Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Gentle Giant : Free Hand

Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten (5 kommenttia)
Tosi vähän tulee Gentle Giantia kuunneltua nykyisin. Vaan ihan kivaa musiikkiahan tämä on silloin tällöin.

+/- saldo : 0 |

  Markkutapio kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuo vihreä spotifylinkki vie 1975 levyyn.
  Tässä linkki v.2012 remasteroituun versioon.


  Jammo kirjoitti noin 7 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onpa jäänyt jättiläisten kuuntelu, kun käsi plärää etupäässä kirjoja. His Last Voyage on noussut tämän levyn suosikikseni. On Reflection on tullut pohdiskeltua jo melkein puhki; noo, ei aivan!

  Markkutapio kirjoitti noin 3 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kun on noita linkkejä spotifyyn eri versioihin tästä laitettu ennenkin niin laitetaan tämä uusin myös, siis S.Wilsonin remix 2021... https://open.spotify.com/album/71ZFi4qq8JdR2JHcePL594?si=FG9FdVItQsOqNosrk-IYPQ&dl_branch=1  Jukez kirjoitti noin 3 vuotta sitten+/- saldo : 1
  Koko kesä meni miltei yksinomaan Gentleä kuunnellessa. Alkuperäisiä versioita. Nyt uskaltauduin (?) perehtymään Wilsonin remixiin Free Händin osalta. Selkeämpi, muttei sävähdytä. Vanhassa vara parempi. Jotenkin korva on tottunut noihin alkuperäisiin. Kaksikanavatekniikalla kun kuuntelen, ei nämä monikanavaversiot bonuksineen ole houkutelleet ostorupeamiin. Tämä kuuntelussa stereoversiona, tietty.

  Mahtavaa on ollut Gentlien tuotanto. Muu musiikki tuntuu kalpealta, eikä oikein löydy tällä hetkellä kunnon haastetta edes ns. suurista progenimikkeistä. Kuinka omalla tasollaan GG toimi, on hämmästyttävää!

  Bändin juoksutus Aqcuiring The Taste-levystä aina Power And The Gloryyn on yhtä musiikillista orgastista irrottelua. Bändin taival osoittaa jonkin asteista laskusuuntausta Free Handista eteenpäin, mielestäni. EI Free Hand huono ole, mutta jotain suoraviivaistumista on aistittavissa.

  GG:n mittareilla Free Hand ei tuo sinällään uutta bändin ilmaisuun, ehkä nyt katseltiin hiukka taaksepäin, kun edeltävillä katse oli eteenpäin?

  Sykähdyttävimmät: On Reflection / His Last Voyage
  Kerry Minnearin falsettilaulu on upeaa!

  Jammo kirjoitti noin 3 vuotta sitten+/- saldo : 0
  No joo. itsekin kuuntelin Giantia mökiltä kotiuduttuani huolellisesti. Free Hand on hyvä, mutta esim Interview ei myöskään ole hullumpi tekele. Onhan se suorastaan skitso hyvässä mielessä. Sen kuunteleminen vain edellyttää levylle sopivaa tärisevää mielentilaa...