Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Rush : Power Windows

JiiPee kirjoitti noin 16 vuotta sitten (12 kommenttia)
Power Windows jatkaa Rushin 80-luvun voittokulkua. Levyn aloittava Big Money kuulostaa studioversiona vähän ontolta, mutta sitten alkaakin loistobiisien sarja: Marathon, Territories, Manhattan Project ja Middletown Dreams ovat melodioiltaan ja lyriikoiltaan Rushin parasta antia. Marathonissa (joka on yksi kaikkien aikojen suosikkibiisejäni Rushilta) verrataan pitkän matkan juoksua ja ihmiselämää, Territoriesissa puhutaan ennakkoluuloista, Middletown Dreamissa naureskellaan pikkuporvarilliselle elämäntyylille ja Manhattan Projectissa pudotetaan atomipommi. Biisimateriaali on huippua. Ainoana miinuksena voisin mainita, että jälleen kerran kaikki em. biisit toimivat livenä paljon paremmin. Jotenkin Rushin 80-luvun studioalbumeiden tuotantoa vaivaa tietty steriiliys. Todella upea levy silti. Arvosana 9 1/2.

+/- saldo : 0 |

  Jammo kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Levy on kerrallaan kuunneltuna varsin ankara ja verenpainetta nostattava pläjäys. Ongelma tällä levyllä on suvantovaiheiden puuttuminen, eihän elämä ole jatkuvaa juoksemista! Pystyn soittamaan tätä levyä vain paitoja silittäessäni, muulloin levyn ilmeinen tasapainottomuus korostuu liikaa.

  Janus kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Biisit ovat sen verran polveilevia, että on niissä suvantovaiheitakin riittävästi. Ainakin muistelisin niin. Pieni tason pudotus edellisestä levystä, mutta kelpo levy tämäkin on, vaikka ehkä liian syntikkapitoinen ja siloiteltu.

  Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kohtuullisen viihdyttävää, toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, musiikkia. Kuunnellessa ei ainakaan vituta, mutta ei tästä koskaan jää mitään mieleen eikä levy oikein kuuntelun aikana koskaan havahduta todella KUUNTELEMAAN. Kovin on steriiliä musiikkia. Arvosana: 5

  JiiPee kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Marathon, Manhattan Project ja Middletown Dreams ovat aivan loistavia kappaleita. Ihan huippu-Rushia... Marathon erityisesti. Ihan käsittämättömän kova biisi!

  JiiPee kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  On kyllä ihan eeppinen kuningasbiisi tämä Marathon.

  http://www.youtube.com/watch?v=rP58U_R3gK0


  Hezzu kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hmmm... mulla oli tästä jotenki positiivisempi mielikuva, mutta kauhean ontoksi nyt kyllä jää. Osasyynä on varmaan tuotanto, en muistanu että näin kauhean kasaria. Silti Mystic Rhythms, jota oon aina pitäny parhaana biisinä, kuulostaa edelleen hyvältä.

  Jukez kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Jou..musiikki toimivaa, mutta kaiutetut syntyt, digitalismos etc ihan alunalkaen tuskaa kuunnella

  JiiPee kirjoitti noin 10 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tämä on lähes täydellinen rocklevy. Jopa levyn vähäisin biisi Mystic Rhythms on hyvä.

  Marathom, Middletown Dreams ja Manhattan Project ovat puhdasta neroutta.

  PS: Jos "yliterävät" soundit häiritsevät, niin kannattaa kuunnella ASOH. Livenä noissa biiseissä on erilainen, jotenkin "rosoisempi" soundi.

  R2-D2 kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ei ole mun musiikkia.

  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Rush-maratooni jatkuu:

  No niin... sitten ne syntsatouhut menivätkin yhtäkkiä överiksi. Syntetisaattorit vetää titityytä ja töttöröötä (Owner Of Lonely Heart on saattanut inspiroida osan) jatkuvasti ja käsinsoitettujan osuuksien lisäksi mukana on myös selvästi sekvenssoituja pätkiä. Siinä missä kahden edellisen levyn syntsasoundit olivat paksuja ja messeviä niin tässä ne lähinnä kuulostavat lasisilta ja kylmiltä. Mitä lie kasarileluja on ollut käytössä? Paljon näissä biiseissä koko ajan tapahtuu (soundillisesti), mutta ei vaan oikein mitään kiinnostavaa. Ihan sujuvasti tän silloin tällöin silti kuuntelee, mutta ei Power Windowsia hyväksi albumiksi kehtaa todellakaan väittää. Parhaat biisit: Marathon ja.. no ehkä Mystic Rythms. Ei nuo kyllä laadullisesti massasta paljoa erotu.

  Jukez kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  toivoin aikanaan, että remasteri olisi tuonut levyn kokonaissaundiin lämpöä. eipä sitä tullut...

  Jukez kirjoitti noin 2 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Voi kun tulisi joskus uusmiksaus ja nuo paksut synttymatot häivytettäisiin taustemmalle...
  Geddy laulaa hyvin, hyviä basso ja kitarajuttuja kautta linjan, uhkaavat vaan hukkua synttymattojen ja kauheiden kaikujen alle.