Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Tietosuojavaltuutetun päätöksiä keskustelupalstoista

jusu kirjoitti noin 21 vuotta sitten (22 kommenttia)
Laitanpa tähän pari linkkiä koskien otsikon aihetta.

Linnki tiivistettyyn.http://www.staropenoffice.com/forum/index.php?board=2;action=display;threadid=152

Ja koko henkilötietolaki.
http://www.om.fi/1073.htm


Että boardien elämä ei tulisi liian yksinkertaiseksi.:(


+/- saldo : 0 |

  Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, tuostahan on keskusteltu jo pitkään monella taholla että missä vaiheessa voidaan käyttäjien rekisteröitymistä pitää henkilörekisterinä. Mitään selkeää linjausta tuohon ei ole oikein löytynyt, mutta Palasokerin osalta on todettava että kun rekisteröitymisen edellytyksenä on ainoastaan sähköpostiosoitteen ilmoittaminen (muita tietoja toki saa ilmoittaa, pitäisiköhän moinen ominaisuus poistaa... :)), en tiedä kehtaisiko tuota henkilörekisteriksi kutsua. Ensimmäisen kerran törmäsin nähin henkilörekisterilakivirityksiin muutama vuosi sitten kun yritettiin saada yhdistykselle jäsenrekisteriä ajantasalle. Lopputuloksena todettiin että a) viranomaiset eivät tunne tuota lakia niin että osaisivat rekisterinpitäjiä tuossa opastaa, b) harrastelijavoimin pyöritettävän yhdistyksen jäsenistöstä ei löydy sellaista jamppaa, joka alkaisi vapaaehtoisesti moista rekisteriä hoivaamaan ja c) yhdistys toimii edelleen ilman parempaa tietoa ketkä ovat jäseniä ja ketkä eivät.

  Tilanne menee mielenkiintoiseksi kun tulevaisuudessa langetetaan valvontavastuu julkaistavan sisällön osalta palvelun ylläpitäjille, tuolloin alkaa olemaan konsepti ihan mielenkiintoinen tällaisen harrastelijavoimin ylläpidetyn ilmaispalvelun suhteen. Menee varmaan pensselit santaan... :P

  jusu kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jep, tossa postauksessa olikin ideana toi lain "sekavuus" kun ei ole tarkkoja peli sääntöjä etenkin siinä tapauksessa jos alettaisiin vaikka viranomaisten taholta soveltamaan.

  Palvelusisällön valvonnastahan on kanssa peistä väännetty ja mä haluan nähdä kuka jotain todella isoja ja suosittuja sivustoja käy valvomaan jokaisen viestin ja tekstin läpi.:P

  Jake kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tällä saralla tullaan näkemään varmasti monia vähintäänkin huvittavia episodeja:

  http://sektori.com/uutiset/3995/poliisi


  Janus kirjoitti noin 21 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://www.helsinginsanomat.fi/arkisto/juttu.asp?id=20021215KO5

  Jake kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Huh huh, näitähän riittää:

  http://digitoday.fi/digi98fi.nsf/pub/md20030103174529_kni_40602883


  Kohta ei kyllä uskalla tarjota minkäänlaisia palveluita kenellekään...

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0


  "Tietokirjailija Petteri Järvisen mukaan internet vie huomion todellisesta ongelmasta. "Vain mielenterveydeltään pahasti häiriintynyt voi haluta räjäyttää pommin ostoskeskuksessa", hän sanoo. "Ei netti ole syypää, mutta se voi laukaista ihmisessä tällaisen mekanismin", Itälä toteaa."

  Itälä pitäisi kieltää, koska Itälän näkeminen voi laukaista ihmisessä mekanismin, joka johtaa haluun tuhota idiootit.

  k.p.tikka-ri kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuostapa tulikin mieleeni psykiatrin kommentti Leo Suomelan romaanissa Elovalkeat: Psykiatri kertoi joskus keränneensä sairaalassa (Pohjanmaalla...) listaa siitä, mitä ihmiset pitivät syntinä. Lopputulos oli, että lähes kaikkea muuta, paitsi pissimistä.......
  Et siitä, kieltämään!:cool:

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Suomen johtavan Lusifeerisen saitin webMasterina saanen tarjota tässä omaa näkökantaani. Raakuus ei häviä sensuroimalla Internettiä, koska tavallisesti pahuuden takana on se tosiseikka, että yksilöllä on HELWETINMOINEN NÄLKÄ ja KANANMUNAT OVAT LOPPU JÄÄKAAPISTA!

  http://www.karkkainen.org/unholypaganwoods/grotesque/3.htm

  Kcrimso kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hieno kuva! Onko nuo kaikki kuvat sinun tekemiä? Ei kai ainakaan alusta alkaen.

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo ei, kollaaseja ne on pääasiassa, eli anatomian oppikirjoista ja vanhoista luonontieteellisistä kirjoista on skannattu kuvia ja sitten pyöritetty niitä eri ohjelmissa, Photoshopissa Ja Kaleider-softassa, joka tekee kaleidoskooppikuvia. Olen aina huono ja laiska piirtämään.

  Kcrimso kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Piirtäminen vie niin pirusti aikaa. Ainakin jos haluaa saada aikaan kunnollista jälkeä. Onko sinulla sellaista piirtokynää (kai niille oli joku oikea nimityskin, mutta ei tule nyt mieleen) tietokoneelle? On pitänyt jo pitkään sellainen hommata, mutta kun noita rahareikiä aina riittää muutenkin.

  Doc.B.D kirjoitti noin 20 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei ole tullut hankittua, luulen että sellaisella piirtäminen on vielä hitaampaa kuin kynällä. Digitointipöydäksi minä noita ennen sanon, mutta piirtopöytä taitaa olla nykyinen termi. Wacomit ei ole kovin kalliita:
  http://www.pcsuperstore.fi/kategoria.html?category_id=8_3

  Jotkut tekee noilla kyllä hienoa jälkeä..  Yeti kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Yeti: Mä kyllä kavahdan Googlea siinä mielessä, että Youtube ja Googlehaut ne jo tallentaa. saa riittää..

  Jake: onks sun hauissa jotain salattavaa? ne on kuitenkin kiinnostuneita just susta...

  Tiedonkeruuta pitää vastustaa jo ihan periaatteesta. Jos Google ilmoittaisi avoimesti, että se harrastaa tiedonkeruuta, niin ei siinä mitään, mutta kun se tehdään sillein hieman salamyhkäisesti. Tulevaisuudessa noilla tiedoilla varmaan käydään kauppaa ja netissä surffaillessa alkaa "täsmämainonta" jne. Ajatuksena tuollainen hieman häiritsee. Kai siellä Googlen päämajassa ja NSA:lla on jokaisesta kansio, mihin tallentuu jokainen nettiin kirjoitettu kirjoitus, tiedonhaku ja sivusto millä vierailee. Ihmisestä saa aika tarkan kuvan nettihistoriaa kartottamalla. Voin kuvitella, että 10 vuoden päästä tietokoneohjelmat osaavat tehdä ihmisestä tarkan profiilin, siihenastisesta nettihistoriasta. Noh, en mä nyt yöunia menetä, enkä varmaan ole kovin kiinnostava persoona, minulla on vain vilkas mielikuvitus ja kärsin lievästä vainoharhaisuudesta.

  Varmaan tämä systeemi tulee myös Suomeen.

  Every phone call, email and internet click stored by 'state spying' databases

  linkki

  All telecoms companies and internet service providers will be required by law to keep a record of every customer's personal communications, showing who they are contacting, when, where and which websites they are visiting. [....] They will not require the permission of a judge or a magistrate to access the information, but simply the authorisation of a senior police officer or the equivalent of a deputy head of department at a local authority.
  No en nyt aivan tosissani ole, mutta kummiskin.

  Kcrimso kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Yeti: Mä kyllä kavahdan Googlea siinä mielessä, että Youtube ja Googlehaut ne jo tallentaa. saa riittää..

  Jake: onks sun hauissa jotain salattavaa? ne on kuitenkin kiinnostuneita just susta...

  Tiedonkeruuta pitää vastustaa jo ihan periaatteesta. Jos Google ilmoittaisi avoimesti, että se harrastaa tiedonkeruuta, niin ei siinä mitään, mutta kun se tehdään sillein hieman salamyhkäisesti. Tulevaisuudessa noilla tiedoilla varmaan käydään kauppaa ja netissä surffaillessa alkaa "täsmämainonta" jne.


  Kyllähän toi täsmämainonta on ollut käytössä jo vaikka kuinka pitkään. Googlesssa käytetyn hakusanan mukaan oikeaan reunaan ilmestyy asiaan liittyviä mainoksia. Eri uutissaiteilla on Googlen tekstimainoksia johon valikoituu mainoksia ympärillä olevan sisällön mukaan ym. Eikä Googlen tiedonkeruuta mielestäni mitenkään ole salailtu.

  Jake kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En ehtinyt tähän ajallaan naputtelemaan vastausta, mutta kaivetaanpa aihe taas esiin; vapaaehtoista tiedonkeruuta ja ehdotonta ei pidä sekoittaa keskenään. Googlen käyttö on tietääkseni kaikille vapaaehtoista, he tiedottavat suht avoimesti mitä käyttäjistä kerätyllä tiedolla tehdään ja kerätyllä tiedolla houkutellaan mainostajia täsmämainontaan (eli ettei firmojen tarvitsisi tuhlata markkinointirahaa kohinaan) ja täten tarjoamaan kuluttajille sellaisia mainoksia että niistä olisi tälle jotain hyötyä. Antaessasi itsestäsi tietoja Googlelle (ja muille vastaavanlaista toimintaa harjoittaville) saat vastineeksi valintasi mukaan näennäisesti ilmaisia palveluja. Tai voit jättää käyttämättä ja ohjelmoida oman hakukoneen joka taatusti tarjoaa vastaavat palvelut.

  Huomattavasti pelottavampi suuntaus on lainsäätäjien ja poliitikkojen pyrkimykset pakottaa teleoperaattorit sekä verkko- ja palveluylläpitäjät keräämään kaikista käyttäjistä tietoja halusivat nämä sitä itse tai eivät. Tätä perustellaan yleensä rikollisuuden/terrorismin vastaisilla pyrkimyksillä, mutta jos puhutaan ebay-huijauksia vakavammista verkkorikoksista, taitavat nämä tekijät jo osata jälkiensä peittelyn niin ettei tuolle tiedonkeruulle ole muuta perustetta kuin että se voidaan laajentaa tarvittaessa vaikka internet-veroksi. Tai mitä nyt sitten keksitäänkään kansalaisten kiusaamiseksi.

  PeterBird kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Suosikkilaki taas pöydällä, kyllä ne jossain vaiheessa saa tuon muilutettua läpi, onhan se ennenkuulumatonta että yksilön pitäisi itse olla vastuussa tekemisistään, pakkohan se vastuu on saada ulkoistettua johonkin (vaikka sitten julkaisutoiminnan harrastajille).

  http://www.tietokone.fi/uutiset/nettikeskusteluiden_yllapitajille_harkitaan_rikosvastuuta

  Muokattu 04.10.2010 17:49 by PeterBird.

  Astro kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mitä toi "uusi laki voisi määrätä, että keskustelupalstan pitäjän on puututtava laittomuuksiin moderoimalla viestejä etu- tai jälkikäteen" tarkoittaa? Siis toi etukäteen? Vaaditaanko moderoijalta siis selvänäkijän tai aikamatkaajan kykyjä?

  Jake kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ehkä tuossa on haettu sitä että viestien pitää mennä ensin moderointijonoon ja sitten vasta hyväksynnän jälkeen julkaistua, mutta onpahan taas sen verran utopistisia ehtoja että voi olla tuosta selvännäkemisestäkin kyse.

  Markkutapio kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pystyykö tällaisiin verkkosivuihin liittämään suodatinta, niinkuin sähköpostiohjelmissakin on?
  Valtio toimittaisi sitten sanat joita ei saa esiintyä keskusteluissa ja suodatin ilmottelisi kirjoittajalle jo kirjoitusvaiheessa "Vaihda sana"... ja kirjoittelija sitten kirjoittaa toisen sanan tai aiotun sanan pienellä kirjoitusvirheellä. Pystyyhän tällaisen suodattimen asentamaan, pystyyhän?


  Markkutapio kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=44770:rasismirikosesitys-keskustelua-ei-rajoiteta-mutta-sen-sisaelloellae-on-rajansa-&catid=8:kotimaa-paeaeuutinen-&Itemid=31
  "Tyypillinen rangaistava menettely olisi sellaisen tiedon, mielipiteen tai muun viestin levittäminen, joissa ryhmään kohdistuvaa väkivaltaa tai syrjintää pidetään hyväksyttävänä tai toivottavana tai ihmisiä verrataan eläimiin tai yleistäen väitetään heitä rikollisiksi tai esitetään alempiarvoisiksi."

  Siis sokrussakaan ei saisi esittää mielipiteitään enää vapaasti.

  Jake kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ensin se pihvi tästä kommentista että jää etusivulle: voin vakuuttaa että kun viimein jonain päivänä saavat tuon lakinsa läpi, mikä tekee verkkoyhteisöjen ylläpitäjistä vastuullisia siitä, mitä kaikenkarvaiset pipopäät palvelussa kirjoittelevat, Palasokeri.com sulkee ovensa välittömästi.

  Tämä on tätä samaa mielipiteen rajoittamisen perässä juoksemista, tuntuu että tietyissä politiikan piireissä jaksetaan vahvasti olla sitä mieltä, että kansalaiset eivät osaa ajatella heidän tavallaan. Tämän samaisen lakimuutoksen edelliset kerrat kun ovat karahtaneet kiville niin tähän lakialoitteeseen on lisätty lisää abstraktiota ettei valmisteluvaiheessa herätä liikaa huomiota ja asettamisen jälkeen voidaan syytellä ja tuomita jouhevasti tulkiten lakia juuri niinkuin sopivimmalta tuntuu.

  Tälläkin hetkellä on voimassa lainsäädäntö, mikä mahdollistaa rikolliseen kirjoitteluun (rasismi, kunnianloukkaus jne.) puuttumisen ja ylläpitäjänä voisin hyväksyä velvoitteen tallentaa käyttäjien ip-osoitteet (suht normaali toimenpide häiriköidenkin varalta) ja hyväksyisin vielä velvoitteen luovuttaa ko. tiedon viranomaisille oikeuden päätöksellä, mutta en hyväksy sitä, että tällaista harrastustoimintaa pyörittäessään joutuisi vastaamaan kollektiivisesti koko yhteisön kirjoittelusta palvelussa. Käytännössähän tämä tarkoittaa sitä että joko a) idiootit saavat "vapauduit vastuusta" kortin tai b) häiriköt saisivat ylläpidon kuseen muutamalla täsmäviestillä. Kuulostaapa vitun oikeudenmukaiselta.

  Jotenkin vaikea skenaario ymmärtää että vihreä oikeusministeri on etunenässä huutamassa vapauksien suitsemisen puolesta, muuten lakia valmistelleiden virkamiesten/poliitikoiden lista ei yllätä. Kannattaa tulevissa vaaleissa perehtyä oman ehdokkaansa ymmärrykseen elämästä informaatioyhteiskunnassa, tuntuu että harvalla on edes alkeellista kykyä ymmärtää tai käsitellä sitä.

  Vähän parempi juttu aiheesta:

  http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/12/rasismi-_ja_viharikosten_rangaistuspykaliin_tiukennuksia_2225116.html

  Muokattu 17.12.2010 09:49 by Jake.

  Markkutapio kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0

  Joo, tuota juttua minäkin etsin kun kuulin uutisista. Ei vaan heti löytynyt.

  PeterBird kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Esimerkki miten tämä valtion kontrolli äärimmilleen vietynä internetissä toimii kun mielipiteet ovat vääriä:

  http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2011/01/1263678/egyptissa-mielenosoituksia-hillitaan-verkkoyhteyksien-hairinnalla

  Verkkoyhteyksissä tosiaan saattaa olla katkoksia, koska koko Egypti on eristetty internetistä (yhtä operaattoria lukuunottamatta):

  http://www.renesys.com/blog/2011/01/egypt-leaves-the-internet.shtml

  Muokattu 28.01.2011 08:26 by PeterBird.