Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Kaamoksen & Paroni Paakkunaisen albumit cd-aikaan

poppi kirjoitti noin 14 vuotta sitten (19 kommenttia)
Mainos-mainos-mainos.

Elikäs Rocket Records julkaisee 27. tammikuuta cd-painokset Paroni Paakkunaisen "Plastic maailma" -levystä (1971) ja Kaamoksen "Deeds and Talks" -levystä (1977).

Ennakkoon näitä voi tilata jo:
http://www.levykauppax.fi/rocket/
http://kauppa.pop-lehti.fi/


Lisätietoja: http://www.rocket-records.com


+/- saldo : 0 |

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ton Paakkunaisen ja yhden HuuHaa Innasen levyn pistin heti tilaukseen.

  Rockethan voisi jatkaa legendaarista uudelleenjulkaisujen sarjaa sit vaikka Sessionin Unikuvalla, Nimbuksen Obuksella, Charliesin Buttocsilla & Haikaran Isolla Linnulla...

  JarkkoH kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ja jos jotain hyvääkin halutaan julkaista, niin Scapa Flow : Uuteen aikaan :D


  J

  pinulk kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Fantasian ainokainen myös.

  poppi kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sessionin Unikuvan liisausmahdollisuutta olen kysellyt ja asia on siis oikeudenomistajan puolella harkinnassa. Nimbuksen levyn nykyiset oikeudenomistajakuviot ovat vähän hämärän peitossa. Charliesta tai muutakaan Love-materiaalia ei haluta liisata kokonaisina albumeina muille julkaisijoille. Scapa Flowsta on periaatteessa liisauslupaus mutta sen masterit ovat hukassa eikä vinyylisiirrosta masterin tekeminen oikein inspaisi.

  JarkkoH kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Scapa Flowsta on periaatteessa liisauslupaus mutta sen masterit ovat hukassa eikä vinyylisiirrosta masterin tekeminen oikein inspaisi.


  Tee vaan :)

  Vaikka ihan rehellinen needle drop, suoraan hyväkuntoiselta vinyyliltä talteen. Eikös näistäkin ole ihan kelpoja esimerkkejä vaikkapa vanhoja italoprogeja Vinyl Magicilta?

  Kun ei liikaa säädä suhinoiden poiston yms. kanssa ja ei kompressoi, niin ei mee pilallekaan :D


  J

  EDIT: Joo, ja kyllä mullekin Fantasia kelpais myös.

  Niin ja näitä vähän hämärämpiä kuten Sepi Kuu : Rannan usvassa. Vaikka ei tuota taida edes ihan joka vuosikaan tulla pyöritettyä...

  Frazz kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mitä julkaisemattomiin suomiprogen levyihin tulee niin tuo Scapa Flown julkaiseminen olisi parasta mitä tällä saralla voisi tehdä. Tuntuu jopa hieman pahalta jos siihen on mahdollisuus, mutta ei tehtäisi masterereiden puuttumisen takia. Itse olen ainakin vallan tyytyväinen hyväkuntoiselta vinyyliltä tehtyyn siirtoon. Ja mieluiten vielä niin että ei tehdä mitään no-noisea pienen suhinan tai klikkien takia. Hyvä vinyylisiirto kuulostaa paljon paremmalta kuin nykyiset kompressoidut remasteroinnit ja uudet julkaisut. Ja kuten Jarkko jo mainitsikin, pelkästään italoprogesta on tehty pilvin pimein vinyylisiirtoja (myös monia klassikkoja), yksinkertaisesti koska mastereita ei ole.

  poppi kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Itse olen ainakin vallan tyytyväinen hyväkuntoiselta vinyyliltä tehtyyn siirtoon.


  No itse asiassa eipä ole ainakaan tällä hetkellä käsissä edes sitä hyväkuntoista vinyylisiirtoa :D (tuossa hyvin piilotettu vihje jollekin sellaisen omistajalle). Itsellä on levystä vain tyydyttäväkuntoiselta vinyyliltä tehty cd-siirto. Vinyyliä en muista koskaan edes nähneeni.

  Ps. Kaamos muuten kokoaa cd-uusintajulkaisun inspiroimana rivejään ja heittää keikan Turussa perjantaina 29. tammikuuta.

  jani kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  mistä levyistä olis puutos jos ei kyseisestä levystä löydy mastereita?

  poppi kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  mistä levyistä olis puutos jos ei kyseisestä levystä löydy mastereita?


  Scapa Flown levystä siis jos löytyy erittäin laadukas vinyylisiirto ja kansiskannaus/kuvaus, niin liisauslupaus siitä Warnerilta olisi jo. Toinen vastaava tapaus on Harvestin "Flying High, Running Fast", mutta se mulla on itselläkin hyvälaatuisena vinyylinä ja olen satavarma että se Warnerin varastossa on masterina jossain, joten sen löytymistä nyt kuitenkin lienee syytä odotella.

  jani kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  joo itseltäni ei noita kumpaakaan valitettavasti löydy, joten en voi auttaa tässä asiassa... Ihan mielenkiinnosta kysyisin vaan jatkoa ajatellen että miten vinyylisiirto käytännössä toimii, eli lähetetäänkö levy teidän "päämajaan" vai haluatteko sähköisessä muodossa tiedostot? Ajattelin vaan musiikin laadun puolesta että riittääkö normaalin "matti meikäläisen" levyltä-koneelle nauhoitukset teille? Kiitos!

  PS. Koivistoisen: Original Sin olis uusintajulkaisuna kova juttu!

  poppi kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ihan mielenkiinnosta kysyisin vaan jatkoa ajatellen että miten vinyylisiirto käytännössä toimii, eli lähetetäänkö levy teidän "päämajaan" vai haluatteko sähköisessä muodossa tiedostot?[/quote]

  Kyllähän se vinyylisiirto kelpaa jos siirtolaatu on vaan kyllin pätevä. Harva arvovinyyleitä minnekään haluaa postitella, minkä ymmärrän. Tosin tähän hätään nyt en kaipaisi muuta kuin tuota Scapa Flown levyä.

  [quote]PS. Koivistoisen: Original Sin olis uusintajulkaisuna kova juttu!


  Olisihan se, mutta itse yritän nyt tovin olla miettimättä uusia uusintajulkaisusuunnitelmia: Tänään sain nimittäin Warnerin kanssa lyötyä lukkoon sopparit jo pitkään keskustelussa olleista liisauksista useammastakin julkaisusta (mm. Kristianin/Huhdan Kristian- ja Indian Girl -albumit sekä Fantasian ja Unisonon platat). Ja tän sarjan levyjen lisäksi julkaistavaa riittää muissakin genreissä, joten ei tekemisestä ole hetkeen taas pulaa...

  JarkkoH kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tänään sain nimittäin Warnerin kanssa lyötyä lukkoon sopparit jo pitkään keskustelussa olleista liisauksista useammastakin julkaisusta (mm. Kristianin/Huhdan Kristian- ja Indian Girl -albumit sekä Fantasian ja Unisonon platat). Ja tän sarjan levyjen lisäksi julkaistavaa riittää muissakin genreissä, joten ei tekemisestä ole hetkeen taas pulaa...


  Hieno homma, Fantasia ja Unisono kyllä löytää tiensä tänne. Ehkä myös Kristian.

  Löytyykös näihin nauhat? Hyllyssä ois nimittäin Fantasia ja Indian girl, muistaakseni ihan asiallisessa kunnossa olevat vinyylit vielä...

  Ilmoittautukaa nyt Scapa Flow:n omistajat. Grrr, ite myöhästyin noin vartilla jonkin oululaisen radioaseman poistomyynnistä ja oli siisto kopio mennyt just nokan eestä muutaman euron hintaan. Aarg. Vieläkin harmittaa.


  J

  jani kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Fantasian uudelleenjulkaisu on parhautta, aivan loistava levy! Kiitos etukäteen julkaisusta. Kristianin levy lähtee myös kyllä tähän kotiin...

  poppi kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kaamoksen ja Paakkunaisen levyt ovat saapuneet painosta (avaukseen oli muuten näemmä livahtanut väärä julkaisupäivä; eli ensi viikon keskiviikko on oikea julkaisupäivä). Ennakkotilauksen maksaneille levyt lähtee postiin niin, että ovat hyvissä ajoin ensi viikon alussa perillä. Lisää tilauksia vaan tulemaan ja jos ei musiikki levyjen kautta riitä, niin perjantaina 29. päivä Kaamos heittää Turussa Vimmassa keikan uusintajulkaisun kunniaksi. Lippuja lienee vielä jonkin verran jäljellä.

  Hezzu kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Millasella kokoonpanolla Kaamos muuten keikkaa? Sama ku levyllä vai joku aijempi/myöhempi versio? Tuleekohan paikalle paljon Bogart Co. -faneja ;)

  poppi kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Samalla kokoonpanolla kuin levyllä. Ja lisäksi soittajavahvistuksia mukana. Tässä kopioituna tuon keikkajärkkäritahon tiedote:

  Kaamos pala turkulaista legendaa palaa lavalle ja levylle!

  Vuonna 1977 ilmestynyt Kaamos yhtyeen Deeds and talks -albumi on hieno osa turkulaista musiikin historiaa, joka monen muun aikalaisensa tavoin on jäänyt ns. suurelta yleisöltä löytämättä. Osittain tämä johtuu siitä, että tätä yhtyeen ainoaa levytystä ei ole ollut saatavilla CD-versiona ja vinyylikin on melkoinen keräilyharvinaisuus. Vihdoin tämäkin musiikinystävien toive toteutuu, sillä tammikuun 27 päivä 2010 Rocket Records julkaisee rajoitetun painoksen kyseistä levystä.

  Julkaisun kunniaksi Kaamos nousee myös lavalle esittämään Deeds and Talks levyn kappaleita. Bändi esiintyy alkuperäisessä levytyskokoonpanossaan:

  Ilpo Murtojärvi (kitara)
  Johnny Gustafsson (rummut, laulu)
  Jakke Leivo (basso)
  Kyösti Laihi (koskettimet)

  Peruskokoonpanon lisäksi mukana keikalla ovat kosketinsoittaja Kai Stenman, kitaristi Erik Valkama sekä lyömäsoittaja Ilari Hongisto. Hongisto vastaa myös 2-3 kappaleen jousisovituksista Juhis String Quartetille.

  Keikalle myydään ainoastaan 100 lippua!

  Kaamos
  Taide- ja toimintatalo Vimma / Aurakatu 16 / Turku
  Pe 29.1.2010
  Klo 17.00 (ovet)
  Liput a 20€ (myynnissä vain 100 lippua) Vimman Infosta (puh. 02-262 3129)

  Janus kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olipa mainio juttu tuo Kaamoksen uudelleenjulkaisu. Pitkää ikää Rocket Recordsille.

  Oliko joku keikalla?

  mikuus kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olipa mainio juttu tuo Kaamoksen uudelleenjulkaisu. Pitkää ikää Rocket Recordsille.

  Oliko joku keikalla?
  Joo. Oli hyvä! :D

  http://retrokkiblog.wordpress.com/2010/01/30/kaamos-live-after-all-these-years/


  Markkutapio kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ainakin k.p.tikka-ri oli tilannut Paakkunaisen cd-levyn... saatasko kommenttia/arviota?