Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Neal Morse : Sola Scriptura

JiiPee kirjoitti noin 16 vuotta sitten (4 kommenttia)
Mainio levy, ja mielestäni suoraa jatkoa kysymysmerkille. Ajoittain sinfonista ja mahtipontista, ajoittain "Genesismäisiä" brittiprogesta tuttuja hiljaisia pianonpimputuskohtia... kunnes taas räjähtää. Kaikki eivät Sokrulla ole jostain syystä ole Sola Scripturalle lämmenneet. Meikäläiselle toimii hienosti.

+/- saldo : 0 |

    Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Näin kirjoitin levystä sen ilmestyessä
    -----------------------
    Nuthin’ but fuckin’ epics in the name of Jesus! Morse jatkaa uskonnollisten eepostensa parissa. Tällä kertaa biisejä on vain neljä joista pisimmän biisin pituus on yli 29 minuuttia ja toiseksi lyhyinkin kellottaa 16 minuuttia. Odotukset eivät olleet kovin korkealla koska edelliset levyt ovat tehneet kiusallisen selväksi että Morsen musiikki on muuttunut ikävän kaavamaiseksi eikä kuuntelukokemusta todellakaan auta uskonnollinen paatos. Siksi olinkin aika yllättynyt miten mukavaa kuunneltavaa tämä levy on. Sama Morse kaava on käytössä, mutta jotenkin tässä on niin energinen ja voimallinen ote että vanhat kliseetkin kuulostavat miellyttävältä. Mahtipontista ja erittäin ylenpalttista, mutta suurimmaksi osaksi myös varsin viihdyttävää. Levyn aiheena on Martin Lutherin uskonpuhdistukset joten uskonnollisen aiheenkin ottaa tällä kertaa helpommin historiallisena kertomuksena kuin kristillisenä tilityksenä. Ja mielettömät latino-proge-revitykset uskonpuhdistuksen taustalla soimassa on tietenkin jo pelkkänä ajatuksena aika hillitöntä!
    -----------------------
    Kyllä ton edelleenkin voi aika pitkälti allekirjoittaa, mutta eipä levylle ole hirveästi kuunteluita kertynyt. Vähän luulenkin että mä en enää tarvitse lisää Morsen levyjä...

    Lerxst kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Mjaahas, meikäläisen kokemus meni vähän päinvastaiseen suuntaan tällä levyllä... Nuo ylipitkät biisit kun eivät jaksa oikein omassa soittimessa kantaa enää yleensä kovin pitkälle, ja saman kaavan toiston koin kyllä harmillisempana tällä levyllä. Rankkuutta löytyy mainiosti sen kymmenkunta minuuttia ehkä yhteensä tai jotain, mutta pliisuilu lyö kyllä vähän yli nyt tällä kertaa... Kuutonen irtoaa tälle lätylle ainoastaan, kysymysmerkki oli paljon paljon parempi kokonaisuus mielestäni. Tosin kyssäri lienee ainoa Morsen levyistä jota jaksan kuunnella kokonaisuudessaan. Sitä edellisessä oli hyviä biisejä mutta kokonaisuus liian mahtipontinen siinäkin.

    Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Paljon hyviä hetkiä, mutta kokoaisuutena uuh niin uuvuttava.

    Jukez kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
    Onko Neal kadottanut langan? Jostakin kumman syystä on jäänyt hänen soolot kokonaan kuuntelematta...liekkö tuo uskoaspekti torjujana? Noh..onhan tuo Nugentkin nyt maistunut aikalailla, vaikka miehen aseelliset kannanotot yököttävät...