Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Daft Punk : Random Access Memories

Kcrimso kirjoitti noin 11 vuotta sitten (13 kommenttia)
Aivan mahtava pop-levy. Todella korkeat tuotantoarvot, tarttuva hyväntuulinen ja genre-rajoja rikkova meininki. Hieman ylipitkä RAM on ja meno jossain määrin hyytyy loppua kohden. Tosin viimeisen biisin Omar Hakimin rummutus nostaa taas rimaa. Mistä tulikin mieleen että levyn ehdoton huippukohta on John "Jr" Robinsonin huikea rumpalointi Giorgio By Moroder kappaleen loppupuolella. Niin ja RAM todistaa jälleen että vocoderia ei voi käyttää liikaa :)

+/- saldo : 0 |

  Janus kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hyvät soundit tosiaan. Toivoa sopii, että menestyslevyllä olisi jotain vaikutusta nykykäytäntöihin liiallisen kompressoinnin ym. suhteen.

  Janus kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Giorgio by Moroder on levyn huippuhetki.

  Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Giorgio by Moroder on levyn huippuhetki.
  Instant Crush on ehkä kokonaisuutena suosikkibiisini tässä.

  JiiPee kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ihan kivaa kokeellista konemusaa. Tästä tulee paikoin tosiaan Giorgio Moroderin vanhat biisit, From Here To Eternityt, tms. mieleen. Lieneekö ollut albumin esikuvana? Lose Yourself to Dance ja Might to Get Lucky ovat kyllä aivan hirveää kamaa, suoraan MTV Awardseista 90-luvulta. :D

  Ei tällainen "taidepimputtelu" kyllä periaatteessa ole ollenkaan minun musaani, mutta on tässä kyllä muutama ihan kiinnostavakin hetki, eli voisi tälle kai joskus vielä muutaman lisäkuuntelun antaa.

  Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Konemusa on ehkä hieman hassu termi tämän yhteydessä kun levyn musiikki on lähes kokonaan käsinsoitettua.

  Pitää varmaan alkaa seuraamaan MTV Awardseja. En ole ikinä katsonut. Nuo mainitsemasi biisit kun ovat juuri niitä harvinaislaatuisia hyviä pop-biisejä (vaikka väität että en pidä mistään popista, totuus lienee että pidän vaan erilaisesta popista kuin sinä) joita liian harvoin tulee vastaan. Täytyy tosin myöntää että Get Lucky tökki jostain syystä aluksi, mutta olen sittemmin lämmennyt sille. Toki levyn "kokeellisempi" materiaali miellyttää enemmän.

  Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ja Jiipee kun sä tykkäät hekumoida suosikkialbumiesi myyntiluvuilla niin RAM on myynyt yli 4 miljoonaa kappaletta mikä on nykypäivänä aika pirun massiivinen määrä. Vaikka hyvä musiikki on hyvää musiikkia myytiin sitä neljä tai neljä miljoonaa kappaletta on RAMin menestys siitä iloinen asia että voin aina vedota siihen kun joku väittää että en jostain periaatteellisesta syystä muka pitäisi kaupallisesta musiikista... ;)

  JiiPee kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ai tykkään "hekumoida" myyntiluvuilla vai? No en ole kyllä tuollaistakaan ominaisuutta huomannut itsestäni. Enemmänkin olen mielestäni hämmästellyt joidenkin ei-suosikkiartistieni myyntilukuja.

  Joidenkin artistien kohdalla on tosin mielenkiintoista vertailla myyntiluvuilla heidän suosiotaan/sen puutetta Euroopassa ja USA:ssa, joissa on usein hämmästyttävän erilaiset bändit/artistit framilla. Ja joskus levymyynti ja konserttilippujen myynti eivät korreloi juuri mitenkään. Mutta joo... oli miten oli, on uskomattoman kova myyntimäärä nykyään tuollainen.

  Wikipedia kategorisoi Daft Punkin "Electronic Music"-viitteen alle. Eikös tuo ole vapaasti suomennettuna "konemusaa"?

  Ja älä nyt taas ota hernettä nenään, en dissannut levyä. Ei vaan ainakaan heti uponnut. Oli siellä hyvääkin - ja voihan nuo discohirveydet skipata seuraavalla kuuntelulla. ;)  Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Wikipedia kategorisoi Daft Punkin "Electronic Music"-viitteen alle. Eikös tuo ole vapaasti suomennettuna "konemusaa"?
  Ehkä tarkoittaa, mutta Daft Punk on siis irtautunut "konemusasta" aika vahvasti tällä uudella levyllä. Kyllä Yesinkin kohdalla varmaan lukee "progressive rock", mutta ei se sitä tarkoita että Open Your Eyesilla mitään tekemistä olisi progen kanssa. :)

  Enkä myöskään ole ottanut hernettä nenään. Mulle on sinänsä ihan sama dissaatko tätä tai jotain muuta levyä. Kunhan keskustelen täällä. Tämä on keskustelufoorumi.

  JiiPee kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mulle on sinänsä ihan sama dissaatko tätä tai jotain muuta levyä. Kunhan keskustelen täällä. Tämä on keskustelufoorumi.
  Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0  Hezzu kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0  Markkutapio kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0


  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Daft Punk upotti omia varojaan tämän levyn tekemiseen yli miljoona dollaria. Aikamoista. Etenkin kun nykyisin on tapana hekumoida miten levyjä voi tehdä lähes ilmaiseksi omissa olohuoneissa. Kyllä ne sitten siltä usein kuulostaakin...