Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Peter Gabriel : Passion

Kcrimso kirjoitti noin 6 vuotta sitten (2 kommenttia)
Todella hieno ja omaperäinen score Martin Scorsesen elokuvaan The Last Temptation Of Christ. Tätä pitäisi muistaa kuunnella useammin. 9/10

+/- saldo : 0 |

    Kcrimso kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Upeaa, tunnelmallista instrumentaalimusiikkia (ihmisääntä kuullaan toki myös mutta vain yhtenä instrumenttina muiden joukossa). Passion on sekasotku kaikenlaista etnistä musiikkia ja erityisen onnistuneen siitä tekee se että se ei oikeastaan kuulosta erityisen paljon minkään tietyn alueen musiikilta. Enimmäkseen vaikutteet toki tulevat Lähi-idästä ja Afrikasta, mutta eivät liian ilmeisellä ja suoraviivaisella tavalla. Länsimaiselta popmusiikilta tämä ei kuulosta lainkaan Ehkä lähin vastine "popmuusikoilta" tälle albumille on David Byrnen ja Brian Enon hieno My Life In The Bush Of Ghosts.

    Siitä on kauan kun olen viimeksi nähnyt Martin Scorsesen elokuvan The Last Temptation of Christ jota varten musiikki sävellettiin joten en enää muista miten hyvin musiikki toimi elokuvassa, mutta itsenäisenä äänitteenä tämä on yllättävän hyvä kokonaisuus. Passion tosin eroaa tavallisesta soundtrack-levystä siinä mielessä että Gabriel jatkoi musiikin kehittelyä vielä pitkään elokuvan ilmestymisen jälkeen joten levyn musiikki ei ole identtistä elokuvassa käytetyn kanssa. Parhaat biisit: Zaar ja Troubled.

    Janus kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Hieno on. Joskus tuli hankittua tällainen Passion - Sources, jossa on biisejä, jotka ovat toimineet inspiraation lähteenä Gabrielille. Eipä ole juurikaan tullut kuunneltua.