Moi anonyymi! » Login | Social login | Uusi käyttäjä

David Bowie : Scary Monsters (and Super Creeps)

JiiPee kirjoitti noin 16 vuotta sitten (13 kommenttia)
Mahtava levy. Yksi Bowien uran parhaita, vaikkei mikään arvostelumenestys koskaan ollutkaan. Lähes täydellinen kokonaisuus iskeviä ja nerokkaita pop/rockbiisejä. Fashion tietysti rasittaa tuossa levyn keskellä, mutta sehän olikin aikanaan tehty pilkkalauluksi Lontoon diskoissa juokseville pintaliitopissiksille. Suosikkibiisini levyltä on mahtava Up the Hill Backwards. Kitarassa loistava Carlos Alomar. Yhdeksän.

+/- saldo : 0 |

  Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tämä tuli hankittua jokin aika pelkästään Robert Frippin kitaroinnin osakseen saaman suitsutuksen ansiosta. Ja hyvä niin. Frippin soitto on mahtavaa (etenkin nimibiisissä) ja välillä jopa jättää hieman varjoonsa koko muun touhun. Mutta ihan kokonaisuutenakin tämä on kyllä ehdottomasti yksi Bowien parhaista levyistä. Täydellinen yhdistelmä parin aiemman levyn kokeellisempia juttuja ja yksinkertaisesti nerokkaita pop-koukkuja. Ashes To Ashes on yksi hienoimpia pop-biisejä koskaan. Arvosana: 9

  JiiPee kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ai olikos tässä sittenkin Fripp kitarassa? Muistin, että olisi ollut Alomar. Mutta yhtäkaikki hienosti ne kitarat siellä toimivat.

  Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  On siellä Alomarkin mukana, mutta Fripp soittaa ne parhaat jutut ;) Eikä niitä ole kovin vaikea tunnistaa jos yhtään Frippin tyyliä tuntee. Vai onko se vaan fanipoikien taito?

  Robert Fripp – guitar on "Fashion", "It's No Game", "Scary Monsters (and Super Creeps)", "Kingdom Come", "Up the Hill Backwards" and "Teenage Wildlife"

  JiiPee kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Sä taidat kuunnella noita levyjä enemmän "teknisellä" ja analyyttisellä korvalla. Mulle levyt soljuvat kokonaisuutena, enkä ehkä juuri siksi ole kovin hyvä huomioimaan soittajia ja/tai poimimaan heidän tyylejään niiltä. Enkä ole oikeastaan edes niin kiinnostunut, jos musiikki vaan toimii.

  Janus kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tämä on jäänyt vähän etäiseksi eikä omalla listalla nouse parhaiden Bowie-levyjen joukkoon. Ashes To Ashes on toki klassikkokipale. Mitähän ne ääniefektit levyn alussa ja lopussa ovat?

  OldfieldOlli kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Alomar on kitarassa,mutta niin myös Fripp.Hieno levy.Yksi Bowien parhaista,muttei kuitenkaan ihan ykkönen.Ashes to Ashes on oma kaikkien aikojen Bowie suosikkini,mutta kokonaisuutena Heroes on vielä parempi levy.9 pojoa

  Kcrimso kirjoitti noin 16 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Alomar on kitarassa myös joo, mutta kyllähän ne kaikki kovimmat soolot levyllä on nimenomaan Frippin.

  Jukez kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Multa puuttuu joku solu, kun en tähän millään pääse sisään!

  Kcrimso kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Oli tarkoitus kuunnella vaan Ashes To Ashes, mutta seuraavat biisit tempasivat niin mukaansa että koko levyhän sitä tulikin kuunneltua. Todella hieno albumi. Bowien top vitosessa minulla.

  R2-D2 kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pitkästä aikaa.. olen näköjään maksanut 45 mk lp nimisessä kaupassa. Missäköhän se on? 80- luvun alussa taisin ostaa useimmat levyt Epestä.

  Mutta levystä: on tässä hienoja biisejä. Tietty A2A on omaa luokkaa mutta on paljon muutakin.Bowie palasi Tony Viscontin kimppaan, kuten taas viime vuosina. Hyvä niin.

  iikori kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Pitkästä aikaa.. olen näköjään maksanut 45 mk lp nimisessä kaupassa. Missäköhän se on?
  On eli oli Valintatalon levypaikka.

  R2-D2 kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Ahaa.. kitti. Enää ei taida levyosastoja olla paljon missään.

  endbrax kirjoitti noin 8 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Muistaakseni Valintatalosta ostin Hunky Doryni vuonna 1986. Pieniä levyosastoja oli silloin jopa vaatekaupoissakin. Ja niitä ahkerasti kierrettiin pläräämässä.