Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Camel : Breathless

Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten (9 kommenttia)
Melkoisen laimea Camel-levy. Bändin kehnoin 70-luvulta. On tässä kuitenkin paikoin ihan hienoa soittoa ja etenkin Richard Sinclairin bassottelu miellyttää. Arvosana: 6

+/- saldo : 0 |

  Janus kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Minäkään en tästä innostu. Bändi on vähän tuuliajolla.

  JiiPee kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Toi Down on the Farm on vähän huvittava lastenlaulu/rallatus. Wing and a Prayer on ihan hyvä biisi, ja Rainbows End kaunis lopetus. En kyllä ihan kutosen arvoiseksi haukkuisi. Kyllä Camel sen verran tasokas bändi on, että jopa tämä poppilevy toimii omassa kategoriassaan. Joskin Single Factor ja Stationary Traveller ovat parempia tältä Camelin vähän erikoiselta pop-aikakaudelta. Seiskan annan kuitenkin.

  Hezzu kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tykkään tästä jopa enemmän kuin Rain Dancesista eli hurjan paljon parempi levy kuin esim. I Can See... tai Single Factor. Tällä levyllä popimpi linja tuntuu luontevalta ja sielukkaalta, biisit eivät ole tarkoitushakuisesti hittiyritelmiä toisin kuin Housella tai Factorilla. Progemmat osiot jäntevöittävät kokonaisuutta kivasti. Levyltä välittyy sympaattisen lämpönen fiilis. Tämä lienee Camelin levyistä eniten Canterburymainen.

  iikori kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tämä oli vika Camel-levy, jonka ostin aikanaan "livenä".
  En tätäkään ole kuunnellut pitkään aikaan, muistaakseni joku pidempi biisi sisälsi hyvää kitarointia.Tämä ja edellinen Rain dances ovat aika laimeita tapauksia, varsinkin kun vertaa ensimmäisiin Camel-levyihin. Mutta se on taas toinen juttu se.....

  OldfieldOlli kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sinclairin laulu on kuitenkin vallan hienoa.Ja on tässä muutama ihan hyväkin biisi.8

  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tiedän että levyn nimi ei varsinaisesti käänny suomeksi muotoon "hengetön", mutta tuo olisi albumille kyllä ihan kuvaava nimi. Breathless on kova notkahdus bändin uralla. Musiikki on varsin lässyä ja popahtavaa ärsyttävän tekopirtellä tavalla. Levyn parasta antia ovat Echoes joka toisaalta on kyllä niin perus-Camelia että tuntuu lähes pastissilta ja Richard Sinclairin canterburymainen hupailu Down On The Farm joka tosin tuntuu olevan hieman väärässä seurassa tällä levyllä. Kamalinta anti on diskon suuntaan kumartava Summer Lightning. Ei vaan toimi. Yleisesti albumista todettakoon että kosketinsoitinsoundit ovat välillä aika hirveät ja että Richard Sinclairin laulu on suurin piirtein miellyttävin asia koko hommassa.

  endbrax kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En ole Camel-asiantuntija, mutta enemmän tästä tulee mieleen muut yhtyeet, missä Richard Sinclair on vaikuttanut. Ja niistä pidän kyllä.

  JiiPee kirjoitti noin 5 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En ole soundifriikki, mutta pakko sanoa että Breathlessilla on kyllä loistavat soundit. Puhtaat ja terävät.

  Kcrimso kirjoitti noin 2 vuotta sitten+/- saldo : 0
  En ole tälle levylle suuremmin lämmennyt vieläkään vaikka onhan tämä sinänsä harmitonta ja leppoisaa kuunneltavaa.

  Pekan kirjoitus levystä on hieno: https://pienemmatpurot.com/sarja-camel-breathless-1978/