Anderson/Stolt : Invention Of Knowledge
Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten (24 kommenttia)
Tykkään!
Jon Anderson fani-poikana iloitsen että ukko on saanut touhuisinsa enemmän tolkkua (tai siis "tolkkua" niin kuin suhteellisesti kun huomioidaan kenestä puhutaan) viime aikoina. :)
Jon Anderson fani-poikana iloitsen että ukko on saanut touhuisinsa enemmän tolkkua (tai siis "tolkkua" niin kuin suhteellisesti kun huomioidaan kenestä puhutaan) viime aikoina. :)
+/- saldo : 0 | Tweet
Tuli vähän sellainen fiilis, että nyt on lähdetty tekemään "Yes"-levyä. Anderson kuulosti vähän flunssaiselta, mutta se on kai vaan iän tuomaa käheyttä.
We are truth made in heaven! We are glorious!
Olisi kiva kuulla ne Andersonin Stoltille lähettämät ideat, joista Stolt alkoi tätä levyä kehittämään. Parin kuuntelun jälkeen antaisin arvosanaksi OK.
Krediitit:
1."Invention of Knowledge"
"Invention" [Anderson/Neil Campbell/Stolt] (9:41)
"We are Truth" [Anderson/Dan Spollen] (6:41)
"Knowledge" [Anderson/Campbell/Stolt] (6:30)
2."Knowing"
"Knowing" [Anderson/Kristian Ducharme/Stolt] (10:31)
"Chase and Harmony" [Anderson/Ducharme] (7:17)
3."Everybody Heals"
"Everybody Heals" [Anderson/Stolt/Campbell/Joseph Cowell/Andy Maslivec/Marty Snape] (7:36)
4."Better by Far" [Anderson/Spollen] (2:03)
"Golden Light" [Anderson/Stolt/Campbell/Cowell/Maslivec/Snape] (3:30)
5."Know..." [Anderson/Ducharme/Stolt] (11:13)
Andersonin ääni on kohdillaan. Biisejä täytyy vielä sulatella, mutta kyllä tää ihan hyvältä kuulostaa.
Ikä tietenkin vaikuttaa Andersonin ääneen, mutta osa sen vajavaisuuksista tällä levyllä johtunee myös siitä että Anderson on äänittänyt vokaalinsa yksinään omassa kotistudiosssa. Studio ei liene mitään huipputasoa eikä Anderson ole myöskään erityisen hyvä ääniteknikko. Hän olisi varmasti hyötynyt myös tuottajasta joka olisi vokaaleja äänittäessä aina välillä sanonut että "vedeppäs vielä Jon kerran uudestaan..." ja neuvonut muutenkin.
No pääosinhan vokaalit kuulostavat ihan hyviltä.
On muuten komeat kannet tässä. Aika progeproget, mutta tykkään silti :)
Roine Stoltin melko yksityiskohtainen kuvaus levyn syntyprosessista: http://www.examiner.com/article/jon-anderson-and-roine-stolt-join-forces-on-cerebral-new-album
Ensikuulemalta aikalailla Anderson-soololevyltä kuulostava, alati toistuvine laulujaksoineen. Regressiivistä progea. Toivon, että aukenee enempi lisäkuunteluilla. Munanpuutetta havaittavissa musassa, aika siistillä modella mennään, jos vaikka 70-luvun Yessiin verrataan, joita äänimaailmoja tässä haetaan, on tietty Yessin kyseisen aikakauden levyjen vaaran tunne kokonaan kadoksissa...
Miten tää vertautuu itse Yessin vimeisimpään kahteen studiolevyyn? Viimeisintä en ole edes uskaltanut kuunnella..
Kevyesti parempi kuin kaksi Yesin edellistä albumia. Etenkään Yesin viimeisin ei pärjää tälle mitenkään.
Vaara on kateissa joo, mutta enpä moista odota useimmilta 70-vuotiailta proggareilta enkä etenkään Jon Andersonilta joka on viimeksi liikkunut sillä vyöhykkeellä noin 40 vuotta sitten. Onneksi Andersonilla on muuta tarjottavaa joka miellyttää minua.
Song of Seven...
Song of Seven...
Mitäs siitä?Jossain joku löysi joitain yhtäläisyyksiä Andersonin tähn soololevyyn ja jotain samankaltaisuuksia siellä on melodioissa...ehkä...
Jaa Talesiin ja Oliakseen tätä useammin olen nähnyt verrattavan, mutta yhtäläisyydet sinnekin ovat aika ohuet. Song Of Seven ei itselläni tule mieleen.
"We are truth made in heaven. We are glorious" -kohta Invention Of Knowledge eepoksen toisesta osasta We Are Truth on kyllä ilahduttavimpia yksittäisiä musiikillisia hetkiä joita olen vähään aikaan kuullut. Sykähdyttää. :)
Mulle kyllä tulee Tales mieleen, mutta ei häiritsevällä tavalla. Tyylillisesti jotain samaa.
Itselläni Fly From Here on lähellä Yesin levyjen top vitosta. Eli saa aika hyvä olla, jos sen päihittää. No joo, Heaven and Earth on vähän erikoinen levy, mutta tykkään kyllä siitäkin.
Täytyypä kuunnella tämä.
Täytyypä kuunnella tämä.
En oikeastaan usko että tykkäät, mutta kuuntele ihmeessä :)Paikoitellen ihan tyylikästä musiikkia. Mitenhän paljon musiikin hengittävyys tässäkin aikaansaannoksessa kärsii protoolsista???
Suomen Kuivalehtikin noteerasi tämän: http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kulttuuri/musiikki/stoltin-ja-anderssonin-yhteislevy-palaa-progressiivisen-rockin-juurille/?shared=930344-755119e8-500
Ei taida kirjoittaja tietää progesta mitään, kun uskoo 11 minuutin olevan järkäle. :)
Niin ja hieman huvittavaa nostaa yksitoistaminuuttinen esiin kun se itseasiassa on levyn lyhyin biisi! :D