Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Compression ja limiting

EsaJii kirjoitti noin 11 vuotta sitten (2 kommenttia)
Olen kuullut että on ohjelmia joilla poistaa
http://en.wikipedia.org/wiki/Audio_data_compression
http://fi.wikipedia.org/wiki/%C3%84%C3%A4nenpakkaus

äänenpakkaus?

tai Loudness war
http://fi.wikipedia.org/wiki/%C3%84%C3%A4nenpakkaus


joka on niin muotia. Onko tämä kovinkin vaikea operaatio? Nyt voin vain pyytää apua sellaisilta hepuilta jotka roikkuu isojen bändien viestitaululla ja tekee tuota jo tottuneesti. Mutta tuossa on toi piraattijutut, ei niitä voi mainostaa sitten ja jakaa maiilmalle.

Jokseenkin samaa tehdään postitse, vaihdetaan keräilytavaraa.

+/- saldo : 0 |

  Jake kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Äänenpakkauksenhan voi "purkaa", mutta kerran kadotettua informaatiota se ei takaisin tuo, eli käytännössä formaatin muutos vain kasvattaa tiedoston kokoa, äänien kerrannaiset tms. eivät siis tule takaisin muuttamalla mp3-tiedosto .waviksi (tai mitä formaatteja sitä nyt sitten kuka käyttääkin).

  Tuo loudness war tai siitä saunominen on naurettavuudeltaan omassa genressään, en ole vielä ymmärtänyt mitä hyötyä on postailla niitä kuvakaappauksia, missä biisin aaltomuotokuvaaja on yhtä pötköä. Jos biisi on monotoninen ja sen halutaan olevan sellainen niin pitäisikö siihen biisiin kompressoinnin sijaan säveltää dynamiikkaa että saataisiin kivannäköinen käppyrä? Kompressoinnin ideahan on käyttää esim. digitaalisen formaatin sallima maksimaalinen dynamiikka, mutta jos sitä dynamiikkaa ei biisissä ole niin ei se kompressointi sitä vie tai tuo... ja tämä ei kumoa sitä että löytyy toki läjäpäin piloille kompressoituja biisejä, mutta kyllä se kompressorin pumppaaminen haittaa korvaa enempi kuin pötkömäinen taajuusgraafi.

  EsaJii kirjoitti noin 11 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Niin, vahvistit epäilykseni.

  Beatles remastereita odotellessa arvaillaan antaako ne musiikin elää, pikkaisen kohinan kanssa, vai mitä käsittelyä ne keksivät. Tarkoitushan on periaatteessa kuulostaa ihan samalta kuin vanhat LPt.

  Suurin osa porukkaa ei tahdo "modernisointia".