Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Mike Oldfield : The Killing Fields

Hezzu kirjoitti noin 10 vuotta sitten (7 kommenttia)
Erinomainen soundtrack. Oispa Mike tehnyt enemmänkin jotain tämmöisiä juttuja. Tässä on jotain samaa kuin Ryuichi Sakamoton Merry Christmas Mr. Lawrencessa.

+/- saldo : 0 |

  Hezzu kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0


  Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tämä on kyllä hieno soundtrack. Muistikuvat siitä miten hyvin toimi itse elokuvassa* ovat hatarat, mutta toimii puhtaana kuuntelukokemuksena yllättävän hyvin vaikka tyylillisesti mennään orkesterimusiikista kokeelliseeen elektroniseen kolinaan ja pörinään. Levyn päättävä Etude on todella kaunis ja tyylikäs kappale. Ja malliesimerkki onnistuneesta cover-kappaleesta jossa lähdemateriaali muokataan aivan erilaiseksi. (Etude on siis alunperin Francisco Tárregan soolokitarakappale Recuerdos de la Alhambra.)

  * Muistaakseni olin pettynyt että rooli elokuvassa oli aika pieni, mutta tietenkin odotukseni olivat Oldfield-fanina värittyneet koska olisin tietysti toivonut että score raikaa pääosassa mikä ei sitten oikeasti olisi palvellut elokuvaa. :)

  Ps. Etuden musiikkivideo on yksi harvoista musiikkivideoista josta olen pitänyt ja luultavasti ainoa Oldfieldin musiikkivideo joka on kestänyt aikaa edes jollain tasolla. Etsikää itse juutuubista, minä en sinne Googlen rosvouskoneeseen itse linkkaa ;)

  OldfieldOlli kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hyvä elokuva johon Oldfieldin komea musiikki myös sopii erinomaisesti. AIka hyytävä on loppupuolen kohtaus, jossa Pran kävelee/juoksee luurankojen päällä ja Pran's Escape/The Killing Fields soi taustalla.

  Kcrimso kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Oldfield olisi oikeastaan voinut keskittyä elokuvamusiikkiin koko 80-luvun loppupuoliskon ja jättää Islandsin ja Earthmovingin tekemättä...

  Oldfield ei vaan tainnut hirveästi nauttia elokuvamusiikin tekemisen prosessista.  Janus kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Löytyy hyllystä, mutta jäänyt vähälle kuuntelulle. Muistaakseni ei tuntunut kovin kummoiselta.

  OldfieldOlli kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Uusi remaster kuuntelussa. En osaa heti sanoa onko parempi vai huonompi kuin edelliset versiot, mutta musiikki itsessään on hienoa. Etude on kyllä pahuksen upea biisi.

  Markkutapio kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kerran jo kuuntelin... parempi tää on, huomattavasti.