Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Porcupine Tree : Stupid Dream

OldfieldOlli kirjoitti noin 10 vuotta sitten (12 kommenttia)
Kas, ei arvosteluja. Levy sisältää kuitenkin muutaman oikein mehevän pop/rock kappaleen. Alkuperäinen cd painos oli pieni, kun yhtye oli vielä marginaalikamaa ja kun PT löi isommin läpi, myytiin tätä levyä huutokaupoissa yli 100€:n hintaan. SIttemminhän levystä on tehty uusintapainos, joten en osaa sanoa minkä arvoinen originaali nykyään on. Itsellä on juurikin alkuperäinen levy.

+/- saldo : 0 |

  retrou kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Discogsissa useita kaupan noin kympillä kappale. http://www.discogs.com/marketplace?release_id=450459&ev=rb
  Kai painos sentään oli tuhansia kappaleita, joten yli 100 ? kuulostaa tosi kovalta hinnalta.


  Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Alkuperäistä painosta myytiin Anttilaa myöten Suomessa joten painos ei varmaan ihan minimaalinen ollut. Toisaalta yhdessä vaiheessa kun Porcupine Treen suosio "räjähti" ja painos oli loppu niin ei ole vaikea uskoa että jotkut innokkaimmat fanit olisivat satkunkin tuosta maksaneet. Levy on niin hyvä kuitenkin ettei sitä second handina paljoa ole voinut olla tarjolla... ;)

  OldfieldOlli kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, kyllä siitä satkua ainakin pyydettiin. Itsellä noita oli aikoinaan 2 kpl ja huutonetissä myin toisen ja muistaakseni 50 egee sain.

  retrou kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  http://www.popsike.com/php/quicksearch.php?searchtext=stupid+dream&x=0&y=0
  Vinyylipainos oli ilmeisesti, luonnollisesti, pienempi - 200 puntaa kallein myynti.

  Hezzu kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tätä kautta tutustuin bändiin. Olin lukenu jotain juttuja ja ensimmäinen mitä ostin. Ai että progebändi? Jaa? No joo, tavallaan joo, mutta ei ihan sitä mitää ootin, hmm... aika poppia? Noh, mitäs siitä, tämähän on suht hyvä levy. Ja melkeinpä parempi niin ettei ollut sitä mitä silloin ootin :)

  Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Erinomaista progepoppia. Vain hyviä tai erittäin hyviä biisejä. 9/10

  R2-D2 kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pitkästä aikaa... surround, saiskohan tästä paljon? En myy... Hyvä levyhän tämä.

  OldfieldOlli kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Yksi Porcujen parhaista.

  Markkutapio kirjoitti noin 7 vuotta sitten+/- saldo : 0
  ...myytiin tätä levyä huutokaupoissa yli 100?:n hintaan.

  Tuosta parin vuoden takaisesta jutusta... taisi OldfieldOllilla mennä eurot ja markat sekaisin... itsellänikin on käynyt niin jokusen kerran muisteloissa.


  OldfieldOlli kirjoitti noin 7 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei mennyt sekaisin, ei. Euroja pyydettiin ja omasta kaksoiskappaleestanikin sain aikoinaan lähes 50€. Enää ei sais...

  Jukez kirjoitti noin 7 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Parempi kuin muistinkaan. Aikanaan torjuin tämän levyn jotensakin liian poppisena. Aika on kultakuoruttanut levyn. Pidän Maitlandin rumpalismista paljon enemmän kuin Gavin Harrisonin vastaavasta.

  Kcrimso kirjoitti noin 6 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Porcupine Treen viides kokopitkä studioalbumi. Siinä missä edeltävä levy Signify oli vielä varsin huuruinen albumi krautrock- ja muine esoteerisine vaikutteineen niin Stupid Dream on varsin suoraviivainen kokoelma pop/rock-lauluja joita on hieman koristeltu progressiivisin koukeroin ja välillä kasvatettu eeppisiin mittoihin. Ja mikäs siinä koska biisit ovat pääosin oikein toimivia ralleja.

  Stupid Dreamilla Porcupine Tree oli jo viimeistään hioutunut selkeästi bändiksi eikä ollut enää vain Steven Wilsonin projekti vaikka hän toki laivaa yhä ohjasikin. Bändi soittaa tiukasti ja tyylikkäästi, sovitukset ovat tyylikkäitä ja soundit messevät. Tässä vaiheessa Wilsonin sanoituksissa oli kiinnostavan neuroottinen/itsesäälinen ja angstinen vaihe. Välillä ollaan valloittamassa maailmaa uhmakkaasti ja sitten pyydellään anteeksi koko olemassa oloa. En tiedä miten henkilökohtaisia sanoitukset ovat oikeasti olleet mutta ainakin ne tuntuvat huomattavasti aidommilta ja puhuttelevimmilta kuin lyriikat joita hän nykyisin kyhää. Levyn komeimmalla raidalla Don?t Hate Me:llä Theo Travis käy soittamassa hienot huilu - ja saksofonisoolot.

  Parhaat biisit: Don?t Hate Me ja Slave Called Shiver.