Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Lemmikit

MissLemon kirjoitti noin 15 vuotta sitten (12 kommenttia)
Mulla tällainen:
http://i280.photobucket.com/albums/kk166/MissyLemon/noransynttritproggista002.jpg

+/- saldo : 0 |

    EsaJii kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Oh for cute.

    Ei ole koiraa. Pari kesää hoidin koiria, mustavalkoinen ja ruskehtava spanieli. Siis yks kerrallaan. Yks keräs mun kanssa kaikki 80 kasviopin kasvia.

    Sami kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Näkikös MissLemon tai muut koiranomistajat telkkarista dokumentin, jossa kerrottiin mihin koirien jalostaminen on johtanut? Tuli tällä viikolla, en muista päivää.

    MissLemon kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Juu näin. Lapsen kanssa katottiin tippa linssissä. Onneksi joidenkin rotujen kohdalla on tultu jalostuksessa täyskieltoon.

    Tuo oma hurttani on aito seropi eli sekarotuinen piski. Iloinen, hauska, herttainen ja vauhdikas tapaus. Ja terve kuin pukki. Tuli meille Espanjasta, hylättyjen koirien koirahoitolasta parivuotiaana. Muuta en sen historiasta tiedä kuin että Sevillasta on löydetty. Tämän näköinen se silloin oli.

    http://i280.photobucket.com/albums/kk166/MissyLemon/rosco2.jpg

    Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    En katsonut dokumenttia, mutta mopsien (ja muiden vast.) omistajien/jalostajien pää pitäisi teipata umpeen ja puhkaista nuppineulalla hengitysreiät, sitten hieman juoksuttaa niitä. Ei suden kesyttämisessä ollut mitään pahaa, mutta kun jalostus alkaa menemään siihen, että eläin kärsii ihmisen haluamien ominaisuuksien vuoksi, niin ollaan menty pahasti jossain pieleen..

    Hani-hani Adalmiina, tuttavallisemmin Tyyne. 5 vuotias kääpiömäyräkoira. Osaa kuvissa olla hellyttävä, mutta todellinen luonne on jotain aivan muuta. Todella itsepäinen. Eikä ole rikosrekisterikään aivan puhdas; kaksi rauhoitettua koivuhiirtä on omallatunnolla,50 €/kpl. Hieman on koira muuttunut 1,5 vuodessa, minkä ajan hän on nyt asunut maalla/porukoilla. Nykyään hän on talon kuningas, tullessaan palkäsi ihmisiä ja oli muutenkin arka.




    MissLemon kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Laskeskelin, kuinka monen elukan kanssa sitä on taivalta tehty. Saldo tänään:
    - kolme kissaa
    - kaksi koiraa
    - kaksi hevosta
    - kolme hamsteria
    - yksi marsu
    - kaksi seeprahiirtä

    Mahtuishan tähän toinenkin koira. Tai kissa.

    Doc.B.D kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Valitettavasti maailmasta löytyy vieläkin itseään fiksuna pitäviä ihmisiä, joiden mukaan eläimillä ei ole tunteita tai itsetietoisuutta. Yllä oleva koira hymyilee itsekseen, ja se tekee sen tietoisesti, ei minään "sosiaalisena refleksinä".

    MissLemon kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Jokainen eläin on persoonansa ja siihen tulee suhtautua kunnioittavasti. Mielenkiintoisinta onkin tutustua siihen eläinkaveriin ja sen tapoihin. Toki jokainen eläin käyttäytyy lajilleen tyypillisellä tavalla, mutta silti kukin omalla tavallaan. Jopa se pieni hiirikin.

    Omalla kohdallani eläintenomistajana olen havainnut selkeitä eroja kissoissa, koirissa ja hevosissa. Ensimmäinen heppani oli hyvin vilkas, itsetietoinen, "jätkämäinen" ja nopeasti oppiva. Toinen oli taas hirvittävän huomionkipeä, mutta samalla jakkejäyhä herrasmies, joka ei juuri mistään hätkähtänyt. Vammaisten lasten terapiahevosena aivan loistava!

    Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Selkeästi huomaa saman rotuisten koirien luonne-eroja, kun ne kasvavat samassa ympäristössä. Mä aina vertaan tuota Tyyneä meidän aikaisempiin noutajiin (mikä on tavallaan aika tyhmää). Mutta olen tullut siihen tulokseen, että noutajat olivat viisaampia (onhan niillä isommat aivotkin). Tällä tarkoitan sellaista viisautta, että noutajat usein huijasivat esim. antamaan usemamman henkilön heille aamiaista ja vaikka sanomalla perheenjäsenen nimen (tietyllä äänensävyllä), niin ne heti lähtivät sen luokse (jos jaksoivat, rapsuttamistilanteissa tämä ei todellakaan aina toiminut). Mutta vaistot ovat näillä mäyräkoirilla aivan uskomattomat. Perjantaina tuli kortti Helsingistä, siinä perheessä on koiria, niin eikö Tyyne ollut ihmeissään ja haisteli sitä korttia, siis sillein ihan kiinnostuneena ja pitkään, ei porukoilla tullu mieleenkään työntää sitä korttia sen nenän eteen vaan haju leijaili pöydältä. Noutajat ei haistaneet juuri mitään. Jos leikin "etsi juustopala" -leikkiä, niin enemmän ne silmillä etsi, kuin nenä maassa kuljeksivat. Tyyne haistaa lumen läpi helposti myyrät ja hiiret. Metsän eläinten jälkiä hän mielellään lähtee seuraamaan, kun noutajat ei näihin kiinnittänyt mitään huomiota.

    Viisautta on kai sitten monenlaista. Luulenpa, että Tyyne selviäisi luonnossa ainakin kesän yli, talvipakkaset voisi olla kohtalokkaat. Noutajat sen 2 viikkoa.

    Välillä kuule väitteitä, että koirilla ei ole ilmeitä. En ymmärrä, kuka tälläistä viitsii edes väittää. Tunteista ja luonteesta puhumattakaan.

    Muisteluosuus: Penskana kun asuttiin lähiössä, niin meidän noutaja lähti "aina" posteljoonin mukaan kiertämään aamulenkin, sedällä oli aina ylimääräinen lehti, minkä se sitten käski viedä meille, näin hän pääsi siitä eroon.

    EsaJii kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    En ole koskaan kovin innostunut ollut hevosiin, ovat isoja ja arvaamattomia. Muut eläimet purevat mutta hevosilla on omat temppunsa. Olen ratsastanut semmoiset 4-6 kertaa, siksi kun muutkin meni. Ei mitään vaaraa yleensä, kaikki vuokrahevoset on laiskoja.

    Kluge kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kylppäriin on ilmestynyt 11 viiriäistä...Tulkitsen ne lemmikeiksi, koska ovat häkeissä ruokien ja juomien kanssa.

    Markkutapio kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mulla on hyvät kengännauhat... ainakin jos päättelee siitä että meidän koira on pureskellut jo kolmet nauhaparit pilalle. Pitäisiköhän ostaa koiralle omat nauhat?

    Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Luvalliset nauhat ei varmasti kiinnosta yhtä paljoa, kuin kielletyt.