Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Porcupine Tree : Fear Of A Blank Planet

Lerxst kirjoitti noin 16 vuotta sitten (12 kommenttia)
Mielenkiintoista kelata näitä levyjä tällä lailla lyhyillä kommenteilla. Fear of... kantaa lähinnä Anesthetizen voimalla, kun aikaa on kulunut julkaisusta tarpeeksi. Jotenkin tuo paljonkin parjattu metallisempi ilmaisu hieman kyllä tällä hetkellä tökkii aikaisempaan kommentointiin verraten, mutta syy lienee kai siinä että kevyempi musa kuitenkin on itsellä vallannut alaa viime aikoina enemmän... Lightbulb sun on nostanut päätään enemmän meikäläisellä jälleen, popimpi, melodisempi, kauniimpi, vähemmän synkkä.

+/- saldo : 0 |

  JiiPee kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Joo, kyllä Deadwing on pitemmän päälle parempi levy. Vaikkakin Anesthetize onkin upea biisi, levy kokonaisuutena on todella synkkä... juuri niinkuin mainitsit. Silti, hieno albumi ja antaisin sille kahdeksan ja puoli. Keikkakin oli hyvä, jopa avovaimo tykkäsi. Saattoi olla tuon Lazaruksen ansiota tosin... se kun kuulostaa aivan Robbie Williamsilta. :)

  Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Erittäin hyvä Porcupine Tree-levy. Tyylillisesti musiikki on kohtuullisen lähellä kahta edellistä levyä, mutta soppaan on lisätty hieman enemmän vanhemmilta levyiltä tutumpaa ”leijuntaa”. Yhdistelmästä tulee jossain määrin Signify mieleen. Metalliosuuksia on vähemmän kuin vaikkapa In Absentialla, toisaalta ne muutamat pätkät ovatkin sitten ehkä PT:n raskaimpia toistaiseksi. 17 minuuttinen Anesthetize on levyn koho kohta ja ylipäätänsä ehkä Porcupine Treen paras biisi toistaiseksi. Se junnaava raskas riffi keskivaiheilla, ah! Sitä olisi saanut toistaa hieman enemmänkin. Levy on konseptialbumi ja se tuntuukin varsin yhtenäiseltä teokselta. Edellisiltä levyillä olleita hittibiisi-wanna-be yritelmiä ei ole mukana. Levyn teemana on nykyelämän onttous ja moderni ahdistus, erityisesti teinien näkökulmasta (Bret Easton Ellisin Lunar Park oli kuulema yksi inspiraation lähde Steven Wilsonille). Sanoitukset ovatkin sieltä mielenkiintoisimmasta päästä Wilsonin tuotantoa vaikka kyllähän esim. Roger Waters on kirjoittanut purevammin hieman samoista asioista jo aiemmin. Kaiken kaikkiaan erittäin hieno levy ja ainakin tällä hetkellä tuntuu hieman kahta edellistä vahvemmalta kokonaisuudelta. Eli toisin sanoen kyllä tämä on yksi Porcupine Treen parhaista levyistä toistaiseksi. Arvosana: 9

  Kcrimso kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kestää kyllä huikean hyvin kuunteluita. Tässä vaiheessa tämän uskaltaa jo julistaa mestariteokseksi. Pisteet nousevat täten kymppiin. Harmi että The Incident kalpenee tälle joka osa-alueella varsin dramaattisesti.

  JiiPee kirjoitti noin 14 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tuli kuunneltua tämä pitkän tauon jälkeen. Anasthetize on ehdottomasti hienoita, mitä PT on koskaan saanut aikaiseksi. Se on ehkä koko 2000-luvun paras rockbiisi.


  Jukez kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mulla on versio. jossa on mukana ep, joka kait julkaistiin erikseen samaan syssyyn. Nekin biisit toimii täysillä!

  Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Nil Recurring? Oli siinä julkaisussa joitakin kuukausia välissä.

  Jukez kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Samoista sessioista 'ylijäämäbiisejä', vaikka laadullisesti ovat täysin tasavertaisia. Olisivat muuten mahtuneet normicd:lle 80 min nuokin.
  Toimivat hyvin yhtenä kokonaisuutena, NIl Recurringin biisit lopussa...

  Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hyvä että jakoivat kahdelle levylle. FoaBP on pitkä levy sellaisenaankin.

  Jukez kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mutta harvinainen, että kantaa hyvin alusta loppuun..

  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Välillä tuntuu että oon kyllästynyt Porcupine Treehen, mutta aina kun kuuntelen bändin levyjä tajuan olleeni väärässä :D

  R2-D2 kirjoitti noin 7 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Onhan tää tavallaan jo kuultu.. mutkun julkaistiin tupla-LP:nä nyt. Hyllyssäni pitää olla yksi PT.

  OldfieldOlli kirjoitti noin 7 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jos pitää olla yksi, niin sitten tää. Itselläkin ainoa Porcujen vinyyli.