Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Suomen elintarviketuotannon puolesta.

Kansanedustajaehdokas kirjoitti noin 14 vuotta sitten (1 kommenttia)

Palasokeri on kätevä

* leivontaan (3)
* kahvin kanssa (13)
* totaaliportaali (14)
* ei missään (8)
* ei kiinnosta (4)
* tsippa (1)


Suomen elintarviketuotannon puolesta.

EU on koitellut eniten maataloutta ja elintarviketeollisuutta. 60-luvulla keskusta ja SDP sopivat maatalouden tukemisesta verovaroin. Paremmin palkattu maksaa enemmän veroa, kuin pienempituloinen. Maataloustuki tehtiin tuloerojen tasaamisen nimissä ja sillä periaatteella, että jokaisella suomalaisella on oikeus kunnon ruokaan. Nyt ollaan EU:n ja vapaakaupan nimissä poistamassa kaikki tuki maataloudelta ja elintarviketeollisuudelta. Tämä johtaa vääjäämättä siihen, ettei heikompituloisilla ole tulevaisuudessa varaa ruokaan. Suomessa ehditään tappamaan oma elintarviketeollisuus EU:n määrätessä vienti- ja maataloustukien poistosta. Suomalainen elintarviketeollisuus on nostettava arvoonsa. Työllistää suoraan 330 000 ihmistä + välilliset työllistämisvaikutukset. Kyseessä ei siis ole vain maajussit. Turkistarhaus työllistää 22 000 ihmistä. Eläimet lopetetaan asiallisesti, lihat käytetään toisten eläinten rehuun. Tarhauksen laatuun on kiinnitetty huomiota ja eläimillä on paremmat olot kuin aikaisemmin. Turkistuottajat on Suomalainen maailmanjohtava turkisten kauppaaja. Vertailun vuoksi mainittakoon telakkateollisuus 2 500 henkilöä + n. 40 000 alihankkijaa saavat tukea 800 miljoonaa ja omistaja on ulkomainen.

Ennen EU:ta, maataloustuki maksettiin tuotannon mukaan. Hyvä pienviljelijä sai sadostaan kelpo tuoton, verrattuna naapurin kartanonherraan. Eläimet tuottivat myös paremmin pienissä yksiköissä ja ennen kaikkea voivat paremmin. Viljelijällä oli nimet kaikille lehmille ja eläimet saivat yksilöllistä hoivaa. EU:ssa maksetaan maataloustukia hehtaarien mukaan ja eläinten lukumäärän mukaan. Enää ei vaikuta se kuinka paljon tuotat, vaan se kuinka paljon sinulla on hehtaareita ja eläimiä. Tämä kartanonherrojen unelma on jo ”tappanut” pientilalliset ja loppua ei ole näkyvissä. Maatiloille on nykyisellä EU:n harjoittamalla politiikalla vaikeaa saada jatkajaa. Tavallisissa hanttihommissa tienaa paremmin, kuin maatalousyrittäjänä.

EU:n maatalouspolitiikka on myös lyhytnäköistä. Öljykasveja ei enää tueta niin paljon kuin ennen, vaan luullaan biopolttoaineiden olevan kilpailukykyisiä ilman tukiakin. Suunnan muutos tapahtui vuosi sitten, myös syksyllä kylvettävien leipäviljalajien tuki voi vaihtua seuraavana vuonna. Suomi olisi saavuttanut omavaraisuuden valkuaisaineissa (rypsi), mutta nyt tänne taas tuodaan geenimuunneltua soijaa. Viljakin kannattaa enemmin polttaa pellettipannussa, kuin kuskata rehutehtaille viljelijän kustannuksella. Yksi kilo viljaa vastaa n. 1 litraa öljyä. Kilo viljaa maksaa 0,06 euroa ja öljylitra 0,6 euroa, ei tarvitse olla matemaatikko tajutakseen yhtälön. USA haluaa geenimanipuloidut kasvinsa markkinoille, heillä on yhtiö jolla on monopoliasema geenimanipuloituihin kasveihin. Haittavaikutuksia tunnetaan jo niistä vain halutaan vaieta. Ei myöskään ole tutkittu mitä geenimuunnellulla ruualla ruokittu liha aiheuttaa ihmiselle.

Suomessa ei käytetä antibiootteja kanoille, vaan ne lopetetaan salmonella tapauksissa. Lääkkeistä jää jäämiä lihaan ja todennäköisesti näin on myös geenimuunnellussa ruuassa vaikka ihminen ei sitä suoraan söisikään. Laittomien siirtolaisten on saatava riittävää palkkaa Espanjassa ”orjatyöstään”. Kilpailee epäreilusti kotimaisia kasviksia vastaan. Myös elintarvikkeiden kuljettaminen maasta toiseen kuluttaa turhaan luonnonvaroja. EU:ssa ”vastustetaan” hiilidioksidipäästöjä ja samalla lisätään maiden välisiä kuljetuksia tavaroiden ja elintarvikkeiden osalta. Jos Suomessa loppuu maatalous ei ole mikään konsti tuoda elintarvikkeita muualta ja lopettaa koko Suomen elintarviketeollisuus. Suomalainen ruoka on puhtaasti ja kestävällä kehityksellä tuotettu.

Jyrki Vaskela 219
eurovaaliehdokas Itsenäisyyspuolue.
http://personal.inet.fi/koti/vaskela


+/- saldo : 0 |

    Markkutapio kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No onpas synkännäköistä, mutta jos muut maat pelaa geenimuunnelluilla tuotteilla niin olisi kova sana suomalainen luomutuote... kalliimpi mutta terveellisempi. Ja aina kun italian Berluskoni laukoo päättömyyksiä niin syytetään sen johtuvan geenimanipuloidusta eväästä... italian sioille on syötetty sellaista ja senmukaisen vaikutuksen se on tehnyt sitten myös Berluskonille... näin on saatu jo yksi markkinointimies suomalaiselle tuotteelle.