Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

David Bowie : Blackstar

Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten (9 kommenttia)
Kertakuuntelun perusteella hyvä levy. Ei kuitenkaan niin kokeellinen ja rohkea kuin ennalta nimibiisin pohjalta odotin.

+/- saldo : 0 |

  Markkutapio kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hyvä levy joo. Parempi kuin nimibiisin pohjalta ennalta odotin.


  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Parempi kuin nimibiisin pohjalta ennalta odotin
  Heh... mulla just päinvastaiset fiilikset.

  OldfieldOlli kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mä diggaan koko levyä. Nimibiisi on jotenkin kipeän kaunis.

  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vihdoinkin sain tänään cd:nä tämän (Amazon petti taas). Todella hyvä levy.

  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Nyt kun olen kuunnellut Blackstarin kymmenisen kertaa uskaltaa viimeistään sanoa että kyseessä on aivan huikea levy. Ja ainakin juuri tällä hetkellä tämä tuntuu minusta jopa Bowien pitkän ja hienon uran parhaalta levyltä. Blackstarin yhdistelmä modernia jazzia, poppia ja elektronisen musiikin keinoja kolahtaa minulle aivan täysillä. Saksofonisti Don McCaslin ja hänen jazzbändinsä tekee erinomaista työtä kautta levyn ja erityismaininnan ansaitsee myös rumpali Mark Guiliana modernit perkussiotaustat. David Bowie itse laulaa huikean hienolta ja kuulostaa hauraalta vai silloin kuin levyn draama sitä kaipaa. Sanoituksista on ainakin nyt jälkiviisauden voimin luettavissa vihjauksia kuolemaan jonka Bowie tiesi lähestyvän.

  Huonoja biisejä ei tältä kompaktilta neljäkymmentäminuuttiselta levyltä löydy. Suurimmat suosikkini on eeppinen ja mystinen nimibiisi, mutta universaalimmaksi popmusiikin klassikoksi tältä levyltä epäilemättä nousee kaunis Lazarus. Aluksi olin hieman pettynyt että 'Tis Pity She Was A Whore ja Sue eivät olleet enää ihan yhtä jazzia näinä uusina versiona kuin aiempina inkarnaatioinaan, mutta albumin kontekstissa nämä hieman suoraviivaistetut, soinniltaan lihaksikkaammat ja tuotetummat versiot toimivat kyllä täydellisesti. Levyn päättävä I Can't Give Everything Away päättää paitsi levyn niin myös Bowien uran täydellisesti.

  Tiedän että Blackstarin sessioista jäi biisejä yli (ilmeisesti jopa viisi enemmän tai vähemmän viimeisteltyä kappaletta ja lisäksi demoja mahdollista seuraavaa albumia varten), mutta tavallaan toivon että niitä ei julkaistaisi koskaan, niin täydellinen kokonaisuus tämä albumi. Käsittämätöntä että Bowie pystyi tähän kuoleman sairaana.

  10/10

  R2-D2 kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Odottavan aika on pitkä. Vinyyli on vihdoin matkalla. Olisihan tuo Tidalissa mutta niin hölmö olen että haluan säilyttää neitsyyteni tämän levyn suhteen kunnes vinyyli tulee. Odotukset on tosi korkealla.

  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Steven Wilsonin uutuutta ja tätä peräkkäin kuunnellessa tuli mieleen että eipä olisi yhtään hassumpaa jos Wilson suuntaisi seuraavaksi hieman Blackstarin (biisin) suuntaan.

  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Eipä ole vieläkään uskottavaa haastajaa ilmaantunut Blackstarille. Yhä vuoden 2016 paras levy.

  Jukez kirjoitti noin 4 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Neljä vuotta meni, ennen kuin pystyin tämän soittimeeni sijoittamaan...