Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Jimi Hendrix : West Coast Seattle Boy

Jukez kirjoitti noin 4 vuotta sitten (4 kommenttia)
Kovin on sillisalaattia, kun yritetään kertalaakista tehdä jotakin definitiivistä kerta heitolla, johon tungetaan tuttuja (jotta suuri yleisö kiinnostuisi), harvinaisuuksia (jotta harrastaneemmat kiinnostuisivat), epätoivoisesti jotakin 'uutta' (jotta 'tuoreus' säilyisi). Eikä siinä kyllä onnistuttu. En sitten taida osata suhtautua ollenkaan tällaiseen. Rasittava kuuntelukokemus, josta pitäisi koota parhaat palat aikakausittain omaksi levykseen/levyikseen. Seassa on taas 'unreleased' recordings', joiden kaikki väitteet eivät kestä sitten ollenkaan tuota statusta.Käännetään panorointia, tehdään pieniä miksauskikkoja niin, avot, meillä on unreleased recording, never heard before.
Seasta tosin löytyy sitä herkkuakin. Palaan sitten, kun hahmotan paremmin...

Cd3: 7,5
13 tracks.
Studiota 1968/69 ja muutama live mm. Fillmoresta 31.12.69 2nd show ( Fire/Foxy Lady ), ihan irrallisia tässä joukossa. Kokonaista boksia kaipaan BOGin neljästä Fillmore keikasta, ei näin! Mielenkiintoista tosin kuulla, miten Buddy Miles jympyttää omalla tavallaan nämä klassikot läpi. Jimin soundi on hieno!

Maininnan arvoisat//

Messenger: TTG 1968 instrumentaali, josta on versio myös Ball&Chainilla. Nyt paljon parempilaatuisena. Pianokin ihan eritelty toiselle kanavalla.

Untitled Basic Track : TTG 1968, hieno riffittely, jossa Jimppa vinkuu ja vonkuu maukkaasti.

Young/Hendrix: keväältä 1969 Plant-studiolta, jossa mukana urkuri Larry Young. Hieno jami. Alunperin löytyy tosin hieman lyhyempänä Nine To The Universe-levyltä.

Message To Love: BOG. Jimin kesällä tekemä miksaus. Jotenkin löysä, eikä varmasti olisi tullut julkaistuksi tällaisena Jimin aikana. Douglas tohtoroi tästä version Crash Landing-levylle.

Flopit//

Hear My Freedom: Löysä jami TTG-studiolta 1968.

Room Full Of Mirrors/Shame, Shame, Shame: Chas Chandler äänitytti joskus 1997 Reddingillä ja Mitchellillä näihin uudet soitot. Huh.

Hound Dog Blues: Ennen RAH-keikkoja (18.2 ja 24.2.1969) Jimi varasi Lontoosta Olympic-studion ja soitteli hieman huonolla keskittymisellä, ryhmällä, ketä nyt sattui tulemaan paikalle. Jimin soitto tässä epätarkkaa ja fokusoimatonta.

Star Spangled Banner/Purple Haze: L.A.Forum 26.4.69, Jep.

Mastermind : Woodstock-kokoonpanon äänite syyskuulta 69 studiosta. Larry Leen mitäänsanomaton biisi. Yök. Tämä kokoonpano oli Jimin osalta suuri epäonnistuminen. Woodstock oli ilmeisesti jo tiedossa, kun Experience hajosi ja oli hurja kiire saada jonkin sortin ryhmä kasaan, paitti ettei ollut kasassa soitannollisesti missään vaiheessa.+/- saldo : 0 |

  Jukez kirjoitti noin 4 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Cd4//8+

  Stone Free: BOG Fillmoresta, toinen kyseisillä keikoilla soitetuista versioista. Nyt toimii ja mukeltaa yli 14 minuuttia. Samassa sarjassa uljaudessaan, kuin RAH 24.2.69 Stone Free.

  Burning Desire: Hieno pohjaäänite (16.1.70, Record Plant) BOGin ehkä parhaasta, tosin kesken jääneestä, uudesta biisistä. Klassikkoainesta. Coxin basso toimii!

  Lonely Avenue: Miles+unknown percussionist. Record Plant marraskuu 1969. Biisikehitelmä. Ei enempää. Ihan toimiva idea, joka olisi ansainnut jatkokehittelyä täyden kokoonpanon kanssa.

  Everlasting First: Jimi lead-kitarassa Love-bändin False Start-levyn äänityssessiossa maaliskuussa 1970.

  Freedom/Peter Gunn, Catastrophe: toukokuussa 1970 Record Plantilla, Electric Lady-studion valmistuminen myöhässä ja pakko oli päästä nauhaamaan. Työn alla Freedomin pohjat. Noh..unreleased, kun poistettiin Jimin vokaalit ja muut raidat. Peter Gunn+ oli War Heroesilla. Lämmittelyverryttely, ei muuta.

  In From The Storm: Electric Lady heinä-elokuun 1970 loppumiksi, mitä Jimlitä jäi jälkeen, ennen kuin Kramer viimeisteli kokonaisuuden Cry Of Lovelle. Valmiilta kuulostaa. Parempi kuin Kramerin versio.

  All God's Children: kesäkuulta 1970 Electric Lady. Ensimmäinen äänite
  uudella studiolla ja myös uusi biisikehitelmä. Seuraavaksi työstettiin Ezy Rideria ja myöhemmin illallayöllä Jimi jammaili Trafficin soittajien kanssa, josta löytyy bootleggi.

  Red House: Berkeley 30.5.1970 first show. Omanlainen versio jatkuvassa käsittelyssä ja muutoksessa olevasta Jimin bluesista.
  Aika suora blues, jossa ei seikkailla sfääreissä, kuten Experiencen aikana tehtiin.

  Play That Riff: Jimi lämmittelee. Äänittäjän, Kramer, pyynnöstä Jimi heittää sen toistamiseen. Hauska pikku pala.

  Bolero/Hey Baby: Electric Lady 1.7.1970. Hey Baby oli uusi biisi myös, josta saatiin tämä ainoa studio-otanta. Mitä sitten Jimi tällekään olisi tehnyt, jos olisi myöhemmin ehtinyt tarkemmin paneutumaan. Bolero kummitteli jo Woodstock-kokoonpanon aikoihin. Introna tässä Hey Babylle studiojamissa. Ei enempää. Hey Baby julkaistu aikaisemmin Rainbow Bridgellä, silti 'unreleased'.

  Suddenly November Morning: Jimin akustisella kitaralla soittama 'kotiäänitysdemo' ehkä keväältä (helmi-huhtikuu) 1970. Uuden biisin aihio. Poimittu ns. The Black Gold Suite kasetilta. Etenee Drifting-biisiin.

  Sillisalaattia.
  Kaiken kaikkiaan Jimin kesän -70 sessiot antavat kuvan, että miehemme oli löytämässä hyvän inspiksen. Paljon hyviä studiokehitelmiä oli työn alla. Tuleva levy oli jo aika raskaana niskavilloissa ja miltei varmasti levy olisi ollut valmis loppuvuodesta. Olisiko se sitten ollut tupla vai tripla? Kumpaakin mittaa Jimi makusteli...
  Ehkäpä, jos aika olisi kulunut enemmän yli kuluvan vuoden, George Harrisonin triplalevyn menestys olisi saattanutkin tuottaa triplalevyn.


  Jukez kirjoitti noin 4 vuotta sitten+/- saldo : 0
  CD2// 9-
  Studiossa 1967-68.

  Fire: julkaistu 2010-luvulla singlenä. Rummut stereona. Hyvä.

  Are You Experienced?: Biisin sessioista instrumentaali pohjaäänite. Rupinen ääneltään, mutta mielenkiintoinen jami.

  May This Be Love/ Can You See Me?/The Wind Cries Mary (live)Hieno./Love Or Confusion, eivät herätä mielenkiintoa jo aikaisemmin julkaistujen miltei identtisten versioiden vuoksi, silti 'unreleased'. Ovat silti ääneltään parempia kuin varsinaiset virallisille levyille päätyneet.

  Little One: Dave Mason sitarassa tai Jimi? Chass Chandler-tapes.

  Mr Bad Luck: Varhainen Experience-versio, josta kehkeytyi myöhemmin hurja Look Over Yonder TTG-studiolla syksyllä 1968.

  Cat Talking To Me: Chandler Tapes, johon Mitchell lauloi vokaalit 1997 ja Redding uusi bassoraidan. Yöks.

  Castles Made Of Sand: Lämminsoundinen 'versio', ilmeisestikin alkuperäiset pohjat.

  Tears Of Rage/Hear My Train/1983/Long Hot Summer Night/My Friend/Angel: Hotellihuaneäänitys maaliskuussa 1968, New York.
  Tears Of Ragesta kohuttiin, jahka se oli yksi monista, ja uusi, Dylan laina Henkalta, ei kummoinen. Paul Caruso puhaltelee harppua parissa biisissä. Hyvä äänenlaatu ja mielenkiintoinen vierailu Jimin demoprosessiin.

  Calling All Devil's Children: Hilpeän hurja TTG-session tuotos.

  New Rising Sun: Jimin äänimaalailuexperimentti TTG-studion sessioista. Osan tästä editoi ja tohtoroi Douglas Voodoo Soupille.
  On niin viimeistellyn oloinen tuotos, etten meinaa uskoa, että Jimi sai tämän näin hyvin kasaan. Ettei vaan olisi jotain tehty jälkeenpäin?
  Jimi myös rummuissa...

  Ehkä onnistunein kokonaisuus boxilla tämä cd2.
  Jukez kirjoitti noin 4 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Cd1//
  Sisältää 'best offin' Jimin sideman-kaudelta ennen Experienceä. Joku toinen voisi näistä turista, kun oma mielenkiinto näitä kohtaan on pienempi...

  Jukez kirjoitti noin 2 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jep, erhe merkinnässä: levyhän on siis West Coast Settle Boy : The Anthology eli se 4:n cd:n boksi.
  Tiukka on cd4:n Burning Desire, joka on äänitetty Fillmoren jälkeen 16.1.70 Record Plantissa, Band Of Gypsys-julkaisun miksausten yhteydessä. Coxin bassotaituruus hämmästyttää!