Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

The Jimi Hendrix Experience : Purple Box

Jukez kirjoitti noin 8 vuotta sitten (2 kommenttia)
Ei Purple Boxia ihan kruununjalokiveksi voi julistaa, mutta silti aika onnistunut kokoelma vaihtoehto-ottoja ( ja niitähän Henkalla riittää ) tunnetuista ja vähemmän tunnetuista biiseistä. Mukana sillisalaatissa hienoja liveversioita klassikoista.

Parhaita studiojuttuja ehkä stereoversio Highway Chilestä ja vielä keskeneräiset ideat Astro Manistä ja Freedomista sekä Takin' Care Of No Business+Lover Man...Little Wingin instrumentaaliversio sekä upea jami Cherokee Mististä...ja Jimin viimeiseksi jäänyt äänite..Slow Blues... Tällä 2015-versiolla vielä neljä bonusta.
Vielä vois lisätä kokonaisen jamiversioonin Country Bluesista, 23.1.70 napatusta Jimin massiivisesta Record Plant-jameista, joista toivoisin ihan omaa julkaisuaan.

Livepuolelle on kasattu muutamat definitiiviset versiot biiseistä Red House, Little Wing, Johnny B.Goode, I Don't Live Today ja Killing Floor ( Paris Olympia 18.10.66/Experiencen eka äänitetty live-esiintyminen ). Berkeleyn 30.5.70 soundchekistä lainattu versio Blues Suede Shoesta ulvoo maukkaasti.

Jälkipolvien onneksi ja osaltaan myös suruksi, Jimi käytti poikkeuksellisesti studiota jatkuvien jamien ja biisiensä kehittelyjen valmistelualustana, suurista studiokuluista huolimatta. Uutta materiaalia ja jameja löytyy vielä 45 vuotta soittajamme poistumisen jälkeen.

+/- saldo : 0 |

    Jukez kirjoitti noin 6 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Alan pikkuhiljaa ymmärtämään, miksi Jimi ei nähnyt tulevaisuutta Buddy Milesin kanssa. Tammikuun 1970 studioäänitteet paljastavat aika mielikuvituksetonta ja monotonista rytmitystä Buddylta. Joissakin biiseissä toimii hyvin (Ezy Rider), mutta ei enempää. BOGin eväät syötiin syksyn ja Fillmore Eastin keikkojen myötä.

    Jukez kirjoitti noin 4 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Boxin nimi on aika epäkorrekti 'The Jimi Hendrix Experience', sisältäähän boksi läpileikkauksen koko kitaristimme urasta. Ellei sitten tarkoiteta 'kokemusta' nimeltä The Experience, eikä kyseistä kokoonpanoa.
    Boksin arvo alkaa asemoitua hyvän, jopa loistavan puolelle, näin ajan kuluttua...