Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Tin Machine : s/t

OldfieldOlli kirjoitti noin 8 vuotta sitten (4 kommenttia)
1989 Bowie sai kuningasidean perustaa ihan oikea rokkibändi, jossa kaikki jäsenet ovat tasavertaisia. No paskaahan siitä tuli.

+/- saldo : 0 |

  Janus kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Lennon-cover Working Class Hero on ok.

  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  80-luvun lopulla Bowien tuntema itseinho alati nolompien pop-levyjen takia ja yleinen keski-iän kriisi johti siihen että jotain uutta oli kokeiltava. Ratkaisuksi päätyi perustaa rock-bändi kitaristi Reeves Gabrelsin kanssa. Alunperin Bowie ja Gabrels kaavailivat rytmiryhmäksi niinkin kovia kavereita kuin Percy Jones ja Terry Bozzio. Noh, valitettavasti lopulta päädyttiin Iggy Poppynkin levyiltä tuttuihin Saylesin veljeksiin jotka ovat enintään keskinkertaisia muusikoita. Ei Tin Machinen debyytti mikään fiasko ole. Lopputulos on lähinnä aika mitään sanomaton rock-levy. Materiaali ei ole erityisen hyvää eikä keskinkertainen tuotanto ja soitto nosta auta asiaa. Reeves Gabrelsin suriseva kitarointi on sentään hetkittäin kohtuu kokeellista ja kiinnostavaa. Liian usein sekin jää puuduttavan rumputamppauksen varjoon. Muutos oli Bowien uralla paikallaan tässä vaiheessa mutta loppujen lopuksi Tin Machine jäi menetetyksi mahdollisuudeksi.

  Janus kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Salesin veljekset saivat ihan mainiota mekkalaa aikaiseksi Iggy Popin Lust for Lifella. No ehkä Tin Machinesta ei olisi mitään tullut muillakaan kokoonpanoilla.

  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mä en ole Lust For Lifesta kovin vaikuttunut. Toisaalta olen aika varma että ei Tin Machine ainakaan heikompi olisi voinut olla Percy Jonesin ja Terry Bozzion kanssa. Luultavasti homma olisi ajautunut hieman kokeellisemmille vesille. Mikä olikin Gabrelsin alkuperäinen visio ymmärtääkseni.