli loi mieletöntä intensiteettiä, mutta kyllä tässä minusta hieman liian dogma-sfääreihin jo mentiin. Tuollainen rupisuus ja muka-dokumentaarisuus ei saa minua uppoutumaan elokuvan maailmaan vaan lähinnä päin vastoin etäännyttää siitä. Toimintakohtauksissa oli kuitenkin potkua (Mannin elokuvissa on edelleen munakkaimmat laukausten äänet), hieman liian moneen suuntaan kurottava tarina pysyy riittävän hyvin kasassa, Johnny Depp on vahva pääosassa ja muutama kohtaus jossa maltettiin luopua kaikkein spontaaneimmasta point-and-shoot kuvaustyylistä toimi todella upeasti. Niin ja Neville Brodyn alkuteksteihin (esiintyy myös elokuvan julisteissa) suunnittelema fontti New Deal on hieno. :) Tällä hetkellä tämä tuntuu hieman Collateralia ja Miami Vicea heikommalta, mutta luulen että uusintakatselut saattavat hyvinkin nostaa tämän arvoa.


    + Seinfeldin kahdeksas kausi. Larry Davidin lähtö sarjasta näkyy överimpiniä juonikuvioina, mutta onhan tämä hiton hauskaa katseltavaa silti.

    Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    The Reader (2008) ***½
    The Fall (2006) ***½
    Angels and Demons (2009) ***
    Zack And Miri Make A Porno (2008) **
    Gran Torino 2008 ****
    Underworld (2003) ***
    The Unborn (2009) **
    The Killing Room (2009) ***½
    The Punisher (2004) *
    Punisher: War Zone (2008) *
    The Broken (2008) *½
    Blackout (2008) **½
    Blood In, Blood Out (1993) ***
    The Lord of the Rings III (2003) ***½
    Tokyo Gore Police (2008) wtf?




    Doc.B.D kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Voi perkeeen perkele, kun olen jo puoli vuotta sitten jättänyt Tokio Gore Policen alkuperäislevyn lainaan yhdellle tyypille, jotta sen voisi katsoa tämän 60-tuumaisella HD-plasmalla (lupasin vielä tuoda mustikkasiiderit), mutta tämä vaan pelaa WoW:ia ja jauhaa kilokaupalla alpratsoraamia..ikäänkin oli 39v!

    Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jos kaveria ahdistaa jo entuudestaan, niin tuollaisten videoiden lainaaminen on jo lähestulkoon edesvastuutonta.

    ;)

    Doc.B.D kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jos vakavasti puhutaan, niin tossa on perää. Tyyppi kyllä suosii tiettyjä goren muotoja, mutta se ei kestä katsoa suoraa silpomista. Omien sanojensa mukaan, Texsasin moottorsahamurhaaja on "epämielyttävällä tavalla raaka elokuva". Luulen tämän takana olevan sen, että tälle tyypille on tehty ensimmäisen elinvuoden aikana kymmeniä leikkauksia erillaisten epämuodostumien takia; ehkäpä niistä jää jotain traumoja takaraivoon..

    Toisaalta itse olen joutunut käymään aikuisiällä läpi kovimmat hoidot mitä lääketiede ihmiselle voi tarjota, ja minä olen lähinnä huvittunut elokuvien raakuuksista. Kun on nähnyt oikeasti miltä näyttää kun kasvain tunkee silmän ulos päästä, ei elokuvien silmien repimiset paljon horjuta mielenrauhaa..

    Lerxst kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Sauna

    Tykkäsin. ****

    Kuningattaren tytär

    Ihan ok tämäkin ***

    Lerxst kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Lars von Trier: Antichrist *****

    Todellakin ahdistavan kauhea tunnelmaltaan, mutta todellä hyvä. Vähän jäi symboliikasta auki mielestäni ristiriitaisia juttuja, mutta en puutu niihin tässä, jotta en spoilaa kenenkään leffanautintoa. Helvetin hyvä leffa. Suosittelen. En ehkä ensitreffeille kuitenkaan :wink:

    Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Martyrs (2008) ****½
    Kauan tämän vuoden listan ykköspaikkaa pitänyt "Body Of Lies" saa väistyä. Jos tästä ei tykkää, niin kannattaa viedä dvd-soitin panttilainaamoon ja alkaa lukemaan kirjoja. Tästä ei nimittäin elokuva enään paljoa parane. Niin väkivaltaisia kohtauksia, että heikompaa hirvittää. Iso budjetti (kai) ja ovelia käänteitä. Hui. iMDb Leffatykki

    La Linea (2008) ***½
    Real time (2008) ***
    Kotikatsomo: Suurin ja kaunein ***
    Next (2007) **
    Knowing (2009) *½
    Cube Zero (2004) *½
    The Cell 2 (2009) *
    Rock 'n roll never dies (2006) ***
    iMDb




    Yleensä käytän säveltäessäni kitaraa, mutta joskus myös erityistapauksissa Roland E-14 Intelligent keyboardia, jonka isä hankki minulle täytettyäni 30 vuotta. Se ei välttämättä ole ihan rock, mutta on siitä silti hyötyä, jos tarvitsee hahmotella laajempia kokonaisuuksia tai ihan vaan herkistellä..

    Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Lars von Trier: Antichrist *****
    Todellakin ahdistavan kauhea tunnelmaltaan, mutta todellä hyvä.

    Oli kyllä mainio. Alussa säikähdin, että kyseessä on taas joku taide-elokuva, mutta ei onneksi sentään. Hieman erilainen, kuin perinteiset saatana-elokuvat. Oikeasti pelottava ja luonnonläheinen elokuva, 4 tähteä. Satan is nature.

    Taidan ottaa tuolta Martyrsiltä puoli tähteä takaisin. On se hyvä, ei siinä mitään, mutta jotenkin uusintakatselua se ei kestänyt. No ne yllättävät käänteet olivat tällä kertaa vähemmän yllättäviä. Innostuin tuosta jotenkin ja "pakotin" viattoman ystäväni katsomaan sen. Olinhan tehnyt löydön: ei-Hollywood elokuva, mikä on hyvä.

    Go Fast (2008) ***½
    Oletko koskaan miettinyt, kuinka nauttimasi kokaiini tai vanhempiesi polttelema hasis kuskataan Eurooppaan? Elokuva tästä ajasta ja ranskalaispoliisista, kuka soluttautuu huumekuriirien arvostettuun sisäpiiriin. Kama haetaan Marokosta ja autoilla kaahataan Espanjan halki. Ammattimaiset otteet ja varmaan aika realistinen kuvaus alkupään investoinneista, kuriireista ja poliisin työmoraalista.

    The Taking of Pelham 123 (2009) ***½
    Ihan ok metron kaappaus-panttivanki-toimta-elokuva. Travolta sopii paremmin pahikseksi, kuin tanssijaksi. Elokuvan myötä siirryimme konkrteettisesti aikaan jälkeen Sopraanoksen. Tonylle sivuosasta ½ tähteä, vanhojen aikojen kunniaksi. Battlestar Galactica (2004) on ehkä hieman korjannut Sopranoksen jättämää aukkoa.

    I Am Legend (2007) **
    Virus tulee ja muuttaa ihmiset zombieiksi. Lähes kaikki New Yorkissa saavat tartunnan, paitsi muutama immuuni. Koska tehdään hyvä zombie-leffa? Vai onko se edes mahdollista. Pikkupoikien elokuvia.

    The Road to Guantanamo (2006) *
    Olisin mielummin katsonut dokumentin tai lukenut kirjan.

    Fighting (2009) *
    Siis ei mitään järkee.

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Lars von Trier: Antichrist *****
    Todellakin ahdistavan kauhea tunnelmaltaan, mutta todellä hyvä.

    Oli kyllä mainio. Alussa säikähdin, että kyseessä on taas joku taide-elokuva, mutta ei onneksi sentään.


    Se alkujakso oli parasta Antichristissa.

    Lerxst kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    [quote]Lars von Trier: Antichrist *****
    Todellakin ahdistavan kauhea tunnelmaltaan, mutta todellä hyvä.

    Oli kyllä mainio. Alussa säikähdin, että kyseessä on taas joku taide-elokuva, mutta ei onneksi sentään.[/quote]

    Se alkujakso oli parasta Antichristissa.


    Se oli karmaiseva. Loppukohtaus taas hämmentävä ja ristiriitainen.
    Pidin kovasti siitä, miten luontoa ja metsää kuvattiin myös. Se sellainen vääristyvä linssiefekti oli upeaa katsottavaa, ja värit myös.

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    [quote][quote]Lars von Trier: Antichrist *****
    Todellakin ahdistavan kauhea tunnelmaltaan, mutta todellä hyvä.

    Oli kyllä mainio. Alussa säikähdin, että kyseessä on taas joku taide-elokuva, mutta ei onneksi sentään.[/quote]

    Se alkujakso oli parasta Antichristissa.[/quote]

    Se oli karmaiseva.


    Siis hyvässä vai huonossa mielessä?

    Lerxst kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    [quote][quote][quote]Lars von Trier: Antichrist *****
    Todellakin ahdistavan kauhea tunnelmaltaan, mutta todellä hyvä.

    Oli kyllä mainio. Alussa säikähdin, että kyseessä on taas joku taide-elokuva, mutta ei onneksi sentään.[/quote]

    Se alkujakso oli parasta Antichristissa.[/quote]

    Se oli karmaiseva.[/quote]

    Siis hyvässä vai huonossa mielessä?


    Hyvässä mielessä tietenkin! Kyllä mä ihan tarkoituksella tuon leffan kävin katsomassa! :)

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    [quote][quote][quote][quote]Lars von Trier: Antichrist *****
    Todellakin ahdistavan kauhea tunnelmaltaan, mutta todellä hyvä.

    Oli kyllä mainio. Alussa säikähdin, että kyseessä on taas joku taide-elokuva, mutta ei onneksi sentään.[/quote]

    Se alkujakso oli parasta Antichristissa.[/quote]

    Se oli karmaiseva.[/quote]

    Siis hyvässä vai huonossa mielessä?[/quote]

    Hyvässä mielessä tietenkin! Kyllä mä ihan tarkoituksella tuon leffan kävin katsomassa! :)


    Minä olen käynyt tarkoituksella katsomassa useitakin elokuvia jotka ovat sitten kuitenkin osoittautuneet sonnaksi eli en ihan ymmärrä kommettiasi.

    Lerxst kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    [quote][quote][quote][quote][quote]Lars von Trier: Antichrist *****
    Todellakin ahdistavan kauhea tunnelmaltaan, mutta todellä hyvä.

    Oli kyllä mainio. Alussa säikähdin, että kyseessä on taas joku taide-elokuva, mutta ei onneksi sentään.[/quote]

    Se alkujakso oli parasta Antichristissa.[/quote]

    Se oli karmaiseva.[/quote]

    Siis hyvässä vai huonossa mielessä?[/quote]

    Hyvässä mielessä tietenkin! Kyllä mä ihan tarkoituksella tuon leffan kävin katsomassa! :)[/quote]

    Minä olen käynyt tarkoituksella katsomassa useitakin elokuvia jotka ovat sitten kuitenkin osoittautuneet sonnaksi eli en ihan ymmärrä kommettiasi.


    Tarkoitan sitä, että joskus sitä joutuu miettimään, kestääkö oma potta katsoa joitain leffoja niissä esiintyvien aiheiden tai niiden rankemman puoleisen kuvauksen johdosta (esim. lapsen kuolema, jne.). Tarkoitin ilmaista, että menin tieten tahtoen katsomaan elokuvan riippumatta siitä, että tiesin jonkin verran siitä mitä sieltä on tulossa.

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    112. Mika Kaurismäki: Haarautuvan rakkauden talo (elokuvateatteri, 2009) **½
    Osittain kohtuu hauska, mutta typerä gangsteri-juoni nyrjäyttää koko elokuvan aivan väärille poluille. Hyvät pääosanäyttelijät pelastavat paljon.

    113. Jim Abrahams: Hot Shots! Part Deux (tv, 1993) ***
    Uusintakatselu. Parempi kuin muistin. Vitsejä roiskitaan mielettömällä vauhdilla. Osumaprosentti noin 50.

    114. Michael Mann: Public Enemies (elokuvateatteri, 2009) ****
    Uusintakatselu. Toimi ihan mukavasti pika-uusintanakin.

    115. Armando Iannucci: In The Loop (dvd, 2009) ***
    Puhtaasti napakan dialogin varassa toimiva kohtuu hauska poliittinen satiiri.

    116. Paul Verhoeven: Robocop (bd, 1987) *****
    Uusintakatselu. Klassikko. Blu-rayn kuvanlaatu ei kovin kummoinen.

    117. Neill Blomkamp: District 9 (elokuvateatteri, 2009) ***½
    Tässä scifi-toimintaelokuvassa on mielenkiintoinen alkuasetelma joka kyllä loppujen lopuksi hieman hukataan muutamiin typeriin ratkaisuihin. Häiritsevää on elokuvan ailahtelu selkeän komedian ja sitten taas toisaalta hyvinkin vakavien sävyjen välilllä. Lopun toimintakohtaukset tuntuvat myös kovin venytyiltä vaikka ovatkin kyllä erittäin näyttäviä. Ja viihdyttäviä myös tiettyyn pisteeseen saakka. Erikoistehosteet ovat kauttaaltaan erittäin vakuuttavaa jälkeä.

    118. Quentin Tarantino: Inglourious Bastards (elokuvateatteri, 2009) ****½
    Parasta Tarantinoa sitten öh, Kill Billien. Todella nautinnollinen kokemus alusta loppuun. Tämä pitää nähdä pian uudestaan. Tarantinon osumaprosentti 7 pitkän elokuvan jälkeen on edelleen hämmästyttävän korkea.

    119. Lexi Alexander: Punisher: War Zone (bd, 2008) *
    Melkoinen suoritus Alexanderilta tehdä vieläkin heikompi elokuva kuin ne kaksi edellistä Punisher-pökälettä. Hirvittävä elokuva kaikin puolin.

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    120. Alex Proyas: Knowing (dvd, 2009) *½
    Typerä, tylsä ja sokerinen M. Night Shyamalan-wanna-be-elokuva. Ensin I Robot ja nyt tämä. Ei mene Proyasilla vahvasti.

    121 David Wain: Role Models (dvd, 2008) ***
    Melko tyydyttävä komedia. Larppaus-läpät nauratti.

    122. Guillermo del Toro: El laberinto del fauno (bd, 2006) ***
    Uusintakatselu. Onhan tässä hyvätkin hetkensä, mutta etenkin yksiulotteinen ja pökkelö pahis verottaa kiinnostavuutta. Visuaalisesti ankeampi kuin muistin. Nauratti ne jatkuvat kirkkaassa päivänvalossa kuvatut yökohtaukset.

    123. Kevin Smith: Clerks II (digiboksi, 2006) *
    Todella vaivaannuttavaa paskaa. Smithin "roisit" jutut yhdistyvät vastenmielisellä tavalla todella imelään sokerisuuteen. Ehkä joka viidennessä kohtauksessa oli jotain etäisesti hauskaa, muuten tämä oli täynnä epäluontevaa ja epähauskaa dialogia uskomattoman huonojen näyttelijöiden lausumana. Rosario Dawson tosin ansaitsisi Oscarin siitä että pystyi pitämään pokan näytellessään Brian O'Halloranin kanssa. Hyi helvetti.

    124. Quentin Tarantino: Pulp Fiction (dvd, 1994) *****
    Uusintakatselu. Yhä Tarantinon paras.

    VooDoo kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jo kuukausi sitten Teemalta tullut Haudasta hautaan (Odgrobadogroba, 2005), mainio mustan huumorin leffa. Sisälsi mm. "tyylikkään" leffakuoleman: mykän tytön kuolema leffan lopussa.
    Muut samaiselle listalle päässet: Reflecting Skin (isä, Duncan Fraser/Luke Dove + bensa), Ice Storm/Jäämyrsky (Elijah Wood/Mikey Carver, sähköisku) ja Master and Commander (nimeä en muista, tykinkuulalla syvyyksiin).

    Doc.B.D kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    122. Guillermo del Toro: El laberinto del fauno (bd, 2006)

    Ostin DVD:n kovaan hintaan heti kun se ilmestyi, odottelin sopivaa työnjälkeistä päivää että nyt katsotaan "kehuttu" elokuva ja sitten ohjaaja olettaa, että 3. polven siirtokarjalainen liputtaa partisaanien puolesta ja paheksuu francolaisia fasisteja, jotka estivät neukkulaa perustamasta sillanpääasemaa Euroopan kärkeen.

    Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kill Bill Vol.1 (2003) ****½
    Tietty uusintakatselu, maailman parhaalta elokuvantekijältä.

    Pan's labyrinth (2006) ****
    Tämä oli hyvä. Toimii varmasti aika laajalla ikäskaalalla. Trailer




    Bruno (2009) ***½
    Heh, odotukset eivät olleet kovinkaan korkealla, mutta tuli kyllä repeiltyä aika huolella. Kai osa noista kohtauksista oli lavastettu, mutta silti homma toimi. Tosiaan Borat-hengessä mentiin ja pylly-huumoria oli sopivasti, eli siis vähän. Enemmänkin pilailtiin taas ihmisten kustannuksella. Esim. lopussa Bruno psyykkaa UFC-kehässä yleisön hetero-huumaan ja sitten alkaa homottamaan, niin esineitä alkaa lentämään kehään jne.. Ainoa kohta, mihin mun huumorintaju ei venynyt, niin on sen vanhen miehen "ahdistelu" siellä takahuoneessa. Siinä ei ollut mitään hauskaa. Brunon adoptoitu neekeri-lapsi tuli pahvilaatikossa rahtina lentokoneella. Ihmisillä oli hieman kauhistuneita ilmeitä kentällä. Se vaihtoi sen iPodiin Afrikassa jne.. No, ei varmaan uppoo kaikille.

    Stranger Than Fiction (2006) **½
    Romanttinen komedia. Tämä oli hyvä sellainen, koska 3 tähteä on maksimi romanttiselle komedialle. Leffa on suunnattu aviopareille, jotka ovat saaneet touhukkaan lauantaipäivän jälkeen lapset nukkumaan. Juodaan lasilliset viiniä, sohvalla shaalin alla ja napostellaan sipsejä, vaikkei oikein saiskaan. Rentoudutaan ja nautitaan elämästä, laatuaikaa..

    Drag me to hell (2008) *
    Todella kehno esitys. Kenelle tämä on suunnattu, kun ikäraja rajaa alle 15 vuotiaat pois?

    Echelon Conspiracy (2009) *½
    Huono salaliittoelokuva. CIA:n supertietokone alkaa toimimaan omin päin, halliten kaikkia maailman kameroita ja tietokoneita jne.. Huonot näyttelijät. Kirjana vois toimia.

    Mongol (2007) ***½
    Tykkäsin. Monumentaalinen eeppinen elokuva kertoo kuinka Tšingis-kaanista tulee legendaarinen maailmanvalloittaja. -wiki-




    Secret défense (2008) ***
    Ihan hyvä leffa Ranskan salaisenpalvelun toiminnasta terrorismia vastaan.

    District 9 (2009) *
    Luulin ensin, että tämä on Peter Jacksonin (Taru Sormusten herrasta, Bad Taste) ohjaama ja odotukset olivat täten korkealla. Zombie/örkki -leffoissa pitäisi olla punainen varoituskolmio. Mikään ei ole (no ok, ehkä 7 min takaa-ajo kohtaus) niin tylsää, kuin örkkien ammuskelu.

    ttt kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kill Bill Vol.1 (2003) ****½
    Tietty uusintakatselu, maailman parhaalta elokuvantekijältä.


    En haluaisi aukoa päätäni tms., mutta ei HÄN (enkä puhu Jahvesta)
    nyt aivan tuota ole. Maailman paras opettamaan tietämättömiä eri genre-elokuvista... Edelleen Reservoir Dogs taitaa olla paras ja sekin on ns. remake City on Firesta (muistaakseni). Pulp Fiction on tottakai hauska ja hienoja kohtauksia täynnä, mutta no Quentin popularisoi väkivaltaviihteen Pulpilla ja huvittavinta, ettei Pulp Fictionissä sitä kauheasti ole, graafista siis..
    Viihdyttävä ohjaaja kyllä ja hienoa, että joku jaksaa "sivistää" ihmisiä siinä leffan ohella, tosin luulen, ettei kovin moni ole ymmärtänyt niiden juttujen pointteja...
    Sorry jaarittelu...

    Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kill Bill Vol.1 (2003) ****½
    Tietty uusintakatselu, maailman parhaalta elokuvantekijältä.

    Maailman paras opettamaan tietämättömiä eri genre-elokuvista...
    [/quote]
    Naulankantaan, vaikken noista nyt niin perillä olekkaan.. Kokonaisuus se on kuitenkin tärkein asia elokuvassa. Selkeää juontakaan ei pidä väheksyä, mutta näyttelijöistä se on usein kiinni, että tuleeko elokuvasta menestys. Aika samalla kaavallahan nuo hänen leffat kumminkin etenee. Tarantino olisi ehkä hieman parempi ohjaaja jos hän suuntaisi jalkafetissinsä latexiin.




    Jos Matrix olisi ollut Tarantinon tekemä, niin se olisi 5 tähtee. Saiskin tosiaan tehdä scifi-leffan seuraavaksi. Ajan kanssa "kikkailu" toimii hyvin Tarantinon leffoissa, mutta ehkä vahvin osa-alue on kuitenkin ne henkilöhahmot ja dialogit. Pulp Fictionissa Travoltan ja Jacksonin sählääminen tai Uma Kill Billissä, miekka selässä prätkällä kohti Tokyon yötä. Kaikkien aikojen tyylikkäin "taistelija" videolla, vaikkakin Carrie-Anne Mossin puvustajilla on hieman enemän mielikuvitusta. De Niro on sopivan on hyvä Jackie Brownssa. ja sitten joku Foxy Brown, vanha julkkis kai..




    [quote]Quentin popularisoi väkivaltaviihteen Pulpilla ja huvittavinta, ettei Pulp Fictionissä sitä kauheasti ole, graafista siis [...] Viihdyttävä ohjaaja kyllä ja hienoa, että joku jaksaa "sivistää" ihmisiä siinä leffan ohella, tosin luulen, ettei kovin moni ole ymmärtänyt niiden juttujen pointteja...

    Joo, väkivaltaa se taitaa popularisoida aika lahjaakkaasti. Eikös Kill Billissä ole just ne mustavalkoiset kohtaukset sen takia, ettei jenkeissä saa näyttää niin paljoa verta? En tiedä tuosta Tarantinon sivistävästä vaikutuksesta. Pulp Fictionissa minulla meni ainakin sen salkun sisältö ohi.




    As your leader, I encourage you, from time to time and always in a respectful manner, to question my logic. If you're unconvinced a particular plan of action I've decided is the wisest, tell me so! But allow me to convince you. And I promise you, right here and now, no subject will ever be taboo … except, of course, the subject that was just under discussion. The price you pay for bringing up either my Chinese or American heritage as a negative is – I collect your fucking head. [Holds up Tanaka's head] Just like this fucker here. Now, if any of you sons of bitches got anything else to say, now's the fucking time! ..I didn't think so.

    Boldattu on samplatty yhteen biisiin. Hyvä uho Lucy Liulla, ei nyt löydy näytettä. Hienot puitteet miekkailla.




    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0

    Jos Matrix olisi ollut Tarantinon tekemä, niin se olisi 5 tähtee.


    Mistäs helvetistä sä sen voit tietää?

    Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Älä nyt hermostu. Kai säkin nyt joskus olet miettinyt, että sen ja sen ohjaamana joku leffa olis toiminu varmasti paremmin. Vai onko Matrix arvostelujen yläpuolella..

    Doc.B.D kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Perskale.. mä haluaisin ton ylläolevan kuvan, jossa Maiko Kaji eikun Lucy Liu seisoo katanan kansssa niinku seinälle muodosssa tai toisessa... tai silleen. Siinä on näes kultainen leikkaus aika kohdallaan monessakin paikkaa.

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Perskale.. mä haluaisin ton ylläolevan kuvan, jossa Maiko Kaji eikun Lucy Liu seisoo katanan kansssa niinku seinälle muodosssa tai toisessa... tai silleen. Siinä on näes kultainen leikkaus aika kohdallaan monessakin paikkaa.


    Robert Richardson on mahtava kuvaaja.

    jusu kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    104. Bernardo Bertolucci: Last Tango in

    111. Michael Mann: [b]Public Enemies
    (elokuvateatteri, 2009) ****
    Munakas veto kuvata isojen tähtien miehittämä suuren budjetin periodi-elokuva diginä lähes kokonaan käsivaralla ja ilmeisesti myös melko pitkälti ilman ylimääräisiä "elokuvavaloja". Aika rujon näköistä jälkeä. Tietyissä kohtauksissa tyyli loi mieletöntä intensiteettiä, mutta kyllä tässä minusta hieman liian dogma-sfääreihin jo mentiin. Tuollainen rupisuus ja muka-dokumentaarisuus ei saa minua uppoutumaan elokuvan maailmaan vaan lähinnä päin vastoin etäännyttää siitä. Toimintakohtauksissa oli kuitenkin potkua (Mannin elokuvissa on edelleen munakkaimmat laukausten äänet), hieman liian moneen suuntaan kurottava tarina pysyy riittävän hyvin kasassa, Johnny Depp on vahva pääosassa ja muutama kohtaus jossa maltettiin luopua kaikkein spontaaneimmasta point-and-shoot kuvaustyylistä toimi todella upeasti. Niin ja Neville Brodyn alkuteksteihin (esiintyy myös elokuvan julisteissa) suunnittelema fontti New Deal on hieno. :) Tällä hetkellä tämä tuntuu hieman Collateralia ja Miami Vicea heikommalta, mutta luulen että uusintakatselut saattavat hyvinkin nostaa tämän arvoa.


    Muutamaa hienoa kohtaa lukuunottamatta tämä jätti mulle todella tylsän fiiliksen kokonaisuutena ei toimut sitten millään välillä pääsi oikein kunnolla haukotusta. Johnny Deppkin oli todella tylsä mitä en siltä olisi olettanut vaikka ei ne piratesitkaan aina hirveästi vakuuttaneet. Parasta oli tavallaan leffassa ne aikansa olevat miljöö kuvaukset tunnelmien puolesta.

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    125. Paul Verhoeven: Show Girls (digiboksi, 1995) **
    Uusintakatselu. Onhan tämä todella naurettava elokuva, mutta toisaalta osittain myös aika viihdyttävä ja sujuvasti kulkeva. Piristävää on myös miten poikkeuksellisesti päähenkilö strippari/tanssija Nomi on normaalin viattoman ja hyvän tytön sijaan täysin häikäilemätön ja vittumainen tyyppi. Valitettavasti toisaalta myös hyvin yksiulotteisella tavalla.

    126. Paul Verhoeven: Total Recall (dvd, 1990) ****
    Uusintakatselu. Erittäin päräyttävä toimintaelokuva. Siltikin jos tämä olisi rakennettu jonkin hieman uskottavamman näyttelijän kuin Schwarzeneggerin ympärille lopputuloksesta olisi saattanut tulla Blade Runnerin veroinen klassikko.

    127. Rob Letterman &Conrad Vernon: Monsters vs Aliens (dvd, 2009) **
    Tällä cgi-animaatiolla ei ollut hirveästi tarjottavaa aikuiskatsojalle.

    128. Sam Mendes: Away We Go (elokuvateatteri, 2009) ***½
    Rento, pienimuotoinen ja sympaattinen ihmissuhde-elokuva Sam Mendesilta. Periaatteessa ihan mainio, mutta lopulta jätti vähän "onpa väliä"-fiilikset. John Krasinski ja Maya Rudolph tekivät kyllä hyvää työtä pääosissa.

    129. Jody Hill: Observe and Report (dvd, 2009) ****
    Eli Ostarin superstevari. Seth Rogen esittää kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kärsivää ostarin vartijaa. Melko leppoisena komediana alkava elokuva muuttuu loppua kohden tasaisesti yhä pimeämmäksi ja sitä mukaa myös kiehtovammaksi. Leffa on täynnä mehukkaan häiriintyneitä hetkiä ja hyvällä tavalla vastenmielisiä henkilöhahmoja. Luulin ennalta että tämä olisi aika perus Apatop-henkistä komediaa, mutta enemmän tässä kallistutaan vaikkapa Bad Santan tummempiin tunnelmiin. Tämä on tosin parempi! Erittäin positiivinen yllätys. The Hangoverin ohella parasta komediaa tänä vuonna.

    130. Gregor Jordan: The Informers (dvd, 2009) ***
    Kylmän viileä ja tyylikäs tulkinta Bret Easton Ellisin kirjasta. Kokonaisuus jää kuitenkin hieman epätyydyttäväksi onttojen ja jopa turhien henkilöhahmojen vuoksi.

    131. François Truffaut: Jules et Jim (digiboksi, 1962) ***½
    Kiinnostava. Alkupuolisko on mainio, mutta elokuva alkaa jotenkin polkemaan paikallaan loppua kohden ja tarina menettää myös uskottavuuttaan.

    132. Susanna Helke & Virpi Suutari: Joutilaat (digiboksi, 2001) ***½
    Uusintakatselu. Mainio dokumentti Kainuun peräkylillä notkuvista työttömistä parikymppisistä.

    133. Arthur Penn: Bonnie & Clyde (bd, 1967) ***½
    Uusintakatselu. Onhan tämä hyvä, mutta hieman häiritsi tyylilajillinen ailahtelu komediasta tragediaan ja takaisin.

    134. Pete Docter & Bob Petersen: Up (elokuvateatteri, 3d, 2009) ****
    Sympaattinen, hauska, liikuttava ja tietysti myös visuaalisesti upea animaatio. Pixar on kyllä käsittämättömän paljon edellä kipailijoitaan.

    135. Oskari Pastila: Täynnä Tarmoa (digiboksi, 2009) **
    Uusintakatselu. Ei oikein onnistu dokumenttina kertomaan mistään mitään tärkeää eikä sitten taas toisaalta tarjoa erityisen herkullisia hetkiä myötähäpeä-osastollakaan (josta tätä ovat monet ylistäneet).

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    136. Jukka-Pekka Siili: Ganes ** (tv, 2007)
    Onttoa ja paperin ohutta pelleilyä. Remu olisi ollut elokuvalle parempi nimi. Muut Ganes-äijät jäävät tässä täysin taka-alalle. Remu itsekin on ihan aku ankka tason hahmo mikä tosin saattaa olla hyvinkin realistista.

    137: Petri Kotwica: Musta jää *** (tv, 2007)
    Sujuva, hyvin tehty ja melko mielenkiintoinen psykologinen trilleri jonka juonikuviot muuttuvat loppua kohden aika väkinäisiksi ja jopa naurettaviksi.

    138. Paul Verhoeven: Spetters ***½ (dvd, 1980)
    Erilainen "nuorisoelokuva" Hollannin mielipuolelta Paul Verhoevenilta. Onhan tämä osittain tahattoman koominen, mutta viihdyttävä ehkä juuri siksikin. Napakkaa ohjausta kyllä ja Jost Vacanon kuvauskin on aika siistiä vaikka dvd:n taso ei aina anna sille oikeutta.

    139. Aleksi Salmenperä: Miehen työ **½ (digiboksi, 2007)
    Kiinnostava elokuva työttömästä jäävästä miehestä joka rupeaa rattopojaksi. Kokonaisuus jää lopulta jotenkin epätyydyttäväksi eikä miehen ja vaimon aviokriisi oikein jaksa kiinnostaa. Tommi Korpela on jälleen pääroolissa hyvä. Ehdottomasti Suomen parhaita näyttelijöitä.

    140. Sam Raimi: Drag Me To Hell **½ (dvd, 2009)
    Meluisa kauhukomedia joka tuntui puolitoistatuntisenakin hieman liian pitkältä. Muutamat tex averymäiset hetket viihdytti, mutta ei tätä todellakaan tarvitse nähdä uudestaan.

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    141. Steven Soderberg: Informant (elokuvateatteri, 2009) ***
    Matt Damon loistaa pääroolissa FBI:n ilmiantajana joka osoittautuu patologiseksi valehtelijaksi. Damonin lisäksi tässä kyllä paljon hyvää mutenkin, mutta kaiken kaikkiaan tämä jää kuitenkin jotenkin veteläksi elokuvaksi. Jotenkin koko ajan odottaa että kohta päästään kunnolla vauhtiin ja jotain todella päräyttävää tapahtuu, mutta ei.

    142: Kevin Macdonald: State Of Play (dvd, 2009) *** ½
    Lehtimaailmassa liikkuva trilleri aikuiseen makuun. Aikuisuus tuntuu monitahoisen ja (pääosin)uskottavan käsikirjoituksen lisäksi lievänä kuivakkuutena. Russell Crowe oli hyvä pääosassa ja harvinaista kyllä Ben Affleckaan ei hirveästi ärsyttänyt.

    143. Ridley Scott: Alien (dvd, 1979) ****
    Uusintakatselu. Hitaasti (ehkä hieman liiankin hitaasti) jännitystä tyylikkäästi kehittelevää scifi-kauhua. Lavasteet ja design tekivät erityisen suuren vaikutuksen tällä katselukerralla. Toisaalta itse alien on vielä vähän liian selkeästi "man-in-suit"-toteutus.

    144. James Cameron: Aliens (dvd, 1986) ****½
    Uusintakatselu. Cameron vei Alien-saagan nerokkaasti uusille vesille tekemällä futuristisen sotalokuvan Scottin hitaan fiilistelyn sijaan. Elokuva tuntuu silti aivan loogiselta jatkumolta ensimmäisen elokuvan luomalle maailmalle mikä on hieno saavutus.

    145. Aku Louhimies: Riisuttu mies (digiboksi, 2006) **
    Hohhoijaa. Mitäköhän tässä oikein yritettiin? Huumori ei naurattanut ( paitsi ehkä kohta "mitä sulla on housuissa?" "Kermaa...") eikä draama koskettanut. Ihme ylipitkä sekamelska jonka pointti jäi minulle todella epäselväksi. Hemmetti että se loppukin oli typerä. Visuaalisestikin tämä oli tosi köykäistä kamaa. Pari minuuttia tarvitsi "odottaa" tällä kertaa että Samuli Edelmannin pikku pippeli heilahteli kuvaan. Melko normisuoritus suomalaisessa elokuvassa. Oli muuten viides peräkkäin katsomani kotimainen elokuva jossa vilkkuu penis. Ei siinä mitään, mutta kyllä tasapuolisuuden nimissä vaginakin olisi hyvä saada välillä kuvaan.

    146. Jouko Aaltonen: Punk - Tauti joka ei tapa (digiboksi, 2008) ***
    Melko kiinnostava dokumentti epäkiinnostavasta musiikista. Dokumentissa muutamaan otteeseen esiintyvä Creepy Crawlie soitti luultavasti huonointa musiikkia mitä olen koskaan kuullut.

    147. Michael Bay: Transformers 2: Revenge Of The Fallen (dvd, 2009) *
    Abstraktit muodot pomppivat ruudulla, värikkäät valot vilkkuvat ja näyttelijät replikoivat täyttä dadaa. Tämä oli ilmeisesti taide-elokuva.

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    148. Paul Verhoeven: Basic Instincts (bd, 1992) ***½
    Uusintakatselu. Teknisesti tyylikäs hitchcockimainen trilleri, mutta tarina muuttuu aika naurettavaksi mitä pidemmälle mennään ja ylipäätänsä alkupuolisko on paljon toimivampi. Viihdyttävä silti.

    149. Rian Johnson: The Brothers Bloom (dvd, 2008) **
    Jos Wes Anderson tekisi huonoja elokuvia ne olisivat tälläisiä. Visaalisesti kyllä ihan nätti.

    150. Allen Coulter: Hollywoodland (digiboksi, 2006) **½
    Aiheeltaaan kiinnostava elokuva (50-luvun Supermanin näyttelijän kuolema), mutta toteutus jää aika latteaksi. Ratkaisu kertoa "Supermanin" (Ben Affleck) ja tapausta tutkineen toimittajan (Adrian Brody) elämäntarinoita rinnakkain ei myöskään oikein toimi.

    151. Zach Snyder: Watchmen (dvd, director's cut, 2009) *****
    Uusintakatselu. Director's cut on parikymmentä minuuttia teatteriversiota pidempi, mutta erot ovat silti varsin pieniä. Lukuisat kohtaukset on leikattu hienovaraisesti hieman eritavalla. Väkivaltaa on enemmän. Mestarillinen elokuva.

    152. Kathryn Bigelow: The Hurt Locker (elokuvateatteri, 2009) ****½
    Todella intensiivinen leffa pomminpurkajista Irakissa. Tuntemattomat näyttelijät tekevät vahvaa työtä ja Bigelowin ohjaus erittäin tiukkaa. Semidokumentaarinen kuvaustyyli (16mm?) toimi myös upeasti. Tämä oli jännittävimpiä elokuvia pitkään aikaan. Vuoden parhaimmistoa.

    153. Werner Herzog: Grizzly Man (digiboksi, 2005) ****½
    Uusintakatselu. Aivan loistava dokumentti ja ylipäätänsä paras elokuva mitä ole Herzogilta nähnyt.

    154. Martin Brest: Midnight Run (1988, digiboksi) ***½
    Uusintakatselu. Viihdyttävä buddy-toimintakomedia. Robert De Niro ja Charles Grodin pelaavat hyvin yhteen. Tämä oli varmaan tähän mennessä kevyin elokuva jossa De Niro oli esiintynyt.

    155. Terry Zwigoff: Ghost World (2001, dvd) ***
    Uusintakatselu. Hauskahko. Päähenkilö on kyllä jumalattoman ärsyttävä tyyppi. Kunnon bitchslapit olisi paikallaan. Scarlett Johanssonia taas läpsisi mielellään kevyesti jonnekin muualle.

    156. Joel & Ethan Coen: A Serious Man (elokuvateatteri, 2009) ****½
    Loistava musta komedia juutalaisesta matematiikanopettajasta jonka elämä joutuu syöksykierteeseen. Leffa on coenmaisesti tännä herkullisia hahmoja ja tuntematon näyttelijäkaarti tekee kauttaaltaan helvetin hyvää työtä. Mainioita visuaalisia oivalluksia riittää myös. Coenit ovat saaneet melko laimeiden Intolerable Crueltyn ja Ladykillersin jälkeen taas mielettömän draivin päälle. Tämä on yksi veljesten parhaista elokuvista.

    Lisäksi uusintakatselussa kolmos- ja neloskaudet Seinfeldia. Upean sarjan ehkä nerokkaimmat kaudet.

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    157. Mel Gibson: Apocalypto (digiboksi, 2006) ***½
    Uusintakatselu. Äärimmäisen brutaali, ihmisvihaa uhkuva viidakkoseikkailu. Kiehtova elokuva.

    158. James Cameron: Avatar (3d elokuvateatteri, 2009) ****
    Erittäin viihdyttävä scifi-spektaakkeli. Yksi scifi-fantasian tärkeimmistä elementeistä eli sense-of-wonder toteutuu tässä paremmin kuin missään lajityypin elokuvassa todella pitkään aikaan. Cameron on luonut Pandora kuusta samaan aikaan todella mielikuvituksellisen ja omalaatuisen paikan, mutta silti jotenkin kovin uskottavan. Immersio on paikoin todella vahva. Tätä auttaa myös pääosin onnistunut 3d vaikka en vielä tämänkään elokuvan myötä olen täysin vakuuttunut sen tarpeellisuudesta. Joisssain kohtauksissa 3d:stä on hyötyä toisissa taas haittaa. Lopputulos on jotakuinkin plusmiinusnolla.
    Avatarin tarinaa ei voi liiasta omaperäisyydestä tai hienovaraisuudesta kehua, mutta Cameron on kuitenkin onnistunut sekoittamaan sadoista eri kliseistä riittävän toimivan cocktailin. Riittävän siinä mielessä että Cameronin vimmaisen kuvankuljetuksen ja kaiken visuaalisen kauneuden keskellä sen heikkoudet eivät liikaa häirinneet. Ja jossain määrin Cameronin kummallisessa sekoituksessa newage-hippeilyä ja militaristista uhoa on myös jotain kovin sympaattista. Erikoistehostetaidetta tässä viedään aika isolla askeleella eteenpäin ja cgi/mo-cap hahmot ovat todella uskottavan oloisia ja näyttelevät ihmisten rinnalla aivan tasaveroisesti. Lopussa kyllä sapetti vanhaa progemiestä kun lopputekstien aikana herkuteltiin vielä kerran Roger Deanmaisilla maisemilla kelluvine kallioineen ja taustalla soitettiin jotain helvetin noloa popidolstaria vaikka itseoikeutetusti ainoa oikea musiikki olisi ollut tietenkin Yes!

    Markkutapio kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0

    158. James Cameron: Avatar (3d elokuvateatteri, 2009) ****

    Arvosteluissa taisi ollakin että tarina on entuudestaan tuttu, yhdistettyä Titanicia ja Terminatoria. Vaikuttiko siltä? Mitä nyt traileria katselin niin se omalaatuinen paikka ei varmaankaan nyt niin uskottava ollut... vuoret kellui ilmassa ja lintujen piti kuitenkin lentää siivillä... siis painovoima oli olemassa kuitenkin, miksi vuoret sitten kelluivat ilmassa?

    Yksi plussa tässä nyt on ainakin, sokrulaiset pääsevät näkemään Jaken naamataulun. :wink:

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No jos rakkaustarina = Titanic niin ehkä sitten. Romansseja on kyllä tullut vastaan muissakin elokuvissa.

    Leijuviin vuoriin en vaivaudu edes ottamaan kantaa. Kirjoita Roger Deanille ja kysy miten homma toimii.

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Vuoden 2009 viimeiset katselut.

    159. Ron Howard: Angels & Demons (dvd, 2009) **
    Tylsä ja naurettava. Enimmäkseen tylsä.

    160. Jon Favreau: Elf (dvd, 2003) *½
    Will Ferrell naurattaa (luonnollisesti! Mies on nero) hetkittäin ,mutta kyllä tämä oli aika tuskallinen kokemus. Alkupuolella oli vielä jotain tyypillisiä Ferrell-elokuvalle ominaisia anarkistisia hetkiä, mutta lopulta tämä vajoaa todella imeläksi siirappiseksi lastenelokuvaksi. Selkeästi heikoin Ferrell-elokuva mitä olen nähnyt.

    161. Craig Brewer: Black Snake Moan (digiboksi, 2006) ***
    Hyvin omituinen elokuva. Pakko antaa pisteitä omaperäisyydestä. Cristinan Riccin lutkahtava etelän tyttö kärsii pakkomielteisestä munan kaipuusta joten omaa aviokriisinsä tuskaa poteva Samuel L. Jacksonin farmari kahlitsee nymfon patteriin. Mielenkiintoista, mutta ei tästä nyt ihan eheää elokuvaa syntynyt. Ricci toikkaroi lähes koko elokuvan pikkupöksyissä ja pienen pienessä topissa. Ja on erittäin hot.

    162. Peter Weir: Master and Commander: The Far Side of the World (bd, 2003) ***
    Uusintakatselu. Melko viihdyttävä, hyvin tehty meriseikkailu.

    163. Vadim Jean: Terry Pratchett's Hogfather (digiboksi, 2006) *
    Uskomattoman kömpelö kaksiosainen tv-elokuva Pratchettin kirjan pohjalta. Ohjaajalla ja leikkaajalla ei tunnu olevan pienintäkään hajua omista ammateistaan niin vetelän laiskasti ja rytmittömästi tämä tekele matelee eteenpäin. Näyttelytyö on hirvittävää virnistelyä ja naamanvääntelyä ja elokuvan visuaalisuus on tumput suorassa seisoskelua kirkkaasti valaistuissa muovilavasteissa. Pratchettin muutamat hyvät oivallukset hukkuvat lähes täysin onnettomaan toteukseen ja yleiseen lapsellisuuteen. Imdb:ssä tämän keskiarvo on 7,5 jota minun on aivan mahdoton käsittää. Miten kukaan yli viisi vuotias voi nauttia tästä? Paskinta mitä olen nähnyt aikoihin.

    164. John Hillcoat: The Road (elokuvateatteri, 2009) ***
    Varsin uskollinen sovitus Cormac McCarthyn mestarillisesta kirjasta. Valitettavasti se mikä toimii kirjassa ei välttämättä toimi elokuvassa. Kirjassa isän ja pojan synkkä ja päämäärätön vaellus post-apokalyptisessä maailmassa on äärimmäisen mielenkiintoista ja koskettavaakin luettavaa, mutta elokuvassa se tuntuu liian usein vain masentavalta ja pahimmillaan jopa tylsältä. Ehkä tämä olisi kaivannut Hillcoatia vahvempaa visualistia ohjaajaksi. Ei tämä silti huono varsinaisesti ole. Vain hieman turha kuvitus upeasta kirjasta.

    165. Stephen Sommers: G.I. Joe: The Rise Of The Cobra (dvd, 2009) **
    Vuoden 2009 lelusarja-elokuvista se viihdyttävämpi.

    Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Avatar ****

    Juoni tuossa oli aika perseestä ja suunnattu lähinnä lapsille. Jälkeenpäin kuulin, että tuo oli jonkun hyvän ohjaajan tekemä ja se odotatutti leffaa vuosia, että sen voi näyttää myös 3D-muodossa. Onneksi näin, muuten olisi ollut aika vaisu esitys. Desinfioikohan ne niitä laseja näytösten välillä? Se mulla jäi päällimmäisenä mieleen tuosta illasta, immersion vahvuuden ohella..

    Mutta vihdoin jotain uutta elokuvien rintamalla. 3D oli hieno kokemus. 4D:tä odotellessa. Liikkuvat penkit ja tuuli- ja vaikka hajuefektit mukaan.

    ttt kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Avatar ***
    enintään... ööh, mikä juoni? oliko sitä? mä katselin vain maisemia.
    ne sademetsä viittaukset ja muut olivat aika tökeröä touhua.
    Kyllä ton kerran katsoi teatterissa, tv:ssä voisi olla aika turhaa...

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0


    Mutta vihdoin jotain uutta elokuvien rintamalla. 3D oli hieno kokemus. 4D:tä odotellessa. Liikkuvat penkit ja tuuli- ja vaikka hajuefektit mukaan.


    Onhan noita jo kokeiltu.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Smell-O-Vision


    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    1. Aleksi Mäkelä: Matti (tv, 2006) *½
    Vaivaannuttava. Kokoelmana sketsejä tämä nauratti välillä, mutta ei tätä oikein elokuvaksi voi sanoa. Matin voice-overit oli jotain aivan käsittämättömän hirveää. Miten kaikki suomalaiset elämäkertaelokuvat voivatkin olla niin onnettomia?

    2. Quentint Tarantino: Death Proof (bd, 2007) ***½
    Uusintakatselu. Tarantinon välityökin on parempi kuin useimpien ohjaajien parhaimmat pinnistykset.

    3. Terry Gilliam: The Imaginarium of Doctor Parnassus (elokuvateatteri, 2009) ***
    Ihan kiva aikuistensatuelokuva. Tarina on melkoista häröilyä, mutta visuaalisesti tämä on varsin kiehtova aika kököistä erikoistehosteista huolimatta. Mukavan surrealistisia hetkiä ja vahvoja viittauksia Gilliamin Monty Python-aikoihin.

    4. Al Pacino: Looking For Richard (dvd, 1996) ***
    Mielenkiintoinen semidokumentti Shakespearen Richard III näytelmästä. Olisi ollut mukavaa jos Richard III elokuvaosuudet olisi kuvattu kunnon eeppiseen Hollywood-elokuvatyyliin sen sijasta että ne näyttivät samalta tuhnulta kuin dokumenttijaksot. No budjetti oli varmaan pieni.

    Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kill Bill X - Fan edition by Jorge (2006) ****

    En tiedä mitä mieltä palasokerin vakavahenkinen elokuvaraati on näistä fan editeistä. tässä oli molemmat osat yhdessä, tappolista editoituna toiseen järjestykseen ja lisäilty "deleted scenejä". uusi juttu minulle nämä remix-elokuvat. seuraavaksi syynissä on memento, mutta tällä kertaa editoituna "oikeaan" suuntaan (mementohan kulkee ikään kuin lopusta alkuun ja tämä on kantava elementti elokuvassa). myös batman darknight leikattuna mementotyyliin on tuossa hollilla. kaikki kolme elokuvaa on jorge:n remixaamia. jorge taitaa olla aika guru tässä fan edit scenessä. myös x-men trilogy yhtenä elokuvana kiinnostaa.
    http://fanedit.org/40





    158. James Cameron: Avatar (3d elokuvateatteri, 2009) ****

    Arvosteluissa taisi ollakin että tarina on entuudestaan tuttu, yhdistettyä Titanicia ja Terminatoria. Vaikuttiko siltä?





    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ei ehdi oikeitakaan elokuvia tarpeeksi katsoa joten jätänpä tuollaiset kyhäelmät ihan omaan arvoonsa.

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    5. John Hamburg: I Love You, Man (dvd, 2009) **½
    Ihan ok komedia.

    6. Klaus Härö: Postia pappi Jaakobille (digiboksi, 2009) **½
    Esteettisesti miellyttävä (harvinaisen hyvät musiikit suomalaiseksi elokuvaksi) ja hyvin näytelty pienimuotoinen elokuva. Itse tarina jätti kyllä aika kylmäksi ja tämä tuntui hieman pitkältä vaikka kestoa oli vain 76 minuuttia.

    7. Spike Jonze: Where the Wild Things Are (elokuvateatteri, 2009) ****
    Sympaattinen, koskettava, yllättävän alakuloinen ja kaiken kaikkiaan varsin erikoinen kokoperheen "seikkailuelokuva". Tarinassa oli ehkä vähän tyhjäkäyntiä, mutta kyllä tämä kaiken kaikkiaan jäi selkeästi plussan puolelle. Nuori Max Records oli mainio pääosassa. Musiikkipuoli (Carter Burwell ja Karen O) toimi myös ihan täysillä.

    8. Paul Thomas Anderson: Magnolia (dvd, 1999) *****
    Uusintakatselu. Mestarillista elokuvaa kaikin puolin. Aika huikeaa että Paul Thomas Anderson oli vasta 27 vuotias tehdessään tämän.

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    9. Darren Aronofsky: Requiem for a Dream (dvd, 2000) ****
    Uusintakatselu. Toimii edelleen. Varsin armoton feel-bad-leffa.

    10. Rob Epstein: The Times of Harvey Milk (digiboksi, 1984) ***½
    Ok dokumentti murhatusta homoaktivistista. Gus Van Santin elokuva Milk perustuu vahvasti tähän.

    11. Lauri Törhönen: Raja 1918 (digiboksi, 2007) **
    Pökkelö ja etenkin dialogiltaan vaivaannuttava epookkielokuva.

    12. Kyle Newman: Fanboys (dvd, 2008) **½
    Kohtalaisen komedia nörteistä jotka suuntaavaat Skywalker Ranchille vuonna 1998 varastaakseen Star Wars: The Phantom Menacen työkopion. Star Wars fanina tämä viihdytti hetkittäin. Jos SW:t ei kiinnosta niin tähän ei kyllä kannata aikaa tuhlata.

    13. Aleksandr Ptushko & Risto Orko: Sampo (digiboksi, 1959) ***
    Neuvostoliittolais-suomalaisena yhteistyönä toteutettu yllättävän näyttävä Kalevala-spektaakkeli. Näyttävyys on varmasti enemmän neukkujen kuin suomalaisten ansiosta. On isoa studiolavastetta, mattemaalauksia ja muita erikoistehosteita kuin Hollywoodissa konsanaan. Tässä on joitakin aika päräyttäviä hetkiä (tahatonta komiikkaa lähinnä), mutta kokonaisuus jää aika puuduttavaksi.

    14. David Fincher: Panic Room (digiboksi, 2002) ***
    Uusintakatselu. Home Alone aikuisille. Tehokkaasti kerrottu ja kohtuullisen viihdyttävä thrilleri, mutta ei Fincherin kannattaisi tälläiseen materiaaliin aikaansa tuhlata.

    15. Kenneth Bowser: Easy Riders, Raging Bulls (digiboksi, 2003) ****
    Uusintakatselu. Mielenkiintoinen dokumentti 70-luvun auteur-ohjaajista tai "movie bratseista". Perustuu vahvasti Peter Biskindin saman nimiseen ja vielä onnistuneempaan kirjaan.

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    16. Werner Herzog: The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans (elokuvateatteri, 2009) ***
    Kohtalaisen viihdyttävä ja melko dramaattisesti erilainen uudelleen tulkinta Abell Ferraran alkuperäisestä Bad Lieutenantista. Nicolas Cage sopii mainiosti sekoilevan "pahan poliisin" rooliin vaikkei suoritus sinänsä ole mitään ennennäkemätöntä häneltä. Samaa silmien pullistelua ja maanista ylinäyttelyä on nähty monesti ennenkin, mutta tässä elokuvassa se toimi. Leffan originelli tunnelma osuu maaliin myös hetkittäin. Pisteitä laskee elokuvan vetelä rytmitys, epätasaisuus (välillä tuntuu kuin katsoisi keskinkertaista tv:n poliisisarjaa) ja ylipituus. Hieman yllättävää oli myös että tämä oli lopulta näinkin kesy ja kiltti. Val Kilmeria kävi sääliksi täysin turhassa pikkuroolissa.

    17. Judd Apatow: Funny People (dvd, 2009) ****
    Mainio draamakomedia Judd Apatowilta. Funny People on melko merkittävä irtiotto Apatowilta siinä mielessä että se on selkeästi vakavampi kuin yksikään hänen aiemmista elokuvista. Stand-up-komedian maailmassa liikkuva elokuva käsittelee Apatowille normaalien penis-vitsien lisäksi itsekkyyttä, kuolemanpelkoa ja ylipäätänsä elämäntarkoitusta. Tämä vakavan ja kevyen vitsailun yhdistelmä ei aina ihan toimi, mutta pääosin Funny People on viihdyttävä ja jopa koskettava, erittäin laadukkaasti (kuvaajana peräti Janusz Kaminski!) tehty viihde-elokuva. Tämä on toinen näkemäni elokuva jossa Adam Sandler ei ole vain ärsyttävä ja itseasiassa hän tekeekin varsin onnistunutta työtä vittumaisena supertähti-koomikkona joka on kuolettavasti sairas. Kuten yleensäkin Apatowin elokuvat myös Funny People on jonkin verran ylipitkä.

    18. Niels Arden Oplev: Män som hatar kvinnor (dvd, 2009) **½
    Varsin uskollinen ja sinänsä ok, mutta mekaanisen kuivakka sovitus Stieg Larssonin kovin yliarvostetun Millennium-kirjatrilogian ensimmäisestä osasta.

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    19. Lukas Moodysson: Mammoth (bd, 2009) ***
    Länsimaalaista ahdistusta yltäkylläisyyden keskellä peilattuna kolmannen maailman ihmisten todellisiin ongelmiin. Olihan tämä osittain aika urpo, mutta pysyi silti kokojan jotenkin kiinnostavana. Babel tuli hieman mieleen, mutta ei tämä yhtä hyvä ollut.

    20. Guy Ritchie: RocknRolla (bd, 2008) **
    Jatkoa Ritchien tyhjänpäiväisille gangsterileffoille. Tapansa mukaan Ritchie juoksuttaa ruudulle hirveän määrän muka-cooleja ja "räväköitä" hahmoja joista yksikään ei ole millään tavalla kiinnostava. Nämä urpot sitten länkyttävät taukoamatta typerää ja pahimmillaan jopa vaivaannnuttavan noloa dialogiaan eikä mitään ei oikeastaan tapahdu. Helvetin tylsä elokuva. Ei lupaa hyvää Sherlock Holmesin kannalta...

    21. Joel Coen: Fargo (dvd, 1996) *****
    Neljäs tai viides uusintakatselu. Neroutta alusta loppuun.

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    22. Jason Reitman: Up In The Air (elokuvateatteri, 2009) ***
    Ihan viihdyttävä, mutta eipä tämä nyt sen kummemmin sykähdyttänyt.

    23. John Boorman: Hope and Glory (digiboksi, 1987) ****
    Viehättävä elokuva jossa kuvataan sota-aikaa (toinen maailmansota) Englannissa nuoren pojan näkökulmasta. Perustuu käsittääkseni vahvasti John Boormanin omiin lapsuusajan kokemuksiin. Mitään suurta draamankaarta tässä ei kyllä oikein synny. Kunhan vain kuvataan melko humoristiseen sävyyn yksittäisiä hetkiä (Boormanin muistoja?). Se on jossain määrin piristävääkin. Isoisä oli aika riemastuttava hahmo.

    24. Clive Barker: Nightbreed (digiboksi, 1990) *
    Voi jeesus mitä paskaa.

    Stonehead kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Rööperi. Täys paska.

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    25. Shari Springer Berman & Robert Pulcini: American Splendor (digiboksi, 2003) ***
    Uusintakatselu. Mielenkiintoinen näytelmäelokuvan ja dokumentin sekoitus sarjakuvakirjoittaja Harvey Pekarista. Paul Giamatti on loistava pääosassa.

    26. Ted Kotcheff: First Blood (bd, 1982) ***½
    Ainoa Ramboista joka tuntuu oikealta elokuvalta eikä pelkältä pikkupojille ja muuten lapsenmielisille suunnatulta pullistelulta.

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    27. Courtney Hunt: Frozen River (dvd, 2008) ***
    Ok white trash-ankeiludraama.

    28. Chris Wedge & Carlos Saldanha: Robots (digiboksi, 2005) *
    Todella tylsä ja typerä cgi-animaatio roboteista.

    29. Ang Lee: Taking Woodstock (dvd, 2009) ***
    Kevyt ja humoristinen kuvaus Woodstock-festareiden liepeiltä. Käy loppua kohden hieman tylsäksi.

    30. Guy Ritchie: Sherlock Holmes (elokuvateatteri, 2009) ***
    Kohtalaisen sujuva ja viihdyttävä turboahdettu popcorn-leffa. Toistoa (useat tylsät nyrkkitappelut ja Holmesin ja Watsonin jatkuva homonahistelu) tässä oli kyllä aivan liikaa. Plussaa hienost luodusta, hieman steampunk-henkisestä, 1800-luvun lopun Lontoosta ja Hans Zimmerin mainiosta scoresta. Ei tätä kyllä uudestaan tarvitse nähdä koskaan.

    31. Len Wiseman: Underworld (tv, 2003) *
    Kaikin puolin onnetonta pelleilyä. Edes Kate Beckinsalen lateksipepusta ei onnistuta saamaan tehoja irti. Se jos jokin on ammattitaidottomuutta!

    32. Martin Scorsese: Shutter Island (elokuvateatteri, 2010) ****½
    Hieno psykologinen trilleri. Shutter Island tarjoilee runsaasti todella kuumottavia hetkiä joita ainakin minä katselin leveä hymy kasvoillani. Visuaalisesti tämä oli aivan upeaa työtä (Robert Richardson on kunkku!) ja harvoin tulee vastaan yhtä tehokasta musiikinkäyttöä. Hieman nyrjähtäneet leikkausratkaisut miellyttivät myös. Leffan sinänsä kiehtova tarina ei välttämättä kestä hirveän yksityiskohtaista jälkitarkastelua, mutta itse katseluhetkellä se piti otteessaan varsin hyvin. Niin taitavasti Scorsese elokuvaa kuljettaa. Loppupuolen "selittely"osuus hieman laahasi ja hieman tästä olisi pituutta voinut trimmata pois. Onneksi ihan viimeiset hetket olivat taas täyttä timanttia. Scorsese on kyllä vielä 68-vuotiaanakin huikeassa iskussa. Tavallaan olisi kiva nähdä Scorseselta pitkästä aikaa jotain hieman syvempää tai henkilökohtaisempaa elokuvaa, mutta jos äijältä irtoaa The Departedin ja Shutter Islandin tasoisia viihde-elokuvia vielä jatkossakin parin vuoden välein niin en minä kyllä kehtaa valittaa.

    Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Avatar 3D

    Uusintakatselu. 4/5. Tällä kertaa parhailta paikoilta katsottuna. 3D-leffat kärsii hieman, jos katsoo eturivin laitapaikalta.

    Spider-Man 3 (2007)
    2012 (2009) ***½
    The Hangover (2009) **½
    Gamer (2009) **
    Blood And Bone (2009) ***½ / *
    Bronson (2009) ****
    The Last House On The Left (2009) **
    G.I.Joe - The Rise Of Cobra (2009) **½
    Sunshine (2007) **½
    Tunnel Rats - Tervetuloa Helvettiin (2008) *
    Nothing But The Truth (2008) **
    Rööperi (2009) ***
    Driven to Kill (2009) *** steven seagal
    New Town Killers (2008) ***½
    Paradise Now (2005) ***½
    Inside (2007) ***½
    From Dusk Till Dawn (1996) ****
    Scarface ****½
    Saw 6 (2009) **
    Battlestar Galactica - The Plan (2009) ***½
    The Tournament (2009)****
    The Hurt Locker (2008)****
    Inglourious Basterds (2009)****

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    33. Neil Marshall: The Descent (digiboksi, 2005) ***
    Sujuva ja mukavan intensiivinen kauhuelokuva. Kulkee sen verran tehokkaasti että lukuisat typeryydet on helppo antaa anteeksi.

    34. Grant Heslov: The Men Who Stare at Goats (elokuvateatteri, 2009) **½
    Kiinnostavasta lähtökohdasta (USA:n armeijan yksikkö jonka sotilaat on koulutettu hyödyntämään paranormaaleja voimia) ei oikein saada irti muuta kuin muutamia yksittäisiä hauskoja kohtauksia. Kokonaisuus jää valjuksi ja jopa tylsäksi.

    35. Gary Hustwit: Helvetica (digiboksi, 2007) ****½
    Loistava, erittäin hyvin tehty dokumentti Helvetica-kirjamisesta. Erittäin suositeltavaa katsottava etenkin kaikille graafisille suunnittelijoille ja muille designista kiinnostuneille. Helvetica on kuitenkin niin soluttautunut kaikkialle visuaaliseen kulttuuriimme että luulisin tämän olevan ihan mielenkiintoista nähtävää satunnaisemmallekin katsojalle. Saa muuten suositella muita graafista suunnitelua sivuavia dokumentteja. Niitä ei taida montaa olla.

    36. J.J. Abrams: Star Trek (bd, 2009) ***½
    Uusintakatselu. Kelpo viihdettä ja paras Star Trek-elokuva. Blu-Rayn kuva oli ehkä laadukkainta mitä olen toistaiseksi nähnyt.

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    37. Ridley Scott: Black Hawk Down (dvd, 2001) ****½
    Uusintakatselu. Hieno sotaelokuva. Virtuoosimaista kuvankuljetusta. Ridley Scottin yksi parhaimmista elokuvista.

    38. David Von Ancken: Seraphim Falls (bd, 2006) **
    Tylsähkö Pierce Brosnanin ja Liam Neesonin tähdittämä takaa-ajo/western-leffa. Rutiinityötä kaikin puolin.

    39. Peter Jackson: The Lovely Bones (elokuvateatteri, 2009) **
    Ei mene Peter Jacksonilla vahvasti Sormusten jälkeen. Ensin King Kongin cgi-ähky ja nyt tälläinen M. Night Shyamalan elokuva! Ei tässä sentään mitään idioottimaista twistiä ollut, mutta samanlaista umpivammaista huuhaata kuitenkin. Käsikirjoitus oli typerä ja järjetön, näyttelijäsuoritukset melko kamalia (ei Stanley Tucci näyttelijöistä heikoin ollut, mutta hänen Oscar-ehdokkuutensa oli silti aika wtf-kamaa) ja Jacksonin ohjaus löysää. Tämä tuntui tolkuttoman ylipitkältä. Joitakin pointteja toistetaan loputtomasti ja aivan turhaan. Ai niin ja se jatkuva lässyttävä kertojaääni! Oksettavaa kamaa. Plussia jos haetaan niin visuaalisesti tämä oli paikoin ihan nätti (enkä nyt tarkoita niitä melko noloja taivas-jaksoja) ja Brian Enon musiikit toimivat osittain mukavasti. Hienoa kuulla Baby's On Fire toimintakohtauksen taustalla!

    40. Roman Polanski: The Pianist (bd, 2002) ***½
    Uusintakatselu. Laatutyötä, mutta pidän kyllä Schindler's Listia kaikin puolin The Pianistia kiinnostavampana holocaust-kuvauksena.

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    41. Daniel Alfredson: Flickan som lekte med elden (dvd, 2009) **
    Tämä Millennium-trilogian toinen osa on keskinkertaisen tv-sarjan tasoa. Ahneuksissaan veivät teattereihin. Tämä ei edes toimi millään tavalla yksittäisenä elokuvana, kuten ensimmäinen osa, vaan katkeaa kuin seinään. En ymmärrä miksi tästä sarjasta niin pidetään.

    42. Jari Kokko 44500 Max (digiboksi, 2009) ***
    Sympaattinen, mutta hieman ohueksi jäävä dokumentti omalaatuisesta Viitasaarelaisesta parfymööristä Max Perttulasta.

    43. Jacques Audiard: Un prophète (elokuvateatteri, 2009) ****
    Vahva ja rankka vankilaelokuva. Hieman ylipitkä kuitenkin.

    44. Tarsem: The Fall (bd, 2006) ****½
    Uusintakatselu. Erinomainen satu aikuisille. Visuaalisesti tämä on yksi kaikkien aikojen upeimmista elokuvista. Pelkät esteettiset arvot riittäisivät pitkälle The Fallin kohdalla, mutta myös tarina on nokkela ja jopa aika koskettava. Yksi viime vuosien parhaista elokuvista.

    Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Paranormal Activity (2007) ****
    Nuori pariskunta ostaa videokameran, taltioidakseen paranormaaleja juttuja kotonaan. Vaimo(ke) on kokenut paranormaaleja juttuja lapsesta asti ja nyt isäntä ottaa härkää sarvista ja virittää kameran liiketunnistimella. Koko leffa on kuvattu tällä samaisella kameralla. Toimii! Saman tyyppinen, kuin [Rec] (2007) -leffa, mutta mielestäni parempi. Samaan sarjaan voisi luetella "Which play project" -leffan, mikä oli täysi huti. Tämä "Paranormal Activity" on oikeasti pelottava, heh. Pienen budjetin leffa, mutta jokin tuosta teki hyvän. IMDb:ssä oli 6.6/10. Itse annan sen 8/10.

    Sooloilua **
    Aika turha kotimainen leffa. Kyllähän tuon katsoi, ei siinä mitään.

    Unknown (2006) ***½
    Mellevä alkuasetelma. 6 kaveria havahtuu varastohallista, eikä kukaan muista mitään. Osa on sidottuna ja pieksettynä. Selkeästi joku/jotkut ovat "hyviä" ja toiset "pahoja". Kaikilla alkaa alkaa muisti palailemaan pätkittäin ja tilanne alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan. Tukholma-syndrooman pehmentämä, panttivangit ja konnat odottavat roistoja takaisin. Ennen sitä pitäisi saada selville, ketkä ovat kaappaajien puolella jne..

    Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    42. Jari Kokko 44500 Max (digiboksi, 2009) ***
    Sympaattinen, mutta hieman ohueksi jäävä dokumentti omalaatuisesta Viitasaarelaisesta parfymööristä Max Perttulasta.


    Heh, "44500 Max" oli aika hauska dokkari. Itse en tiennyt kaverin taustasta mitään, ennen dokumenttia. Vilpitön ja innostunut kaveri, vaikka jakaa varmasti mielipiteitä aika voimakkaasti. Välillä tuntu, että se on hieman pihalla. Pakko arvostaa tuollaista peräksi antamatonta luonnetta. "Internetin heittaajien" listalla varmaan Tuksun ja Nykäsen tuntumassa. En ole itse tutustunut kaverin musiikkiin, enkä tutustu. Mitähän kaikkea muuta tuo on sählännyt? Liikeideana parfyymi-liike Viitasaarella ei ehkä ole paras mahdollinen, mutta on sillä kuulemma Mannerheimintiellä Hki:ssä myös liike/myyntipiste. Dokumenttina hyvä.

    Tuo on poistunut jo YLE:n Areenasta. Jos jollain meni ohi ja haluaa tuon nähdä, niin voin laittaa jakoon. Klassikko ainesta.

    Ralliraita (2009) ****
    Hyvä kotimainen elokuva. Jos tykkäsit Hotakaisen "Klassikko" -elokuvasta, niin tämä toimii varmasti.

    Jokaisen amiksen unelma: Välikoppa Eskortti :D




    Heikki Silvennoinen alias 'Sladi' Pesonen pitää autokoulua korjaamon takahuoneessa.

    www.youtube.com/watch?v=QaRGBeb50ds#t=5m21s

    "Tässä mallissa on tuo ratti vasemmalla puolella"... "siitä sitten vaan skidiyappia, sanoi talkkari jäisellä katolla", huh huh..

    Koko leffa on näköjään YouTubessa, jos saa tietokoneen näkymään TV:stä tjs..

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    45. John Woo: Face/Off (dvd, 1997) ***
    Uusintakatselu. Hölmö mutta viihdyttävä.

    46. Daniel Alfredson: Luftslottet som sprängdes (dvd, 2009) **
    Tylsä ja totaalisen epäelokuvamainen päätös Stieg Larssonin Millennium-trilogialle. David Fincher muuten ohjaa uusintaversion ensimmäisestä osasta...

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    47. Paul Greengrass: Green Zone (elokuvateatteri, 2010) ***
    Bourne goes to war. Heiluvaa kameraa, rakeista kuvaa, salamaleikkauksia ja Matt Damon joka etsii identiteettinsä sijasta joukkotuhoaseita ja totuutta Irakista. Aihe on kiinnostava, mutta jotain tästä jää puuttumaan. Osa ongelmaa on ainakin se että tässä ei ole oikein minkäänlaista inhimillistä aspektia mukana kuten vaikkapa Hurt Lockerissa. On vain Damonin hahmon tehtävä. Elokuva kärsii myös jonkinmoisesta identiteettikriisistä. Tuntuu hieman siltä että Greengrass ei ole ollut varma että onko tekemässä vakavaa ja "tärkeää" sotaelokuvaa vaiko vain hieman syvempää toimintaelokuvaa. Lopun pitkässä toimintakohtauksessa Greengrassin hektinen "dokumentaristinen" tyyli pettää taas (kuten hetkittäin myös Bourne-elokuvissa) pahasti eikä tapahtumista meinaa saada oikein mitään tolkkua kameran heiluessa pimeässä niin maan perkeleesti. Kiinnostava, mutta lopulta suutariksi jäävä leffa.

    48. Oliver Stone: U Turn (dvd, 1997) ****½
    Uusintakatselu. Suurelokuvien tehtailun välissä Oliver Stone ohjasi tämän pienimuotoisemman neo-noirin. Tarina on brutaali, kiero, mutta myös ennenkaikkea äärimmäisen hauska. U Turn on tavallaan välityö ja lomaa Stonelle vakavammista aiheista ja ehkä juuri siksi niin vapautuneen ja energisen oloinen. Sean Penn on mainio pääosassa pikku huijarin roolissa ja Jennifer Lopez tekee femme fatalena toistaiseksi uransa parhaaksi jääneen suorituksen. Välillä shown meinaa varastaa nimekäs sivuosakaarti (mm. Billy Bob Thorton, Nick Nolte, Jon Voight, Joaquin Phoenix erittäin mehukkaissa rooleissaan. Todella viihdyttävää katseltavaa vielä näin kolmannellakin kerralla.

    49. Richard Kelly: The Box (dvd, 2009) **
    Kyllä se on nyt pakko uskoa että mainio Donnie Darko oli onnekas vahinkolaukaus Kellyltä. Tämä on kuin surkea Twilight Zonen jakso elokuvan pituiseksi venytettynä. Alkuasetelmasta ei saada mitään kiinnostavaa aikaiseksi. The Box on huonosti ohjattu, leikattu ja näytelty. Cameron Diaz vaikuttaa kokoajan jotenkin vaivautuneelta. Ja ihan syystä.

    50. Tim Burton: Alice In Wonderland (3d elokuvateatteri, 2010) **½
    Onhan tämä nätti, mutta valitettavasti myös kovin tylsä ja ontto. 3d ei tuonut tähän paljoa lisää. Avatar oli huomattavasti vakuuttavampi sillä(kin) saralla.

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    51. Stanley Kubrick: 2001: A Space Odyssey (bd, 1968) *****
    Uusintakatselu. Esteettisesti todella sykähdyttävää työtä. Kuvaus, lavasteet, design, erikoisefektit, musiikinkäyttö. Kaikki mestarillista työtä. 2001 on yksi visuaalisimmista elokuvista koskaan (kuvanlaatu on muuten Blu-Raylla upea, välillä on vaikea uskoa että katsoo vuoden 1968 elokuvaa). Kaikki tapahtuu pitkälti kuvan ehdoilla. Ensimmäiset dialogin pätkätkin kuullaan vasta puolen tunnin kohdalla eikä tässä muutenkaan turhia lätistä. Ollaan lähellä mykkäelokuvaa. Stanley Kubrickin viipyilevä, hidas tyyli sopii juuri tähän elokuvaan täydellisesti. Vaikka 2001: A Space Odyssey on enemmän visuaalista tunnelmointia kuin varsinainen juonielokuva niin tausta olla suuria asioita. Elokuvan mystinen, filosofinen ja jopa kosminen tarina jaksaakin kiehtoa sekin yhä. Stargate-osuus on edelleen ainoa pätkä elokuvaa joka ei minua täysin tyydytä. Se on aivan liian pitkä ja värikäsitellyt helikopteriotokset maanpinnasta oli aika typerä idea. No tämä on pieni miinus muuten täydelliselle elokuvalle jonka nostan minä päivänä hyvänsä omaan top-kymppiini.

    Mielenkiintoista muuten katsoa tätä nyt kun vuodesta 2001 on kulunut kohta jo melkein vuosikymmen. Useat elokuvan ennustukset menivät toki pieleen, mutta se ei vähennä teoksen arvoa lainkaan tai häiritse katselukokemusta. 2001: A Space Odyssey piirtää kuitenkin uskottavan kuvan vaihtoehtoisesta "tulevaisuudesta" joka olisi hyvinkin voinut toteutua jos tietyt asiat olisiva menneet hieman eri tavalla (esim. jos avaruuskilpailu olisi palanut tasaisesti yhtä suurella liekillä millä se oli 60-luvulla). Ja tärkeintähän aina jokaisessa elokuvassa on elokuvan oman maailman sisäinen loogisuus ja uskottavuus. Nämä asiat 2001:ssa on kunnossa. Niin ja 2001: A Space Odyssey ennusti myös iPadin: http://i41.tinypic.com/2ch6upt.png


    52. James Marsh: Man On Wire (tv, 2008) ***½
    Mielenkiintoinen, mutta rakenteeltaan ehkä turhan monimutkaiseksi rakennettu dokumentti trapetsitaiteilijasta joka tasapainoili luvatta WTC tornista toiseen.

    53. Jake Kasdan: Orange County (dvd, 2002) **½
    Kohtalainen teinikomedia ontosta elämästä Kalifornian Orange Countyssa. Jotain syvempääkin sanomaa yritetään saada läpi, mutta melko huonolla menestyksellä.

    54. Roman Polanski: The Ghost Writer (elokuvateatteri, 2010) ***
    Hyvin vanhanaikainen poliittinen trilleri. Polanski pitää hyvin jännitettä yllä vaikkei paljoa tapahdu ja saa aikaiseksi mainion paranoidisen tunnelman. Elokuva kuitenkin hieman hyytyy muutamaan aika kankeaan juonelliseen ratkaisuun ("It's on the internet!") ja muutenkin tuntuu että tekijät ovat luulleet olevansa nokkelampia kuin ovatkaan. Käsikirjoitus olisi kaivannut reippaasti lisää työtä. Ewan McGregor ja varsinkin Pierce Brosnan pienessä roolissaan tekevät hyvää työtä. Brosnan on luultavasti uransa parhaassa roolissa. The Ghost Writer on mainiosti kertakatselun ajan viihdyttävä elokuva, mutta ei tätä uudestaan katselisi.

    55. Matthew Vaughn: Kick-Ass (elokuvatearreri, 2010) ****
    Ilahduttavan tärähtänyt ultraväkivaltainen supersankariparodia. Etenkin alkupuoli toimii upeasti. Keskivaiheilla on vähän tyhjäkäyntiä ja loppupuolelle uraudutaan sitten hieman liikaa perinteisen toimintaelokuvan/sarjakuvaleffan alueelle. Siltikin Kick-Ass on lähes kokoajan erittäin viihdyttävä. Ja onhan ne toimintakohtaukset hienoja! Mainio musiikinkäyttö ansaitsee erityismaininnan. Siitä ja hieman elokuvan tyylistä muutenkin tulee Tarantinon jutut mieleen. Erityisesti Kill Bill. Nic Cage on loistava Big Daddyna ja Chloe Moretz loistava löytö 11-vuotiaaksi palkkatappajaksi.

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    56. Jonas Åkerlund: Spun (digiboksi, 2002) *
    Kuraa. Ei tälläisestä paskasta tee edes mieli kirjoittaa mitään.

    57. Oliver Stone: Any Given Sunday (dvd, 1999) ****
    Uusintakatselu. Erinomainen, eeppinen urheiluelokuva. Oliver Stone peilaa taitavasti amerikkalaisen jalkapallon kautta ammattiurheilun pimeitä puolia monesta eri näkökulmasta.

    58. Andy Bichlbaum, Mike Bonanno, Kurt Engfehr: The Yes Men Fix the World (digiboksi, 2009) ***
    Periaatteesssa ihan mielenkiintoinen maailmanparannus-dokkari hyytyy lopulta aikamoiseksi oman selän taputteluksi.

    59. Stanley Kubrick: Full Metal Jacket (bd, 1987) *****
    Uusintakatselu. Etenkin alkupuolisko on mestarillista työtä, mutta onhan tämä kokonaisuutenakin varsin loistelias vaikkei Kubrickin tuotannon ihan kirkkaimpaan kärkeen kuulukaan.

    60. Sidney Lumet: The Wiz (dvd, 1978) *
    Todella puuduttavasti ohjattu ja latteasti kuvattu kokonaan mustalla näyttelijäkaartilla (mm Diana Ross ja Michael Jackson...) varustettu versiointi The Wizard Of Ozista. Kaikin puolin kammottava tekele.

    61. David Lynch: Lost Highway (dvd, 1997) ****½
    Uusintakatselu. Mystinen ja kiehtova. Lynchin parhaimmistoa ehdottomasti. Visuaalisesti tämä ei ollut ihan niin päräyttävä kuin muistin. Voi olla että dvd:n melko ankea kuvanlaatu latisti tunnelmaa.

    Doc.B.D kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Teema tarjosi vastinetta verorahoille ja esitti Seitsemästä Samuraista cropatun ja anamorfiseksi skaalatun version, jossa oli kuitenkin kelanvaihtomerkit tallella. Näytti jopa keittiön 28' CRT-töllöstä kuravellilliltä. Kiitos paljon. Loppuyön huvitin itseäni lukemalla jonkin tyypin Amazon.com -elokuva-arvioita, joka oli antanut S.S:lle kaksi tähteä ja nimitti sitä roskaksi. Seitsemän Samurain inhoaminen taitaa olla aika hyvä ADHD-autismi -indikaattori, mutta ei tuota Ylen kuravelliä oikein jaksanut seurata loppuun asti tervekkään ihminen.

    Doc.B.D kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    60. Sidney Lumet: The Wiz (dvd, 1978) *
    Todella puuduttavasti ohjattu ja latteasti kuvattu kokonaan mustalla näyttelijäkaartilla (mm Diana Ross ja Michael Jackson...) varustettu versiointi The Wizard Of Ozista. Kaikin puolin kammottava tekele.

    Kas perkele. Kiitos pointterista, pakko katsoa, kun olen jo toipunut Romeon ja Julian hiphop-versiosta.

    Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    56. Jonas Åkerlund: Spun (digiboksi, 2002) *
    Kuraa. Ei tälläisestä paskasta tee edes mieli kirjoittaa mitään.


    Tämä on se, missä Mickey Rourke keittää amfetamiinia asuntovaunussa? Hyvä leffa.

    Moon (2009) ****
    Tykkäsin. Kaveri on 3 v. kuun pimeällä puolella, energiayhtiön komennuksella. Psyyke alkaa tekemään kepposiaan, kun on eristettynä kauan. Itseasiassa tuota eristämistä ja ärsykkeiden poistamisen vaikuttamista ihmismieleen on alettu tutkimaan ja tulokset oli aika hurjia. Koehenkilöt eristettiin 48 tunniksi, inhimillisesti ja ennen kaikkea vapaaehtoisesti. Jokainen alkoi näkemään ja kuulemaan harhoja hyvin nopeasti. Ohjelmassa myös haastateltiin eristysvankeja. Eristäminen ja ärsykkeiden poistaminen on hyvin julmaa toimintaa, eikä se kuulu enää 2000 -luvulle. Henkilöt oli johdateltavissa aivan miten haluttiin, vaikka he olivat "hyvissä käsissä" ja tosiaan koe kesti vain 2 pvää. Tutkijat saivat aivan minkälaisen lausunnon vain halusivat, kun hieman johdattelivat koehenkilöitä. Voin vain kuvitella, kuinka järkeviä esim. Guantamossa saadut kuulustelutulokset ovat. Dokkarin nimi on Prisma - Yksin ja eristettynä (ftvdt). Suosittelen!

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    60. Sidney Lumet: The Wiz (dvd, 1978) *
    Todella puuduttavasti ohjattu ja latteasti kuvattu kokonaan mustalla näyttelijäkaartilla (mm Diana Ross ja Michael Jackson...) varustettu versiointi The Wizard Of Ozista. Kaikin puolin kammottava tekele.

    Kas perkele. Kiitos pointterista, pakko katsoa, kun olen jo toipunut Romeon ja Julian hiphop-versiosta.


    Suosittelen käyttämään runsaasti(oma valinteisia) päihteitä The Wizin katselun yhteydessä.

    Janus kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    [quote]60. Sidney Lumet: The Wiz (dvd, 1978) *
    Todella puuduttavasti ohjattu ja latteasti kuvattu kokonaan mustalla näyttelijäkaartilla (mm Diana Ross ja Michael Jackson...) varustettu versiointi The Wizard Of Ozista. Kaikin puolin kammottava tekele.

    Kas perkele. Kiitos pointterista, pakko katsoa, kun olen jo toipunut Romeon ja Julian hiphop-versiosta.[/quote]

    Suosittelen käyttämään runsaasti(oma valinteisia) päihteitä The Wizin katselun yhteydessä.

    Kuinka edes päädyit tuon katsomaan? Ja vielä dvd...toivottavasti ei maksanut paljon.

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    [quote][quote]60. Sidney Lumet: The Wiz (dvd, 1978) *
    Todella puuduttavasti ohjattu ja latteasti kuvattu kokonaan mustalla näyttelijäkaartilla (mm Diana Ross ja Michael Jackson...) varustettu versiointi The Wizard Of Ozista. Kaikin puolin kammottava tekele.

    Kas perkele. Kiitos pointterista, pakko katsoa, kun olen jo toipunut Romeon ja Julian hiphop-versiosta.[/quote]

    Suosittelen käyttämään runsaasti(oma valinteisia) päihteitä The Wizin katselun yhteydessä.[/quote]
    Kuinka edes päädyit tuon katsomaan? Ja vielä dvd...toivottavasti ei maksanut paljon.


    Kaverin dvd. Välillä on "mukavaa" katsoa käsittämättömyyksiä. Ja onhan Sidney Lumet tehnyt ihan kunnollisiakin elokuvia...

    Janus kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    [quote][quote][quote]60. Sidney Lumet: The Wiz (dvd, 1978) *
    Todella puuduttavasti ohjattu ja latteasti kuvattu kokonaan mustalla näyttelijäkaartilla (mm Diana Ross ja Michael Jackson...) varustettu versiointi The Wizard Of Ozista. Kaikin puolin kammottava tekele.

    Kas perkele. Kiitos pointterista, pakko katsoa, kun olen jo toipunut Romeon ja Julian hiphop-versiosta.[/quote]

    Suosittelen käyttämään runsaasti(oma valinteisia) päihteitä The Wizin katselun yhteydessä.[/quote]
    Kuinka edes päädyit tuon katsomaan? Ja vielä dvd...toivottavasti ei maksanut paljon.[/quote]

    Kaverin dvd. Välillä on "mukavaa" katsoa käsittämättömyyksiä. Ja onhan Sidney Lumet tehnyt ihan kunnollisiakin elokuvia...


    No olen mäkin Wizin katsonut joskus pienenä, 80-luvulla...

    Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Predator - Saalistaja (1987) ***

    Ei yllä aivan Commandon tasolle, mutta ainahan isoja lihaksia ja räväkkää toimintaa on ilo katsella. Selkeästi otettu vaikutteita Rambosta, siitä ekasta.




    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    62. Martin Scorsese: Bringing Out The Dead (dvd, 1999) ****
    Uusintakatselu. Turhaan väheksytty Scorsese-elokuva. Viime aikoina on puhuttu Taxi Driverin mahdollisesta jatko-osasta, mutta jo tämä painajaismainen tarina työhönsä New Yorkin yössä hajoavasta ambulanssikuskista voidaan laskea jos ei oikeaksi jatko-osaksi niin ainakin jonkinlaiseksi rinnakkaisteokseksi. Samoja teemoja tässä pyöritellään. Käsikirjoittakin on Taxi Driverista tuttu Paul Schrader. Nic Cage on pääosassa hienossa iskussa ja pääsee irroittelemaan kunnolla, mutta ei mene kuitenaan överiksi. John Goodman, Ving Rhames ja Tom Sizemore tekevät hyvää työtä sivuosissa. Harmi että Sizemorea ei enää (laatu)elokuvissa pahemmin näe. Taitaa olla äijä aika deekiksellä. Robert Richardsonin kuvaus on jälleen upeaa kuten aina. Leffan loppuratkaisu ei oikein ole tyydyttävä ja miinusta täytyy antaa myös Patricia Arquettesta joka on huono kuten yleensäkin (tosin hahmokin oli alikirjoitettu). Ärsyttävä piipittäjä.

    63. Tom Ford: A Single Man (elokuvateatteri, 2009) ****
    Muotisuunnittelija (Gucci, YSL) Tom Fordin vahva esikoisohjaus itsemurhaa hautovasta homomiehestä. Synkeästä aiheesta huolimatta tämä on aikamoinen fiilistelyleffa. Kuvat puhuvat enemmän kuin päät mikä on aina ilahduttavaa. Estetiikka on keskeisessä roolissa. Ford herkuttelee täydellisesti istuvilla puvuilla, hienoilla autoilla (tapahtumat sijoittuvat 60-luvulle), hyvännäköisillä ihmisillä ja kauniilla esineillä. Ja kaikki esitettyinä täydellisissä kuvakompositioissa. Esimerkiksi tyhjän tilan käyttö kuvasommitelmissa on upeaa. Visuaalinen tyyli on kaikessa hienoudessaan hieman etäännyttävä, mutta draama toimii silti varsin hyvin eikä vähiten taitavien näyttelijäsuoritusten ansiosta. Yleensä en pidä Colin Firthista lainkaan, mutta tässä hän on erittäin hyvä. Myös Julianne Moore tekee hienoa ja vapautunutta työtä sivuroolissa. Abel Korzeniowski score toimii myös mahtavasti ja erityisesti viuluteema tuo mieleen Clint Mansellin työt. Hieno elokuva ja toivottavasti Tom Ford jatkaa mainiosti alkanutta elokuvaohjaan uraansa.

    64. Jon Favreau: Iron Man (dvd, 2008) ***½
    Uusintakatselu. Kelpo viihdettä.

    65. Arto Halonen: Magneettimies (digiboksi, 2009) ***½
    Koskettava dokumentti/kunnianosoitus Pekka Strengille.

    66. David Cronenberg: A History of Violence (digiboksi, 2005) ***
    Uusintakatselu. Eipä oikein tällä kertaa innostanut. Tietty sarjakuvamaisuus (tämä perustuu melko köykäiseen sarjakuvaan) ja toisaalta realistinen kerronta kohtaavat hieman epäluontevasti. William Hurt kanavoi sivuroolissaan Will Ferrellia parhaansa mukaan, mutta kyllä tämä olisi ollut parempi aidon asian kera.

    67. Wes Anderson: The Life Aquatic With Steve Zissou (dvd, 2004) *****
    Uusintakatselu. Mestariteos. Yksi hauskimmista elokuvista koskaan. Tällä katselukerralla nautiskelin erityisesti myös loistavasta soundtrackista.

    68. Wes Anderson: Fantastic Mr. Fox (elokuvateatteri, 2009) ***½
    Ihan mainios stop-motion-animaatio Roald Dahl kirjan pohjalta. Tarinan alkuperästä huolimatta tämä on hyvin wesandersonmainen elokuva ja huumori on moneen otteeseen tutun absurdia. Erittäin viehättävällä tavalla. Ei tämä kuitenkaan Andersonin aivan parhaita elokuvia ole. The Royal Tenenbaums ja etenkin The Life Aquatic ovat selkeästi parempia.

    69. John Milius: Conan The Barbarian (dvd, 1982) ****
    Uusintakatselu. Ensimmäinen puoli tuntinen on todella upea, sen jälkeen taso valitettavasti heittelehtii suuresti. Parasta Conanissa on ehdottomasti Basil Poledouriksen upeat musiikit. Poledouriksen Conan Carl Orff-vaikutteinen score on elokuvamusiikin kirkkainta kärkeä. Rehellisesti sanottuna monessa kohtaa musiikki oli liian hyvää suhteessa siihen mitä kuvassa näkyy...

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    70. Christopher Nolan: Memento (dvd, 2000) ****
    Uusintakatselu. Nokkelasti rakennettu thrilleri.

    71. Jon Favreau: Iron Man 2 (elokuvateatteri, 2010) ***
    Ihan viihdyttävää ja hauskaa meininkiä edelleen vaikka tämä kärsiikin normaalista jatko-osa ähkystä. Kaikkea on liikaa ja mihinkään ei sitten ehditä syventyä kunnolla. Ja Favreau ei edelleenkään ole kovin taitava toimintakohtausten rakentaja. Hyvät näyttelijät (Robert Downey Jr:n ohella Sam Rockwell pääsi hyvin esiin) ja onnistunut huumori pelastivat paljon. Vanhana Marvel-nörttinä myös lukuisat viittaukset Marvel-maailmaan ja tulevaan Avengers-elokuvaan pitivät myös osaltaan yllä mielenkiintoa vaikkeivat kyllä sinänsä tehneet hyvää elokuvan eheydelle.

    72. Mark Steven Johnson: Ghost Rider (dvd, 2007) *
    Todella tyylitajuton ja typerä elokuva. Catwoman, Daredevil ja Ghost Rider. Siinä kolme 2000-luvun huonointa supersankarielokuvaa. Onneksi olkoon Mark Steven Johnson sinä teit niistä peräti kaksi! Ja tämä kaveri yritti saada likaisiin käsiinsä myös Preacherin. Onneksi se projekti taisi jo kurahtaa.

    73. Quentin Tarantino: Inglourious Basterds (bd, 2009) *****
    Uusintakatselu. Helvetin kova. Miten tästä muka voisi olla pitämättä?

    Doc.B.D kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ghostrider on yksi niistä harvoista elokuvista ikinä jota en ole jaksanut katsoa loppuun. Ja minä olen katsonut sentään Manos - Hands of Faten monta kertaa.

    JiiPee kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kaveri lähetti tällaisen linkin, jossa voi katsoa leffoja ilmaiseksi. En tiedä, onko mistään kotoisin mutta kokeilkaa.

    http://www.movies-links.tv/a_3.html


    Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    ^ http://www.fin-tv.com/
    tuolla on leffoissa "poltetut" tekstit. Valikoima ei tosin ole aivan yhtä laaja.

    Sherlock Holmes ****½
    Moon (2009) ****
    Shutter Island (2010) ****
    Law abiding citizen ***½
    Boondock Saints II ***½
    Paranormal Activity (2007) ***½
    Smokin' Aces 2 ***½
    A Serious Man (2009) ***
    Juoksuhaudantie ***
    Unknown **½
    pandorum **
    Sooloilua **
    The Fourth Kind **
    Rollergirl (2009) **
    The Fourth Kind *½
    LOST Season 6 ***½
    The Ultimate Fighter Season 1 ****

    www.leffatykki.com/elokuva/the-road

    Toi pitää katsella jossain vaiheessa. En vaan usko, että tuossa scifiä on yhtään, vaikka leffatykissä niin sanotaan.

    Ei kun edit: Luulin, että tuo The road on sellainen leffa, missä isä ja poika taistelee hengissä pysyäkseen Bosnian sodassa. Mistä lie moinen mielikuva tullut.

    Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    74. James McTeigue: Ninja Assassin (bd, 2009) **
    Tässä typerässä ninja-elokuvassa oli muutama hieno taistelukohtaus (tai oikeastaan muutaman taistelukohtauksen sisällä oli pari yksittäistä hyvää hetkeä). Useimmiten mati oli pilattu vetämällä ne aivan överiksi ja lutraamalla cgi-verellä täysin naurettavalla tavalla. Käsikirjoituksessa oli harvinaisen vähän järkeä.

    75. Rupert Edwards: Totally Bill Hicks (dvd, 1994) ****½
    Dokumentti stand-up koomikko Bill Hicksistä sekä miehen viimeinen show. Erittäin hyvää läppää.

    76. Dennis Dugan: You Don't Mess with the Zohan (dvd, 2008) **½
    Melkoisen urpo ja kai (mulla on aika paljon aukkoja Sandler-filmografian suhteen...) keskimääräistä roisimpi Adam Sandler komedia joka onnistuu jopa paikoin naurattamaan. Lieneekö sitten Judd Apatowin ansiota joka on yksi käsikirjoittajista.

    77. Sylvester Stallone: Rambo (digiboksi, 2008) ***
    Uusintakatselu. Neljäs Rambo elokuva tarjoaa tylsiä hahmoja, myötähäpeää herättävää dialogia, lähes olemattoman käsikirjoituksen ja tietenkin läjäpäin väkivaltaa. Onneksi Stallone kuitenkin ohjaa toimintakohtaukset varsin tehokkaasti ja etenkin koomisuuteen asti ultraväkivaltaiseksi viritetty lopputaistelu on viihdyttävää katseltavaa. Rambo möllöttää koko taistelun ajan yhdessä paikassa konekiväärin takana ja tappaa mahtiasemastaan varmaan 200 ihmistä. Katsojalle ei kertaakaan näytetä laajassa kuvassa missä Rambon asema oikeastaan on, mutta ilmeisesti sieltä pystyy ampumaan kaikkiin ilman suuntiin pysyen samalla kuitenkin mystisesti turvassa vihollisen tulelta.

    Kcrimso kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    78. Sean Penn: Into The Wild (bd, 2007)****½
    Uusintakatselu. Hemmetin hieno elokuva. Sean Penn on tällä hetkellä yksi Amerikan vahvimmista ohjaajista. Sen lisäksi että mestarinäyttelijänä hänellä on, ei ehkä niin yllättäen, vahva ote näyttelijäohjaamiseen on hänellä myös erittäin paljon visuaalista näkemystä. Harmi vaan että Penn ohjaa niin harvoin.

    79. Ruben Fleischer: Zombieland (dvd, 2009) **½
    Aika urpoa meininkiä, mutta viihdytti sentään kohtuullisesti. Bill Murrayn cameo oli hauska. Shaun Of The Dead oli parempi vaikka pidän kyllä sitäkin kovin yliarvostettuna.

    80. John Webster: Pölynimurikauppiaat (digiboksi, 1993) ****
    Tämä dokumentti ovelta ovelle kauppiaista lama-Suomessa tarjoilee rutkasti kuumottavia myötähäpeähetkiä.

    81. Francis Ford Coppola: Rumble Fish (digiboksi, 1983) ****
    Hieno, tyylitelty ja aika artsy "nuorisoelokuva". Rumble Fishin erikoisia kuvakulmia ja jyrkkiä varjoja hyödyntävä mustavalkokuvaus on upeaa katseltavaa. Stewart Copelandin poikkeuksellinen soundtrack antaa myös kivasti särmää. Hurja näyttelikatras muuten tässä: Dennis Hopper, Mickey Rourke, Matt Dillon, Nicolas Cage, Laurence Fishburne, Chris Penn...

    Jake kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Rare Exports. Minimissään kohtuullista elokuvaa osasi odottaakin, ylitti odotukset, mutta loppupuolella jäi vähän häiritsemään ne suht rumat CGI:t (ehkä noita olisi voinut vähän vältellä perinteisemmin movie magicin keinoin) ja tarina sekä näyttelijät meinasivat loppua kohden sakata muuhun suoritukseen nähden. Kyllä tälle varovaisesti voisi nelisen tähteä antaa silti.

    Kcrimso kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No olihan tuo Rare Exports ihan kohtuu viihdyttävä. Hieman meni liikaa kummeli-huumorin puolelle, mutta sillehän löytyy kaikuupohjaa Suomesta joten menestys on varma. Toki tämä oli yleiskonseptiltaan omaperäinen (ainakin jos ignoroi ne alkuperäiset lyhärit) esitys joten siitä pointsit kotiin.

    Jimi kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Pacific Rim
    Aloin katsoa tätä elokuvaa sinä päivänä kun se Netflixiin ilmestyi. Tarina ei koskaan imenyt mukaansa, vaan raina tuli katsottua herra ties kuinka monessa osassa. Tänään sain urakan vihdoin valmiiksi. Roskaa.

    Janus kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    20 Feet From Stardom (Morgan Neville, 2013)
    Dokumenttielokuva taustalaulajista (Merry Clayton, Lisa Fischer, Watersin sisarukset ym.) Ihan mielenkiintoinen.

    Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jospa sitä yrittäisi taas listailla näitä tännekin.

    61. Ron Howard: Cinderella Man (2005 Netflix) **1/2
    Melko pökkelö melodraama 30-luvun nyrkkeilyihmeestä. Lama-ajan kuvaus on osittain kiinnostavaa ja viimeinen nyrkkeilymatsi on hyvin toteutettu.

    62. Matt Reeves: Dawn Of The Planet Of The Apes (2014 elokuvateatteri 3d) ****
    Apinoiden planeetan reboottaus muutama vuosi sitten yllätti positiivisesti ja tämä jatko-osa jatkaa laadukkaalla linjalla. Tämä on edellistä osaa hieman toiminnallisempi ja menettää siinä jotain kiinnostavuudessa, mutta kokonaisuutena silti yllättävänkin toimivaa "scifiä".

    63. Noah Baumbach: Frances Ha (2012 elokuvateatteri) ***1/2
    Hieman taide-elokuvamainen mustavalkoisena kuvattu draamakomedia kolmikymppisistä hipstereistä New Yorkissa. Päähenkilö/näyttelijätär on hurmaava, mutta hieman tästä jää sellainen "no mitäs sitten"-fiilis.

    64. James Gunn: Guardians Of The Galaxy (2014 elokuvateatteri) ****
    Erittäin viihdyttävä leffa. Pääosassa Marvelin hieman tuntemattomammat sankarit/luuserit. Vauhdikas kieliposkessa meininki tuo mieleen vanhat Star Wars -leffat ja Indiana Jonesit. Tämä oli parhaimmillaan todella hauska elokuva. Toimii!

    65. Jorge Hinojosa: Iceberg Slim: Portrait Of A Pimp (2012 Netflix) ***1/2 Kohtuu kiinnostava dokkari parittajasta josta tuli kirjailija.


    Jimi kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jack Reacher
    Tom Cruisen poseerauselokuva, jonka käsikirjoituksen on laatinut joukko pikkupoikia Tompan avustuksella. "Joo, jätetään noi rikollisten motiiveja syventävät kohtaukset pois ja pistetään niiden tilalle lisää kohtauksia, jossa mä poseeraan viileesti, tai sanon jotain viileetä, tai..."

    Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Minusta Jack Reacher oli ihan pätevä perustoimintaelokuva. Tiukka ja simppeli ilman että koko maailma räjähtää ja tietokonetehosteita tursuaa joka suuntaan. Ja Werner Herzogin wtf-pahis oli hilpeää katseltavaa. Jack Reacherin on käsikirjoittanut (ja ohjannut) 46-vuotias Christopher MqQuarrie joka tunnetaan varmaan parhaiten The Usual Suspectsin käsikirjoituksesta.

    Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    78. David Fincher: Gone Girl (2014, elokuvateatteri) ****1/2
    Loistavasti kirjoitettu psykologinen thrilleri. Fincher ohjaa varmalla otteella monimutkaista tarinaa ja Rosamunda Pike tekee hienon hyytävää työtä toisessa pääosassa. Nämä tarinat joissa vittumaiset ihmiset tekevät ikäviä asioita toisilleen kiehtovat aina. Etenkin näin hyvin tehtynä. Vuoden parhaimmistoa The Wolf Of Wall Streetin ja Herin ohella

    Jimi kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Godzilla (2014)
    Pacific Rim'in mieleen tuovaa, mielikuvituksetonta rymistelyä täynnä pikkukakkostasoista pseudotiedettä ja rautalangasta väännettyä taskukellosymboliikkaa. Voi olla, että aika on kullannut muistot, mutta taisin kuitenkin viihtyä paremmin 15 vuotta sitten ilmestyneen, ensimmäisen Hollywood-Godzillan parissa, vaikka roskaahan sekin oli.

    Janus kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tracks (John J. Curran, 2013)
    Nuoren naisen matka Australian aavikon halki, perustuu tositapahtumiin. Hieman tapahtumaköyhä, muuten ihan jees.

    Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    82. David Ayer: Fury (2014, elokuvateatteri) ***1/2
    Tässä sotaelokuvassa on tehokas tunnelma ja sopivan brutaali meininki, mutta valitetettavasti lopputaistelu venyttää uskottavuutta liikaa.

    Janus kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Nightcrawler (Dan Gilroy, 2014)
    Tykkäsin. Jake Gyllenhaal hyvä moraalittomana nilkkinä, joka ei kaihda keinoja saadakseen kuvamateriaalia uutisiin.

    Janus kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Korppi sylissä (Carlos Saura, 1975)
    Tunnelmallista lapsuuskuvausta. Elokuvan aikana useaan kertaan kuultava Por que te vas osoittautui korvamadoksi.
    http://youtu.be/4kKUQxiLIIw

    Killer Joe (William Friedkin, 2011)
    Friedkin yllättää ilkeän tiukalla elokuvalla. Suorasukaista väkivaltaa.

    A Good Day to Die Hard (John Moore, 2013)
    Ihan pelleilyksi mennyt tämä elokuvasarja.

    Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Killer Joe (William Friedkin, 2011)
    Friedkin yllättää ilkeän tiukalla elokuvalla. Suorasukaista väkivaltaa.
    Toi on kova leffa! Erityisen kova kun ajattelee että sen on ohjannut melkein kahdeksankymppinen veteraaniohjaaja! :D

    OldfieldOlli kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Paikoin aika pervo leffa mun makuuni. Näyttelijät tekevät kyllä kovat suoritukset.

    Markkutapio kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Olipa eilen tv:ssa tullut "Keoma" varsin hyvä spagettilänkkäriksi. Leffan musiikki maistui myös mukavasti.
    Musiikki onkin tehty BDylanin ja LCohenin valittuja levyjä "imitoimalla". Naislaulajasta ei ole tietoo, mutta miesäänenä toimii leffan pääosan esittäjä Franco Nero.

    Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Michael Mann: Black Hat (2015, elokuvateatteri) ***1/2
    Michael Mannin heikoin elokuva sitten 80-luvun alun The Keepin. Sisältää riittävästi kuitenkin maagisia hetkiä ettei tämän fanipojan tarvitse vielä luopua Mann-faniklubin jäsenkortista. Leffa on valitettavan epätasainen. Miinus puolella tönkköä dialogia ja pökkelöitä näyttelijäsuorituksia ja melko rutiininomainen tarina. Plussapuolella hienoa runollisia ja välillä varsin abstraktejakin hetkiä ilman dialogia. Tämä on elokuva jota perusyleisö joka menee katsomaan "toimintaelokuvaa" varmasti vihaa. Mannin elokuvista yleensä pitäneiden ei kannata tätäkään missata, mutta odotuksia kannattaa hieman tarkistaa.

    Damien Chazelle: Whiplash (2014, elokuvateatteri) *****
    No huh huh! Tämä oli kova! Äärimmäisen intensiivinen elokuva 19-vuotiaasta jazzrumpalista ja tämän konfliktista hirviömäisen opettajansa kanssa. Opettajan roolissa tekee huikeaa työtä Oz-vankilasarjastakin tuttu J.K. Simmons. Myös nuoren rumpalin roolissa tuntematon Miles Teller tekee hyvää työtä. Tämä on must-see tietysti kaikille laatuelokuvien ystäville, mutta erityisesti jazzista ja rummuista kiinnostuneille. "If you don't have ability, you end up playing in a rock band." - Buddy Rich

    Edit: Ai niin Alejandro González Iñárritun Birdman kannattaa katsoa ehdottomasti myös. Siinäkin jazzrummut tärkeässä roolissa. :)

    JiiPee kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ihan katsottavahan tuo uusi Star Wars oli ja paljon parempi kuin oksettavan huonot prequelit.

    Näyttelijät olivat kauttaaltaan erinomaisia, Harrison Ford tietysti aivan loistava (kuten odottaa sopikin). Tarina OK, joskin koko death star-jutun olisi voinut jättää väliin vanhan toistona.

    Elokuvan pahikset olivat suurin pettymys. Kylo Ren oli nuori, herkkä ja vetistelevä goottilPOIKA joka sai NAISELTA pataansa... ja pääsaatana aika kömplelö ja karismaatiton tapaus. Darth Vaderin ja Keisarin mystisyyteen ja eeppisyyteen verrattuna tämä kaksikko oli yhtä jännittävä kuin Petelius ja Kalliala. Olisipa Kylo Ren edes pitänyt maskin naamallaan. ;)

    Muuten elokuvana ihan alkuperäisen trilogian tasolla. Mutta pahikset pettivät totaalisesti. Seiska.


    Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jaa mun mielestä Kylo Ren oli juurikin kiinnostava pahis koska se ristiriitaisuudessaan toi jotain uutta saagan konnaosastoon. Siitä olen kyllä samaa mieltä että Rey aloittelijana pärjäsä Kylo Renia vastaan aivan liian hyvin. Sillä nyt ei ole mitään merkitystä että kyseessä oli NAINEN. Huh huh...

    JiiPee kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Puoleen väliin asti ajattelin, että Kylo Renistä voisi vielä tullakin hyvä hahmo. Sitten, kun maski lähti naamalta ajattelin, että voihan nyt vittu sentään! Sieltähän tuli vanha opiskelukaverini ATK-instituutista, joka pääsi finneistään eroon heti sen jälkeen, kun oli pelastanut maailman XBox 360:llä.

    Toisaalta siltakohtaus Han Solon kanssa oli hyvä ja vahvasti näytelty.

    Itse olisin jättänyt koko miekkataistelun lopusta pois. Millä helvetillä Rey osasi heti miekkailla noin hyvin, kun Lukeltakin meni sentään puolitoista leffaa Jedikoulutukseen? Ja vielä nainen!

    Jimi kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Harrison Ford tietysti aivan loistava (kuten odottaa sopikin)


    Kun näyttelee parikymmentä vuotta, roolista riippumatta, dementoitunutta vanhusta, niin kyllä se oikea rooli osuu joskus kohdalle.

    OldfieldOlli kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Rey vissiin omaa forcea enemmän kuin kukaan muu :).

    Ihan ok leffa oli. Ei nyt niin suurta vaikutusta enää tehnyt, kuin Imperiumin vastaisku ja Jedin paluu joskus 80-luvun alussa, mutta ihan jees. Kylo olisi saanut pitää maskinsa kyllä ainakin seuraavaan jaksoon asti, niin olisi säilynyt vähän enemmän jännitystä. No, lopun Luke-kohtaus taas saa odottamaan jatkoa...

    JiiPee kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jos katsoo elokuvaa kokonaisuutena, niin tämä saattoi olla parhaasta päästä. Siis pelkkänä seikkailuelokuvana. Ei ollut oikeastaan mitään valittamista esimerkiksi surkeasta dialogista (kuten prequeleissa). Samoin efektejä ja tietokoneanimaatioita ei ollut liikaa, vaan tarina oli pääosassa.

    Isän ja pojan (Luken ja Darthin) tarinaa tuskin vain koskaan pystytään pistämään paremmaksi. Darth ja Keisari olivat kerta kaikkiaan niin täydellisiä hahmoja, että tuota storya tuskin tullaan ylittämään.

    Jedin paluu ei ollut häävi elokuva, mutta Luken ja Darthin kohtaaminen oli aivan käsittämättömän hieno. McDirmid on (aina) loistava ja myös Mark Hamill teki upean roolityön Jedissä.



    Prequeleissa ainoa hyvä hetki oli oopperakohtaus, jossa McDirmid kertoo Anakinille Darth Plagueisista. Lieneekö Plagueis = Snoke. Toivottavasti ei, koska Snoke oli täysin epäonnistunut hahmo mielestäni.

    OldfieldOlli kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kölvinä Star Warsit olivat kovinta ikinä. Kun sain tietää, että Lucas oli tekemässä esiosia, oli odotukset tosi korkealla. Osa I oli aika iso pettymys ja kakkosta en enää mennyt elokuviin katsomaan. Episode II oli taas jo niin huono, että kolmosta en edes vuokrannut, vaan näin sen vasta kun se tuli televisiosta joku vuosi ensi-iltaa myöhemmin. Silloinkaan en jaksanut kovin intensiivisesti seurata.

    Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    The Force Awakens oli hiton hyvää viihdettä ja kunniakasta jatkoa Star Wars saagalle.

    Mulla ei ole elokuvasta paljoakaan valitettavaa, mutta yhteiskuntarakenne mietitytti. Tasavalta on Imperiumin murtumisen jälkeen taas voimissaan, mutta kapinaliitto oli yhä olemassa nyt vain vastarintaliikkeeksi (vai mikä se nimi olikaan?) muuntautuneena. Miksi ihmeessä? Vastarinta mille? First Orderille? Eikö olisi ollut selkeämpää etä vastakkainasettelu olisi ollut vaan tasavalta vastaan First Order?

    JiiPee kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ylipäätään typerintä elokuvassa oli se uusi XXL-Kuolemantähti, joka räjäytettiin taas kerran ihan saman kaavan mukaan kuin IV:ssä ja VI:ssä. Täysin ennalta-arvattavaa ja tylsää. Olisivat säästäneet sen räjäytyksen edes seuraavaan jaksoon.

    Aika surkeita insinöörejä muuten Imperiumilla, kun kerta toisensa jälkeen jättävät heikon kohdan avarauusaseman "ketjureaktiolle" täysin avoimeksi. Ehkä neljäs kerta toden sanoo.



    Jimi kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jack Ryan: Shadow Recruit
    Tällä yritettiin ilmeisesti reboottia Jack Ryan -elokuvasarjalle. Maistui aivan Bourne/M:I -elokuvien yhdistelmältä, mutta huomattavasti veltommalla toteutuksella. Kerran katsottava elokuva.

    Markkutapio kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Noniin, ihmeitä tapahtuu vieläkin... kävin elokuvateatterissa katsomassa leffan. Edellisestä käynnistä olikin vierähtänyt jo 20 vuotta. Nyt sattui ohjelmistoon "The Revenant". Sinnehän lopussa sitten DiCaprio jäi ihmettelemään, minun kiirehtiessä jo vessaan, ettei se eukko pirskules ollutkaan kuollut.


    Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    The Revenant oli kyllä KOVA.

    (Mikä eukko?)

    Markkutapio kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    (Mikä eukko?)

    Elokuvaohjaajan vikahan se on jos pitää tuollaista kysyä.

    Janus kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Elokuvissa viimeksi katsottu 45 vuotta. Charlotte Rampling tuosta Oscar-ehdokkaana. Vähän jäi etäiseksi.

    endbrax kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Vuokrasin neteistä Berberian Sound Studion. Ensimmäinen tunti oli jännittävä ja tunnelmaa kohottava, mutta sitten mentiin psykedeelisiin sfääreihin ja tipahdin kärryiltä. Olisiko viimeisestä puolesta tunnista pitänyt ymmärtää jotain oleellista? :)

    Jimi kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
    John Wick
    Nykyään tyypillinen, alusta loppuun ylikierroksilla käyvä toimintaelokuva, jonka huonosti pohjustettu, ohut tarinantynkä ei toimi riittävänä liimana tappokohtauksesta toiseen.

    3 Days to Kill ja November Man
    Kevin Costnerin ja Pierce Brosnanin tähdittämät eläkeläisagenttielokuvat toimivat juonten typeryyksistä huolimatta kertakäyttöviihteenä.

    San Andreas
    CGI-viihdettä ja aivot narikkaan hölmöilyä.

    Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
    X-Men Apocalypse
    Tyhmä ja paskahko, mutta viihdytti silti kestonsa ajan yllättävän hyvin.

    endbrax kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Oletteko jo katsoneet Anna mulle Lovee elokuvan?

    Markkutapio kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
    En minä ainakaan. Tuostapa tuli mieleen että viimeeksi oon katsonut leffan "Great Balls Of Fire".


    Janus kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Vuokrasin neteistä Berberian Sound Studion. Ensimmäinen tunti oli jännittävä ja tunnelmaa kohottava, mutta sitten mentiin psykedeelisiin sfääreihin ja tipahdin kärryiltä. Olisiko viimeisestä puolesta tunnista pitänyt ymmärtää jotain oleellista? :)

    Vähän samanlaisia fiiliksiä kun elokuva tuli aikoinaan telkkarista. IMDB:stä löytyy tulkintaa:
    http://www.imdb.com/title/tt1833844/board/nest/223458361?ref_=tt_bd_2

    Jimi kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hercules (Brett Ratner)
    Onhan tämä aika kehno, mutta paikoin myös ihan hauska tulkinta klassisesta sankarihahmosta. Nyt pitäisi vielä katsoa Rennyn versio, mutta trailerin perusteella ei taida onnistua ilman Rennietä.

    retrou kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Raidiakaan ei pysty katsomaan ilman Raidia.

    Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hercules (Brett Ratner)
    Onhan tämä aika kehno, mutta paikoin myös ihan hauska tulkinta klassisesta sankarihahmosta. Nyt pitäisi vielä katsoa Rennyn versio, mutta trailerin perusteella ei taida onnistua ilman Rennietä.

    Katseltiin just noin kuukausi sitten molemmat Herculeksen putkeen. Ratnerin oli paska ja Harlinin aivan tolkuttoman paska.

    Jimi kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Safe
    Aika tyypillinen Jason Statham -toimintaelokuva. Juoni ei taaskaan päätä huimaa vaan kuljettaa tarinaa taistelusta toiseen. Statham on kieltämättä yksi tämän hetken parhaista actionstaroista ja osaa, monista kollegoistaan poiketen, jopa hieman näytellä.

    Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Rob Burnett: The Fundamentals of Caring (Netflix,2016) ***
    Pikkuhauska "indie"-draamakomedia (vrt. Little Miss Sunshine) henkilökohtaisesta avustajasta (Paul Rudd) ja hänen äksystä hoidoksistaan.

    Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jim Henson: Labyrinth (Netflix, 1986) **1/2
    Uusintakatselu. Jim Hensonin, Muppettien luojan, satuelokuva jonka pääosissa näyttelee nuori Jennifer Connelly ja David Bowien pullottavat nivuset... eikun David Bowie. Aika kökköhän tämä on, mutta joitakin ilahduttavan mielikuvituksellisia jaksojakin on mukaan mahtunut. Bowien muutama laulu/tanssikohtaukset ovat aika vaivaannuttavia. Biisitkään ei ole hyviä.

    Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
    42. Joachim Rønning, Espen Sandberg: Kon-Tiki (Netflix, 2012) ***
    Thor Heyerdahlin matka Perusta Polynesiaan bambulautalla. Ihan ok ja nätin näköinen elokuva, mutta sinänsä huikea merimatka oli niin vailla todellista draamaa ettei hommasta edes pienellä liioittelulla kovin huikeaa leffaa syntynyt.

    43. Woody Allen: Hannah And Her Sisters (HBO, 1986) ****
    Mainio. Aluksi näytti että leffan komediallisin hahmo eli Woody Allenin esittämä neuroottine käsikirjoittaja (ylläri!) pilaisi koko leffan, mutta ihan yllättävän hyvin lopulta tuokin puoli toimi.

    Jimi kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Figures in a Landscape (1970)
    Pitkästä aikaa osui ihan mielenkiintoinen elokuva katsottavaksi. Kaksi miestä juoksee rantaviivaa kädet selän taakse sidottuina. Sitten näemme helikopterin, joka mitä ilmeisimmin etsii karkureita. Näin mystisesti alkaa "Hahmot maisemassa", eikä elokuva juuri enempää paljastakaan. Ketä he ovat? Mistä he pakenivat? Kuka heitä etsii? Pieniä vihjeitä saadaan miesten keskusteluista, mutta mitään selkeää vastausta ei tule yhteenkään kysymykseen. Robert Shawn esittämä MacConnachie on agressiivinen ja arvaamaton. Nuoren Malcolm McDowellin Ansell yrittää viimeiseen asti pitää kiinni ihmisyydestään. Fyysisesti melkoinen suoritus molemmilta näyttelijöiltä. Muutamat helikopterikohtaukset näyttivät todella vaarallisilta. Teknisesti elokuva jättää hieman toivomisen varaa, mutta erikoinen konsepti kompensoi nuo pienet puutteet.

    Jimi kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Otin taas Netflixin kuukaudeksi. Sieltä The Last Stand ja Avengers 2. Onnettoman huonoja elokuvia molemmat.