Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Tangerine Dream : The Electronic Journey

OldfieldOlli kirjoitti noin 9 vuotta sitten (3 kommenttia)
Kapteeni Froese on poistunut. Jälkeen jäi muutama sata levyä ja vähintäänkin kymmenittäin kokoelmia, joista tämä on yksi. Itse asiassa tämä on viimeisin yhtyeen julkaisu, jonka olen ostanut. Olisiko 10 euroa maksanut uutena ja kun sillä sai 10 levyä vaikkakin lähinnä 2000-luvun materiaalia, niin ostin hyllyyn. Boksilla on paljon kirjoitusvirheitä ja suorastaan vääriä biisinnimiä, sekä yksi todella paha masterointivirhe(Kuuntelija luulee, että stereot ovat menneet rikki). Mutta eipä tuo isommin haittaa, sillä jos 10 levyn loora maksaa tämän verran, niin ei voi olettaa, että ihan valtaisasti olisi tuotantopuolella resursseja käytetty.
Kuitenkin tässä saa kybällä n. 13-14 tuntia TD:n musiikkia. Musiikkia, jonka 90 prosenttisesti on säveltänyt ja esittänyt juurikin herra Edgar Froese. Himokeräilijälle tässä on jokunen miksaus jota ei muualta saa.

+/- saldo : 0 |

    Jammo kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    (Seuraavassa on kiihkeää kritiikkiä, josta olen pahoillani. )
    Kaikki kunnia Edgar Froeselle, RIP! Muistelen hänen ansiokkaita töitään hartaudella ja kuuntelen niitä mielihyvällä.
    Levytysten toinen puoli on sitten enemmän tai aika paljonkin soopaa. Kun ansiotyö on musiikin tekeminen, seuraa siitä väistämättä jossain vaiheessa tavanomaisuuden ja suorastaan tyhjänpäiväisyyden vero.
    Ja aiotko koskaan, siis ikinä, kuunnella näitä levytyksiä edes puoleksi läpi, erityisesti keskittyneesti? En usko, elämäänsä voi hyödyllisemminkin käyttää. MIksi siis hankkia äänitteitä, joista tietää ettei niitä ikinä tule kuunneltua? Omistamisen takia?! Edgar itse ei enää hyödy siitä rahasta, joka näihin levytyksiin sijoitetaan.
    Sanon tämän, koska itse jouduin juniorin suuren TD-fanituksen takia juuri tätäkin TD-materiaalia aikoinaan (pakosti...) kuulemaan. Ei ikinä enää.
    Hankkikaa Froesen hienoa musiikkia, sillä sitäkin on runsaasti!

    OldfieldOlli kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    En ostanut tätä julkaisua vain omistamisen takia. Itse asiassa olen myynyt pois suurimman osan TD:n levyistä, koska minulla ei todellakaan ole enää tarvetta omistaa levyjä joita en koskaan kuuntele. Ostin tämän boxin hyllyyn vain edustamaan TD:n vuoden 1990 jälkeen julkaisemaa musiikkia. Se on tavallaan kokoelma kokoelmista ja siitä saa hyvän kuvan mitä TD on tuottanut viimeisen 25 vuoden aikana, Olen kunnellut kaikki läpi 2 kertaa. Takaisin boxin sisältöön tulen palaamaan varmasti, tosin vain 4-5:n levyn kohdalla. Kurantti materiaali olisi voitu tiivistää 10 levystä kolmeen, mutta joka tapauksessa pidän laatikkoa kohtuullisen hintaisena hankintana jos haluaa tutustua mitä yhtye teki viimeisinä vuosikymmeninä.

    Tärkeimpänä TD materiaalina, mitä hyllystäni löytyy, pidän epävirallista julkaisusarjaa Tangerine Tree/Leaves, joka sisältää about 150 levyllistä livemateriaalia yhtyeen ihan alkuajoista oliko se vuoteen 2007 saakka. 2000.luvun keikoista viis, ne on suurimmaksi osaksi huttua. Mutta varsinkin 70-luvun materiaali on usein täysin improvisoitua ja uniikkia ja usein hienoa.

    Sitten minulla on kovalevyllä (lähes) kaikki TD:n materiaali vuoteen 2007 saakka, Isohkoa osaa en ole koskaan kuunnellut, enkä ehkä tule koskaan kuuntelemaankaan. En ole kuitenkaan vielä nähnyt tarpeelliseksi deletoidakaan sitä.

    Varsinaisia oikeita tai virallisia cd/Lp/dvd-julkaisuja bändiltä on hyllyssäni "enää" viitisenkymmentä, jotka sisältävät n. 100 levyä yhtyeen musiikkia suurimmaksi osin vuosilta 1969-1990.

    Jammo kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Tämä selvä.