Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Remontit

Markkutapio kirjoitti noin 14 vuotta sitten (4 kommenttia)
http://www.taloussanomat.fi/asuminen/2010/09/27/remonttivalvonnasta-tuli-rahakone-isannoitsijoille/201013122/139


Tässä pitää nyt vaan pitää terve maalaisjärki mukana ja olla ilmoittamatta pikkuremonteista mitään. Eikä varsinkaan kannata ilmoittaa joistakin pesukoneiden tai liesien uusimisesta, kun ne ei taloyhtiölle kuulu milläänlailla.


+/- saldo : 0 |

    PeterBird kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Vaikea keksiä että mitä tällä lakimuutoksella yritettiin parantaa (muuta kuin isännöintifirmojen kassavirtaa), todennäköisesti tästä seuraa vaan kiivaampia oikeustaisteluja tulevaisuudessa kun etsitään remontteihin vastuullista, isännöintifirma voi sitten laskuttamastaan pöytälaatikkohyväksynnästä luistella eroon pistämällä putkan konkurssiin ja seuraavana päivänä jatkaa toimintaa toisella nimellä.

    Käsittääkseni vanhassa mallissa oli huomattavan selkeä vastuun jako, taloyhtiö vastasi rakenteisesta ja kosteissa tiloissa vesieristykseen asti, tämän saattoi sitten kesken remontin joku käydä vilkaisemassa että kantaviin rakenteisiin ei ole koskettu ja vesieristeet on vedetty. Loput osakkeenhaltijan vastuulla, osakkeen myymisenkin jälkeen (en nyt muista vuosia, oliko viisi).

    Pääasia vissiin tässäkin että rivikansalaisen asemaa heikennetään ja aktiiviset lobbarit kahmivat massit.

    Markkutapio kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Heh, otsakekin oli näköjään mennyt remonttiin... mutta asiaan..

    Nyt tässä vaiheessa varsinkin suurimmat isännöintitoimistot ovat hinnoitelleet valvonnan ökysuureksi. Tämä kuitenkin tulee korjaantumaan kun taloyhtiöt alkavat kilpailuttaa isännöintejään.


    PeterBird kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Nin jos alkavat, lähipiiristä kohtuullisella otannalla sanoisin että taloyhtiöiden hallituksissa ollaan sen verran pihalla jokseenkin kaikesta että isännöitsijöiden kilpailuttaminen tuskin on asialistalla ensimmäisenä tai edes toisena.

    Markkutapio kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Päinvastoin, hallituksissa ollaan herkkiä vaihtamaan isännöitsijää jos tulee vaan jotain eripuraisuutta. Ja tämä valvontamaksu on omiaan aiheuttamaan sitä eripuraisuutta.