Miniläppärit
Doc.B.D kirjoitti noin 15 vuotta sitten (12 kommenttia)
Onko kukaan ostanut miniläppäriä? Itse menin halpaan ja ostin 300 euron Compaq Minin. Vissiin 90-luvun lopulta oli jäänyt sellainen mielikuva, että Compaq on laatumerkki, mutta nyt asiat on näköjään toisin. Integroidun kiinalaisen äänipiirin ajurit ovat täyspaskat XP:ssä, virtaplugi ei mene pohjaan asti, koska sen ulkoreuna ei myötäile kuoren kaarevuutta. Tein myös vahingossa virallisen puolenmetrin pudotuskokeen; näytön yläsauma aukesi, mutta sen saattoi painaa takaisin. Kone toimii normaalisti; en tiedä olisiko tuo kirjattu virallisessa testissä mokaksi tai sertifikaatin paikaksi. Onko tietoa, onko Compaq jotenkin kiinalaistunut tuotemerkki? En suosittele kuin köyhille!
+/- saldo : 0 | Tweet
Taitavat olla merkistä huolimatta kaikki pelkkiä leluja.
Compaqin laatu taisi sukeltaa lähes samaan aikaan kun se liimattiin HP:n kylkeen, oisko sitten niin että "kuolevan" brändin tuotearsenaaliin dumpattiin kaikki halpiskura. Pari pikkuläppäriä on ollut käytössä, reilun vuoden Acerin aspire one, mikä on varsin jämäkkää tekoa kun muistaa kuitenkin hintaluokan ja käyttötarkoituksen. Toinen ihan jämäkän oloinen laite oli HP:n 2133 (?!), missä on kai joku magnesiumilta kalskahtava runkokin, tuon vempulan huonoin puoli taitaa olla se VIAn prosessori, millä ainakin videocodecien kanssa pelaaminen näyttäis olevan melkoista tuskaa.
Tuota Aspire onen linux/ssd-versiota on myyty parhaimillaan 99eur hintaan alennusmyynneissä, riisutulla xp:llä ja flashpoint-ssd ajureilla tuosta saa ihan räväkän perussurffilaudan.
Suosittelen Samsung NC10. Ostin tyttärelleni alkukesästä. Laadukas ja tyylikäs kone. Akkukestokin mahtava. Hinta on jo näköjään tippunut alle neljänsadan. Testivoittaja myös useissa vertailuissa.
Juu - Samoissa Kiinan hikipajoissahan nuo HP:t tänään valmistetaan kuin kilpailijansa Lenovo, DELL jne. härpäkkeet...
Kiitos tiedosta ja samalla voi perseen perse: koneen kuulokeplugi pimeni (vaikeni siis?) tänään. Meni koko päivä pilalle, kun pelkällä ampeerimittarilla ei voi erottaa onko kyseessä rautavika vai jotkin eksoottiset ajurit omilla teillään. Mutta kun koneen kiinnipitäminen aina korjasi vian, voi päätellä että kyseessä on kuumenemisesta johtuva rautavika.
Ostin eilen Toshiba NB200 -miniläppärin. Kaikki toimii muuten mainiosti, mutta joko verkkokortin asetuksissa tai ajurissa on otain hämärää, tai sitten reissuni aikana salamanisku on hajottanut langattoman verkon reitittimen kotona.
Joka tapauksessa mokkulat ovat perseestä, hankin soneran muka 3.6 mb mokkulan, joka hädin tuskin avaa mitään nettisivua. Sen pskan vien takaisin. Mitä hyötyä tuollaisesta , jos edes porvoon keskustan tuntumassa ei toimi?? DNA 512 kb varayhteydellä mennään ja se toimii sentäs...
Noi mokkulat on ihan täyttä kusetusta. Nehän väittää kaikenlaisia siirtonopeuksia mutta ne nopeudet ovat yhtä todenmukaisia kuin kuuden sentin kolikko.
Sama vähän kuin myisi isoisän vanhaa Mossea ja väittäisi että siinä on 200 hv. Ihme, ettei tohon mokkuloiden markkinoinnin virheellisyyteen kuluttaja-asiamies puutu.
Ja elektroniikassa ja kodinkoneissa ei kannata luottaa mihinkään ns. "hyvään merkkiin" enää ollenkaan. Ostin aikanaan Kenwoodin kalleimman leivänpaahtimen, kun ajattelin että ostan hyvän kerralla pitkäksi aikaa. Taisi se 7kk kestää (kun takuu oli 6kk). Sitten ostin halvimman mahdollisen jossain Indokiinassa lapsityövoimalla kootun Anttilan paahtimen. Rumakin se on, mutta eihän se perkele hajoa ollenkaan... tossa se on toiminut jo yli 10 vuotta.
Mokkulat toimivat riippuen siitä, missä niitä käytetään ja minkä operaattorin verkon alueella ollaan. Mainostettuihin siirtonopeuksiin ei läheskään aina päästä.
Olen samaa mieltä JiiPeen kanssa siitä, että ne entiset hyvätkään merkit eivät vuotta kahta kauempaa kestä. Kulutustavaroista on tullut kertakäyttökamaa ja merkkivehkeisiin investointi on rahan hukkaan heittämistä. Ja kun ne hajoaa, huolto maksaa enemmän kuin mitä oli vehkeen hinta ostettaessa. Näin esimerkiksi digikameroissa ja puhelimissa.
Mulla on ikivanha (joskus 70-80-lukujen taitteessa valmistettu), Electrolux-merkkinen pikkuruinen pesukone. Värikin on kivan retro. Olen päättänyt katsoa, miten kauan hyrrä jaksaa pysyä hengissä. Yhtään huoltoa sille ei olla tehty ja on koko ajan ahkerassa käytössä. Ei se hajoa millään. Sama koskee halpahalpista mikroaaltouunia ja kahvinkeitintä. Kaikki toiminnoiltaan hyvin yksinkertaisia.
Ääää... mulla onkin äidiltä peritty Elektrolux-pyykinkuivausrumpu (toimii siis ihan verkkovirralla) vuodelta 1968!
Stana että tämä Compakki pännii, konee korjaantuu aina kun se saa jäähtyä yön yli.. tarttee varmaan tunkea ruuvvimeisseli kuulokeplugista sisään, että löytävät huollossakin vian helposti..
Buffalon reititin oli saanut salamasta. Läppärin kortissa ei ole vikaa... kauppareissu tuli silti... :(
Jos Turussa jokin räjähtää, tapahtuu massamurha tai jokin muu iso haveri, niin voitte tietää ketä syyttää: opin tänään, että tällä Compaqilla on 30 päivän DOA-vaihtotakuu ja tänään olen omistanut laitteen 31 päivää. Joustoa ei kuulema ole päivääkään.
Ei sen puoleen, parempi että savolainen huoltomies vaihtaa koko emolevyn, kuin että pakasta vedetään toinen kappale, jonka on kasannut joku 15-vuotias kinuskityttö.. Iso vee myyjäliikkeelle DOA-tietojen pimittämisestä, mutta HP:n asiakaspalvelusta minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa: kun sanoin, että kolvailen itse luuppi silmällä, savolaiselta huoltopojalta ei meinannut juttu loppua. Hyvä tyyppi, myönsi että kiinailmiö on todellinen!
Tämä Toshiba pelittää kyllä aivan loistavasti, ei mitään ongelmia. Ainoa opeteltava asia on näppis, joka on tietenkin pienempi. Tulee helposti öapeoetqsÖmferq -tekstiä jos ei tarkasta ruutuaan tarpeeksi usein... :wink: