Genesis : Selling England By The Pound
Jammo kirjoitti noin 17 vuotta sitten (14 kommenttia)
Tässä meillä on yksi 70-luvun tasapainoisimmista levytyksistä. Musiikki on kaunista, riittävän aggressiivista ja lyriikoiltaan sopivan kantaaottavaa.
Melodiat soljuvat upeasti aina nimikappaleen alusta levyn päätösraitaan asti. Musiikista löytyy terhakkaa jännitettä, oivia taitteita ja jopa maailmanmusiikille tyypillistä hypnotisoivaa unetusta ennen kuin koko tyyliä oli edes keksitty! Komea levy!
Melodiat soljuvat upeasti aina nimikappaleen alusta levyn päätösraitaan asti. Musiikista löytyy terhakkaa jännitettä, oivia taitteita ja jopa maailmanmusiikille tyypillistä hypnotisoivaa unetusta ennen kuin koko tyyliä oli edes keksitty! Komea levy!
+/- saldo : 0 | Tweet
Voisin elää ilman raitoja 2 ja 4, mutta kaikki muu onkin sitten huippua. Genesis oli kehittynyt todella taitavaksi ja musiikilliset siirtymät sujuvat ihailtavalla luontevuudella. The Cinema Show:n pitkä syntetisaattorisoolojakso on toteutettu ällistyttävän hyvin. Firth Of Fifthin pianointro kuulemma osoittautui Banksille niin vaikeaksi, että intro jätettiin soittamatta konserteissa.
Epätasainen ja vähän ylipitkä levy. Aiempien Genesis-levyjen miellyttävä rosoisuus on pitkälti myös poissa. Onneksi levyn huippubiisit kuten Firth Of The Fifth ja The Cinema Show pelastavat todella paljon. Arvosana: 9
Dancing With the Moonlit Knight on parasta Genesistä ja levyn lopettava Aisle of plenty on silkkaa kauneutta.Väliin mahtuvat upeat Firth of Fifth(joka lienee pidetyin Genesis-kappale kautta aikojen),After the Ordeal ja The Cinema Show jotka kaikki sijoittaisin omalle best of Genesis- levylle.Kun ei tuo Collinsin laulama biisikään ärsytä mitenkään,niin kyseessähän on Genesiksen paras levy!
Päivän fakta: Selling England By The Pound on kuunteluhistoriani 33. kuunnelluin albumi. (59 kuuntelukertaa)
Lisää fakktoja : Hankin Selling England By The Pound-vinyylilevyn yhdessä Foxtrot-levyn kanssa 1974 edullisessa tuplapaketissa. Kummatkin vinyylit ovat edelleen hyllyssä - puhkisoitettuina. Nykyään kuuntelen ko. äänitteitä joko CDltä tai ämpäreinä tietokoneelta , siis iTunesin kautta kotona tai Windows Media Playerillä töissä.
Faktana todettakoon, että Selling England by the Pound löytyy omasta levyhyllystäni osana 1970-75 cd/dvd boxia ja osana samaista LP-boxia, joka onkin pahuksen hieno loota.
Itse ostin ensimmäisen kerran SEbtP:in neljän muun Genesis-vinyylin kera vuonna 1976 Aleksanterinkadun Musiikki Fazerista (vai oliko se tuolloin nimeltään F-Musiikki?). Kaikki Helsinki-reissuun varatut rahat menivät noihin levyihin. Onneksi oli valmiiksi ostettu bussilippu takaisin kotiin.
Mulla on joskus -77 ostettu lP, saksalainen painos on vuodelta 1973, kataloogi# 6369 944, CAS 1074. Lisäksi tuo ed. mainittu boxi ja vielä joku CD jonka painosta ei ole tullut kirjattua.
Onko Sellingillä Hackettin parhaat soolot? Mielestäni jopa näin.
Firth of Fifth on Hackettin tähtihetki, mutta taidan kallistua Lambin kannalle yleisesti ottaen.
Nimibiisissä on myös upea soolo Hacketiltä...
Mistä nimibiisistä puhut...? :-)
Dancing with the moonlit knight. Tämä aloitusbiisi on aina eniten kolahtanut.
Britit eivät yllättäneet positiivisesti. #brexit