Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Puolueettomuuden puolesta.

Kansanedustajaehdokas kirjoitti noin 15 vuotta sitten (0 kommenttia)

Palasokeri on kätevä

* leivontaan (3)
* kahvin kanssa (13)
* totaaliportaali (14)
* ei missään (8)
* ei kiinnosta (4)
* tsippa (1)


Kansanäänestys, sanahelinää. Mikäli meille tarjotaan kansanäänestys mahdollisuutta, kaivetaan taas jokin vanha nootti ministereiden pöytälaatikosta ja pelotetaan kansalaisia äänestämään Nadon puolesta. Taisi tapahtua viimeksikin näin, EU-äänestyksessä. Venäjän ja Suomen välillä vaihdetaan 3-5 noottia viikossa (virallista kirjeenvaihtoa) ja mikäli ko. nootti on yli viikon vanha, en laittaisi mitään painoarvoa sen sisältöön tai uutisoisi sitä tuoreena asiana. Viimeksi vedottiin yli puolivuotta vanhaan noottiin Venäjän joukkojen siirrosta, hienoa mediapeliä. Puolustukseen erikoistunut armeija ei tarvitse niin paljon varoja kuin hyökkäykseen suunniteltu Natoarmeija. Maamiinat tulee saada takaisin. Suomenarmeija ei kylvä miinoja sattumanvaraisesti, vaan tarkkojen karttojen mukaan. Rypälepommit jäävät luontoon sattumanvaraisesti ja niiden tarkoituskin on hyökkäävä, ei puolustava kuten maamiinojen. Me emme tarvitse hyökkäykseen suunniteltuja kalliita pommeja Hornetteihin. Määrärahoja ei armeijalta tule kuitenkaan supistaan. Vaan säilyttää riittävinä, jotta uskottava oma puolustus säilyy.

Keskustelin kerran erään asiantuntijan kanssa Natosta ja siihen mahdollisesta kuulumisesta. Hän totesi minulle näin:
”Entiset ”itä-blokinmaat” halutaan liittää Natoon turvavalliksi Venäjää vastaan, tähän listaan kuuluu myös Suomi. Mikäli ydinsota joskus syttyy voidaan Saksa ja Norja pelastaa torjuntaohjusten pudottaessa ydinromun, ydinasein jo tuhotulle ”itä-blokinmaille”. Mikäli Suomi ja Ruotsi säilyvät puolueettomina on ainoa moraalinen teko pudottaa torjuntaohjuksilla ydinohjukset itämereen. Jos eivät kerkiä, niin Norja on uhrattava vaikka kokonaan. Tämä siksi, ettei historian kirjoissa näytä hyvälle, mikäli puolueeton valtio tuhotaan. Mikäli niitä on sitten joku lukemassa ja kirjoittamassa. Jos ei ”itä-blokinmaita” saada värvättyä on Englannin ja Ranskan kohtalo vaakalaudalla, Saksa on ainakin menetetty.” Olen täysin samaa mieltä.

Itse uskon puolueettomaan Suomeen ja sen vahvaan omaan puolustukseen, miinoineen ja pioneereineen. On mielestäni virhe poistaa pitkälle kehitetty miinoitusjärjestelmämme. Meidän ei tule liittyä mihinkään sotilasliittoutumaan tai edes harkita sitä, olkaamme puolueettomia. Suomesta on tehtävä jälleen puolueeton ja itsenäinen maa. Meillä on Euroopan suurin tykistö ja luja puolustustahto. Nykyinen poliittinen linjaus on syönyt puolustustahtoa, mutta uskon sen palautuvan puolueettomuuden myötä. Natossa poikamme tai tyttömme saapuvat sinkkiarkussa kotiin jostain selkkauksesta, joka on kaukana meistä nähden. Emme me voi irtautua Natosta noin vain, jos siihen liitymme.

Mikäli Suomi on puolueeton ja itsenäinen valtio eikä kuuluisi EU:n, tämäkin asia olisi Venäjälle vain eduksi. Sopimukset jotka jäävät voimaan ETA kauppaliitto, Shengen takaa vapaan liikkumisen ja ETYJ turvaa rauhan Euroopassa. Venäjä on meille ennemmin mahdollisuus kuin uhka. Pyrkikäämme kehittämään kauppasuhteemme entistä paremmiksi ja hiomaan sekä hienosäätämään kauppaa maidemme välillä. Toistensa kanssa kiinteässä yhteistyössä olevat maat harvemmin sotivat. Tässä asiassa EU on jopa este, hyväksyntä täytyy saada Brysselistä asti.

Jyrki Vaskela 219
eurovaaliehdokas Itsenäisyyspuolue.
http://personal.inet.fi/koti/vaskela


+/- saldo : 0 |