Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Bill Bruford with Ralph Towner and Eddie Gomez : If Summer Had Its Ghosts

Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten (1 kommenttia)
Kepeää ja ilmavaa akustista jazzia Brufordilta. Tukena jazz-veteraanit Ralp Towner (Oregon) ja Eddie Gomez. Oikein mukava levy.

8/10

+/- saldo : 0 |

    Kcrimso kirjoitti noin 6 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Bill Brufordilla oli vuodesta 1987 alkaen hyvinkin sähköinen jazz-bändi nimeltä Bill Bruford's Earthworks. Vuonna 1997 hän teki amerikkalaisen Ralph Townerin (Oregon) ja puertoricolaisen Eddie Gomezin kanssa tämän lähes täysin akustisen levyn jonka jälkeen myös Earthworks muuttui akustisemmaksi. If Summer Had Its Ghosts on kepeää ja ilmavaa akustista jazzia joka kuulostaa mestareiden soittamana jatkuvasti ihastuttavan vaivattomalta. Tunnelmat ovat suhteellisen hilpeät, mutta välillä myös mietiskelevät.

    Tukena Brufordilla levyllä on jazz-veteraanit Ralph Towner (Oregon) ja Eddie Gomez. Townerin virtuoosimainen akustinen kitarointi varastaa usein huomion, mutta myös Gomezin kontrabasso kuulostaa upealta. Bruford tuntuu täysin luontevalta omaan korvaani tälläisessä ?puhtaassa? jazz-ympäristössäkin vaikka olen nähnyt Townerin jossain haastatelussa asiaa kyseenalaistavan (alentuvaan sävyyn ?Bill on rock-rumpali? tms.). Suurin osa sävellyksistä on Brufordin, mutta mukana on myös yksi sävellys sekä Townerilta ja Gomezilta. Some Other Time biisistä on saanut krediitin myös rumpali Joe Morello koska Bruford varioi siinä hänen klassista Take Fiven rumpukomppia.

    Erittäin miellyttävä levy ja yksi suosikeistani Brufordin jazz-levyistä. Parhaat biisit: If Summer Had Its Ghosts, Never The Same Way Once ja Somersaults.