Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Cd-r-levyt tuhoutuvat?

Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten (8 kommenttia)
Hesarissa mielenkiintoinen juttu siitä kuinka cd-r-levyjen elinikä saattaakin olla aika lyhyt. Jos tuollaisella levyllä on jotain kallisarvoista niin kuulemma kannattaa ottaa siitä muutaman vuoden välein uusi kopio.

http://www.helsinginsanomat.fi/uutiset/juttu.asp?id=20021112ER2

+/- saldo : 0 |

  MelancholyMan kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, riippuu kuitenkin hyvin paljon säilytyksestä. Toissa talvena lainasin kaverilleni muutaman levyn, pari poltettua ja jokunen aito. Tämä oli säilyttänyt niitä ikkunalaudalla, hyvin lähellä tuuletusikkunaa. Noh, kuukauden lainassa olon jälkeen olivat poltetut ruostuneet hyvän matkaa reunasta. Aidoissa ei näkynyt mitään ruostumisen merkkejä.

  Vanhimmat cdr-levyni ovat n. 4 vuotta vanhoja, kaikki ne toimivat edelleenkin moitteetta eikä ruostumisen jälkiä näy. Tämä siis oikean säilytyksen ansiota. Elikkä talvella ei kannattane jättää cdr-levyjä pitkäksi aikaa esim. autoon.

  EsaJii kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä se CDR varmaan haihtuu, joten en myy sellaisia pois, joita ajattelen vielä 10 vuoden päästä kuuntelevani. Muita kyllä teen CDR kopion, ja myyn pois melko uutena, kun saa vaihdossa eniten. Meinaan kai Björkin Best Ofin kopioida ja vaihtaa.

  Hesarin jutussa on vbirhe, sillä suurin osa piraattilevyistä mun mielestä on prässätty normaalisti. En maksaisi mitään poltetusta CDRstä kaupassa tai torilla. Yhden olen ostanut, kun ei muuten saanut sitä.

  Hezzu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minnuu vähä huolestuttaa tuommosten cd-r:lle printattujen omakustanne levyjen kohtalo ... :(

  Musicnaut kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Auringonvalo on melko tehokas CD-R:ien tuhoaja. Eli kannattaa pitää levyt aina koteloissaan ja hyllyssä.

  kitten kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hmm, mitenköhän on cd-rw -levyjen laita?

  Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hmm, mitenköhän on cd-rw -levyjen laita?

  Eiköhän noidenkin levyjen pinta ole cd:tä pehmeämpi?

  CosmicJazz kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minulla on samat huolet kuin Hezzulla. Ottaisi rankasti päähän varsinkin jos omat musiikkituotokset häviävät... Huh huh, pitäisi varmaan mahdollisimman nopeasti tehdä uudet varmuuskopiot niistä. :(

  EsaJii kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jotkin huonot kopiot, joiden epäilin tuhoutuneen, olivat alunperin huonoja. Ongelma on että jopa Sonyn tyhjissä 1 CDR 30 pakkauksessa on viallinen normaalisti.