Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Art Bears : The World As It Is Today

Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten (4 kommenttia)
Art Bearsin paras. Tässä pääsee nautiskelemaan Dagmar Krausen äänestä parhaimmillaan. Ei niin että Fred Frithin ja Chris Cutlerin suorituksissakaan mitään vikaa olisi! 9/10

+/- saldo : 0 |

  Janus kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tässä pääsee nautiskelemaan Dagmar Krausen äänestä parhaimmillaan.

  Freedomin huutojakso on mahtava.  Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Freedomin huutojakso on mahtava.
  Niin on. Sillä sai aina tuimia katseita ex-tyttöystävältä. Nykyinen nainen diggaa Krausea kovasti joten ei toimi enää...

  Kcrimso kirjoitti noin 7 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Art Bears syntyi Henry Cown jäsenten sisäisten ristiriitojen johdosta. Chris Cutler ja Fred Frith olisivat halunneet tehdä laulettuja kappaleita ja osa muusta bändistä (ainakin Tim Hodginson) puhtaasti instrumentaalista. Ongelma ratkaistiin niin että Henry Cown viimeisestä levystä Western Culture tuli kokonaan instrumentaalinen ja laulettuja kappaleita varten perustettiin kokonaan uusi yhtye nimeltä Art Bears.

  Cutlerin ja Frithin vokalistiksi valikoitui tietenkin jo Henry Cowssakin laulanut saksalainen Dagmar Krause. Art Bearsin kappaleet ovat mutkikkaita kuten Henry Cowlla, mutteivat sentään yhtä haastavia kuin Western Culturen materiaali ja Dagmar Krausen vokaalit paikoin varsin äärimmäistä kuultavaa (etenkin Freedomin rääkäisyt), mutta silti heidän musiikkinsa on minusta suht helposti lähestyttävää ja ennen kaikkea todella kiinnostavaa. Jos pidät In Praise Of Learningin kappaleesta War pidät luultavasti myös tästä levystä.

  The World as It Is Today joka on yhtyeen kolmas albumi jäi Art Bearsin viimeiseksi albumiksi ja on mielestäni yhtyeen ehein ja vahvin kokonaisuus. Sääli ettei bändi jatkanut pidemään.

  Art Bears oli erittäin poliittinen yhtyä ja näkökulmasta antaa ehkä viitettä mm. näiden biisien nimet: The Song of Investment Capital Overseas, The Song of the Monopolists ja The Song of the Dignity of Labour Under Capital.

  Kcrimso kirjoitti noin 3 kuukautta sitten+/- saldo : 0
  Ehkä kolmen parhaan 80-luvulla ilmestyneen levyn joukossa.

  https://pienemmatpurot.com/levyarvio-art-bears-the-world-as-it-is-today-1981/