Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Kuujuttuja

Kluge kirjoitti noin 14 vuotta sitten (2 kommenttia)
Nyt kun kuuvaltauksen 40-vuotisjuhlia juhlitaan YLE-teemallakin, lienee tarpeen kerrata, keiden ansiosta tuo tapahtuma lopulta tuli mahdolliseksi. (No, kaikki Sokrulaisethan tämän tietävätkin) Vastaus siis löytyy kolmannesta valtakunnasta. Ja vielä - outoa, ettei tästä pikku detaljiista paljoa meteliä pidetä mediassa.

Siis kyseessähän oli se sama Peenemunden kerho, joka lähetteli (44-45) Lontooseenkin muutaman raketin.

http://history.nasa.gov/sputnik/braun.html

http://www.youtube.com/watch?v=emMIM3CKGtQ


Ja laulukin on tehty aiheesta:

http://www.youtube.com/watch?v=ALDFk5FK_mI


+/- saldo : 0 |

  Markkutapio kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Nyt kun kuuvaltauksen 40-vuotisjuhlia juhlitaan YLE-teemallakin, lienee tarpeen kerrata, keiden ansiosta tuo tapahtuma lopulta tuli mahdolliseksi.

  Tuskin voi nimetä ketään yksittäistä ihmistä tai ryhmää tapahtuneen ansioihin. Kehitys alkoi varmaan jo tuhansia vuosia sitten pyörän keksimisestä, vaikka sekin taisi prototyypissä olla neliskanttinen... mutta ainahan on toisten keksintöjä paranneltu.

  Kuuhun mentiin loppujen lopuksi suurella riskillä aika alkeellisella kalustolla, jota ei aikataulun kireydessä oltu kunnolla testattu. No, onneksi oli taskulaskimet jo keksitty joten siinäkin reissussa onnistuttiin.

  Doc.B.D kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vastaus siis löytyy kolmannesta valtakunnasta. Ja vielä - outoa, ettei tästä pikku detaljiista paljoa meteliä pidetä mediassa.

  Vittuttaa, on hiki ja sarkasmimittarikin voi olla rikki, joten kommentoin seuraavaa: kun jo pelkkä laki Yleisradioyhtiöstä edellyttää ao. puljun edistävän suvaitsevaisuutta (en muista pykälää, tutkikaa itse) niin tokihan Saksan maasta ei saa sanoa vieläkään mitään hyvää, koska historiallisesti saksalaisillahan on ollut taipumus epämiellyttäviin metodeihin, enkä nyt puhu siitä vapaaehtoisesta saksalaisesta sotilaslääkäristä, joka veti isoäidiltä kaikki - tosin ns. mädät - hampaat irti yhdellä kertaa ilman puudutusta.