Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Sundog : Insofar

Jammo kirjoitti noin 10 vuotta sitten (7 kommenttia)
Penguin Cafe Orchestra oli aikoinaan tiukka kombo, joka soitti nuotilleen mestarinsa Simon Jeffesin biisejä. Simon kuoli aivan liian nuorena aivokasvaimeen, ja bändi uinahti hetkeksi. 13 vuotta isänsä kuoleman jälkeen Arthur Jeffes pisti homman uudelleen pyörimään isänsä jalanjäljissä nimellä Penguin Cafe. Bändin debyytti on hienoa musiikkia täynnä, jopa isä-Jeffes varmaan nyökyttelisi päätään tyyliin "kaunista musiikkia, poika, vaan ei mitään uutta". Näin on. Arthur tekee Bachit eli hioo edeltäjänsä tyylin huippuunsa. Insofar on soinut jatkuvasti niin rutiinitöiden taustalla töissä kuin kotonakin. Levyn musiikki on kuin Philip Glassin Solo Piano olisi raskauttavien asianhaarojen vallitessa vaikuttanut pingviineihin. Tuskin tämä progea on, mutta se ei merkitse minulle mitään. 9


+/- saldo : 0 |

    Jammo kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Philip Glassin ystävien kannattaa tsekata Sundog. Musiikissa on paljolti samaa minimalista ajattelua kuin Glassilla, vaan toteutus on dynaamisempaa ja tietyllä tavalla kaavoista vapaampaa. Levyn nimi on ajatusleikki, sikäli kun sen oikein ymmärrän.

    Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Kuulostaa kyllä hyvältä. Ja tosiaan kuulostaa hieman kuin astetta rennommalta Philip Glassin musiikilta.

    Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tuskin tämä progea on, mutta se ei merkitse minulle mitään
    Outo kommentti. Tuskin tämä hiphoppiakaan on, mutta se ei merkitse minulle mitään. :D

    Jammo kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Ups, sanalla proge on korkea-arvoinen lataus. Väittämällä jotain hienoksi progeksi, saa enemmän kuulijoita kuin mainitsemalla musiikki hengelliseksi, tms. Hm, en nyt itsekään ymmärrä miten tämä liittyy käsiteltävään asiaan, mutta kai siinä jotain on kun se kerran tuli mieleen...

    Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Genrestä viis, miellyttävää musiikkia tämä on. Ihan koko kestonsa ajan levy ei kyllä onnistu pitämään otteesaan. Jää vähän taustamusiikiksi. Tää voisi toimia myös hyvin elokuvamusiikkina. Ja kyllähän tästä Glassin likäksi tulee myös Michael Nyman mieleen.

    Janus kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Lupaavalta vaikuttaa parin näytteen perusteella.

    Jammo kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Elokuvamusiikki tulee myös minulle monesti mieleen, sen verran visuaalisia biisit ovat. Ja taustamusiikkina jonkin muun touhun yhteydessä itse tätä enimmäkseen käytän, hyi häpeän toki.