Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Lämpeneekö maapallo ja miten?

Kansanedustajaehdokas kirjoitti noin 15 vuotta sitten (13 kommenttia)
LÄMPENEEKÖ MAAPALLO JA MITEN?

On markkinoitu vain yhden aatteen puolesta ilmaston lämpenemisessä ja kielletty muidenkin faktojen olemassa olo, elämmekö keskiaikaa? Vuosi 2007-2008 talvi oli kylmin globaalisti sataan vuoteen maapallolla, lokaalisti meillä talvi oli leuto. Tämä toinen tiedekunta väittää maapallon kylmenevän keskeltä ja lämpiävän pohjoisella- ja eteläisellä napapiireillä, mutta kylmenevän kokonaisuudessaan. Korkeiden vuorien jääpeitteen taas on todettu paksunevan. Millaista painoarvoa voi antaa kuville jäätiköistä, jotka on otettu eri vuodenaikaan talvella 1950 ja kesällä 2000. Näillä kuvilla ei keskenään ole mitään painoarvoa ja säät vaihtelevat vuosittain ja vuodenajoittain, kuten meilläkin.

Maapallon magneettinen pohjoisnapa on viime vuosiin asti kulkenut 70 km/vuosi kohti Ottawaa Kanadassa, miltei jo saavuttaen sen. 2006 huomattiin magneettisen pohjoisnavan lähteneen takasin päin 100 km/vuosi kohti Siperiaa. Myös mantereet liikkuvat hitaasti, mutta varmasti eli esim; Amerikan manner liikkuu 2 cm/vuosi länteen päin. Kaikki tämä vaikuttaa meri- ja ilmavirtoihin. Päiväntasaajalla on mitattu näkyvän auringon olevan pienempi, kuin viisikymmentä vuotta sitten. Samalla on havaittu pilvisyyden lisäystä napapiireillä, joka nostaa ko. alueiden keskilämpötilaa. Auringon pilkkujen jaksollisuudesta puhumattakaan. Amerikassa 11.9 2001 jälkeen todettiin ilman puhdistuneen ja lämpötilan laskeneen. Syyksi huomattiin lentojen radikaali väheneminen 11.9 2001 jälkeen yläilmakehässä. Nyt 2009 lentokoneita on taas enemmän kuin koskaan maapallon yläilmakehässä. Lentokoneet vaikuttavat siis hyvin paljon maapallon lämpötilaan, saasteet viedään juuri sinne mistä niiden kestää pitkän aikaa laskeutua meriin ja maanpinnalle. Jokainen lentokone joutuu tyhjentämään tankkejaan ennen laskeutumista 20 - 40 tuhannen KG verran. Jos perhosen siiven liikkeet saavat aikaan pyörremyrskyn toiselle puolelle maapalloa, mitä suihkukone aiheuttaa? Kansainvälistä yhteistyötä tarvitaan nopeiden luotijunien aikaansaamiseksi mantereiden välille. Kolmekymmentä prosenttia hiilidioksidi päästöistä tulee 6 eri kaivospalosta. Nämä kaivospalot on saatava sammutettua kansainvälisellä yhteistyöllä. Kaivosyhtiöt tai edes yksi maa ei saa paloja sammumaan. Kyse on tietotaidosta ja resursseista, joita kenelläkään ei vielä ole hallussa.

Tarvitaan parempia ja laajempia toimia, kuin nykyisen hallituksen ”risupaketti”. Kantojen ja oksien kuljettaminen pois metsästä köyhdyttää metsän pieneliöitä ja kuljettaa pois tärkeitä ravinteita, jotka kerääntyvät oksiin ja kuoreen. Kannot ja oksat toimivat myös hiilinieluna luonnossa. Metsänomistaja saa 150,- euroa/ha ja metsän lannoittaminen maksaa 200,- euro/ha. Ei vesikään kaivossa kantamalla pysy ja näin on myös ravinteiden laita lannoittamisessa. Kivihiiltä kannattaa kuskata Australiasta asti laivalla Suomeen ja meillä siirtää 2 500 henkilöä yhteiskunnan elätettäväksi turvetuotannosta, kiitos EU. Onneksi viime vuonna EU antoi turpeelle erityskohtelun, jolla se rinnastetaan biopolttoaineisiin. Ketä väittää Suomen olevan köyhä, ei tiedä turpeen määrää Suomessa. On laskettu turvetta olevan jopa yhtä paljon energia määrältään, kuin Norjassa on öljyä.

Bioenergiaa voisi ketä tahansa syöttää sähköverkkoon Saksan malliin. Eli monta pienempää energialaitosta korvaisi yhden ison. Myös jännitehäviöt sähköverkossa olisivat pienemmät, kun nykyisessä tilanteessa. Jos otamme tosissaan Kioton ilmastosopimuksen, olisin valmis ehdottamaan 17% arvonlisäveroa kaikille kotimaiselle biopolttoaineille. Vain siis 17% arvolisävero ei muita veroja seuraaville 100 % kotimaisille tuotteille; Tuulivoima, polttopuu, vesivoima, pelletti, hake, turve, aurinkovoima, biokaasu ja biopolttoaineet. Väitän verotulojen lisääntyvän työpaikkojen ja yhteisen hyvinvoinnin kautta, saavuttaisimme myös helposti Kioton sopimuksen rajat. Meillä on työkalut, vain yhteinen tahto puuttuu Suomi Oy:n energiapolitiikasta.

Kaipaan Suomeen myös muovin, metallin ja pahvin lisäkierrätystä. Biotalousjätteitä voisi kerätä ST1:n mallin mukaan ja tehdä niistä etanolia. Isojen kauppojen pihoille olisi hyvä saada kierrätyspisteet. Samalla tankkaat lisää ruokaa, tyhjennät jätteet lajiteltuna. Ei erillistä ajoa kierrätys paikoille, jotka ovat harventuneet entisestään pitempien matkojen päähän. Eli periaate olisi; Mikä haet kaupasta, voit myös sinne palauttaa. Eikä EU:ta tarvita mihinkään näistä.

Jyrki Vaskela eurovaaliehdokas Itsenäisyyspuolue.
http://personal.inet.fi/koti/vaskela


+/- saldo : 0 |

  Doc.B.D kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei vihreitä mikään ilmaston lämpeneminen kiinnosta, pääasia että dulla lämpenee piipussa.

  EsaJii kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, se lämpenee. Tällä kertaa aika nopeesti. Voi sulata jäätiköt ennen vuosisadan loppua. Älkää ostako kuin jalasmökkejä merenrantatontille.

  Katso vaikka Wikistä.

  EsaJii kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jäätiköiden sulamista voi kuvata milloin vaan. Sulaa kun sulaa, ei sille mitään voi.  Doc.B.D kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aina - tai ainakin merkittävän usein - kun vihreät haluavat rajoittaa tai kieltää jotain, kyseessä on jokin porvarillisen elämäntavan symboli, vaikka nyt citymaasturi, joka ei välttämättä saastuta sen enenpää kuin halpa korealainen kärry, intialainen Tatra tai kiinalainen auto. Entäs jos laskettaisiin miten paljon massaviihteen kuluttaminen ja äänievyteollisuus kuluttaa sähköä? Ei niihin saa koskea, mullahan on sentään 5000 äänilevyä, jotka on tuotettu ja jaeltu ihan varmaan luonnonvaroja kuluttamatta.

  Sitten on näitä turhake-äänestyksiä. Kerran isoksi turhakkeeksi äännestettiin juotava jogurtti. Menkääpäs sanomaan jollekkin kurkkkuleikkauksesta toipuvalle miten typerä ja turha keksintö se on. Paljon niitä näkyi kuluvan yhdelläkin tyypillä, jolla oli kurkkusyövän takia vaikea niellä. Vihreät: haistakaa paska!

  EsaJii kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin, ei se maasturi varmaan tuota kaasuja sen enempää kuin 100 kehitysmaalaista piereskellessään.

  PeeHoo kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aina - tai ainakin merkittävän usein - kun vihreät haluavat rajoittaa tai kieltää jotain, kyseessä on jokin porvarillisen elämäntavan symboli, vaikka nyt citymaasturi, joka ei välttämättä saastuta sen enenpää kuin halpa korealainen kärry, intialainen Tatra tai kiinalainen auto.


  Vihreiden kaksnaamaisuudellahan ei ole rajoja.

  Mulla oli vielä jokin aika sitten uusi maasturi maltillisella 2 litran koneella.. Yks tuttu oli siitä tohkeissaan ja ripitti mua lähes ympäristörikolliseksi. Itse ajeli vanhalla 2,4 l. kartanovolvolla. :roll:

  Tarja Cronberg taisi muuten ajella vihreiden puheenjohtajana ollessaan jollain paskalla 20 vuotta vanhalla maasturilla.

  Ok, nyt ajelen pienellä Mazdalla, mutta vain sen takia että se sopii tämänhetkisiin tarpeisiini paremmin.

  Kaikkein räikein ympäristörikos on tietysti formulakisat - pitääkin tästä mennä, aika-ajot alkaa just..

  EsaJii kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  On tyhmempääkin bensankulutusta kuin formulat: Nascar.  JacKal kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei vihreitä mikään ilmaston lämpeneminen kiinnosta, pääasia että dulla lämpenee piipussa.


  Muahah :D

  Markkutapio kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Jos otamme tosissaan Kioton ilmastosopimuksen, olisin valmis ehdottamaan 17% arvonlisäveroa kaikille kotimaiselle biopolttoaineille. Vain siis 17% arvolisävero ei muita veroja seuraaville 100 % kotimaisille tuotteille; Tuulivoima, polttopuu, vesivoima, pelletti, hake, turve, aurinkovoima, biokaasu ja biopolttoaineet. Väitän verotulojen lisääntyvän työpaikkojen ja yhteisen hyvinvoinnin kautta, saavuttaisimme myös helposti Kioton sopimuksen rajat. Meillä on työkalut, vain yhteinen tahto puuttuu Suomi Oy:n energiapolitiikasta.

  Yhteinen tahto puuttuu tällä hetkellä ainakin tuulivoiman lisäämiseen. Hallitus suunnittelee (ylen uutisten mukaan) vuosittaista 200 ME:n tukea tuulivoimalle. Mutta kun tuulivoima ei vielä ole kilpailukykyinen hinnaltaan niin takuuhintaan pääsemiseksi siitä joutuisivat maksamaan kaikki sähkönkäyttäjät.
  Tuskinpa biopolttoaineetkaan ihan heti yleistyvät ja pysyvät siksi kalliina... ainakin ilman tukitoimia.
  Espanjassa ovat tällä hetkellä innostuneet aurinkovoimasta ja mikäpä ollessa kun siellä maksetaan hyvin siitä tukea ja halpaa energiaa saa vielä. Suomessa aurinkoenergia ei kannata lyhyen kesän takia.

  EsaJii kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä ne tuulienergiat ja aurinkopaneelit kelpaa mökille. Tuuli kenties vain rannikolla. Kivahan se on olla pikkasen lämpöä, eikä tartte vetää kaukaiselle mökille sähköjä.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Lämpeneehän se; Liliukseltakin paloi vauhdissa perse kun laski mäkeä liian ahneesti.
  ...no, rahahan on ilman muuta kaikkein puhtain ja koukuttavin huume.

  Markkutapio kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0

  ...no, rahahan on ilman muuta kaikkein puhtain ja koukuttavin huume.

  Koukuttavin se kyllä voi olla, mutta ei puhtain.

  aloc kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kai nyt Pallo lämpenee jos jäsenet vaan lisääntyy! Pitäis vähän exotutkailla tonne hyperavaruuteen, kummasti viilenis...