Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Kehdosta hautaan.

vaskela kirjoitti noin 12 vuotta sitten (5 kommenttia)
Ruoskaa loppuun asti.

SAK/eduskuntavaalit 2007 ohjelma sivu 11 Työikäinen väestö 15-74 vuotiaat. Eduskuntavaali ehdokkaille 2007 kerrottiin sairaseläkkeellä olevien kuntoutusohjelmasta ja uudelleen koulutuksesta takaisin työelämään. Kaaviosta saisi sellaisen kuvan, että eläkeikärajaa ollaan nostamassa 65:stä ikävuodesta 75 ikävuoteen? Sivu 7 kerrotaan 2010 työikäisten 20-64 vuotiaan määrän laskevan huomattavasti ja eläkeläisten yli 65 vuotiaan nousevan huomattavasti.

Työssä jaksaminen eläkeikään asti eli 65 ikävuoteen ruumiillisessa työssä on epätodennäköistä. Kevyemmissä korkeasti koulutetuissa ammateissa eläkeikä 65 toteutuu helpommin. Tomi Strengell on tehnyt fysioterapian Pro gradu-tutkielman Jyväskylän yliopistossa keväällä 2004. Lainaus tutkimuksesta: ” 20-30 ikävuoden jälkeen ihmisen aerobinen suorituskyky laskee prosenttiyksikön vuodessa. Tämä tarkoittaa sitä, että 50-55 vuoden iässä suorituskyky olisi laskenut 11,2 MET- yksiköstä 9,5-10 MET- yksikköön. Johtuen koehenkilöiden aerobisen suorituskyvyn melko suuresta vaihtelusta, saattaa työssä kuormittuminen nousta tai tulla nousemaan iän myötä liian korkeaksi 40-50 %:lla mitatuista henkilöistä.” Eli työkyky lähtee melkoisen jyrkkään laskuun ja vain harva selviää eläkeikään asti ruumiillisessa työssä.

Osa-aika eläkkeelle siirtymistä on kiristetty ja eläkeikää on jo nostettu. Yrityksissä on enää harvoin tarjota kevyempää työtä ikääntyville työntekijöille, vaan samassa työpisteessä jatketaan, niin kauan kunnes fysiikka pettää ja sairaseläke alkaa. Vanhemmille työntekijöille olisi tarjottava kevyempiä töitä ja mitoitettava työn rasittavuus vastaamaan korkeampaa ikää. Muita keinoja työvoimapulaan on koululaisten nopeampi valmistuminen koulusta töihin. 15 000 opiskelijaa viettää välivuotta = 15 000 henkilötyövuotta. 10 000 opiskelijaa valmistuu 2 vuotta aikaisemmin = 20 000 henkilötyövuotta.

http://www.sak.fi/palvelut.shtml/01?229#Eduskuntavaalit
2007
(löytyykö hakkeria linkki poistettiin 5.2007)


Jyrki Vaskela
Itsenäisyyspuolueen Uudenmaan piirin pj.
Vantaa
http://www.saunalahti.fi/jvask

ps. lähtekää ehdokkaaksi 2011 vaaleihin?

+/- saldo : 0 |

  JiiPee kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 1
  Jonkunhan ne on valtionhallinnon ja paisuneen julkisen sektorin palkat maksettava. Jonkun on maksettavat myös kaupungin vuokrataloissa asuvien 30-40-vuotiaiden "eläkeläisten" ja pakolaisten elämä.

  Mistä ne fyrkat muuten otetaan, kuin siltä pienenevältä työssä käyvien joukolta? "Keskiluokka kyykkyyn" on ollut teemana jo vuosikymmeniä.

  Markkutapio kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mistä ne fyrkat muuten otetaan, kuin siltä pienenevältä työssä käyvien joukolta?

  Minulla kyllä on ratkaisu asiaan... taidankin lähteä ehdokkaaksi. Laittaisin rahapajan kolmessa vuorossa ja seitsemän päivää viikossa tekemään lisää rahaa. Hitlerkin tämän aikoinaan tajusi, mutta pöljyyttään teki väärän maan rahaa... puntia, ja nekin vei heti ulkomaille.

  Jake kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hitler mainittu jo toisessa kommentissa, aika lyhyeksi jäi tämä debatti.

  Markkutapio kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jake @ 08.01.2011 21:58 : Hitler mainittu jo toisessa kommentissa

  Mutta ei vielä joka toisessa. Jäämmekin jännityksellä odottamaan ketä mainitaan jatkokommenteissa.

  vaskela kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minulla kyllä on ratkaisu asiaan... taidankin lähteä ehdokkaaksi.

  Jep, mukaan vaan. Kai sitä itseensä voi luottaa...jos minun kohdalla empii?