Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Neil Young : Harvest

JiiPee kirjoitti noin 10 vuotta sitten (15 kommenttia)
Vaikka Youngista artistina jonkun verran pidänkin, en ole kuitenkaan koskaan oikein välittänyt tästä, vaikka tässä pari klassikkoa onkin. Laahustava ja melko pitkäpiimäinen levy. Ja ehkä muutenkin liian pienimuotoista Dylan-tyyliä minun makuuni.


+/- saldo : 0 |

  Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En ole tainnut ikinä kuulla yhtäkään hyvää biisiä Neil Youngilta. Dylanillahan niitä riittää.

  JiiPee kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onhan Youngilla hyviä biisejä vaikka kuinka. Kuuntelepa esim. livealbumi Rust Never Sleeps. Ei ollenkaan pöllömpi.

  Jimi kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Dylanilta on jäänyt mieleen Hurricane, Youngilta Cortez the Killer.

  JiiPee kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Dylanin hienoin biisihän on All Along the Watchtower. Ei tosin Dylanin itsensä esittämänä niinkään, mutta mm. Hendrix ja DMB ovat coveranneet upeasti. Cortez the Killer ja Knockin' on Heaven's Door toki hienoja biisejä myös.

  Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Dylanilla on niin helvetisti hienoja biisejä että en edes viitsi alkaa luettelemaan niitä. Edellä mainitut eivät tosin kuulu parhaimmistoon :D

  OldfieldOlli kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Neil Youngilla on yksittäisiä kovia biisejä mm. Rockin' in the Free World, Helpless, Harvest Moon, Criple Creek Ferry, Tell Me Why. On kai noita muitakin hyvä, mutta nuo nyt tuli heti mieleen.

  retrou kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Don't Think Twice, It's All Right voisi olla Dylanin paras. Onhan niitä monia.

  JiiPee kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, täytyisi joskus perehtyä Dylaniin enemmän. Kieltämättä puute musiikkisivistyksessäni. Kaikin puolin nerokas biisintekijähän se on kiistämättä. Mutta niinkuin jo sanoin, niin nämä "mies ja huuliharppu"-tyyliset hommat eivät ole minun musiikkiani. Siis noin kärjistetysti sanottuna.

  Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Dylanilla on niin helvetisti hienoja biisejä että en edes viitsi alkaa luettelemaan niitä.
  Tänään on pirteämpi päivä. Mun suosikkeja on mm. Ballad of a Thin Man, Visions of Johanna, Memphis Blues Again, Sad Eyed Lady of the Lowlands, Idiot Wind, Man In The Long Black Coat, Most Of The Time, What Was It You Wanted, Love Sick...

  R2-D2 kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  John Wesley Harding on mun suosikkilevyjä ja Dylanin oma esitys Watchtowerista istuu kokonaisuuteen todella hyvin. Siksi minusta kukaan ei ole versiollaan ylittänyt alkuperäistä. Tavallaan Hendrix pääsi lähelle, mutta ei yli.

  Neil Young teki 70-luvulla paljon hyviä levyjä, mutta eihän sitä edes kannata verrata Dylaniin. Voi toki, mutta on niin eri tason tekijät. Dylanin parasta biisiä en halua edes miettiä.

  R2-D2 kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ja Dylan ei tosiaan ole ollut mikään pelkkä mies, kitara, huuliharppu vaan aloitti mm folk rockin. Töpselit kiinni ja nupit kaakkoon. "Bringing It All Back Home" vuodelta -65 on hyvä lähtökohta, siinä Dylan otti etäisyyttä protesti- ja folk laulajiin.Hieno levy.

  JiiPee kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Täytyypä tsekata tuo. Kiitti vinkistä. Jos David Bowien tapainen nero jumaloi Dylania, niin eihän se läpeensä paha mies voi olla.


  Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Itse suosittelisin aloittamaan Oh Mercystä (henk.kohtainen suosikkini) siitä voi sitten pehmeän laskun kautta siirtyä niihin oikeiden dylanistien arvostamiin klassikoihin.

  Jammo kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En jaksa kovin usein kuunnella sen enempää Dylania kuin Youngiakaan. Youngin jotkut viisut ovat aika timangia, samoin Dylanin. Suurinta osaa heitin biiseistä en pidä kovin ihmeellisinä. Ainakaan ne eivät minua puhuttele. Heart of Gold toimii hyvin aina vaan. A Man Needs a Maid alkaa jo tökkimään. Young on sellaista tilittämistä...

  JiiPee kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Heart of Gold on coveroitu lukemattomien artistien toimesta. Paras coveri on Boney M:llä. :D