Kummallisimmat perinneruuat?
Janus kirjoitti noin 23 vuotta sitten (35 kommenttia)
No niin, kokemuksia.
+/- saldo : 0 | Tweet
Mutti. Yök. Se on kuin ruskea kastike ilman vettä. Sokeria vähän sekaan ja hyvää on joidenkin mielestä. Hyi saatana.
Tiedän tapauksen ja olen kokeillutkin. Ihan syötävää, tosin sokeria en siihen laittaisi. Onhan se tosiaan kyllä aika kummallinen. :)
Huituvelli? Hajukin oli jo niin kauhea että maistamatta jäi.
Roppana-veripalttu on vaan niin vastenmielistä.
Ylä-Savossa on mykyrokka joka on jotain verikokkarekeittoa. Ei ole kokemusta, mutta kuulemma se on hyvää.
Mämmi minua on aina ihmetyttänyt. Jos se on kerran hyvää niin miksi sitä syödään vain kerran vuodessa?! :o Ei maistu.
Koulusahan oli ennen vanhaan aina jottain perinneruokaviikkoja, ei nyt vaan tuu mieleen juuri mitään... tuo mutti oli yks niistä ja sehän oli ihan hyvää... huituvelli, mimmostahan se oli? Klimppisoppa, nimi on paha mutta olikos se niin pahaa? Rössypotut, olikos siinä sitä verileipää? Kotona oli joskus verileipäpaistia, mutta onko se ny joku perinneruoka?
Klimppisoppa, nimi on paha mutta olikos se niin pahaa? Rössypotut, olikos siinä sitä verileipää?
Tää on selvästi jokin Ylivieskalaisjuttu, kun tuo isäni (siis ihan kaikkiruokainen olento) on aina sanonut että suo mitä tahansa kunhan se ei ole rössypottuja! Itse en ole moista maistanut, mutta se on ilmeisesti jokin pula-ajan ruokalaji jota tehtiin "ei niin tuoreista" perunoista ja vedettiin pettuleivän kera pötsiin.
Kyllä mulla henkilökohtaisena ykköskokemuksena tällä alalla on pässin kivekset, jotka oli kyllä ihan hyvän makuiset. Ne oli paistettu hyvin suikaloituina ja maustettu sen verran tuhdisti, että saivat kutsumanimen "Great Balls of Fire!"...
Kyllä rössypottu on mun mielestä aina ollut ihan syötävää.. jopa hyvää..
Alkuperäiset oululaiset on hulluna tuohon rössypottuun se on niitten oma perinneruoka,mie olen asunu oulussa 5 vuotta ja en voi sietää sitä moska.Ällöttää kokata sitä se haiseekin niin helvetin pahalle,yliopistolla on sitä kerran vuodessa ruokana.
Lipieäkala.:mad::(
Tripe on aika erikoista, mutta hyvaa..
Ei mulle oikeastaan tule mieleen yhtaan ruokaa, mista en tykkaisi! :D
Oon aatellu v-mäisyyttäni toivoa työmaakuppilan ruokalistalle haggista, mutta sen verran pelottaa että joutuisin tuota itsekin syömään että on jäänyt vielä toive jättämättä...
Mämmi minua on aina ihmetyttänyt. Jos se on kerran hyvää niin miksi sitä syödään vain kerran vuodessa?! :o Ei maistu.
Minä olen miettinyt samaa joululaatikoiden kohdalla. Eli minkä takia esim. imellettyä perunalaatikkoa ei syödä kuin jouluna, jos se on mukamas hyvää.
Kunnon muikkukukko on aivan helvetin hyvää ja täyttävää ruokaa. Oon tossa pohtinut, miten moisen kaman nimen kääntäisi englanniksi, että voisi kehua amerikkalaisille ystäville, mitä hirrrmuja täältä löytyy...
Sit oli se sanonta, et "Teehäntä kukkoo tahi piirasta." Tuossa(kin) on sellanen sexuaalinen pohjavire.... eh?
Suosittelen kaikille talkkunaa. Eli talkkunajauhoja piimään sekoitettuna.... Helvetin hyvää. Hoitaa nälän ja janon alta pois samalla kertaa, eli toimii mainiosti kesällä.
Ei muuta kun talkkunaa naamariin!
Upsista, toi edellinen oli mun käsialaa....
Kunnon muikkukukko
Sitä paitti muikku on jo sinällään käsittämättömän hyvä kala. Muikussa on ihan oma maku, joka ei muistuta mitään muuta ainakaan minun tuntemaa kalaa.
Nimerkki: kesät Juvalla viettävä piilosavolainen mulkku.
Meillä suomalaiset ruuat on sellaista pakkopullaa lapsille. Kinkkua syövät, muttei laatikoita. No ehkä perunalaatikkoa, muistuttaa muusia. Teenkin jouluksi vain karjalanpiirakoita, niitä ne syö. Jos on aikaa, teen rosollia meille aikuissille.:mad::D
No, ne söi karjalanpiirakkaa ainakin. Ihan vain kala on kummaa lapsille, jos se ei ole fish sticks!\n[Muokattu 26/12/2002 / EsaJii]
Paahtoleipä. En tiedä milloin Suomessa otettiin leivänpaahtimet käyttöön, mutta ainakin englannissa niitä oli jo 1940-luvulla... siis perinneruokaa. Tuolloin paahdin paahtoi vain yhden puolen kerrallaan ja leivät piti kääntää.
Toisen maailmansodan aikaan pyrittiin myös säästämään sähköä ja eräässä naistenlehdessä oli säästövinkki leipien paahtamiseen. Ohje oli kolmelle leivälle, kun paahdin kuumentaa vain kaksi leipää kerrallaan yhdeltä puolelta:
"Paahda ensin palat A ja B toiselta puolelta, sitten A käännetään ja C paahdetaan toiselta puolen. Otetaan A pois ja paahdetaan B ja C toinenkin puoli." Näin säästyi yhden paahtokerran sähkö.
Verileipä. En tiedä, mitä jauhoja siihen käytetään (ruista tuskin mausta päätellen), mutta verta siihen laitetaan ainakin ja se on ihan mustaa väriltään. Ja maultaan yllättävän hyvää. Tätä herkkua sai ainakin joskus ihan marketista ostaa tuolta Keski-Suomesta päin....
Tuossa edellä tuli jo aika meheviä, mutta lisäisin siihen vielä yhdistelmän talkkuna ja piimä. Hyi hitto! Ptyh.
Kaikennäköistä on tullut syötyä, mutta haggista en välttämättä söisi...
Verileipä. En tiedä, mitä jauhoja siihen käytetään (ruista tuskin mausta päätellen), mutta verta siihen laitetaan ainakin ja se on ihan mustaa väriltään. Ja maultaan yllättävän hyvää. Tätä herkkua sai ainakin joskus ihan marketista ostaa tuolta Keski-Suomesta päin....
Kyllä, menee.
äh tuplat..
Tuossa edellä tuli jo aika meheviä, mutta lisäisin siihen vielä yhdistelmän talkkuna ja piimä. Hyi hitto! Ptyh.
..
..
Sehän on helvetin hyvää! Talkkuna toimii myös maidon kanssa; mukaan voi lisätä myös sokeria tai vaikkapa mustikoita jos siltä tuntuu.. 8)
Vakka-Suomalainen "herkku" kaljavelli... http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaljavelli
Tällaset tulee kohta pankkiautomaattien viereen...
http://wonderpizzausa.com/
Tällaset tulee kohta pankkiautomaattien viereen...
http://wonderpizzausa.com/
http://wonderpizzausa.com/
Toivottavasti rakentavat terveyskeskuksia lisää myös samaan tahtiin vatsavaivaisille... :lol:
Tällaset tulee kohta pankkiautomaattien viereen...
http://wonderpizzausa.com/
http://wonderpizzausa.com/
Tiedänkin missä asun isona! NHL ja oikeankokoiset ruoka-annokset tohon vielä päälle...huh huh!
Suomalaiset perinneruoat ovat loistavia. Mämmi nyt ei kuulu suosikkeihini, mutta kaikki Karjalaiset sapuskat (sultsinat, marjapuurot, karjalan piirakat ym.) ovat hyviä.
Ja talkkunakin on hyvää. Itse tosin söin sitä viilin kanssa.
Amerikkalaista paskaa (Chicos, Kettunen, Cantina West, Amarillo, Colorado, Memphis ym.) myydään joka kulmassa. Amerikan ja amerikkalaisuuden ihannoiminen on Suomessa mennyt täysin överiksi... Helsingissäkin saisi olla enemmän Suomalaisia ravintoloita.
Amerikkalaista paskaa (Chicos, Kettunen, Cantina West, Amarillo, Colorado, Memphis ym.) myydään joka kulmassa. Amerikan ja amerikkalaisuuden ihannoiminen on Suomessa mennyt täysin överiksi... Helsingissäkin saisi olla enemmän Suomalaisia ravintoloita.
Aamen!
Helsingissäkin saisi olla enemmän Suomalaisia ravintoloita.
Kosmoksessa (kalevankatu) tuli käytyä äskettäin, voi suositella, ja Manala myös OK ja keittiö on auki neljään. Hietalahden torin laidassa Salve voidaan ehkä myös laskea perinteiseksi.
Mutta joo lisää näitä. Sinänsä en ole ihan varma siitä, mikä on oikeastaan suomalainen keittiö, varmaan kaikki katajanmarjoista ja mustikoista tehty. :)
Ravintola Suomi (muistaakseni Lönkka 11) on kuulemma aika tasokas suomalainen ravintola. Ulkomaalaiset ainakin kehuvat. Ja tottakai wanhat ja perinteikkäät Salve ja Elite.
Ravintola Suomi (muistaakseni Lönkka 11) on kuulemma aika tasokas suomalainen ravintola. Ulkomaalaiset ainakin kehuvat. Ja tottakai wanhat ja perinteikkäät Salve ja Elite.
Ravintola Lappi on myös hyvä ruokapaikka, tosin enemmän turisteille suunnattu eikä ihan halpa, mutta firman piikkiin on mukava joskus käydä, tosin kahden hengen Lapin kalalauta tulee kyllä hinnaltaan kohtuulliseksi per nuppi. Ja uskomattoman hyvää & täyttävää. Taitaa olla ihan terveellistäkin.
Ja Suomea lähellä on myös venäläinen ravintola Saslik, jonka ruokia & olutta voi kehua kyllä varauksettomasti. Sielläkin pystyy syömään ihan kohtuuhintaan myös, vaikka jotkut annokset ovat päätähuimaavia. Ja Ravintola Sipuli taisi olla ihan ok myös muistaakseni.
Meillä syötiin 70-luvun alussa tahkeroa. Kahvikuppiin laitettiin puolukkasurvosta (mitä oli iso puusaavillinen aitassa) ja siihen sekoitettiin vehnäjauhoa. Lusikalla siitä sitten ja hyvää oli. Leipäjankkia saatiin pentuna myös ja se oli hemmetin hyvää.