Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Pizza

endbrax kirjoitti noin 15 vuotta sitten (15 kommenttia)
Alkoi tekemään mieli kotikutoista pitsaa. Sellaista uunipellille väsättyä piirakkaa. Mutta onko aivan tuhoon tuomittu yritys saada yhtään oikeaa pizzaa muistuttavaa lättyä kotioloissa?

+/- saldo : 0 |

    EsaJii kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Its the taikina. Guuglaa resepti.

    endbrax kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Its the taikina. Guuglaa resepti.

    Guugle on täynnä taikinaa. Tähän ketjuun mahtuu EsaJiin taikina. Ihan oikeesti :)

    Markkutapio kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Oon tehnyt itse pizzoja kotona. Vaimo on tehnyt taikinan ja minä laittanut täytteet. Pahin vaihe ollut kun taikina pitää kaulia, se ilmassa heittely kun ei onnistu. Niin, pahin vaihe kaulimisessa on kun minä pidän taikinaa paikallaan jotta se ei lähtisi kaulimen matkaan... ja siinä vaiheessa melkein aina vaimo kaulii myös mun sormet littanoiksi. Ei se mitään, niillä littanoilla sormilla on sitten hyvä levitellä tomaattisosetta pintaan.

    endbrax kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Pikainen Googlaus tuotti erilaisia muna, maito, voi, leivinjauhevirityksiä. Jauho, hiiva, suola, vesi lienee se aidoin. Sillä lähden ja täytteeksi tietenkin anjovista, caprista ja mustia oliiveja.

    MissLemon kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Markkutapio, ei sitä taikinaa tarvitse kaulia, sen voi ihan käsin kohotuksen jälkeen taputella uunipellille.

    Kaupasta saa Myllyn Paras Pizzajauhoja. Jauhoihin lisätään vaan hiiva ja vesi. Ohjeet löytyy pussin kyljestä. Tulee ihan kelvollinen pohja.

    Pitsasta tuli mieleen tämä ohje, vaikka kyseessä ei olekaan pitsa vaan leipä. Suosittelen!! On meinaan sairaan hyvää...

    Focaccia-leipä

    7,5 dl vettä
    50 g hiivaa
    2 rkl suolaa
    (2 rkl sokeria)
    1 rkl kuivattua tai tuoretta oreganoa
    15 dl vehnäjauhoja
    1/2 - 1 dl oliiviöljyä
    Valinnainen päällinen (voi laittaa esim. yrttejä, oliivia, aurinkokuivattuja tomaatteja)

    Mittaa kulhoon kädenlämpöinen vesi, liota hiiva veteen. Lisää suola, sokeri ja oregano. Lisää kerralla noin puolet vehnäjauhoista ja vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää sitten jauhoja vähitellen hyvin vaivaten. Lisää lopuksi oliiviöljyä. Vaivaa tasaiseksi niin kauan, että taikina alkaa irrota käsistä (tämä vie aikaa noin 15 minuuttia ja vaatii voimia). Anna kohota puoli tuntia. Taputtele taikina uunipellille ja anna kohota toiset puoli tuntia. Painele sormella kuoppia taikinan pintaan ja laita koloihin yrttejä (rosmariini, timjami, oregano) tai oliiveja tai aurinkokuivattujen tomaattien kappaleita. Ripottele pinnalle suolaa (mieluiten merisuolaa) ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Kaada paistamisen puolivälissä leivän päälle öljyä. Öljyä voi lisätä myös paiston jälkeen.

    endbrax kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Pitääpä kokeilla noita MissLemonin Focaccia-leipiäkin. Uskoni palautui leivoskeluun, kun pari viikkoa sitten tein vaimon laittaman lammasmadraksen kaveriksi Naan-leipiä tällä ohjeella: http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailma/reseptit/leivonnaiset_l_p/fi_FI/naan-leivat/
    Onnistui ihan kohtuullisesti.

    k.p.tikka-ri kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Edellämainittujen hyvien täytteiden lisäksi omat erikoisuuteni; Ryynimakkara (sellasina sentin-pari paksuina paloina) ja pakastemaissi. Sit tietysti tomaattipuree, maustettu ketsuppi & juusto maun mukaan. Herkullista!

    endbrax kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Edellämainittujen hyvien täytteiden lisäksi omat erikoisuuteni; Ryynimakkara

    Heh! Enpä ryynärin ystävänä ole kuitenkaan hoksannut sitä pitsaan laittaa.

    Markkutapio kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    ...jep, ryynimakkaraa pitää minunkin kokeilla joskus. Mitenkähän sopisi toinen makkarasuosikkini, nimittäin verimakkara... pitää kokeilla sitäkin täytteeksi.

    endbrax kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Valmista tuli. Simppeli 4,5 dl vehnäjauhoja, 2 dl vettä, hiivaa, 0,5 tl suolaa, 2rkl öljyä -resepti. Taikinasta tuli oikein kiinteä ja helposti muovailtava. Tuosta tuli neljä keskikokoista pyöreää läpyskää. Yritin työstää pohjasta mahdollisimman ohuen. Täytteeksi kokeilin jossain lehdessä vasta näkemääni reseptiä, jossa oli pinaatti, raejuusto, musta oliivi ja anjovis. Toisena täytteenä oli Aura ja katkis. Uuni täysille ja lätty pois sitten, kun reunat ruskistuu.
    Edit: Tältä se näytti. Pohja oli paikoin tosi ohut, joten siitä tuo reikä :)



    Lerxst kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Edellämainittujen hyvien täytteiden lisäksi omat erikoisuuteni; Ryynimakkara (sellasina sentin-pari paksuina paloina) ja pakastemaissi. Sit tietysti tomaattipuree, maustettu ketsuppi & juusto maun mukaan. Herkullista!


    oo, ryynäripizza! pitääpä testata. vielä kun saisi juuston korvattua jollakin muulla niin ei joutuisi pitämään pizzaa paitsiossa, kun nuo maitotuotteet eivät meikäläiselle sovellu. voisi kuvitella hyvin sekoituksen, jossa olisi ryynäriä, makeaa sipulia, jalapenoja ja valkosipulia :)

    anzi kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kannattaa käyttää tavallisten vehnäjauhojen sijaan durumjauhoja, jolloin taikinaan syntyy parempi sitko, ja sitä on helpompi muotoilla sekä maku on samallainen, kuin pizzeria pohjissa.

    Yeti kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    No onpas hyvän naköinen pitsa, koti-uunissa tehdyksi. Usein ne tuppaa olemaan just sellaisia piirakkamaisia, paksuja ja "vetisiä". Me tehtiin itsenäisyyspäivänä leivinuunilla pitsoja. Ensin pari tuntia lämmittää puilla sitä uunia jne. Eli aika työlästä, mutta se oli osa sitä juttua. Ne oli parhaita kotikutoisia, mitä olen maistanut. Se uuni on isossa roolissa. Olikohan se 300 astetta, mitä pitserian uunin pohja oli lämmin. Kotiuunilla ei saa sitä pohjaa niin rapeaksi ja muutenkin kai se nopea paistaminen vaikuttaa asiaan.

    Minun suosikkini:

    - maustettua tomaattisoossia
    - basillikan lehtiä
    - valkosipulia
    - oliiviöljyä
    - juustoa

    Ehkä sitten vielä motsarella juustoa, ei välttämättä muuta. Hyvin pelkistetty, mutta hyvä. Usein kotitekoisessa pitsassa sortuu liiallisten täytteiden laittamiseen, ainakin itse.

    ttt kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Itsenäisyyspäivänä, ha haaa... Vau, mitähän pula-aikana tuohon olisi sanottu?
    ja vege, hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhheoninrn

    endbrax kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Aion syksyn puolella hankkia sellaisen pizzakiven. Jos sillä sais sitä arinaa simuloitua tavisuuniin. Vois ne naan-leivätkin onnistua vieläkin paremmin.