Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Roskaaminen kalliiksi

Markkutapio kirjoitti noin 13 vuotta sitten (6 kommenttia)
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011062213935534_ul.shtml

Ruotsissa voi pian saada isot sakot roskaamisesta. Milloin Suomi seuraa perässä? Olisi kyllä tarpeen kun seuraa kaduille ja tienvarsille heitettyjen mäyräkoirapahvien määrää. Ja varsinkin nyt juhannuksena sakkotuloilla saataisiin kuntien ja valtion kassat tasapainoon, jos ei sitten jo voiton puolelle.

+/- saldo : 0 |

  Kcrimso kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Isot sakot roskaamisesta olisi asiaa vaan kukapa moista asiaa ehtii valvomaan. Ongelmana on usein se että roskiksia on liian vähän ja niitä ei myöskään tyhjennetä tarpeeksi usein.

  JiiPee kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 1
  Kcrimso on oikeassa: se olisi taas yksi laki, jota olisi mahdotonta valvoa.

  Sellaisten lakien säätäminen, mitä kukaan ei kuitenkaan tule noudattamaan, on järjenvastaista. Se vain heikentää yleistä lainkuuliaisuutta. Samaa sarjaa joidenkin Helsingin nopeusrajoitusten kanssa. Jos joku esim. Mechelininkadulla ajaa oikeasti 40 km/h, sitähän epäillään heti rattijuopoksi.

  Suomessa aina kuvitellaan, että kaikki ongelmat vaan yhtäkkiä "katoavat" jonnekin sillä, että säädetään viranomaisten toimesta joku kielto tai määräys. Ehkä Brezhnevin ajan Suomessa homma vielä toimi, mutta ei enää.


  Markkutapio kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Valvominen tapahtuu tietysti yleisesti poliisin partiokierroksilla. Satunnaisesti roskaajia jää sakotettavaksi. Parkkipirkoillekin voisi ehkä antaa oikeuden sakottaa roskaajia. Sakkojen sijaan tietysti voisi käyttää yhdyskuntapalveluna roskien keräämistä.

  Vielä vähemmän ne ongelmat katoavat jos niihin ei puututa. Olipa sitten puuttuminen asiaan kielto tai asennekasvatus.

  JiiPee kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Roskaaminen on ikävää ja tyhmää, mutta mun mielestäni paljon suurempi ongelma Suomessa on liberaali suhtautuminen vakavaan rikollisuuteen. Tämä näkyy oikeuslaitoksen toiminnassa.

  Johonkin niitä poliisin resursseja on pakko suunnata, ja mun mielestäni roskaaminen ei ole siellä kärkipäässä.


  Markkutapio kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Just, just... ja toisaalta olisihan tuosta haittaakin kun murtomiehet ja murhaajat oppisivat siisteiksi eivätkä enää jättäisi jälkiä rikospaikalle. Ehkä ainoa hyöty olisi että poliitikot siistisivät puheitaan lopettaen paskanpuhumisen... ja minä sellaisen kirjoittamisen.

  Muokattu 24.06.2011 01:06 by Markkutapio.

  Doc.B.D kirjoitti noin 13 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://www.singapore-window.org/sw01/010306nz.htm

  Siinä vähän Singaporen mallia. Roskaat ja päädyt kerämään roskia. Toimii, Singaporea pidetään edelleen maailman puhtaimpana kaupunkina. Kyllä se pamppuvaltakin joskus toimii - tai siis aina, kröhöm.. :-D