Moi anonyymi! » Login | Uusi käyttäjä

Fleetwood Mac : s/t

JiiPee kirjoitti noin 16 vuotta sitten (4 kommenttia)
En tiedä, miten tällä levylautasella erotellaan varsinainen Macin debyytti (siis toi vuonna 1968 julkaistu Peter Greenin tekele), ja myöhempi (1975)... molemmathan ovat vain nimeltään "Fleetwood Mac"... mutta minä kirjoitan tästä myöhemmästä levystä tässä. No joo, oli miten oli... tämä on hieno klassikko alusta loppuun, ja ehkä biisimateriaaliltaan parasta, mitä Mac koskaan julkaisi. Tämä oli myös ensimmäinen levy, missä tytöt (Nicks ja Lindsey Buckingham) olivat mukana. Molemmat erinomaisia laulajia, ja itse (häpeämättömänä kaupallisen ja viihteellisen musiikin ystävänä) pidän juuri tästä aikakaudesta noita ensimmäiisä bluesjuttuja enemmän. Toisaalta bändejän on turha vertailla, siksi erilaisia ne ovat. Suosikkini levyltä on World Is Turning, joka toimii hienosti livenä kaikilla näkemilläni taltioinneilla. Kahdeksan ja puoli.

+/- saldo : 0 |

  Markkutapio kirjoitti noin 6 vuotta sitten+/- saldo : 1
  En tiedä, miten tällä levylautasella erotellaan varsinainen Macin debyytti (siis toi vuonna 1968 julkaistu Peter Greenin tekele), ja myöhempi (1975)... molemmathan ovat vain nimeltään "Fleetwood Mac"...

  Tuohon JiiPeen kysymykseen on näin kymmenessä vuodessa vihdoin vastaus... tuota vuoden 1968 tekelettä kutsutaan nimellä "Peter Green's Fleetwood Mac".


  JiiPee kirjoitti noin 6 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Tiesin, että vastaus tulee. Täällä Palasokerissa on vain vähän erilainen tahti kuin muilla foorumeilla. Ei tässä missään jäniksen selässä olla. En silti uskalla kysyä enää mitään, koska visualisoin itseni jo harmaatukkaisena vanhana ukkona vastausta lukiessa.

  OldfieldOlli kirjoitti noin 6 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Hieno levy kyllä. Jostain syystä on multa jäänyt aiemmin kokonaisuutena kuulematta, mutta ostin hiljattain, kun tuli sopivasti vastaan.

  Tuo toinen viehkeäääninen laulaja on muuten Christine McVie, joka oli jo ennestään bändissä. Tässä vaiheessa mukaan tulivat tosiaan Stevie Nicks ja Lindsey Buckingham joka on mies! :) .Hän on siis se mustatukkainen(nykyään jo harmaa...) kitaristi/laulaja/biisintekijä.


  JiiPee kirjoitti noin 6 vuotta sitten+/- saldo : 0
  Kova liveversio World Turning-biisistä, vuodelta 1987 Tango In The Night VHS:ltä.