Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Kiina Arvostelee Suomea

EsaJii kirjoitti noin 10 vuotta sitten (10 kommenttia)
Hesari:
Kiinan mielestä Suomi ei ole kohdellut saamelaisia hyvin.
Kiina syytti Pekingissä EU:n ja Kiinan ihmisoikeustapaamisessa torstaina Suomea saamen kielen kuolemasta, uutisoi Helsingin Sanomat lauantaina.

Lehden mukaan Kiina arvosteli unionia mm. saamelaisten ja romanien huonosta kohtelusta. Saamelaisten kohdalla Kiina syytti nimeltä mainiten Suomea ja Ruotsia.

Kiinalle vastattiin, että Suomi ja Ruotsi ovat tehneet kaikkensa vähemmistöjen kunnioittamiseksi.

Saamelaisia asuu Suomen ja Ruotsin lisäksi Norjassa ja Venäjällä. Suomessa heitä on noin 9000.

Kiina arvosteli EU:ta myös työttömyydestä, rasistisesta väkivallasta ja muukalaisvihamielisyydestä.

Kyl se on hauska kun kaikki on sman värisiä ja kohdellaan kuin eläimiä. Mutta eikö Kiinassa ole vähemmistöjä, ainakin kieliä?

+/- saldo : 0 |

  Doc.B.D kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kiitos päivän nauruista. Ei jaksa kirjoittaa edes koko lauseita, avainsanat riittää: Tiibet, Falun Gong, kristittyjen vainot..

  JiiPee kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Lukeeko muka kukaan alle 60-vuotias, ei-dementoitunut henkilö Helsingin Sanomia, eli tuttavallisemmin "Pravdaa" tai "Hyysäriä"?

  Uuden Suomen verkkolehti on riippumattomin sanomalehti Suomessa. Herlinin aivopierut ja toimittajien pääkirjoitukset eivät sinänsä kiinnosta, mutta ainakin sillä lehdellä on varaa olla pyllistämättä mihinkään suuntaan. "Puheenvuoro"-osasto on suorastaan loistava. http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/


  Markkutapio kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  EsaJii @ 18.06.2011 14:44
  Kiinan mielestä Suomi ei ole kohdellut saamelaisia hyvin.
  Kiina syytti Pekingissä EU:n ja Kiinan ihmisoikeustapaamisessa torstaina Suomea saamen kielen kuolemasta, uutisoi Helsingin Sanomat lauantaina.

  Eihän tuo väite nyt ihan p...stä ole... useampikymmen vuosi sitten vielä saamea puhuvat pyrittiin sijoittamaan suomenkielisiin kouluihin ja kouluissa kiellettiin puhumasta saamea.
  Toki on jo tajuttu tämäkin kulttuuriarvo ja saamelaisilla on oikeus saada opetusta äidinkielellään.

  Doc.B.D kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eihän tuo väite nyt ihan p...stä ole...

  No joo, mutta kiinalaisilta taitaa vähän puuttua suhteellisuudentajua, ei täällä ole saamelaisten päälle ajeltu panssarivaunulla. Vähän sama kun puliukko tulee haukkumaan juopoksi. Tai jospa sanon suoraan; (apuva, rasismia!) tunnen vähän kiinalaisia kauppamiehiä, ja kyseessä on perkeleenmoinen länsimaisen ihmisen ylenkatsominen, ja objektiivisesti ottaen aliarviointi. Kiinalainen itseylpeys on ihan omaa luokkaansa, ja länsimaalaiset kuvittelevat sen olevan pelkkää itsetietoisuutta maan ns. loistavasta kulttuurihistoriasta. Toisaalta kun ottaa huomioon, millaista terroria Kiinaan nähden sellainen kääpiövaltio kuin Japani on pystynyt harrastamaan mantereella aikoinaan, koko itseylpeys on todella heikolla pohjalla.

  Doc.B.D kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sitä en vaan ymmärrä, miksi Herlin antaa kommareiden pitää blogejaan Uuden Suomen sivuilla. Yksikin muija kirjoitti, että suomalaisten työläisten pitäisi tunnustaa Stalinin työn arvo. No kiitti vaan, näin jälkikäteen.

  JiiPee kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sehän siinä US:n "puheenvuoro"-osiossa niin hyvää onkin. Sana on täysin vapaa, eikä mitään suodateta viherkommunistien tai Bilderberg-seulan läpi jumalan sanana... eikä pyritä millään "lehden virallisella linjalla" muokkaamaan kenenkään mielipiteitä.

  Siellä on vaikka kuinka paljon paskaa (niinkuin mainitsit) mutta myös hyviä juttuja. Jos kirjoitat paskaa, niin palautetta tulee välittömästi.

  Lue huviksesi Päivi Lipposen ja Liisa Jaakonsaaren blogeja. Tai erityisesti niitä vastauksia. Hauskaa kamaa. Erityisesti Lipposen blogeista saa takuuvarmat naurut. Molemmat ovat täysin todellisuudesta vieraantuneita täti-ihmisiä.
  http://lipponen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/


  Muokattu 19.06.2011 06:43 by JiiPee.

  Hezzu kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  JiiPee @ 18.06.2011 20:06 : "Lukeeko muka kukaan alle 60-vuotias, ei-dementoitunut henkilö Helsingin Sanomia, eli tuttavallisemmin "Pravdaa" tai "Hyysäriä"?"

  Eikös nuo ole lähinnä hompanssien käyttämiä nimityksiä?

  Muokattu 19.06.2011 09:27 by Hezzu.

  Doc.B.D kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  JiiPee @ 19.06 Lue huviksesi Päivi Lipposen ja Liisa Jaakonsaaren blogeja.
  No olen vähän lukenutkin, mutta ei pysty, niinku, liian hapokasta. Sukulainen on töissä valtioneuvostossa ja olisi hauska kertoa juttuja siitä miten tämä henkilö kuvittelee olevansa joku kuninkaalinen tai ehkä paremminnkin rouva Ceauescu II, mutta kun Jake kait on vastuussa siitä mitä täällä julkaistaan ja kaikesta saa nykyisin syytteen niin pakko pitää pää kiinni. Mutta sanotaan vaikka niin, että kyllä minä ymmärrän että jos on kiire, niin catering -puolen kokkia voidaan vaatia kotiin tekemään lapsille eväät tarhaan. Näin siis Ceauescuilla, eikun siis.. noh, olkoon, en muista.

  Muokattu 19.06.2011 09:44 by Doc.B.D.

  EsaJii kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  On aika vähällä ne lehtien lukemiset, muutama sarjakuva hesarista. Fingerpori ainakin. Vilkaisu tänne riittää uutisiksi http://www.mtv3.fi/uutiset/