Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

Pink Floyd : The Wall

JiiPee kirjoitti noin 16 vuotta sitten (16 kommenttia)
Vaikka olenkin melko kyllästynyt Floydiin, ja bändin diggaaminenhan on nykyisin yhtä originellia kuin Sosiaalidemokraattien äänestäminen, niin The Wallin mestarillisuutta ei kuitenkaan käy kiistäminen. Se on ehkä rockhistorian hienoin teema-albumi, ja tuo Alan Parkerin elokuva on tullut nähtyä teini-iässä varmaan tuhanteen kertaan.

Levy kertoo suosionsa huipulla olevasta rikkaasta rock-tähtiraukasta, joka on linnoittautunut hotelliinsa? ja huumehöyryissään palaa ensin lapsuuteensa, äititraumoihinsa, sodassa kuolleen isänsä muisteloihin ja englantilaisen koulujärjestelmän tukahduttavaan ja tasapäistävään ilmapiiriin.

Eppu Normaalihan levytti joskus biisin nimeltään Balladi Kaiken Turhuudesta, ja sehän on oikeastaan tämänkin albumin teema.
Watersille tyypillisesti itsesäälissä ryvetään, hiekkalaatikko on jäässä ja autossa ei ole edes nastoja talvella.

Levy on kaikesta huolimatta loistava... surkeus ja kyynisyys menee The Wallilla niin överiksi, että se on jo oikeastaan taidetta. Kakkosalbumi sitten räjäyttää homman lopullisesti kuuntelijan silmille.

Perseennuolijoihin ja tungetteleviin groupietyttöihin kyllästynyt rikas (ja hyvin paljon Roger Watersia itseään muistuttava) narsistinen miljonääriparka / fasistinen kansankiihottajarockstarba Pink vääntäytyy lopulta itsemurhan partaalta huoneestaan rundille... ehkä oikeasti, ehkä vain huumehöyryisessä mielikuvituksessaan... ja neljän biisin ketju The Show Must Go On, In The Flesh (3), Run Like Hell ja Waiting For the Worms on mestarillinen voimannäytös. Levyn lopussa paha narsistinen natsisika saa oikeudenkäynnissä palkkansa, muutenhan tästä ei olisi voinut "kantaaottavaa" ja "opettavaista" Hollywood-elokuvaa tehdäkään. Goodbye Cruel World!

Levy on ylivoimaisesti koko Pink Floydin uran huippu, ja nostaisin The Wallin kaikkien aikojen kymmenen parhaan rocklevyn joukkoon. Arvosana: 10

+/- saldo : 0 |

  Kcrimso kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kiehtova konseptialbumi jonka tarina oikeasti toimii vaikkei "loppuratkaisu" ole minua koskaan täysin tyydyttänytkään. Yksi parhaista tupla-albumeista koskaan. Arvosana: 9

  OldfieldOlli kirjoitti noin 15 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Vaikka kova Floyd-diggari olenkin,niin en ole koskaan pystynyt pitämään tätä yhtyeen parhaana.Minulle tämä ei mahdu edes TOP 3 PF- listalle.Lievä epätasaisuus vaivaa ajoittain aivan kuten esimerkiksi Genesiksen Lambiakin.Kuitenkin tälle levylle mahtuu niin paljon hienoa musiikkia,että kokonaisuutena antaisin 9 1/2.

  Janus kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0  Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Aijai, kun The Wall kuulostaa komealta kun antaa kunnolla volaa! Edelleen yksi kaikkien aikojen hienoimmista tuotannoista ja äänityksistä. Bob Ezrin, James Guthrie ja Floydin isännät tekivät upeaa työtä soundien kanssa.

  Kcrimso kirjoitti noin 9 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Empty Spaces on varmaan suosikkikohtani koko levyllä. Muutenkin pidän albumin pikku välikkeistä joidenka tarkoitus on yhdistää "oikeita" kappaleita toisiinsa.

  OldfieldOlli kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kävin katsomassa tyttären kanssa Roger Watersin The Wall-elokuvan. Vaikka albumi ja sen teemat ovat olleet tuttuja itselle jo vuosikymmenet, niin olipahan henkeäsalpaavan upea kokemus!

  Tarina itsessään oli koskettava Watersin kulkiessa autolla Ranskasta isoisänsä haudalta Italiaan Anzioon, isänsä haudalle. Välissä näytettiin konserttia Ranskasta, jossa bändi oli aivan mielettömässä iskussa. Efektit ja show oli mahtava. 2h 45minuuttia pitkä elokuva oli niin vakuuttava, että monet itkivät salissa. Tyttäreni sanoi, että elokuva oli koskettavin mitä hän on koskaan nähnyt.

  Kaikki biisit, myös ne pienet pätkät, toimivat tarinassa ja musiikillisestikin. Tämän elokuvan nähtyäni ymmärrän albumin nerouden paremmin ja nostan arvosanan kymmeneen pisteeseen ja muiden suosikkilevyjeni rinnalle!

  JiiPee kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En ole kuullutkaan. Mikäs se tuollainen leffa on? Meneekö se parhaillaan jossain teattereissa?

  Ja The Wall on tosiaankin Floydin uran huippu.

  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tää leffa on siis Roger Watersin The Wall-kiertueen taltiointi johon on lisätty jonkinmoista dokumentin tynkää.

  endbrax kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Siis oliko tämä vain tuo eilinen kertaluonteinen juttu, kun en uusia näytöksiä löydä? Tämä nyt meni harmillisesti täysin ohi.

  OldfieldOlli kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Oli vaan kertaluonteinen esitys elokuvateattereissa eilen. Eiköhän tuo kuitenkin tule myös dvd/blu-ray julkaisuinakin. Keikka oli jostain Ranskasta kuvattu ja välillä siis siirryttiin yllättävän luontevasti dokumenttiin ja taas takaisin keikalle. Leffa myös sisälsi fiktiivistäkin materiaalia. Lopun erillisessä osiossa Nick Mason ja Waters juttelivat keskenään mukavia ja vastailivat fanien tekemiin kysymyksiin.

  JiiPee kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Samperi. Meni ohi minultakin. Olisi ollut hienoa nähdä tämä valkokankaalta. Mutta täytyy hommata DVD sitten.

  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tiesin että tää on tulossa, mutta tuli sitten lopulta aktuaalinen ensi-ilta yllätyksenä enkä ehtinyt katsomaan. Harmi. No keikan onneksi aikoinaan näin. Se oli mahtava.

  Yawn kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Olin lopputeksteistä katsovani, että elokuva olisi kuvattu useammalta keikalta. Siellä oli tosiaan se pitkähkö välispiikki ranskaksi, mutta "keikka" päättyi kuitenkin sanoihin "muchos gracias". Olisikohan ollut kolmelta keikalta kursittu tuo kasaan...? Tykkäsin silti kovasti - ja olihan tuo ihan mukava "jäähdyttely" viime viikon Royal Albert Hall -reissun päälle. ;D

  dracid kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ne lapsikuorotkin olivat useammalta keikalta mielestäni. Olipahan kyllä hieno kokemus tuo. Livenäkin tuli tuo aikoinaan nähtyä, mutta tuohan oli melkein sama kuin olisi ollut paikan päällä. Välillä teki mieli huutaa ja taputtaa filmi yleisön mukana. :)

  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Dvd/bd tulossa: http://prog.teamrock.com/news/2015-10-01/roger-waters-the-wall-dvd-november-2015


  Kcrimso kirjoitti noin 2 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Mestariteos monessakin eri mielessä.

  https://pienemmatpurot.com/levyarvio-pink-floyd-the-wall-1979/