Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Arzachel : s/t

Jammo kirjoitti noin 6 vuotta sitten (8 kommenttia)
Steve Hillagen nuoruudentyössä on iän vähäisyydestä (21 v). johtuvaa raikkautta. Simeon Sasparellan nimen taakse piiloutuva Hillage heittää eritoten levyn päättävässä magnum opuksessa Metempsychosis herkullisia kitaraulvahduksia eikä Simon Lee (Dave Stewart) jää koskettimissa yhtään jälkeen. Pinkkareitten Piper on kyllä ollut pojilla esikuvana, siitä ei pääse mihinkään. Silti tämä on korviailahduttavaa kuultavaa, oikeaa psykojamia, namia!

+/- saldo : 0 |

  Kcrimso kirjoitti noin 6 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Miten vertaisit tätä Hillagen toiseen varhaistyöhön eli Khaniin? Khan ei ole minua paljon sykähdyttänyt vaikkei varsinaisesti huono levy olekaan.

  Jammo kirjoitti noin 6 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Khan on hivenen hienostuneempaa musiikkia, jos tätä termiä voi HIllagen kohdalla käyttää. Samalla jokin määrittelemätön tylsyttävä elementti alkaa tulla musiikkiin mukaan. Fish Rising on jo aivan liian HIllagateemista. Tai sitten olen liikaa kuunnellut tietyn kauden Hillagea, ja tylsistynyt hänen musiikillisiin maneereihinsa. Jonkin sortin psykedeliajanoon voisi tätä Arzachel-levyä suositella.

  Kcrimso kirjoitti noin 6 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Fish Risingista tykkään. Ei kovin usein tule silti kuunneltua.

  Jammo kirjoitti noin 6 vuotta sitten+/- saldo : 1
  Mieliala, vuodenaika tai jokin muu tekijä saattaa vaikuttaa siihen miten usein jopa hyvinä pitämiään levyjä kuuntelee. Fish Rising on hyvä levy. En silti ole sitä pitkään aikaan kuunnellut. Tai sitten vain yhden kappaleen, Solar Musick Suite.

  Kcrimso kirjoitti noin 6 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mikä noiden salanimien pointti muuten olikaan? Jonkun selityksen olen joskus lukenut, mutta en nyt muista yhtään.

  Jammo kirjoitti noin 6 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pojilla, yliopisto-opintonsa aloittanut Hillage poislukien, oli sopimus jo Decan kanssa Egg-nimisenä kombona ja sitten he tapasivat Studio 19 omistajan Peter Wickerin, jonka kamu Zak halusi Eggin levyttävän psykedeelisen albumin. Juridisista syistä Egg ei voinut levyttää toiselle osapuolelle. Ongelma ratkesi sillä että kutsuttiin Hillage mukaan kitaristiksi ja tehtiin levy keksityillä nimillä. Budjetti oli 250 puntaa ja sillä Stewart piirsi myös albumin kannen. Huikea historia tällä hulvattomalla äänitteellä! Kannattaa tsekata, tämähän löytyy myös Spotifysta ja YouTubesta, joten rahapula ei voi olla esteenä ;-)

  Hezzu kirjoitti noin 6 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Psykeklassikko ja malliesimerkki kaiun oikeaoppisesta käytöstä :)

  Hezzu kirjoitti noin 6 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tämä sama kokoonpano oli ollut jo aiemmin kasassa nimellä Uriel, mutta sitten Hillage lähti opiskelemaan jonnekkin muualle ja loput jatko nimellä Egg. Sitten kävi niin kuin Jammo tuossa yllä kertoo....