Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Matkailu

Markkutapio kirjoitti noin 14 vuotta sitten (10 kommenttia)
Tuossa kun Lerxst matkailee ympäri maapalloa ja yks ja toinen on sitten kadena kun toinen pääsee näkemään maailmaa , niin arvelin että tällanen matkailutopic olisi paikallaan.

Sen vähän verran mitä itse oon matkaillut, niin ei se niin autuaaksi tee. Lentomatkat ahtaissa tiloissa rasittavat ja kun pääsee jotain tunnettua nähtävyyttä näkemään niin on yhtä tyhjä olo kuin katselisi kohdetta valokuvasta.

Halvemmaksi tuleekin, jos kohteiden katselu paikan päällä eivät tuo elämyksen tunnetta, kiertää maailmaa netissä vaikkapa sillä Google Earth-ohjelmalla.

Miten siis saisi matkan tuntumaan matkalta? Ehkäpä parasta nähtävyyksiin tutustumisen sijaan olisi tutustuminen paikallisiin ihmisiin. Mikäs siinhen olisi paras keino?... röyhkeästi vaan juttelemaan paikallisten kanssa torilla vai olisko parempi lähteä yöelämän seikkailuihin?

+/- saldo : 0 |

  Yeti kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Nimenomaan paras mahdollinen matkustaminen on elää sitä paikallista arkea, paikallisten kanssa. Jos on hotellissa yötä ja bussi hakee aamulla turistikierrokselle, niin aika ohueksi jää kosketuspinta. Pahimmissa tapauksissa loppuaika ollaan hotellissa ja syödään kotimaista ruokaa aulabaarissa, karaokeillan päätteeksi.

  Jos mä menisin isoon kaupunkiin, ilman että paikallinen on "oppaana", niin sitähän olisi aivan pihalla. Liikkuminen olisi suunnistamista ja sitä olisi aika potentiaalinen harhautettava. Museoihin tai vaikka kirjastoihin kannattaa varata koko päivä ja mennä sillä asenteella, että siellä tuskin toista kertaa tulee käytyä. Voi kunpa pääsisi taas jonnekin kauaksi, niin saisi hetkeksi taas hieman perspektiiviä omaan pieneen elämäänsä. Vaikka niin kliseiseltä kuulostaakin, mutta kyllä se matkailu vaan avartaa, etenkin hetkeksi. Usean kk:den matkan jälkeen, niin ainakin minä havainnoin omaa ympäristöäni ja suhdetta siihen, aivan eri kulmasta. Se on totta, että kätevin tapa nähdä vaikka ne Newtonin muistiinpanot tai Beatlesin ekat kitarat, niin on internet. Minua ei ole koskaan kiinnostanut nähtävyydet, mutta enpä tosin juuri ole ollut nähtävyyksien ulottuvillakaan. En mä ehkä Pariisissa ollessa alkaisi 4-5h tuntia jonottamaan Eifeltorniin. Jos ei olisi suhteita jonon ohi, niin tuon 4h aikana voisi varmaan tehdä jotain muuta, kuin seistä turistien kanssa jonossa. Tai mistäs sitä tietää..

  Oma ehdoton (tällä hetkellä) ei-kaupunkimatka olisi valua Laos:ia alas Thaimaaseen. Sellainen 2-3 kk matka, etsimään sisäistä sankaria. Siinä ehtisi jo hieman pysähtyä ja ottaa rennosti. Kaverit kertoneet vastaavilta matkoilta. Se olisi sitten sitä reppureissaamista, yksi menolippu kerrallaan. Hieman kuumottaa, kun Laos on kumminkin vielä kommunistinen maa, mutta aika paljon siellä jo on länkkäreitä, just reppureissaajia. Toiset on vaan rohkeampia lähtee tollasille safareille. Mä en varmaan vielä uskaltasi lähteä, jonnekin Laosin viisakkoon, heh. Tai Thaimaan orjamarkkinoille. Pitää kyllä ensin hieman perehtyä noihin maihin, mutta toisaalta se ehkä verottaa sitä kokemusta? Ei kyllä se olisi hyvästä tuntea taustoja ja se vaimentaisi hieman kulttuurishokkia.

  Lerxst kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kyllä tää bisnesmatkailu on suurimmaksi osaksi lentokenttiä, lentokoneita, hotelleja, tehtaita ja toimistoja. Sitten joskus aina välillä kun on hetki aikaa tehdä jotain muutakin, niin tulee kyllä pyörittyä mahdollisimman paikallisissa kuvioissa. Kovin paljoa ei yleensä ole aikaa kuitenkaan.

  EsaJii kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kaikkein mieluiten ajelen autolla pitkin preeriaa. Isot kaupungit ja lentokentät ei kiinnosta. Mutta sekin, ajelu, saisi olla ajan kanssa. Viimeksi ajettiin Washington DCstä Missouriin yhtä pötköä. yli 12 tuntia. Argh.

  StarLion kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Haaveena ajaa jenkkilä päästä päähän. Joo, ja tarpeeks aikaa ettei joudu perse puuduksissa ajamaan hirveitä vetoja.
  Iso auto ja preeria! Siinä sitä jotakin on :lol:

  Lerxst kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuosta tulikin keskusteluidea: Listatkaapas matkat jotka haluaisitte tehdä ja paikat nähdä?

  Meikäläisen lista on vähintäänkin seuraavanlainen:

  Islanti
  Route 66
  Havaiji
  Tuvalu :)
  Uusi-Seelanti
  Tulimaa
  Venetsia
  Gibraltar

  EsaJii kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Costa Rica
  Alaska
  Intia

  StarLion kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Grölanti
  Route66
  Kanadan pohjoisosat
  Etelä- Amerikka (nazca)
  Lappi en ole käynyt :oops:

  EsaJii kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sitä ruut 66 ne suomalaiset hokee aina, ihan samaa moottoritietä kuin kaikki. Tosin sen voi ajaa mihin aikaan vuodessa tahansa. Vuorten yli on hankalampi talvella. Lentää Chicagoon ja ajaa puolet maata, Viime keväänä majoitettiin yks porukka ja Jakekin meni tästä läpi mutta ei ehtinyt kaffille.

  Markkutapio kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sitä ruut 66 ne suomalaiset hokee aina, ihan samaa moottoritietä kuin kaikki...


  Wiki kertoo että Route 66 lakkautettiin -85 ja nyt vanhoja maisemapätkiä on merkattu nimellä "Historic Route 66".

  StarLion kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sitä ruut 66 ne suomalaiset hokee aina, ihan samaa moottoritietä kuin kaikki...


  Wiki kertoo että Route 66 lakkautettiin -85 ja nyt vanhoja maisemapätkiä on merkattu nimellä "Historic Route 66".


  Ihan sama mikä se on! Ite halusin ajaa floridasta kaliforniaan! Siitä vaan suoraan teksasin kautta :lol: