Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Rush : Clockwork Angels

Kcrimso kirjoitti noin 12 vuotta sitten (23 kommenttia)
Oho, Rush teki hyvän levyn! :O

+/- saldo : 0 |

  PeeHoo kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 2
  Niin minustakin! Enpä olisi uskonut..

  Kcrimso kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 1
  Rush teki vihdoinkin ne kaksi asiaa jota olen pitkään toivonut; karsi sointiaan yksinkertaisemmaksi ja toisaalta taas monimutkaisti biisirakenteitaan. Clockwork Angelsilla ei pauhaa jatkuvasti päällekkäin lukuisia basso- ja kitararaitoja eikä Geddy-kuorot peitä (tai yritä) alleen hyvien melodisten ideoiden puutetta. Biisit eivät ole niin mekaanisen kertsi/pop-kaavan mukaisia kuin muutamalle aiemmalle levyllä vaan niissä on selvästi enemmän irroittelua ja seikkailevaa otetta. Ehkä konseptialbumin luonne pakotti bändin ajattelemaan levyä kokonaisuutena eikä niinkään tähtäämään yksittäisiin "täydellisiin" biiseihin mikä sitten johtaa helposti kaavamaiseen tylsyyteen.

  Itse levyn konseptiin ja sanoituksiin en ole juurikaan perehtynyt, mutta ainakaan sanoitukset eivät tunnu ärsyttäviltä kuten Peartilla aika usein. Soitto on tuttuun tyyliin laadukasta. Lifesonilta kuullaan viime aikaista enemmän kitarasooloja, Leen basso murisee miehekkäästi ja jouset muutamassa kappaleessa toimivat ihan mukavasti tuoden lisäväriä positiivisella tavalla aikaisempaa pelkistetympään trio-soundiin. Soundit ovat edelleen ehkä hieman liikaa kompressoidut, mutta eivät samalla tavalla häiritsevästi kuin kahdella edellisellä levyllä. Kaiken kaikkiaan hieno rokkaava levy kuusikymppisiltä äijiltä!

  retrou kirjoitti noin 12 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Soundit ovat edelleen ehkä hieman liikaa kompressoidut, mutta eivät samalla tavalla häiritsevästi kuin kahdella edellisellä levyllä.

  Ilmeisesti vinyyliversio on masteroitu paremmin. Tästä on DR Databasessa monia esimerkkejä. Luulen, että tällä levy-yhtiöt haluavat nostaa vinyylin profiilia pitääkseen fyysisen tuotteen paremmin hengissä.

  http://dr.loudness-war.info/index.php?search_artist=&search_album=clockwork+angels

  JiiPee kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hieno levy, jolla ei juuri yhtään heikkoa lenkkiä. Parhaina biiseinä erottuvat selkeästi Garden ja The Wreckers. Molemmat melodisia hitaita biisejä. Heti kun jouset tulivat mukaan voimakkaammin, bändi sai "oman soundinsa" ja melodiat takaisin. Rushin paras 2000-luvun levy heittämällä.
  http://www.youtube.com/watch?v=ClbE019cLNI


  Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mulle tää levy väljähtyi aika nopeasti alkuinnostuksen jälkeen. No ei toki huono ja ehdottomasti parempi kuin kaksi edellistä Rush-levyä. Ei vaan tee usein mieli kuunnella. Etenkään kokonaisuutena. Osasyynä varmaan jälleen kerran nuo soundit. Kumma juttu ettei Rushin kaliiberin bändi saa tuota asiaa kuntoon. No ukot lienevät jo puolikuuroja ja sitä myöten tyytyväisiä...

  OldfieldOlli kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 1
  Ostin tän levyalesta. Ei oikein sanonnut mitään ekalla kuuntelulla, mutta jotenkin vaan halusin kuunnella uudestaan. Ja sitten taas uudestaan ja uudestaan ja lopulta rupesi aukeamaan. Eli vallan mainio levyhän tämä on. Parhaita biisejä ovat nuo JiiPeen mainitsemat, mutta myös Caravan ja varsinkin BU2B ovat kovia. Yhtään huonoa biisiä en osaa nimetä. En ole kuullut läheskään kaikkia Rushin levyjä ja varsinkin alkupään tuotanto on oudompaa, lukuunottamatta Chronicles-kokoelman biisejä. Mutta kuulemistani levyistä tämä asettuu kärkikolmikkoon.

  JiiPee kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Isosta ja pahasta YouTubesta. 720HD:nä. Eli Dallasin Reunion Arenalla 2013 äänitetty keikkaDVD. Ekassa osiossa kieltämättä häiritsee Geddyn huonossa kunnossa oleva ääni. Kakkososio, missä on Clockwork Angels kokonaisuudessaan toimii loistavasti. Huippubiisejä toisensa perään.

  https://www.youtube.com/watch?v=kQvAaSx3SEg


  JiiPee kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kylläpäs tämä The Garden on upea. Top-10 Rush biisi. https://www.youtube.com/watch?v=1wztuqskio8


  OldfieldOlli kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tästä on vaivihkaa tullut mulle paras Rush-levy.Esimerkiksi ylistetty Moving Pictures ei ole koskaan auennut hyvistä hetkistään huolimatta. Mutta tämän tasaisen kokonaisuuden kruunaavat pahuksen koukuttava The Wreckers ja aivan älyttömän hieno The Garden. Ei yhtään huonoa biisiä. Kantsiskohan hommata tuo kiertue Blu-ray?

  JiiPee kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minun mielestäni Clockwork DVD on lievä pettymys. Ensinnäkin ohjaus on ärsyttävän hyppivä ja Geddy Leen ääni on todella huonossa kunnossa. Tuo Clockwork-osio on kyllä mukavaa katsottavaa kuitenkin. On tämä tosiaankin loistava albumi. Ja totta puhut. Moving Pictures on hieno levy, mutta ei mahdu edes omaan Rush top- vitoseeni.

  Time Machine on paljon parempi DVD, vaikka siinäkään Geddy Leen ääni ei ole entisensä. Hieno fiilis välittyy kuitenkin paremmin DVD:lle tuolla Clevelandin keikalla.


  Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Moving Pictures = Rushin toiseksi paras levy.
  Clockwork Angels = Rushin 11. paras levy.

  Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Edit. Tuplana pärähti. Viestien poistomahdollisuus ois hyödyllinen.

  Hezzu kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Viulut soittaa tii-taa tii-taa ja korvat huutaa halle-lujaa. Aika tuskaa kuulokkeilla kuunneltuna, volyymiä piti vääntää vielä pienemmälle kuin Snakesin kohalla. Vaihoin kajauttimiin... Biisit on ehkä parempia tai ainaki monipuolisempia ku Snakesilla tai Trailsilla, mutta ei ne silti erityisen hyviä ole. Huono tämäkin on. Oisivatpa oikeesti lopettaneet levyjen teon sillon 90-luvun lopussa.

  Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mun mielestä Clockwork Angels ei kuulosta yhtä pahalta kuin Snakes, mutta ei tämäkään hyvän kuuloinen levy ole. Harmi että noilla resursseilla homma onnistutaan kerta toisensa jälkeen ryssimään. Tai no... kai ne ukot saavat mitä tilaavat. Paska maku siis heillä. Taitavat itse kuunnella musiikkia vain autostereoilla.

  Hezzu kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Varmaan pitäis käyttää korvatulppia, että pystyis vähä isommalla kuunteleen näitä, nyt on pakko pistää volat aika pienelle ja mahdollisesti menettää sitten jotain oleellista, mutta ku ei näitä vaan pysty isolla kuunteleen, mieluummin kuulisin jotain muutakin vielä näitten jälkeen.

  JiiPee kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Top-5 Rush-biisi ikinä. Mahtava esitys ja videotaltiointi. Minusta tämä peittoaa studioversion mennen tullen. Täydellistä rock-musiikkia.  OldfieldOlli kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  On kyllä hyvä biisi. Onko tämä uudelta dvd-julkaisulta?

  JiiPee kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei. Tämä on Clockwork Angels-kiertueen DVD:ltä. American Airlines Center, November 28, 2012.


  R2-D2 kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vähintään Rushin Top-10:iin. Sijoille 5-6.

  Jukez kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Muutamia todella kovia biisejä. Kokonaisuutta en jaksa kuunnella...

  JiiPee kirjoitti noin 6 vuotta sitten+/- saldo : 0
  The Garden jäi sitten Rushin viimeiseksi kappaleeksi. Ei olisi oikeastaan voinut hienommin lopettaa.  Kcrimso kirjoitti noin 6 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo sentään vähän onnistuivat skarppaamaan kamalasta Snakes & Arrowsista.

  Jukez kirjoitti noin vuosi sitten+/- saldo : 0
  Levyn kax ekaa biisiä on äänitetty noin vuosi aikaisemmin, kuin muut...osasin lukea kansilehdykästä???? Jotenkin meno hieman laskee heti seuraavalla, siis levyn nimibiisillä. Kaksi parasta laitettu heti levyn alkuun, jotka lupaavat enemmän. kuin mitä jatko tuo tullessaan...harmitus.